نوید مؤمن: چند روز پس از آنکه دولت تازهکار جو بایدن در یک موضعگیری کاملا تصنعی اعلام کرد حمایتهای ایالات متحده از ائتلاف متجاوز عربی به رهبری سعودی در جنگ یمن پایان مییابد، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای رایزنی و گفتوگو درباره وضعیت یمن وارد کشورمان شد. مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، از یک سو روایتی از «قحطی در یمن» و «بحران تمامعیار» در این کشور ارائه داد و از سوی دیگر از ایران خواست حمایت خود از جبهه مقاومت و شهروندان یمنی را در مبارزه با «متجاوزان سعودی» متوقف کند! به عبارت بهتر، گریفیتس در این سفر، نه به عنوان نماینده سازمان ملل متحد، بلکه به عنوان سفیر مشترک واشنگتن و ریاض به تهران سفر کرد تا بلکه بتواند خوشخدمتیهای خود و سران سازمان ملل را به کاخ سفید و ارتجاع عرب تکمیل کند!
صورت مساله در قبال آنچه در یمن میگذرد کاملا مشخص است! ائتلاف متجاوز، تحت رهبری عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ میلادی با هدف نابودی انقلاب یمن به این کشور حمله کرد؛ عملیاتی که از سوی عربستان «توفان قاطع» نام داشت و قرار بود در عرض ۲ هفته یمن را قلع و قمع کند. اکنون 6 سال از این عملیات گذشته و سعودیها به بازیگران شکستخورده این میدان تبدیل شدهاند. حتی حمایتهای تمامعیار دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا از رژیم کودککش سعودی و متحد اماراتی آن نیز نتوانست تاثیری در تغییر موازنه نبرد به سود عربستان ایفا کند.
بهتر بود قبل از آنکه گریفیتس درباره آنچه در یمن میگذرد لب به سخن بگشاید، مقامات وزارت امور خارجه کشورمان از ایشان میخواستند به سوالات مهمتری درباره جنگ یمن پاسخ دهد از جمله اینکه:
- چرا بان کیمون، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد ناچار شد نام عربستان را از «فهرست سیاه عاملان کشتار کودکان یمنی» حذف کند و آنتونیو گوترش نیز مانع بازگشت سعودیها به این لیست سیاه شد؟
- چرا شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون یک بار نیز رسما جنایات سعودیها را در یمن محکوم نکرده و دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بیانیههای خود درباره کشتار دانشآموزان و نوزادان یمنی صرفا به «ابراز تاسف» اکتفا میکند؟!
- چرا سازمان ملل متحد در قبال یک حادثه تروریستی در فرانسه یا آلمان، بلافاصله وارد عمل شده و شورای امنیت را وادار به صدور «قطعنامههای الزامآور» در این باره میکند اما طی 6 سال اخیر، کمترین اقدامی در راستای صیانت از جان مردم یمن انجام نداده است؟
- چرا سازمان ملل متحد از یک سو نسبت به تشدید قحطی در یمن و شیوع انواع بیماریها در این کشور هشدار میدهد اما بازرسان این سازمان در یمن، خود مانع انتقال کمکهای مردمی به این کشور میشوند؟
- چرا گریفیتس پس از حضور بایدن در کاخ سفید و زمانی که دموکراتها قصد اجرای شوی مضحک «احترام به حقوق بشر» در یمن را دارند، بلافاصله راهی تهران شده است؟!
بدون شک، مارتین گریفیتس یکی از حقیرترین نمایندگان تاریخ سازمان ملل متحد محسوب میشود! او در حالی که مرگ و کشتار روزمره کودکان و زنان یمنی بر اثر «قحطی»، «کرونا» و از این دو بدتر، «بمباران سعودیها» را مشاهده میکند، خود به یکی از عوامل «ایجاد بنبست» در یمن تبدیل شده است. سران سازمان ملل متحد معتقدند اگر این سازمان به حداقلیترین وظایف خود در قبال بحران انسانی و امنیتی در یمن عمل کند، دیگر روزنهای برای امتیازگیری سعودیها و آمریکاییها از این آوردگاه باقی نخواهد ماند! بهتر است در این خصوص به سخنان اخیر «محمد البخیتی» عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله درباره اقدامات مارتین گریفیتس اشاره کنیم:
«سازوکاری که گریفیتس، نماینده سازمان ملل در گفتوگوهای خود بر آن تکیه کرده، یک سازوکار نادرست است. گفتوگوها باید میان طرفهای درگیر در یمن انجام شود، یعنی گفتوگو باید داخلی باشد. گفتوگوهای یمنی باید میان طرفهای درگیر و نه با دولت مستعفی یمن انجام شود، چرا که این دولت تحت حمایت عربستان است و نمیتواند خود تصمیم بگیرد. ما معتقدیم سازمان ملل جانب متجاوزان را میگیرد، چرا که سعودی میخواهد مانع دستیابی به یک راهکار در یمن شود».
واقعیت امر این است که گریفیتس و دیگر مقامات سازمان ملل متحد، از «گفتوگوهای داخلی در یمن» بشدت وحشتزده هستند. آنها معتقدند «ریاض» باید رکن اصلی هرگونه مذاکره و توافق بر سر «سرنوشت سیاسی و منطقهای یمن» باشد! بهتر است آقای گریفیتس زمانی که حق ماموریت خود را از دولت بایدن و دربار سعودی بابت سفر به ایران و انتقال پیام آنها به تهران دریافت میکند، به آنها این مساله را تفهیم کند که اگر یمنیها میخواستند «قیمومت سعودیها و آمریکاییها» بر خاک، زندگی و سرنوشت خود را بپذیرند، هرگز 6 سال در مقابل بدترین و وحشیانهترین هجمههای ممکن از سوی آنها مقاومت نمیکردند.