printlogo


کد خبر: 230507تاریخ: 1399/11/26 00:00
وزیر بهداشت: ویروس انگلیسی درکشور پخش شده است؛ پیش‌بینی من ورود به یک خیز سهمگین است
این انگلیسی منحوس
* کرونا آمریکا را گرفت

گروه اجتماعی: «ویروس انگلیسی در کشور پخش شده است؛ قدرت سرایت این ویروس به مراتب بالاتر از آن چیزی است که انگلیسی‌ها می‌گویند. پیش‌بینی من ورود به یک خیز بسیار سهمگین و سنگین است اگر پروتکل‌ها رعایت نشود. این بلندترین زنگ خطر است و باید جدی گرفته شود». این اظهارات وزیر بهداشت را باید جدی‌ترین هشدار ماه‌های اخیر مدیریت کرونا در کشور بدانیم. به گزارش «وطن‌ امروز»، با مرگ یک مرد 48 ساله در آبیک قزوین و یک زن 71 ساله در تهران بر اثر کرونای انگلیسی، وزیر بهداشت با پریشانی کم‌سابقه روز گذشته اعلام کرد این ویروس جهش‌یافته در کشور پخش شده است. این در حالی است که عصر دیروز علیرضا زالی، فرمانده ستاد کرونای تهران نیز درباره شیوع کرونای انگلیسی در پایتخت گفت: تاکنون ۷ نفر مبتلا به کرونای انگلیسی در تهران شناسایی شده‌اند. 
سعید نمکی  صبح دیروز گفت: انگلیسی‌ها درباره موتاسیون جدید کرونا مخفی‌کاری کردند و قدرت سرایت و مرگ‌و‌میر این ویروس به‌مراتب بالاتر از چیزی است که آنها می‌گویند. با فوت یک زن ۷۱ ساله در تهران که هیچ سفری هم نداشت، اثبات شد ویروس انگلیسی کاملا در کشور پخش شده است. 
اظهارات وزیر بهداشت در حالی است که وی از مدت‌ها قبل هشدار داده بود پیک چهارم کرونا در ایران بسیار سهمگین‌تر و مرگبارتر خواهد بود؛ نشانه‌هایی که در هفته اخیر دیدیم و چند شهر استان خوزستان بعد از هفته‌ها در وضعیت قرمز قرار گرفتند و با وجود کاهش مرگ‌و‌میرهای کرونایی اما تعداد بستری‌ها و مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته است. 
در همین رابطه معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، در پاسخ به این پرسش که «آخرین وضعیت کرونا در استان تهران چگونه است؟» بیان داشت: تقریبا یک هفته است با روند افزایشی بیماران کرونایی روبه‌رو هستیم. 
نادر توکلی گفت: در حال حاضر حدود 2 هزار بیمار کرونایی در استان تهران در مراکز درمانی بستری هستند و شاهد افزایش مراجعات سرپایی نیز هستیم. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران همچنین با اشاره به افزایش مراجعات کرونایی به بیمارستان‌های غرب تهران، خاطرنشان کرد: نکته مهم اما درباره ویروس کرونای انگلیسی است که در این باره هشدارهای زیادی به مراکز درمانی داده شده است. 
توکلی با اشاره به ایام پایانی سال و نزدیک شدن به نوروز، ابراز داشت: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و حضور مردم در مراکز خرید، این موضوع خود می‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد. وی در پاسخ به این پرسش که «وضعیت مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان تهران از نظر تأمین تخت و تجهیزات پزشکی چگونه است؟» خاطرنشان کرد: تخت و تجهیزات پزشکی به اندازه کافی تامین شده و هیچ مشکلی درباره تجهیزات لازم درمانی و دارو در مراکز درمانی استان تهران وجود ندارد.
 
* نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی در کشور دیده ‌شده است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و عضو ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی در کشور دیده ‌شده است، از این موضوع ابراز نگرانی کرد. سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد، با بیان اینکه خیز جدید کرونا از غرب کشور در حال شروع شدن است، تصریح کرد: با توجه به اینکه این خیز کرونا از غرب کشور آغاز شده است احتمال اینکه وضعیت کشور عراق خوب نباشد، خیلی بالاست؛ چون عمدتا استان‌های غربی درگیر شده‌اند. وی افزود: در جاهای دیگر هم این خیز را داریم ولی بیشتر از آذربایجان غربی تا خوزستان است و متأسفانه خوزستان بدترین وضعیت را دارد که خیلی نگران‌کننده است، بویژه اینکه نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی هم در کشور دیده ‌شده است. قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه با جهش ویروس کرونا تست‌های گذشته به چالش کشیده شده است، تصریح کرد: در مقالات کشورهای غربی مطرح‌ شده بعضا تست‌های پی‌سی‌آر منفی است اما ویروس وجود دارد و این نگرانی‌ را بیشتر می‌کند. وی افزود: مسافرانی که از انگلیس به ایران می‌آیند با وجود آنکه تعهد داده بودند وقتی وارد کشور می‌شوند پروتکل‌ها را رعایت کنند و همکاری لازم را داشته باشند ولی همکاری نمی‌کنند و شروع به مطالبه‌گری می‌کنند. بویژه مسافران هواپیمایی که اخیرا از انگلیس آمد، کادر مستقر درمان را در انجام تست و قرنطینه و امثالهم خیلی اذیت کردند. قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره به حضور چندمیلیون اتباع خارجی در کشور، گفت: بحث واکسیناسیون این افراد از مسائلی است که باید به آنها توجه کنیم. وی متذکر شد: جهش‌های ژنی که به ‌سرعت در این ویروس پدید می‌آید، کارکرد واکسن را به چالش کشیده و برداشت ما این است که کرونا در میان‌مدت حل نخواهد شد و حداقل ۳ سال مساله جدی کشور خواهد بود. باید همه دست ‌به‌ دست هم دهیم تا بتوانیم به یک زندگی عادی همراه با کرونا برسیم.
 
* ۹ شهر قرمز شدند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به خیز دوباره «کووید-۱۹» در برخی استان‌ها هشدار داد و با بیان اینکه اکنون خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد، گفت: در مجموع اکنون ۹ شهر در وضعیت قرمز، ۳۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند. دکتر علیرضا رئیسی دیروز در حاشیه پنجاه‌و‌هفتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت بیماری «کووید-۱۹» در دنیا گفت: در دنیا با توجه به ویروس‌های جهش‌یافته آفریقایی، انگلیسی و حتی ژاپنی، موارد ابتلا و مرگ‌و‌میر و تغییر الگوی رفتاری ویروس و میزان کشندگی و سرایت آن افزایش یافته است‌. در انگلیس بیش از ۴ میلیون نفر درگیر بیماری شدند و بیش از ۱۳۵ هزار نفر نیز در این کشور فوت کردند. وی در ادامه افزود: در برخی استان‌ها خیز بیماری شروع شده و جای هشدار جدی است. در استان خوزستان اکنون بالاترین میزان شیوع بیماری را داریم و نیاز به مراقبت بیشتر از این استان است. وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در استان خوزستان ۹ شهر قرمز داریم و حتما نیاز است بشدت مراقبت کنند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر روند افزایشی در بیماری دارند و جزو شهرهای قرمز هستند و نیاز به برقراری پروتکل‌های دقیق و سختگیرانه دارند. رئیسی اظهار کرد: در آذربایجان غربی هم روند رو به افزایش داریم و باید پروتکل‌ها بشدت پیگیری و مراقبت شود. در حال حاضر خیز بیماری در هرمزگان تا حد زیادی کنترل شده ولی باید ادامه‌دار شود. در استان مازندران که روند صعودی داشتیم خوشبختانه از هفته گذشته موارد کنترل می‌شود و از ۱۵ شهر نارنجی حدود ۸ شهر زرد شدند و ۷ شهر وضعیت نارنجی دارند. استان‌های گلستان و گیلان همچنان نیاز به مراقبت شدید دارند. استان بوشهر شیب ملایم و رو به بالا دارند که نیاز به مراقبت بیشتر دارد. 
 
