printlogo


کد خبر: 230491تاریخ: 1399/11/26 00:00
بازهم رکوردشکنی کرونا در آمریکا؛ 5300 قربانی در 24 ساعت
کرونا آمریکا را گرفت

گروه بین‌الملل: طبق جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز، روز جمعه با مرگ دست‌کم 5 هزار و ۳۰۴ مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۴۸۰ هزار و ۷۴۸ نفر افزایش یافت. این آمار نشان می‌دهد با ابتلای دست‌کم ۹۹ هزار و ۱۳۱ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا به ۲۷ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۱۹ نفر رسید. مقایسه جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز با آمار روز پنجشنبه این مرکز نشان می‌دهد شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا مجددا افزایش داشته و شمار قربانیان این ویروس ناشناخته در آمریکا بار دیگر رکورد تازه‌ای را به ثبت رسانده است. از طرف دیگر، پایگاه اطلاع‌رسانی «ورلد اُ میترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را ۲۸ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۰۴ نفر و مجموع قربانیان «کووید-۱۹» در این کشور را ۴۹۲ هزار و ۵۲۱ نفر گزارش کرده است. پایگاه اطلاع‌رسانی «کووید یواس‌ای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل می‌کند، برآورد کرده شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به ۲۹ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۴۲ نفر و شمار قربانیان آن به ۵۵۱ هزار و ۱۲۲ نفر می‌رسد. در نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونای دولت جو بایدن برآورد شد ظرف ۴ هفته آینده دست‌کم ۹۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. نتایج یک تحقیق جدید که روز یکشنبه منتشر شد هم نشان داده شمار مبتلایان نوع انگلیسی ویروس کرونا هر ۱۰ روز یکبار در آمریکا ۲ برابر می‌شود که خطر افزایش تعداد قربانیان در این کشور کرونازده را به دنبال دارد. از طرف دیگر، «آنتونیو فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی و آلرژی آمریکا نیز اخیراً گفته است گونه جدید ویروس کرونا که از آن با نام کرونای انگلیسی یاد می‌شود تا اواسط بهار به گونه غالب در آمریکا تبدیل خواهد شد. 
در همین حال روزنامه نیویورک‌تایمز اعلام کرده است نرخ مرگ‌و‌‌میر در آمریکا از زمان آغاز رسمی همه‌گیری کرونا در این کشور تاکنون رکوردی تازه در ایالات متحده برجا گذاشته است. بر اساس این گزارش، در فاصله 15 مارس 2020 (هفته آخر اسفند 98) تا 23 ژانویه 2021 ( هفته اول بهمن 1399) آمریکایی‌ها 20 درصد بیشتر از یک سال متعارف مرده‌اند که ملاک آن میانگین نرخ مرگ‌و‌میر در سال‌های مابین 2015 تا 2019 بوده است. در برخی هفته‌های بهار گذشته و این زمستان، نرخ مرگ‌و‌میر به 35 تا 40 درصد بیش از مواقع عادی نیز رسیده است. بدین ترتیب در 11 ماه اخیر، 494 هزار نفر در این کشور بیش از 11 ماه از یک سال عادی تلف شده‌اند که به زعم روزنامه‌نگاران نیویورک‌تایمز ارتباط مستقیمی با شیوع کرونا دارد. افزایش وحشتناک 61 درصدی نرخ مرگ و میر در ایالت نیویورک، کرونا‌زده‌ترین ایالت آمریکا در این فاصله نیز این ارتباط را تایید می‌کند. نیویورک‌تایمز همچنین آماری منتشر کرده که نشان می‌دهد از آغاز سال جدید میلادی(2021)، به طور میانگین روزانه 3300 نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس «کووید-19» فوت شده‌ است. بدین ترتیب برآورد می‌شود با ادامه نرخ وحشتناک فعلی، تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیون آمریکایی به خاطر کرونا بمیرند!
 
