جشنواره فیلم میامی ۲۰۲۱ با معرفی فیلمهای بینالمللی حاضر در این دوره، از فیلم «خورشید» مجید مجیدی به عنوان یکی از 7 فیلم منتخب خود نام برد.
به گزارش «وطن امروز»، این جشنواره که به صورت ترکیبی آنلاین- فیزیکی از ۵ تا ۱۴ مارس برگزار میشود، امسال فیلمهایی از کارگردانهای برگزیده یا نامزد اسکار را برای نمایش در بخش بینالمللی خود انتخاب کرده است.
در فهرست نهایی فیلمهای بینالمللی حاضر در این دوره جشنواره فیلم میامی که شامل ۷ فیلم برتر بینالمللی امسال است، در کنار «خورشید» مجید مجیدی، فیلمهای «کجا میروی آیدا؟» از بوسنیوهرزگوین، «شارلاتان» از جمهوری چک، «حالت دیوانگی» از جمهوری دومینیکن، «خاطراتی از پدرم» از کلمبیا، «و فردا همه جهان» از آلمان و «سیبها» از یونان نیز نمایش داده میشوند.
* شانس اصلی برای شکار اسکار
از نگاه گزارشگر ورایتی، اگرچه نمایندههای امسال خاورمیانه و شمال آفریقا برای بخش بینالمللی اسکار سر و صدای زیادی ایجاد نکردهاند اما در میان ۱۰ فیلم برتر این بخش عناوینی جا دارند که میتوانند از مدعیان حضور در فهرست کوتاه اسکار بینالمللی باشند.
سرآمد این فیلمها «خورشید» مجید مجیدی، کارگردان کهنهکار ایرانی است که سال ۱۹۹۷ نیز با «بچههای آسمان» نامزدی اسکار فیلم خارجی زبان را کسب کرد. یکی از شانسهای این رقابت میتواند «کلیدهای شکسته» نخستین فیلم بلند جیمی کیروز از لبنان باشد. این فیلم داستان گسترشیافته فیلم «شبانه سیاه» وی است که سال ۲۰۱۶ برنده جایزه دانشجویی آکادمی شده بود و درباره موسیقیدانی در شهری از سوریه است که تحت کنترل داعش است و میخواهد پیانوی خود را تعمیر کند. اگر کسب جوایز جشنوارههای گوناگون بتواند یک برنده اسکار بسازد آن فیلم باید درامی از سودان با عنوان «تو ۲۰ ساله خواهی مرد» است. فیلم نماینده سودان ساخته امجد ابوالعلا در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۱۹ برای نخستینبار اکران شد و شیر معتبر آینده را برد. داستان این فیلم در دهکدهای ایزوله میگذرد که خرافات رایج در میان مردم آنجا، زندگی سختی را برای نوجوانی در سن رشد ایجاد میکند و از بدو تولد در انتظار وقوع پیشگویی مرگبار مردم است.
از سوی دیگر «آسیا» نخستین فیلم «روتی پریبار» برنده چند جایزه در جشنوارههای ترایبکا و اورشلیم شد. این فیلم بر داستان یک پرستار مهاجر روس استوار است. وی مادری است که فرزندش را به تنهایی بزرگ میکند و رابطه او با دختر نوجوان بیمارش در این فیلم تصویر شده است.
فیلم «غزه عشق من» نماینده فلسطین، ساخته برادران دوقلوی تارزان و عرب ناصر است که اقدامات مینیمالیستی در پسزمینه بسیاری از محدودیتهایی حاکم بر زندگی در غزه را به تصویر میکشد. بازیهای بازیگران برجسته فلسطینی سلیم داو در نقش یک لیسانسه بداخلاق و هیام عباس در نقش یک بیوه متدین، این فیلم را جذابتر هم میکند.
در برابر این فیلمها، نگاه بسیار امیدوارانهتر به زندگی و عشق را میتوان در فیلم نماینده مصر یعنی «وقتی متولد میشویم» دید که یک درام لطیف با نگاه انساندوستانه، ساخته فیلمساز مستقل تامر عزت است. این فیلم که از موسیقی مبتکرانهای بهره گرفته ۳ داستان درهمتنیده از زندگی روزمره در مصر را به تصویر میکشد که ترکیبی از جاهطلبیهای درگیر با هم را که به انتخابهای دشوار میانجامد روی پرده آورده است.
همچنین از دیگر استعدادهای جدید و مهم باید از «قدیس ناشناخته» از مراکش ساخته «علاءالدین الجم» یاد کرد. «قدیس ناشناخته» یک افسانه پوچگرایانه و سرگرمکننده درباره معنویت و آز است. این فیلم درباره یک دزد است که کیسهای از آنچه دزدیده را نزدیک یک روستای متروک بیابانی دفن میکند و جای دفن را شبیه قبر میسازد. سالها بعد هنگامی که او برای برداشتن غنیمت برمیگردد، میبیند آنجا به مقبره یک «قدیس ناشناخته» بدل شده و همه قبر را پوشانده است.