* ۳۹ شهر در وضعیت نارنجی
وی گفت: در مجموع ۹ شهر قرمز، ۳۹ شهر نارنجی، ۲۲۸شهر زرد و ۱۷۲شهر آبی در سطح کشور داریم و از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی اضافه شده است. رئیسی درباره تعداد شهرهای نارنجی در استان‌های مختلف نیز گفت: در آذربایجان غربی ۵ شهر، آذربایجان شرقی ۴ شهر، اصفهان ۲ شهر، خوزستان ۵ شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه‌و‌بویراحمد و گلستان هر کدام ۳ شهر، گیلان ۷ شهر و مازندران ۸ شهر نارنجی هستند. معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کرونا در استان قزوین روند افزایشی دارد و یک مورد ویروس انگلیسی منجر به فوت داشتیم که زنگ خطر است. وی همچنین تاکید کرد: باید از مرزها مراقبت کنیم و اگر مسافری از خارج می‌آید باید قرنطینه را رعایت کند و حتی اگر علائم ندارد باید ۱۴ روز خانه بماند و علائمش رصد شود. وی درباره واکسیناسیون کرونا در کشور نیز گفت: واکسیناسیون برای گروه‌های هدف آغاز شده و با عدالت کامل در حال انجام است.
***
    پروتکل مقابله با کرونای انگلیسی هرچه سریع‌تر تدوین شود   
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای جلوگیری از شیوع احتمالی موج چهارم ویروس کرونا در کشور، متولیان و برنامه‌ریزان باید بر اساس یک ساختار مشخص و معلوم، اقدامات خود را برای مقابله با بیماری «کووید-19» به کار گیرند، به «وطن امروز» گفت: در یک سال اخیر اطلاعات عمومی درستی آنگونه که هم جامعه تخصصی کادر درمان، هم مسؤولان و هم مردم نسبت به چگونگی رعایت بهداشت، درمان و جلوگیری از این بیماری آگاه شوند ارائه نشده است. دکتر زهرا شیخی به ناشناخته بودن این بیماری در دنیا اشاره کرد و افزود: هنوز حتی در جوامع تخصصی نیز ماهیت این ویروس مرگبار بخوبی شناسایی نشده است، بنابراین می‌طلبد رویکردهای پیشگیرانه خودمراقبتی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بشدت از سر گرفته شود تا بتوان از ابتلا به این بیماری خطرناک در امان ماند.  وی اضافه کرد: مسؤولان اجرایی و متولیان امر باید هر چه سریع‌تر ساختارهای مقابله با این بیماری را بخوبی مشخص کنند و در اختیار مردم و جامعه پزشکی قرار دهند.  پروتکل مقابله با کرونای انگلیسی هرچه سریع‌تر تدوین شود. وی رعایت اصول مناسب تغذیه و سبک زندگی سالم، خودمراقبتی و پرهیز از حضور در اجتماعات را در مقابله با ویروس کرونا ضروری دانست و اظهار داشت: متاسفانه هنوز مشاوره‌ای از متخصصان طب بومی برای کمک به ممانعت و جلوگیری از شیوع این بیماری گرفته نشده است.  شیخی اضافه کرد: چنانچه ویروس کرونای انگلیسی در کشور شیوع یابد، مسؤولان اجرایی و ستاد ملی مقابله با کرونا باید در قبال ایجاد محدودیت‌ها اقدامات پیشگیرانه را در پیش گیرند تا این بیماری به شکل گسترده‌ای کشور را فرا نگیرد. 

