برخلاف هفتههای گذشته، 36 شهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتند و سفر به این شهرها ممنوع خواهد بود. با وجود روند ثابت مرگومیر کروناییها اما میزان مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته و شهرهای زیادی از وضعیت آبی به وضعیت زرد و از وضعیت زرد به نارنجی بدل شدهاند.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: نمودار موارد بستری روزانه در برخی استانها متاسفانه روند صعودی دارد و در هفته گذشته شاهد افزایش بروز هفتگی موارد مثبت بستری کشور نسبت به هفته ماقبل بودیم. در هفته گذشته بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری به ترتیب در استانهای مازندران، گیلان و سمنان بوده است. همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگومیر ناشی از کرونا در استانهای مازندران، گیلان و گلستان گزارش شده است. وی افزود: متاسفانه به دلیل عادیانگاری شرایط و سهلانگاری در عمل به توصیههای بهداشتی، تعداد شهرستانهای دارای وضعیت نارنجی از ۱۸ شهرستان در هفته قبل به ۳۶ شهرستان در هفته جاری و تعداد شهرستانهای زرد از ۱۳۰ شهرستان در هفته قبل به ۱۷۸ شهرستان رسیده است. همچنین در حال حاضر ۲۳۴ شهرستان کشور در وضعیت آبی هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند. وی همچنین گفت: شهرستانهای عجبشیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعهسرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
* آخرین آمار مرگومیر
با وجود آمار کم مرگومیر کرونایی اما همچنان آمار ابتلا و بستریها در حال افزایش است.
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در این باره گفت: از جمعه تا ظهر شنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴۹۸ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۷۰ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۶ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۴۱۲ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
لاری گفت: ۳۸۰۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
وی افزود: تاکنون ۹ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۳۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.