* کرونا در اروپا می‌ماند
 مهم‌ترین مرجع بهداشت و درمان در اتحادیه اروپایی که حدود 9ماه پیش درباره وقوع موج دوم همه‌گیری کرونا هشدار داده بود، حال اعتراف می‌کند احتمالا بیماری قرن تا همیشه با اروپایی‌ها خواهد ماند. این در حالی است که مقامات سازمان بهداشت جهانی از شروع دومین همه‌گیری ویروس کرونای انگلیسی در سراسر دنیا خبر داده‌اند که گفته می‌شود بسیار خطرناک تر از ویروس «کووید-19» معمولی است. 
مدیر آژانس اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها که مقر آن در استکهلم سوئد است، طی یک پیش‌بینی تکان‌دهنده دیگر، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای از احتمال درمان‌ناپذیر بودن قطعی بیماری‌های ناشی از خانواده کرونا بویژه ویروس «کووید-19» و انواع جهش‌یافته آن مطرح کرد.
خانم «آندره آمون» جمعه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «شاید باید خود را برای یک چشم‌انداز نگران‌کننده آماده کنیم، چرا که ویروس «کووید-19» احتمالا برای همیشه با ما می‌ماند».
او به مقایسه «کووید-19» و انواع جهش‌یافته آن با خانواده ویروس‌های کرونا و آنفلوآنزا پرداخت و گفت: «این نخستین ویروسی نیست که قرار است برای همیشه در کنار ما بماند و بیشتر ویروس‌ها ویژگی ماندگاری را در طولانی‌مدت دارند».
به عبارت دیگر آمون به عنوان یک پزشک و مقام بهداشتی و علمی بین‌المللی بر نظریه درمان‌ناپذیر بودن بیماری‌های ویروسی صحه می‌گذارد، اگر چه این نظریه همچنان مخالفانی جدی دارد. 
این دکتر آلمانی از 6 سال پیش که به ریاست «ای‌سی‌دی‌سی» (ECDC)، مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها رسیده است، هشدارها و پیش‌بینی‌‌هایی حیاتی داشته، از جمله توصیه‌هایش به دولت کشور خود (آلمان) درباره شیوع ویروس‌های سارس و آنفلوآنزای نوع A. 
آمون در ادامه گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه درباره موثر بودن واکسن‌های مختلف برای جلوگیری از شیوع کرونا ابراز تردید کرده و گفته است: «با وجود تولید چندین واکسن برای مبارزه با با ویروس کرونا، مشخص شد ویروس کرونا می‌تواند به تکثیر ادامه دهد. اگر چه مقامات بهداشتی اطمینان دارند این واکسن‌ها در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری‌های ناشی از کرونا موثر هستند اما ارزیابی میزان موثر بودن این واکسن‌ها در کاهش شیوع ویروس، به زمان بیشتری نیاز دارد».
با این وجود خانم آمون در عین اینکه احتمال ماندگار شدن کرونای منحوس در حیات بشر را می‌دهد، بقای آن را به ویروس‌های پایدار آنفلوآنزا تشبیه کرده و ادامه می‌دهد: «هنوز مشخص نیست این واکسن‌ها تا چه اندازه در خاموش شدن انواع جدید ویروس کرونا موثر هستند. ویروس کرونا ممکن است نسبتا پایدار باشد، به این معنی که می‌توان از همان واکسن‌ها سال به سال علیه آن استفاده کرد، درست مانند واکسن‌هایی که برای آنفلوآنزای فصلی هر ساله استفاده می‌شود. دولت‌ها باید در اعمال محدودیت‌های کرونایی کوتاهی نکنند».
این در حالی است که پیش‌تر هموطن آلمانی آمون در راس کمیسیون اروپایی به طور تلویحی از استیصال اتحادیه اروپایی درباره شیوع کرونا خبر داده و اعتراف کرده بود مقامات مسؤول برای انجام اقدامات موثر در این باره تعلل کرده‌اند. خانم «اورزولا فن در لاین»، هفته پیش در نشست پارلمان اروپا با انتقاد از نحوه عملکرد مقامات بروکسل برای تامین حجم واکسن مورد نیاز برای کل شهروندان اتحادیه گفته بود: «ما جایی نیستیم که می‌خواهیم باشیم». وزیر دفاع پیشین آلمان همچنین خطاب به نمایندگان پارلمان اروپایی گفته بود: «ما دیر مسؤولیت‌مان را اعمال کردیم... وقتی تولید انبوه واکسن‌ها شروع شد، بیش از اندازه خوشبین بودیم و شاید اعتماد به نفسی کاذب داشتیم که آنچه سفارش داده‌ایم به موقع پخش می‌شود. حالا باید از خودمان بپرسیم آیا ماموریت‌مان را درست انجام داده‌ایم یا خیر؟» برنامه اتحادیه اروپایی برای واکسینه عمومی شهروندان 27 کشور عضو که «فن در لاین» از تعلل در آن دم می‌زند، شامل تزریق 26 میلیون دوز در این کشورها و در مجموع واکسینه کردن 70درصد از شهروندان بزرگسال علیه ویروس «کووید-19» تا آخر تابستان آتی بوده است که حال به نظر می‌رسد به موقع اجرا نشود.
 
