printlogo


کد خبر: 230223تاریخ: 1399/11/18 00:00
اولین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک ‌وی» وارد کشور شد
واکسن رسید
قرار است به غیر از 500 هزار دوز واکسن وارد شده، یک میلیون و 500 هزار دوز دیگر از «اسپوتنیک ‌وی» وارد کشور شود

گروه اجتماعی: نخستین محموله واکسن روسی کرونا پنجشنبه 16 بهمن وارد کشور شد و بزودی نخستین مرحله واکسیناسیون در کشور آغاز می‌شود. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، واکسن ایرانی کرونا در حال مطالعه بالینی است و حال 50 نفری که از واکسن ایرانی «کووبرکت ایران» استفاده کرده‌اند، خوب است اما قرار است تا نهایی شدن واکسن ایرانی، واردات واکسن خارجی انجام شود و بدین منظور واردات واکسن از روز 16 بهمن رسما آغاز شد. 
اولین محموله واکسن پنجشنبه توسط شرکت هواپیمایی ماهان به فرودگاه امام خمینی(ره) رسید که حاوی ۴ پالت واکسن «اسپوتنیک» به وزن حدود ۶۴۰ کیلوگرم ساخت کشور روسیه بود. طبق اعلام وزارت بهداشت، این محموله شامل 500 هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی است که طبق برنامه، کادر درمان و بیماران صعب‌العلاج و سالمندان در اولویت واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.
دکتر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو درباره جزئیات واردات واکسن کرونا از روسیه گفت: نخستین محموله واکسن کرونا خوشبختانه وارد کشور شد و همکاران ما در گمرک فرودگاه حضرت امام(ره) آن را تحویل گرفتند. واردات این محموله به نوعی آغاز کار بود. نخستین محموله وارد شده و از این به بعد قراردادمان برای واردات سایر محموله‌ها از کشور روسیه اجرایی می‌شود. طبیعی است گروه‌هایی که در حال حاضر در اولویت هستند، واکسن را دریافت خواهند کرد.
وی تاکید کرد: به سرعت محموله‌های بعدی واکسن وارد می‌شود. به طور کلی قرارداد ما با طرف روس برای دریافت واکسن «اسپوتنیک وی» ۲ میلیون عدد واکسن است، البته بقیه منابع معتبری هم که شناسایی شده‌اند را مدنظر داریم، همچنین کمپانی‌هایی که می‌توانند در تعداد بالا واکسن کرونا را تولید کنند، در کشورهایی مانند چین، هند و کوبا - که با کوبا کار مشترکی در زمینه تولید واکسن داریم- در دستورمان کار است.
وی با بیان اینکه واکسن کرونا باید در ۲ دوز در یک فاصله زمانی برای هر نفر تزریق شود و این میزان محموله اول واکسن که وارد شده، برای ۱۰ هزار نفر است، ادامه داد: به هر حال محموله‌های بعدی هم طی یکی دو ماه آینده از بقیه سبد منابع وارداتی دریافت خواهد شد تا به تولید داخلی خودمان در حجم و تعداد مورد نیاز برسیم، البته بار اصلی در زمینه تامین واکسن از منابع داخلی خواهد بود.
شانه‌ساز در ادامه گفت: محموله‌های بعدی طبق برنامه زمان‌بندی که اعلام شده، به فاصله زمانی یکی دو هفته پشت سر هم خواهند رسید و تا قبل از پایان سال آنها را دریافت می‌کنیم، البته ما فقط واردات واکسن کرونای روسی را در دستور کار نداریم، بلکه منابع مطمئن و معتبر دیگری هم هستند که آنها را شناسایی کرده‌ایم؛ منابعی که توانستند فاز ۳ کارآزمایی بالینی را انجام دهند و در کشورهای معتبر و مطمئن دیگر علاوه بر کشور سازنده، مصرف شده‌اند. این منابع هم در سبد وارداتی ما قرار دارند. وی در ادامه اظهار کرد: واردات از کوواکس هم در برنامه واردات ما قرار دارد، البته اگر کوواکس می‌توانست در بازه زمانی کوتاه‌تری اقلام را به ما برساند، ما اقدام به واردات کوواکس می‌کردیم اما از آنجایی که ظاهرا تا یکی دو ماه آینده نمی‌توانیم روی بحث محموله کوواکس حساب باز کنیم و از ابتدا هم پیش‌بینی شده بود که اگر قرار باشد در این زمینه فاصله زمانی وجود داشت باشد، همه تخم‌مرغ‌های‌مان در یک سبد نباشد، بر همین اساس وزیر بهداشت شخصا همه راه‌ها و منابعی را که امکان تهیه واکسن از آنها مدنظر قرار داشت، پیگیری کرد. 
شانه‌ساز در ادامه گفت: در نخستین فرصت از منابع معتبر واردات را انجام می‌دهیم. هموطنان‌مان بدانند که بسیاری از کشورهای دیگر در فاز ۳ مطالعات بالینی مشارکت کردند اما ما اجازه ندادیم. در سطح کلان کشور تصمیم گرفتیم که حتما از مطالعات انجام شده در سایر کشورها استفاده کنیم و اینطور نباشد که واکسنی را روی هموطنان خودمان آزمایش کنیم. طبیعی است اگر ما در فاز ۳ مطالعه بالینی می‌خواستیم وارد شویم، می‌توانستیم واردات را زودتر از این‌ انجام دهیم اما تصمیم گرفته شد همه آزمایشات در کشور سازنده و خارج از کشور انجام شود و بعد از حصول اطمینان واردات را انجام دهیم. 
وی تاکید کرد: به هر حال منبع، منبع مطمئنی است و خوشبختانه هم از نظر مصونیت و ایمنی‌زایی و هم از نظر ایمنی و سلامت محصول مورد تایید است و نشریه «لنست» هم به عنوان یک نشریه معتبر مستندات آن را چاپ کرده است، البته ما قبل از آن در سازمان غذا و دارو همه این اطلاعات را دریافت کرده بودیم و تمام مستندات را داشتیم و کمیسیون قانونی هم براساس این اطلاعات تایید کرد. خوشبختانه چاپ آن در نشریه «لنست» هم برای اقناع افکار عمومی با توجه به شبهاتی که پیش آمده بود، می‌توانست موثر باشد. اگر نه ما همه این اطلاعات را قبلا دریافت کرده بودیم و بر اساس آن تصمیم گرفتیم از این منبع به عنوان واردات استفاده کنیم. 
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: نکته مهم در واردات این است که شرایط حمل‌و‌نقل برای واردات برای ما بسیار مهم است. به هر حال یک منبعی مانند «فایزر» دمای حداقل منفی ۶۰ درجه به پایین را نیاز دارد اما ما منابعی را انتخاب کردیم که دماهای آنها منهای ۲۰ درجه است، مانند همین واکسن روسی که به راحتی در فریزرهایی که در آزمایشگاه‌ها داریم، قابل نگهداری است؛ خوشبختانه این محموله وارد شده است. 
 