******

بازهم  رکوردشکنی کرونا در آمریکا 5300 قربانی در 24 ساعت
کرونا آمریکا را گرفت
گروه بین‌الملل: طبق جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز، روز جمعه با مرگ دست‌کم 5 هزار و ۳۰۴ مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۴۸۰ هزار و ۷۴۸ نفر افزایش یافت. این آمار نشان می‌دهد با ابتلای دست‌کم ۹۹ هزار و ۱۳۱ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا به ۲۷ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۱۹ نفر رسید. مقایسه جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز با آمار روز پنجشنبه این مرکز نشان می‌دهد شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا مجددا افزایش داشته و شمار قربانیان این ویروس ناشناخته در آمریکا بار دیگر رکورد تازه‌ای را به ثبت رسانده است. از طرف دیگر، پایگاه اطلاع‌رسانی «ورلد اُ میترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را ۲۸ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۰۴ نفر و مجموع قربانیان «کووید-۱۹» در این کشور را ۴۹۲ هزار و ۵۲۱ نفر گزارش کرده است. پایگاه اطلاع‌رسانی «کووید یواس‌ای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل می‌کند، برآورد کرده شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به ۲۹ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۴۲ نفر و شمار قربانیان آن به ۵۵۱ هزار و ۱۲۲ نفر می‌رسد. در نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونای دولت جو بایدن برآورد شد ظرف ۴ هفته آینده دست‌کم ۹۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. نتایج یک تحقیق جدید که روز یکشنبه منتشر شد هم نشان داده شمار مبتلایان نوع انگلیسی ویروس کرونا هر ۱۰ روز یکبار در آمریکا ۲ برابر می‌شود که خطر افزایش تعداد قربانیان در این کشور کرونازده را به دنبال دارد. از طرف دیگر، «آنتونیو فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی و آلرژی آمریکا نیز اخیراً گفته است گونه جدید ویروس کرونا که از آن با نام کرونای انگلیسی یاد می‌شود تا اواسط بهار به گونه غالب در آمریکا تبدیل خواهد شد. 
در همین حال روزنامه نیویورک‌تایمز اعلام کرده است نرخ مرگ‌و‌‌میر در آمریکا از زمان آغاز رسمی همه‌گیری کرونا در این کشور تاکنون رکوردی تازه در ایالات متحده برجا گذاشته است. بر اساس این گزارش، در فاصله 15 مارس 2020 (هفته آخر اسفند 98) تا 23 ژانویه 2021 ( هفته اول بهمن 1399) آمریکایی‌ها 20 درصد بیشتر از یک سال متعارف مرده‌اند که ملاک آن میانگین نرخ مرگ‌و‌میر در سال‌های مابین 2015 تا 2019 بوده است. در برخی هفته‌های بهار گذشته و این زمستان، نرخ مرگ‌و‌میر به 35 تا 40 درصد بیش از مواقع عادی نیز رسیده است. بدین ترتیب در 11 ماه اخیر، 494 هزار نفر در این کشور بیش از 11 ماه از یک سال عادی تلف شده‌اند که به زعم روزنامه‌نگاران نیویورک‌تایمز ارتباط مستقیمی با شیوع کرونا دارد. افزایش وحشتناک 61 درصدی نرخ مرگ و میر در ایالت نیویورک، کرونا‌زده‌ترین ایالت آمریکا در این فاصله نیز این ارتباط را تایید می‌کند. نیویورک‌تایمز همچنین آماری منتشر کرده که نشان می‌دهد از آغاز سال جدید میلادی(2021)، به طور میانگین روزانه 3300 نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس «کووید-19» فوت شده‌ است. بدین ترتیب برآورد می‌شود با ادامه نرخ وحشتناک فعلی، تا پایان سال 2021 بیش از یک میلیون آمریکایی به خاطر کرونا بمیرند!
 