* تمدید محدودیت‌های کرونایی در آلمان
شیوع غیرقابل مهار ویروس «کووید-19» در آلمان احتمالا باعث می‌شود دولت آنگلا مرکل محدودیت‌های اجتماعی و ترافیکی کرونایی را در آن کشور تا هفته آخر اسفند (14 مارس) تمدید کند. روزنامه بیلد چاپ آلمان از پیش‌نویس سند دیدار چهارشنبه پیش مرکل با سران ایالت‌های فدرال آلمان در همین مورد خبر داد و نوشت قرار است مرکل و اولاف شولتز، معاون صدر‌اعظم آلمان به همراه وزیر اول ایالت بایرن و شهردار برلین درباره برخی مسائل مرتبط با اقدامات محدودیتی با یکدیگر گفت‌وگو کنند. پیش‌تر مقامات آلمان از تمدید اقدامات محدودیتی اعمال شده در این کشور از ماه نوامبر سال 2020 تا ۱۴ فوریه (هفته آخر بهمن‌ماه) در راستای جلوگیری از شیوع کرونا خبر داده بودند.
***
    مرکل به سوءمدیریتش در مهار کرونا اعتراف کرد    
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در مصاحبه با تلویزیون «زد دی اف» گفت: واکنش به این همه‌گیری در پاییز گذشته «بسیار تردیدآمیز» بوده و دولت در نخستین موج همه‌گیری در تامین نیاز به ماسک به صورت بسیار کُند عمل کرده است. مرکل با این حال از راهبرد خود در خرید واکسن‌های «کووید-۱۹» از اتحادیه اروپایی دفاع اما تایید کرد که باید در این زمینه توضیح بهتری می‌داد. مرکل گفت: نمی‌خواهم از اصل قضیه خارج شوم و به حواشی بپردازم، این تصمیم شاید ناامیدکننده باشد اما حقیقت این است که ابتدا فکر می‌کردم می‌توانیم کمتر از یک سال واکسن را در اختیار داشته باشیم. این یک دستاورد بزرگ است اما نمی‌توان روی آن حساب کرد. مرکل تاکید کرد اتحادیه اروپایی دستور داده به اندازه کافی واکسن خریداری شود و آلمان به اندازه کافی دوز واکسن دارد. هر چند مصاحبه‌های تلویزیونی از مرکل در گذشته کمتر مرسوم بوده است اما صدراعظم آلمان در هفته‌های اخیر با مردم خسته از همه‌گیری به طور مستقیم گفت‌و‌گو کرده است بویژه اینکه روند کند بازگشایی‌ها و برنامه واکسیناسیون در این کشور او را تحت فشار قرار داده است. مقام‌های آلمانی هفته گذشته با کاهش برخی محدودیت‌های کرونایی موافقت و بعد از چند ماه محدودیت شدید، امکان بازگشت به شرایط عادی را فراهم کردند. با نزدیک شدن به موعد انتخابات آلمان و پایان دوران صدراعظمی مرکل، موضع‌گیری‌های سیاسی در تلاش‌های آلمان برای مهار این بیماری اهمیت یافته است.
***
    همه فرضیه‌ها درباره منشأ کرونا محتمل است    
سازمان جهانی بهداشت بعد از انجام تحقیقات در چین، بامداد دیروز اعلام کرد همه فرضیه‌ها درباره منشأ بیماری همه‌گیر جهانی «کووید-۱۹» (کروناویروس ۲۰۱۹) مطرح است. خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت در شهر «ووهان» چین، شهری که نخستین نمونه‌های کرونا در آنجا شناسایی شد، موفق نشد منشأ این ویروس را مشخص کند اما این فرضیه را که این ویروس از آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان به بیرون نشت کرده، باطل کرد. تیم کارشناسان اعزامی سازمان جهانی بهداشت در ووهان ۳ روز پیش (۲۱ بهمن) در یک کنفرانس خبری اعلام کرد بسیار بعید است «کووید-۱۹» از آزمایشگاهی در شهر ووهان به بیرون راه یافته باشد. «تدروس آدهانوم گبرسیوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت هیات سازمان جهانی بهداشت در ووهان «بررسی‌های علمی مهمی را در شرایطی دشوار انجام داده است». آدهانوم گفت: «پرسش‌هایی در این باره مطرح شده که آیا برخی فرضیه‌ها ابطال شده‌اند یا خیر. من با برخی اعضای این تیم (هیات اعزامی WHO به چین) گفت‌وگو کرده و مایلم بگویم همه فرضیه‌ها مطرح و نیازمند تحلیل‌ و مطالعه بیشترند». مأموریت این تیم سازمان جهانی بهداشت ماه پیش آغاز شد و چین از آن استقبال کرد. تحقیق درباره منشأ ویروس کرونا در ماه‌های گذشته یکی از زمینه‌های تلاش مقام‌های دولت آمریکا برای فشار بر چین هم بوده است. مقام‌های دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا از لفظ «ویروس چینی» به جای «کرونا» استفاده می‌کردند.

Page Generated in 0/0061 sec