printlogo


کد خبر: 230711تاریخ: 1399/11/30 00:00
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره): اثربخشی واکسن کووایران برکت روی کرونای انگلیسی 100 درصدی است
واکسن ضد انگلیسی
* برای جلوگیری از ابتلا به ویروس جهش‌یافته مردم از 2 ماسک استفاده کنند

گروه اجتماعی: کروناویروس وارد فاز جدیدی از رویارویی با جامعه انسانی شده است. 
این ویروس گردن‌کلفت‌تر از قبل با نسخه جهش‌یافته‌اش کودک، نوجوان، میانسال و افراد مسن را درگیر خود کرده و بی‌پروا بر جان انسان‌ها می‌تازد. نسخه جدید «کووید-19» که به کرونای انگلیسی مشهور است، هم‌اکنون جامعه جهانی را با شوک رو‌به‌رو کرده به طوری که کشوری مثل آلمان- که پیش از این موفق به کاهش آمار تلفات خود در مبارزه با کرونا شده بود- هم‌‌اکنون تعداد کشته‌های روزانه‌اش از 40 به 1200 نفر رسیده است. این رقم یعنی شروع جدید یک فاجعه انسانی که در صورت عدم اتخاذ سیاست جدید و جدی در مبارزه با آن، هزینه‌های جانی و مالی غیر قابل تخمینی تحمیل می‌کند.  
اما در حالی که این خبرهای بد هر روز در حال دست به دست شدن است و مردم دست به دعا برای رهایی از این ویروس منحوس هستند، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) دیروز خبر خوشی برای مردم داشت. 
 
* اثربخشی واکسن ایرانی روی کرونای انگلیسی
محمد مخبر می‌گوید «اثربخشی واکسن ایرانی روی کرونای انگلیسی صد درصدی است» و این یعنی بزودی سپری حفاظتی در پیش روی مردم کشور با همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) ایجاد خواهد شد. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) خبر از اتمام موفقیت‌آمیز مرحله نخست تست انسانی واکسن کرونای ایرانی داد و اذعان داشت با انجام آزمایش‌های مختلف روی واکسن «کووایران برکت»، مشخص شد این واکسن روی ویروس جهش‌یافته انگلیسی از اثربخشی صد درصدی برخوردار است و در اسفندماه، مرحله دوم تست انسانی واکسن ایرانی آغاز خواهد شد. مخبر در حالی این خبر خوش را داد که در صورت موفقیت‌آمیز بودن نتایج فاز ۲ واکسیناسیون، مرحله سوم آزمایش واکسن ایرانی برای داوطلبان، اواخر فروردین‌ماه سال آینده آغاز می‌شود. 
 
* بهترین واکسن را ساختیم
روز سه‌شنبه نیز مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «وطن امروز» خبر از موفقیت‌آمیز بودن واکسن ایرانی کرونا «کووایران برکت» داد و اظهار داشت: این واکسن در سطح منطقه بهترین واکسن برای پیشگیری از ابتلا به کروناست و تاثیرگذاری فوق‌العاده‌ای روی کروناویروس انگلیسی دارد و مقالات علمی مربوط به این واکسن هم‌اکنون در حال تولید و ارائه به مجامع علمی جهان است. 
 
* در ایران چه تعداد به کروناویروس انگلیسی مبتلا شدند؟
کروناویروس انگلیسی نخستین بروز و ظهور خود را اوایل آذرماه در کشور انگلستان نشان داد، این در حالی است که نفوذ این ویروس جهش‌یافته در انگلیس دور از تصور کارشناسان و متخصصان بود. با وجود شناسایی این ویروس که با ساختاری جدید گریبان مردم را گرفته بود اما چندان مورد توجه قرار نگرفت تا اینکه به مرور زمان مشخص شد میزان انتقال این گونه نسبت به گونه اصلی ووهان بیشتر است و جوانان و نوجوانان را نسبت به نسخه قبل بیش از پیش درگیر می‌کند.  در حالی که ویروس کرونا به عنوان یک ویروس بدون مرز در حال بریدن نفس مردم در نقاط مختلف جهان است، رد پای نسخه انگلیسی آن در ایران نیز طی چند روز گذشته مشاهده شده و ۲ نفر از هموطنان‌مان نیز به دلیل درگیر شدن با این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. بر اساس آماری که رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری داده، تاکنون 24 مورد ثابت‌شده ابتلا به ویروس کرونای جهش‌یافته انگلیسی در کشور شناسایی شده و ضروری است مردم کوچک‌ترین علائم سرماخوردگی را به عنوان یکی از نشانه‌های کرونا فرض کرده و اقدام به خودقرنطینگی کنند. 
 