* کرونا در اروپا می‌ماند
 مهم‌ترین مرجع بهداشت و درمان در اتحادیه اروپایی که حدود 9ماه پیش درباره وقوع موج دوم همه‌گیری کرونا هشدار داده بود، حال اعتراف می‌کند احتمالا بیماری قرن تا همیشه با اروپایی‌ها خواهد ماند. این در حالی است که مقامات سازمان بهداشت جهانی از شروع دومین همه‌گیری ویروس کرونای انگلیسی در سراسر دنیا خبر داده‌اند که گفته می‌شود بسیار خطرناک تر از ویروس «کووید-19» معمولی است. 
مدیر آژانس اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها که مقر آن در استکهلم سوئد است، طی یک پیش‌بینی تکان‌دهنده دیگر، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای از احتمال درمان‌ناپذیر بودن قطعی بیماری‌های ناشی از خانواده کرونا بویژه ویروس «کووید-19» و انواع جهش‌یافته آن مطرح کرد.
خانم «آندره آمون» جمعه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «شاید باید خود را برای یک چشم‌انداز نگران‌کننده آماده کنیم، چرا که ویروس «کووید-19» احتمالا برای همیشه با ما می‌ماند».
او به مقایسه «کووید-19» و انواع جهش‌یافته آن با خانواده ویروس‌های کرونا و آنفلوآنزا پرداخت و گفت: «این نخستین ویروسی نیست که قرار است برای همیشه در کنار ما بماند و بیشتر ویروس‌ها ویژگی ماندگاری را در طولانی‌مدت دارند».
به عبارت دیگر آمون به عنوان یک پزشک و مقام بهداشتی و علمی بین‌المللی بر نظریه درمان‌ناپذیر بودن بیماری‌های ویروسی صحه می‌گذارد، اگر چه این نظریه همچنان مخالفانی جدی دارد. 
این دکتر آلمانی از 6 سال پیش که به ریاست «ای‌سی‌دی‌سی» (ECDC)، مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها رسیده است، هشدارها و پیش‌بینی‌‌هایی حیاتی داشته، از جمله توصیه‌هایش به دولت کشور خود (آلمان) درباره شیوع ویروس‌های سارس و آنفلوآنزای نوع A. 
آمون در ادامه گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه درباره موثر بودن واکسن‌های مختلف برای جلوگیری از شیوع کرونا ابراز تردید کرده و گفته است: «با وجود تولید چندین واکسن برای مبارزه با با ویروس کرونا، مشخص شد ویروس کرونا می‌تواند به تکثیر ادامه دهد. اگر چه مقامات بهداشتی اطمینان دارند این واکسن‌ها در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری‌های ناشی از کرونا موثر هستند اما ارزیابی میزان موثر بودن این واکسن‌ها در کاهش شیوع ویروس، به زمان بیشتری نیاز دارد».
با این وجود خانم آمون در عین اینکه احتمال ماندگار شدن کرونای منحوس در حیات بشر را می‌دهد، بقای آن را به ویروس‌های پایدار آنفلوآنزا تشبیه کرده و ادامه می‌دهد: «هنوز مشخص نیست این واکسن‌ها تا چه اندازه در خاموش شدن انواع جدید ویروس کرونا موثر هستند. ویروس کرونا ممکن است نسبتا پایدار باشد، به این معنی که می‌توان از همان واکسن‌ها سال به سال علیه آن استفاده کرد، درست مانند واکسن‌هایی که برای آنفلوآنزای فصلی هر ساله استفاده می‌شود. دولت‌ها باید در اعمال محدودیت‌های کرونایی کوتاهی نکنند».
این در حالی است که پیش‌تر هموطن آلمانی آمون در راس کمیسیون اروپایی به طور تلویحی از استیصال اتحادیه اروپایی درباره شیوع کرونا خبر داده و اعتراف کرده بود مقامات مسؤول برای انجام اقدامات موثر در این باره تعلل کرده‌اند. خانم «اورزولا فن در لاین»، هفته پیش در نشست پارلمان اروپا با انتقاد از نحوه عملکرد مقامات بروکسل برای تامین حجم واکسن مورد نیاز برای کل شهروندان اتحادیه گفته بود: «ما جایی نیستیم که می‌خواهیم باشیم». وزیر دفاع پیشین آلمان همچنین خطاب به نمایندگان پارلمان اروپایی گفته بود: «ما دیر مسؤولیت‌مان را اعمال کردیم... وقتی تولید انبوه واکسن‌ها شروع شد، بیش از اندازه خوشبین بودیم و شاید اعتماد به نفسی کاذب داشتیم که آنچه سفارش داده‌ایم به موقع پخش می‌شود. حالا باید از خودمان بپرسیم آیا ماموریت‌مان را درست انجام داده‌ایم یا خیر؟» برنامه اتحادیه اروپایی برای واکسینه عمومی شهروندان 27 کشور عضو که «فن در لاین» از تعلل در آن دم می‌زند، شامل تزریق 26 میلیون دوز در این کشورها و در مجموع واکسینه کردن 70درصد از شهروندان بزرگسال علیه ویروس «کووید-19» تا آخر تابستان آتی بوده است که حال به نظر می‌رسد به موقع اجرا نشود.
 
