printlogo


کد خبر: 230412تاریخ: 1399/11/23 00:00
واکسیناسیون کرونا با تزریق واکسن «اسپوتنیک وی» به فرزند وزیر بهداشت آغاز شد
گام اول واکسیناسیون

گروه اجتماعی: واکسیناسیون کرونا در کشور با تزریق واکسن روسی اسپوتنیک به پسر وزیر بهداشت آغاز شد. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، در کنار تلاش برای ساخت واکسن در ایران، واردات واکسن انجام خواهد شد و بعد از واکسیناسیون کادر درمان، کهنسالان و بیماران صعب‌العلاج واکسینه خواهند شد. برنامه واکسیناسیون کرونا سه‌شنبه ۲۱ بهمن‌ماه ۹۹ با حضور وزیر بهداشت در تالار بیمارستان امام خمینی(ره) تهران و همزمان در استان‌های دیگر به صورت ویدئوکنفرانس با دستور رئیس‌جمهور آغاز شد‌. روحانی در این مراسم گفت: من خودم هم به همکاران گفتم که حاضرم به عنوان نخستین فرد این واکسن به بدن من تزریق شود. رئیس‌جمهوری خطاب به وزیر بهداشت اظهار کرد: اینکه الان شما گفتید من فرزند خود را برای تزریق نخستین واکسن انتخاب کردم، از اینکه می‌گفتید خودم را انتخاب کرده‌ام، ارزش بیشتری دارد، چرا که آدم فرزند جوان و برومند خود را بیش از جان خود دوست دارد و شما او را پیشگام این طرح واکسیناسیون کرده‌اید. 
بعد از پارسا نمکی فرزند وزیر بهداشت، دکتر فتاح قاضی متخصص بیهوشی و رئیس بخش‌ آی‌‌سی‌یوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دومین فردی بود که واکسن کرونا را دریافت کرد. سومین نفر نیز سارا گودرزی پرستار بخش ‌آی‌سی‌یوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) بود. سیدجمیل حسینی پرستار آی‌سی‌یوی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) نیز چهارمین تزریق کننده این واکسن بود. 
سعید نمکی در مراسم آغاز واکسیناسیون «کووید-۱۹» در کشور، ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: واکسیناسیون علیه «کووید-۱۹» در ۶۳۵ بیمارستان دولتی، خصوصی، خیریه و... برای نخستین‌بار و نخستین گروه برای پرسنل درگیر در مبارزه با کرونا انجام می‌شود. در این مرحله واکسیناسیون برای همکارانی اعم از پزشک، پرستار و پرسنل خدماتی آی‌‌سی‌یو انجام می‌شود. 
وی گفت: اما در بین این عزیزان، جوانی هست که پزشک نیست، بلکه دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف است و از بچه‌های نخبه تک‌‌رقمی کشور در کارشناسی ارشد است که آمده بگوید خون‌مان سرخ‌تر از دیگران نیست و همه ما فدای ملت ایرانیم؛ آمده بگوید اینکه پدرم قول داد اولین ‌کسی که واکسن را می‌زند از اعضای خانواده‌ام خواهد بود، حالا عمل کرده و این فرد کسی نیست جز فرزند وزیر بهداشت کشور. 
نمکی ادامه داد: این اثبات این ادعاست که همه ما جان و مال و آبرو و همه وجودمان را آوردیم تا برای ضعیف‌ترین مردم این کشور و در دورترین نقاط این سرزمین، نثار کنیم. 
نمکی گفت: ان‌شاءالله با جدیت فراوان در آینده نزدیک از منابع موثق دیگری هم واکسن وارد کشور خواهد شد و ما تا اواخر بهمن‌ماه موارد تازه‌ای را از منابع بسیار مطمئن وارد خواهیم کرد و واکسیناسیون را برای سایر گروه‌های آسیب‌پذیر همگام با پرسنل بهداشت و درمان که مدافعان خط مقدم این جبهه بودند، آغاز می‌کنیم. 
وی گفت: سپس افراد بالای ۶۵ سال و اشخاص دارای بیماری زمینه‌ای واکسینه خواهند شد تا بتدریج به ۷۰ درصد از پوشش واکسیناسیون کشوری دست یابیم. درباره واکسن داخلی هم همه چیز بخوبی پیش می‌رود و امیدواریم در بهار آینده بتوانیم واکسن ملی را برای تزریق آماده داشته باشیم. 
نمکی گفت: خبرهای خوش‌تری را در راه داریم که در آینده به استحضار می‌رسانیم. 
 
* تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ واکسینه می‌شود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از واکسیناسیون تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ خبر داد. 
علیرضا رئیسی سه‌شنبه شب در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما گفت: طبق سند رسمی واکسیناسیون در کشور که مصوب ستاد ملی است، بر اساس اولویت‌بندی‌های صورت گرفته، اول کادر درمانی و آنهایی که در بخش مراقبت‌های ویژه و در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند از پزشکان و پرستاران تا خدمه هر بخش حدود ۶۳۵ بیمارستان خصوصی و دولتی کشور و همچنین مؤسسات خیریه از امروز مورد واکسیناسیون قرار می‌گیرند. 
وی ادامه داد: رعایت عدالت در واکسیناسیون از جمله ویژگی‌های طرح واکسیناسیون بود که در این طرح حدود ۳ هزار نفر مورد واکسیناسیون قرار می‌گیرند؛ مرحله اول این طرح هفته آینده پایان می‌پذیرد. با ورود محموله دوم واکسن‌های کرونا به کشور، هفته آینده بر اساس اولویت‌بندی‌ها، واکسیناسیون ادامه خواهد یافت. 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تزریق دوز اول واکسن کرونا به معنای ایمن شدن فرد نیست و هر فرد باید ۳ هفته بعد از تزریق دوز اول، دوز دوم را دریافت کند و پس از گذشت یک ماه از تزریق دوز دوم، فرد می‌تواند ایمنی را احساس کند. ما با تزریق واکسن کرونا، ویروس وارد بدن افراد نمی‌کنیم، فقط سعی می‌کنیم تا سیستم ایمنی افراد را تقویت کنیم، بنابراین بین مرحله تزریق دوز اول و دوم، امکان ابتلا به کرونا در افراد وجود دارد اما نسبت به افراد عادی از احتمال کمتری برخوردار است. رئیسی از خرید واکسن از کوواکس و واردات آن تا قبل از پایان سال خبر داد و افزود: با واردات واکسن از منابع دیگر نباید از واکسن پاستور که حاصل تلاش‌های مشترک ایران و کوبا است غافل شد، امید بسیاری داریم که در اسفند امسال، این واکسن هم به سبد واکسن ما اضافه شود. بر اساس سند ملی اگر بتوانیم تا پایان امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم، امید است بتوانیم تا پایان سال گروه هدف‌مان را مورد تزریق واکسن قرار دهیم. قول می‌دهیم سال ۱۴۰۰ تمام اهداف واکسیناسیون ما محقق خواهد شد. 
رئیسی افزود: برای ایمنی جمعی باید حدود ۶۰ الی ۷۵ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند و برای این منظور، حدود ۴۵ یا ۴۶ میلیون نفر باید مورد تزریق قرار گیرند. امیدواریم تا آبان ۱۴۰۰ همه کشور را واکسینه کنیم. 
 