* احتمال تشدید پیک چهارم کرونا با نسخه انگلیسی
احسان مصطفوی، رئیس مرکز و پایگاه تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتوپاستور ایران درباره احتمال تشدید پیک چهارم کرونا با نسخه انگلیسی هشدار داده و گفته است آنچه درباره تاثیر واریانت انگلیسی بر پیک جدید اپیدمی مطرح می‌شود نیاز به مطالعات بیشتر و بررسی واریانت‌های ویروس در گردش در کشور دارد که ابتدا بتوانیم مشخص کنیم واریانت انگلیسی و احیانا سایر واریانت‌های شناخته‌شده در چه گستره‌ای پخش شده و چه درصدی از ویروسی که در جامعه در حال گردش است را این واریانت تشکیل می‌دهد. بنابراین اینکه پیک چهارم کرونا متأثر از نوع جهش‌یافته ویروس باشد، محتمل است ولی دانستن شدت این تاثیر نیاز به انجام مطالعات تکمیلی دارد. 
 
* کسانی که ماسک نمی‌زنند جریمه شوند
«همایون سامه‌یح‌نجف‌آبادی» عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن امروز» با اشاره به مرحله تست انسانی واکسن کرونای ایرانی گفت: هم‌اکنون به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی اقدامات بسیار مناسبی جهت ساخت واکسن کرونا انجام شده که این اقدامات جای تشکر و قدردانی دارد. وی ادامه داد: این واکسن هم‌اکنون در مرحله تست انسانی است و توانسته به نتایج مطلوبی دست یابد اما تا زمانی که تمام مراحل سه‌گانه تست در آن به اجرا گذاشته نشود، نمی‌توان به صورت قطعی آن را در جامعه توزیع کرد. ما امیدواریم این واکسن سرنوشت‌ساز تا مرحله سوم با موفقیت پیش برود و ملت ایران را از بلای کرونا محفوظ نگه دارد. وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید کسانی که ماسک نمی‌زنند را جریمه کرد، گفت: برای مقابله با نسخه انگلیسی کرونا باید مردم ۲ عدد ماسک بزنند و این موضوع به صورت اجباری درآید، در غیر این صورت نمی‌توان تنها دلخوش به استفاده از واکسن کرونا بود و پروتکل‌های اجتماعی را رعایت نکرد. نماینده مردم در مجلس در پایان اذعان داشت: با زور و اعمال محدودیت از سوی دولت به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌توان به مقصود رسید و مردم باید خودشان وارد عمل شده و احساس مسؤولیت کنند. 
 
* تأکید بر مسدود شدن مبادی  استان خوزستان به عراق
قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا بر مسدود شدن همه مرزهای ورودی و خروجی استان خوزستان به عراق تا اطلاع ثانوی به دلیل شیوع نوع موتاسیون‌یافته ویروس «کووید‌-19»  در این استان و افزایش سریع موارد تاکید کرد. سعید نمکی در نامه به عبدالرضا رحمانی‌فضلی نوشت:‌ با توجه به بروز و شیوع نوع موتاسیون‌یافته ویروس «کووید‌-19» در استان خوزستان و افزایش سریع موارد، ضروری است دستور فرمایید به نحو مقتضی کلیه مرزهای ورودی و خروجی استان به کشور همسایه عراق تا اطلاع ثانوی مسدود شود. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در خوزستان نیز دیروز خواستار اعلام وضعیت اضطراری کرونا در این استان شد و گفت: اقدام فوری و جدی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در خوزستان ضروری است. فرهاد ابول‌نژادیان در صفحه اینستاگرام خود نوشت: مطابق بررسی‌های آزمایشگاهی، در ۲ هفته اخیر موارد متعددی از ابتلا به کرونای جهش‌یافته انگلیسی در خوزستان شناسایی شده که نگران‌کننده است. 
 
* صدور مجوز مصرف ۲ واکسن خارجی توسط وزارت بهداشت
مجوز مصرف ۲ واکسن خارجی توسط وزارت بهداشت  صادر شد. مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: واکسن‌های آسترازنکا و بهارات هند سه‌شنبه هفته جاری مجوز مصرف اضطراری از کمیسیون ماده 20 وزارت بهداشت دریافت کردند. سیدحیدر محمدی در گفت‌وگو با فارس، درباره آخرین وضعیت واردات واکسن‌های کرونا از خارج از کشور افزود: واکسن‌های آسترازنکا و بهارات هند مجوز مصرف اضطراری از کمیسیون ماده 20 وزارت بهداشت دریافت کردند. پرونده و مستندات این واکسن‌ها توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو مطالعه شد و پس از «اسپوتنیک وی» مجوز مصرف اضطراری دریافت کردند. وی افزود: آسترازنکا شرکت چند‌ملیتی است و شرکت انگلیسی صرف نیست، بخشی از تحقیقات این واکسن توسط آکسفورد انجام شده، بخشی از تولید این واکسن توسط کشور سوئد انجام شده و بخش دیگر تحقیقات و تولید آن توسط سایر کشورها انجام می‌شود. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، خرید واکسن کرونا از کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه ممنوع است و این واکسن‌ها نباید در این کشورها تولید شده باشد، بر همین اساس سازمان غذا و دارو نیز مقرر کرد در صورت واردات این واکسن، واکسنی وارد خواهد کرد که در این کشورها تولید نشده باشد.
 