* تمدید محدودیت‌های کرونایی در آلمان
شیوع غیرقابل مهار ویروس «کووید-19» در آلمان احتمالا باعث می‌شود دولت آنگلا مرکل محدودیت‌های اجتماعی و ترافیکی کرونایی را در آن کشور تا هفته آخر اسفند (14 مارس) تمدید کند. روزنامه بیلد چاپ آلمان از پیش‌نویس سند دیدار چهارشنبه پیش مرکل با سران ایالت‌های فدرال آلمان در همین مورد خبر داد و نوشت قرار است مرکل و اولاف شولتز، معاون صدر‌اعظم آلمان به همراه وزیر اول ایالت بایرن و شهردار برلین درباره برخی مسائل مرتبط با اقدامات محدودیتی با یکدیگر گفت‌وگو کنند. پیش‌تر مقامات آلمان از تمدید اقدامات محدودیتی اعمال شده در این کشور از ماه نوامبر سال 2020 تا ۱۴ فوریه (هفته آخر بهمن‌ماه) در راستای جلوگیری از شیوع کرونا خبر داده بودند.
***
    مرکل به سوءمدیریتش در مهار کرونا اعتراف کرد    
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در مصاحبه با تلویزیون «زد دی اف» گفت: واکنش به این همه‌گیری در پاییز گذشته «بسیار تردیدآمیز» بوده و دولت در نخستین موج همه‌گیری در تامین نیاز به ماسک به صورت بسیار کُند عمل کرده است. مرکل با این حال از راهبرد خود در خرید واکسن‌های «کووید-۱۹» از اتحادیه اروپایی دفاع اما تایید کرد که باید در این زمینه توضیح بهتری می‌داد. مرکل گفت: نمی‌خواهم از اصل قضیه خارج شوم و به حواشی بپردازم، این تصمیم شاید ناامیدکننده باشد اما حقیقت این است که ابتدا فکر می‌کردم می‌توانیم کمتر از یک سال واکسن را در اختیار داشته باشیم. این یک دستاورد بزرگ است اما نمی‌توان روی آن حساب کرد. مرکل تاکید کرد اتحادیه اروپایی دستور داده به اندازه کافی واکسن خریداری شود و آلمان به اندازه کافی دوز واکسن دارد. هر چند مصاحبه‌های تلویزیونی از مرکل در گذشته کمتر مرسوم بوده است اما صدراعظم آلمان در هفته‌های اخیر با مردم خسته از همه‌گیری به طور مستقیم گفت‌و‌گو کرده است بویژه اینکه روند کند بازگشایی‌ها و برنامه واکسیناسیون در این کشور او را تحت فشار قرار داده است. مقام‌های آلمانی هفته گذشته با کاهش برخی محدودیت‌های کرونایی موافقت و بعد از چند ماه محدودیت شدید، امکان بازگشت به شرایط عادی را فراهم کردند. با نزدیک شدن به موعد انتخابات آلمان و پایان دوران صدراعظمی مرکل، موضع‌گیری‌های سیاسی در تلاش‌های آلمان برای مهار این بیماری اهمیت یافته است.
***
    همه فرضیه‌ها درباره منشأ کرونا محتمل است    
سازمان جهانی بهداشت بعد از انجام تحقیقات در چین، بامداد دیروز اعلام کرد همه فرضیه‌ها درباره منشأ بیماری همه‌گیر جهانی «کووید-۱۹» (کروناویروس ۲۰۱۹) مطرح است. خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت در شهر «ووهان» چین، شهری که نخستین نمونه‌های کرونا در آنجا شناسایی شد، موفق نشد منشأ این ویروس را مشخص کند اما این فرضیه را که این ویروس از آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان به بیرون نشت کرده، باطل کرد. تیم کارشناسان اعزامی سازمان جهانی بهداشت در ووهان ۳ روز پیش (۲۱ بهمن) در یک کنفرانس خبری اعلام کرد بسیار بعید است «کووید-۱۹» از آزمایشگاهی در شهر ووهان به بیرون راه یافته باشد. «تدروس آدهانوم گبرسیوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت هیات سازمان جهانی بهداشت در ووهان «بررسی‌های علمی مهمی را در شرایطی دشوار انجام داده است». آدهانوم گفت: «پرسش‌هایی در این باره مطرح شده که آیا برخی فرضیه‌ها ابطال شده‌اند یا خیر. من با برخی اعضای این تیم (هیات اعزامی WHO به چین) گفت‌وگو کرده و مایلم بگویم همه فرضیه‌ها مطرح و نیازمند تحلیل‌ و مطالعه بیشترند». مأموریت این تیم سازمان جهانی بهداشت ماه پیش آغاز شد و چین از آن استقبال کرد. تحقیق درباره منشأ ویروس کرونا در ماه‌های گذشته یکی از زمینه‌های تلاش مقام‌های دولت آمریکا برای فشار بر چین هم بوده است. مقام‌های دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا از لفظ «ویروس چینی» به جای «کرونا» استفاده می‌کردند.

 


Page Generated in 0/0792 sec