* استرازنکا هم خریداری شد
طبق اعلام مسوولان وزارت بهداشت واکسیناسیون کرونایی در ایران در هر نوعی کاملا رایگان خواهد بود. حتی وقتی واکسن ایرانی کرونا ساخته شود، طرح واکسیناسیون ملی رایگان خواهد بود و هر گونه خرید و فروش آن ممنوع است. از طرفی به غیر از واکسن روسی «اسپوتنیک ‌وی»، ایران از طریق کوواکس واکسن استرازنکا خریداری کرده است.
حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلیس در توئیتی نوشت: ‏مقامات بهداشتی کشورمان اقدامات بسیار خوبی را برای تهیه واکسن برنامه‌ریزی کرده‌اند. علاوه بر کار همزمان روی چند واکسن داخلی که در مراحل پیشرفته تست انسانی هستند، اقدامات لازم برای خرید واکسن از روسیه و برنامه کوواکس سازمان جهانی بهداشت انجام شده است. 
وی تاکید کرد که خریدی از انگلیس در دستور کار نیست. 
بعیدی‌نژاد در مطلبی که در کانال تلگرامی‌اش منتشر کرد، نوشت که خوشبختانه تهیه واکسن از سوی ایران هم در مسیر خوبی پیش می‌رود، 4 میلیون دوز از واکسن اسپوتنیک (که واکسن بسیار خوب و موثری است)خریداری شده که نخستین محموله روز پنجشنبه هفته جاری وارد شد، 4 میلیون و 200 هزار واکسن تولید شرکت استرازنکا در چارچوب برنامه کوواکس خریداری شده است که قرار است بزودی به ایران ارسال گردد و همین‌طور ۳ واکسن داخلی در مسیر فاز پیشرفته تست انسانی هستند که می‌توانند به مرحله تولید برسند. 

Page Generated in 0/0061 sec