* افراد بالای ۶۵ سال و گروه‌های آسیب‌پذیر؛ اولویت بعدی واکسیناسیون کرونا
بعد از پرسنل ‌آی‌سی‌یو، سایر کادر درمان، افراد بالای ۶۵ سال و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر واکسینه می‌شوند. 
دکتر قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت در حاشیه مراسم آغاز واکسیناسیون «کووید-۱۹» در کشور، گفت: در آستانه ۲۲ بهمن افتخار داشتیم شاهد آغاز مراسم واکسیناسیون سراسری باشیم، تاکنون بیش از یک میلیون بستری ناشی از این بیماری در سراسر کشور داشتیم. در عین حال میزان تخت‌های مراقبت‌های ویژه به 5/2 برابر قبل از بیماری کرونا افزایش یافت به طوری که در حال حاضر حدود ۱۱ هزار تخت ویژه کرونا در بخش‌های بیمارستانی داریم و در عین حال تلاش کردیم هیچ بیماری از خدمات‌ آی‌سی‌یو محروم نباشد. 
وی با بیان اینکه بالغ بر ۳۴ هزار پرسنل در ‌آی‌سی‌یو اعم از پزشک، پرستار و نیروهای پشتیبانی و... فعال هستند، گفت: حدود ۲۲ هزار نفر از این نیروها در مراکز دولتی فعالیت دارند و سیاست‌گذاری کردیم که این افراد در مرحله اول واکسن کرونا دریافت کنند. 
جان‌بابایی افزود: امیدواریم همه پرسنل درمانی در مراحل بعدی واکسینه شوند؛ این مرحله در یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های کشور آغاز شد، به دلیل اینکه بیشترین پذیرش بیمار کرونا را داشته است. سایر کادر درمان، افراد بالای ۶۵ سال و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر در مرحله بعد واکسینه می‌شوند. 
***
    افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه تولید واکسن خاورمیانه تا پایان سال   
بزرگ‌ترین کارخانه تولید واکسن خاورمیانه تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود که در فاز نخست ۲ تا ۳ میلیون واکسن ایرانی کرونا ساخته خواهد شد و تا پایان شهریور 1400 این ظرفیت به ۱۲ تا ۱۴ میلیون واکسن در ماه می‌رسد. به گزارش «وطن امروز»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از احداث و راه‌اندازی بزرگ‌ترین کارخانه تولید واکسن در منطقه تا پایان سال در کشورمان خبر داد. محمد مخبر در مراسم رونمایی از خط تولید محصولات جدید صنعت روغن‌های «های‌تک» و طرح‌های زیست‌محیطی پالایشگاه سبز متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام، گفت: نفت پارس به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های ستاد اجرایی همواره در مرز دانش حرکت کرده و کارهای بسیار بزرگی مانند تولید روانکارهای تحریمی مخصوص صنایع هوایی و دریایی را انجام داده، امروز هم تبدیل این پالایشگاه با این عظمت به یک «پالایشگاه سبز» و جلوگیری از تولید آلاینده‌ها در کنار پایتخت، از جمله اقدامات بزرگ دیگری است که به دست متخصصان جوان این شرکت صورت گرفته است. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به پروژه ساخت «نخستین واکسن ایرانی کرونا» توسط محققان دارویی ستاد، اضافه کرد: همزمان با طی‌شدن مراحل تست انسانی و مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت» تحت نظارت پزشکان متخصص وزارت بهداشت، ظرفیت تولید انبوه واکسن در شهرک دارویی ستاد اجرایی فرمان امام هم در حال فراهم شدن است. مخبر با اعلام یک خبر خوب در این زمینه، گفت: بزودی و پیش از پایان سال، بزرگ‌ترین کارخانه تولید واکسن در خاورمیانه را در ایران احداث و راه‌اندازی می‌کنیم که در این کارخانه هرگونه واکسن از جمله «واکسن کرونا» به تولید انبوه خواهد رسید. وی در ادامه عنوان کرد: تا پایان امسال و در فاز اول 2 تا 3 میلیون واکسن ایرانی کرونا در این کارخانه تولید خواهد شد که تا پایان اردیبهشت 1400 این ظرفیت به 12 تا 14 میلیون واکسن در ماه می‌رسد و در فاز سوم و در 6 ماهه اول سال آینده این ظرفیت را به عدد بیش از نیاز کشور خواهیم رساند. مخبر خاطرنشان کرد: همان‌طور که در ابتدای شیوع کرونا و کمبود اقلام بهداشتی به مردم وعده دادیم که در زمینه تولید «ماسک» و داروهای کمیاب و تحریمی مانند «رمدسیویر» کشور را خودکفا خواهیم کرد، نه تنها خودکفا بلکه صادرکننده هم شدیم، امروز هم اعلام می‌کنیم بهارسال آینده کشور را نه‌تنها در زمینه تولید «واکسن ایرانی و ایمن کرونا» خودکفا می‌کنیم بلکه ایران را به صادرکننده این محصول در جهان تبدیل خواهیم کرد. وی ادامه داد: تاکنون از 5 کشور دنیا برای پیش‌خرید «واکسن کوو ایران برکت» درخواست رسمی به ما داده‌اند که پس از تولید انبوه و انجام واکسیناسیون سراسری در کشور و تأمین کامل نیاز داخلی، صادرات آن را هم بررسی خواهیم کرد. 

Page Generated in 0/0063 sec