گروه سیاسی: سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع از پرتاب موفقیتآمیز ماهوارهبر ترکیبی ذوالجناح خبر داد. به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، مهندس سیداحمد حسینی، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر و به مناسبت روز فناوری فضایی، روز گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: به حول و قوه الهی و با تلاش جهادی دانشمندان صنعت فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، برای نخستینبار در حوزه فضایی، نخستین پرتاب تحقیقاتی ماهوارهبر ترکیبی ذوالجناح با هدف تست زیرمداری با دستیابی به فناوری قدرتمندترین موتور سوخت جامد در کشور انجام شد.
وی افزود: این ماهوارهبر ۳ مرحلهای که از نظر ویژگیهای فنی قابل رقابت با ماهوارهبرهای روز دنیاست، دارای ۲ مرحله پیشرانش جامد و یک مرحله با پیشرانش مایع است و توانایی حمل ماهواره تا وزن ۲۲۰ کیلوگرم در مدار ۵۰۰ کیلومتری را داراست. حسینی خاطرنشان ساخت: از مهمترین دستاوردهای این آزمایش فضایی، دستیابی به قدرتمندترین موتور سوخت جامد کشور با تراست بیش از 750 تن و صحهگذاری سایر فناوریهای جدید به کار رفته در این محصول است.
وی تصریح کرد: این ماهوارهبر پس از تستهای تحقیقاتی و تثبیت فناوری، آمادگی قرار دادن ماهوارههای عملیاتی را در مدار خواهد داشت و از ویژگیهای اصلی آن، کاهش هزینهها و افزایش سرعت دستیابی به اهداف بوده و با توجه به قابلیت پرتاب از سکوی متحرک، امکان قرار دادن ماهواره در مدار خورشید آهنگ فراهم میشود که قابلیتهای خاصی برای ماهواره سنجشی به ارمغان میآورد. نام ماهوارهبر ذوالجناح برای نخستینبار اواخر سال گذشته و پس از اخبار عدم موفقیت سیمرغ در قرار دادن ماهواره ظفر در مدار در رسانهها مطرح شد. آن زمان بود که برخی مسؤولان وزارت دفاع خبر از آزمایش نسل جدید و متفاوتی از ماهوارهبرهای ایرانی بهنام ذوالجناح در آینده نزدیک دادند. پیش از این اعلام شده بود ذوالجناح ماهوارهبری با سوخت جامد است که قرار است در نخستین پرتاب عملیاتیاش ماهواره ناهید-1 را به فضا ببرد.
سهولت اجرای پرتابهای فضایی با ماهوارهبر سوخت جامد، امکان سادهتر رسیدن به ضریب اطمینان مکانیکی بالا و قیمت نسبتا ارزانتر از جمله دستاوردهای بهکارگیری ذوالجناح در مسیر پرتابهای فضایی کشور خواهد بود. البته پیش از این و در اردیبهشتماه سال جاری ماهوارهبر قاصد نیز با سوخت ترکیبی با موفقیت در مدار قرار گرفته بود. تسنیم پیش از این گزارش داده بود: ممکن است ذوالجناح به کمک ماهوارهبر سروش نیز بیاید، یعنی یا مستقیما به عنوان بوسترهای جانبی در ماهوارهبر سروش مورد استفاده قرار بگیرد یا از دستاوردهای آن در توسعه بوستر سوخت جامد برای سروش استفاده شود.