ایران صادرکننده لوازم خانگی به اروپا شد
وزیر صمت گفت: کارخانجات لوازم خانگی در شرایط سخت تحریمی با فعالیت شبانهروزی، صادرات خوبی به کشورهای همسایه دارند و حتی به کشورهای اروپایی نیز صادرات دارند. علیرضا رزمحسینی با بیان اینکه قبل از انقلاب تنها ۲ نشان تجاری (ارج و آزمایش) در این حوزه فعال بودند، افزود: اکنون با وجود همه تحریمهای ظالمانه و خروج شرکتهای خارجی تولید لوازم خانگی از کشورمان، 5 شرکت داخلی با نشانهای تجاری معروف در این حوزه فعال هستند که صادرات نیز انجام میدهند. وی اضافه کرد: در حوزه تولید مس در اول انقلاب ظرفیتی نداشتیم اما اکنون به 512 هزار تن ظرفیت تولید در این حوزه رسیدهایم و رتبه دهم دنیا را داریم. رزمحسینی گفت: طرحهای توسعه در حوزه مس در حال اجراست و سالانه حدود 5/1 میلیارد دلار صادرات در انواع محصولات مس داریم. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ادامه داد: در حوزه فولاد از ظرفیت تولید 700 هزار تن در اوایل انقلاب به 56 میلیون تن ظرفیت تولید در حال حاضر رسیدیم. تا 15 سال پیش واردکننده فولاد بودیم اما اکنون به یک صادرکننده مهم در این حوزه تبدیل شدهایم. وزیر صمت گفت: در حوزه صنایع غذایی پیشرفتهای خوبی به دست آمده است و صادرات 5 میلیارد دلاری در این حوزه داریم.
***
طلای جهانی گران شد
با تضعیف ارزش دلار و امید به تصویب بسته کمک مالی کرونایی آمریکا، قیمت طلا افزایش یافت و به 68/1841 دلار در هر اونس رسید. رویترز در گزارشی نوشت: با تضعیف ارزش دلار و امید به تصویب بسته کمک مالی کرونایی آمریکا، قیمت طلا دیروز افزایش یافت. هر اونس طلا با 87/10 دلار افزایش 68/1841 دلار فروخته شد. طلا اغلب به عنوان منبع امن سرمایهگذاری در برابر تورم و کاهش ارزش ارز به شمار میرود که این عوامل بیشتر ناشی از اجرای گسترده محرکهای مالی است. ذخایر طلای گلدتراست، بزرگترین صندوق سرمایهگذاری طلا در جهان در روز دوشنبه 35/0 درصد کاهش یافت و به 43/1152 تن رسید.
***
قطر بزرگترین تأسیسات LNG جهان را میسازد
شرکت دولتی قطر پترولیوم اعلام کرد قصد دارد بزرگترین تأسیسات LNG جهان را در میدان گنبد شمالی این کشور که با ایران مشترک است، ایجاد کند. آنطور که اسپوتنیک گزارش داده است، این تأسیسات در شرق میدان گازی گنبد شمالی قطر ایجاد خواهد شد که با ایران مشترک بوده و در کشورمان به نام پارسجنوبی شناخته میشود. اجرای این پروژه باعث خواهد شد ظرفیت تولید LNG از 77 میلیون تن در سال کنونی به 110 میلیون تن افزایش یابد. در این تأسیسات گاز طبیعی، اتان، میعانات گازی، سولفور و هلیوم نیز تولید خواهد شد. قرار است تولید گاز از این ابرپروژه در ۳ ماه چهارم سال 2025 آغاز شده و معادل روزانه 4/1 میلیون بشکه نفت از آن گاز برداشت شود. این پروژه شامل ساخت 4 واحد تولید LNG با ظرفیت هر یک 8 میلیون تن در سال به همراه تاسیسات فرآوری گاز و تأسیسات استخراج هلیوم خواهد بود. پیشبینی میشود اجرای این پروژه 75/8 میلیارد دلار هزینه روی دست قطریها بگذارد اما در عین حال به یکی از بزرگترین پروژههای صنعت انرژی در جهان تبدیل خواهد شد.
***
هزینه سبد معیشت خانوار کارگری ۱۰ میلیون تومان است
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه حداقل دستمزد کارگران از تورم سالهاست عقب مانده، گفت: طبق برآوردها هزینه سبد معیشت برای خانوار کارگری با 3/3 نفر جمعیت، ۱۰ میلیون تومان است. فتحالله بیات درباره انتظارات جامعه کارگری از دولت برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده اظهار داشت: طبق ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد باید بر اساس تورم و هزینه سبد معیشت تعیین شود؛ امروز طبق برآوردهای انجامشده، هزینه سبد معیشت برای یک خانوار کارگری با بعد جمعیت 3/3 نفر، ۱۰ میلیون تومان است، در حالی که دریافتی کارگران حداقلیبگیر در نهایت به ۳ میلیون تومان میرسد. رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی به مهر گفت: از شورای عالی کار بویژه دولت به عنوان کارفرمای بزرگ انتظار داریم به این مساله با دقت ورود کرده و حداقل دستمزد سال آینده مشمولان قانون کار را به گونهای تعیین کند که کمک حال کارگران باشد. ما نمیگوییم همان ۱۰ میلیون تومان که هزینه سبد معیشت است، به عنوان دستمزد تعیین شود اما حداقل حقوق باید به این عدد نزدیک باشد. بیات تصریح کرد: آیا دولت میتواند قدرت خرید را به ۶ سال قبل بازگرداند؟ قطعاً جواب این سوال منفی است، بنابراین باید دستمزد به اندازه کافی افزایش یابد. دستمزدهای کنونی باعث شرمندگی کارگران در برابر خانوادههایشان شده است. وی ادامه داد: از سال ۶۸ به بعد که دیگر جنگ نبود اما متأسفانه حقوق و دستمزد کارگران متناسب با تورم سالانه رشد نکرد و ما چندین سال است که عقبافتادگی مزدی داریم و هر ساله از نرخ تورم فاصله بیشتری میگیریم، به شکلی که امروز بین نرخ تورم و حداقل مزد کارگران ۶۰ درصد فاصله وجود دارد.