* شناسایی ۸۰۴۲ بیمار کرونایی جدید
با آنکه آمار قربانیان «کووید‌-19» همچنان زیر 100 نفر در طول یک شبانه‌روز گزارش می‌شود اما آمار شناسایی مبتلایان همچنان سیر صعودی دارد. بر این اساس سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸۰42 بیمار جدید «کووید‌-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز سه‌شنبه تا ظهر امروز (چهارشنبه)، ۸ هزار و ۴۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید‌-19» در کشور شناسایی شدند که ۷۴۴ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: متاسفانه در طول این 24 ساعت، ۶۷ بیمار «کووید‌-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۱۸۴ نفر در کشور رسید. لاری همچنین گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۱۷ هزار و ۶۱۲ نفر از بیماران «کووید-19» نیز بهبود یافته‌اند.
***
    تأیید بروز کرونای انگلیسی در ۳ شهر آبادان، خرمشهر و شادگان   
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان از مشاهده موارد کرونای انگلیسی در شهرهای جنوب غرب خوزستان خبر داد. دکتر شکرالله سلمان‌زاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به سرعت بالای انتشار کرونا در شهرستان شادگان در ۲ هفته گذشته و احتمال وجود ویروس کرونای انگلیسی در منطقه، تعدادی از نمونه‌های گرفته‌شده از این بیماران به مرکز انستیتو پاستور ایران ارسال شد که نتایج آزمایش‌ها پس از یک هفته نشان داد این ویروس از نوع کرونای جهش‌یافته انگلیسی بوده که خطری جدی برای استان خوزستان و کشور محسوب می‌شود. وی افزود: مواردی از گونه جهش‌یافته این ویروس در نمونه‌های شهرهای آبادان و خرمشهر نیز مشاهده شده است که اگر شیوع بیشتری پیدا کند، شرایط بسیار پیچیده و دشوارتر از موج‌های قبلی کرونا خواهد بود. از مردم می‌خواهیم استفاده از ماسک را بیش از پیش جدی بگیرند و از حضور در میهمانی‌ها، تجمعات و اماکن پرتردد پرهیز کنند، زیرا سرعت انتقال ویروس کرونای انگلیسی به مراتب بیشتر از نمونه قبلی کرونا است. 

***

مجوز تأمل‌برانگیز ستاد کرونا برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی تهران
نمایشگاه مرگ
ردپای کرونای انگلیسی کم‌کم در کشور در حال پیدا شدن است و این واقعیت را نمایان می‌کند که در صورت وقوع موج چهارم کرونا، شاهد رشد آمار و ارقام بیماران مبتلا به این ویروس جهش‌یافته خواهیم بود.  به گزارش «وطن امروز»، در حالی که کارشناسان حوزه بهداشت و درمان، نگران از وقوع شوک چهارم کرونا، بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم تاکید می‌کنند، مسؤولان بی‌توجه به تاکید کارشناسان مبنی بر پرهیز از هرگونه تجمع، مجوز برگزاری نمایشگاه می‌دهند!  طبق اخبار رسیده، نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی تهران مجوز ستاد ملی کرونا جهت برگزاری از تاریخ ۵ تا ۸ اسفندماه را دریافت کرده است.  نکته جالب هم آنجاست که شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی به عنوان مجری اصلی این نمایشگاه تخفیفی ۲۰درصدی جهت جذب حداکثری شرکت‌کنندگان صنایع دستی در نظر گرفته است! برگزاری این نمایشگاه دقیقا یادآور فروش فوق‌العاده یکی از پاساژهای غرب تهران بود که صدای بسیاری از افراد را به آسمان برد و منجر به پلمب واحد متخلف در شرایط شیوع کرونا شد.  نکته جالب توجه در برگزاری این نمایشگاه دعوت از میهمانان خارجی است که این خود یعنی افزایش احتمال سرایت کرونای انگلیسی.  با این اوصاف محمد قاسمی، مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر این باور است که این نمایشگاه بستری مناسب برای تعامل میان عرضه‌کنندگان زنجیره تامین خدمات گردشگری و محصولات صنایع دستی و مصرف‌کنندگان این خدمات و محصولات است که برای رونق کسب و کارهای مربوط و اشتغال حاصل از آن بویژه در دوران رکود کرونایی برگزار می‌شود.  وی ادامه داد: هدف اصلی این نمایشگاه ترویج سفرهای مسؤولانه و ایمن در قالب تورهای برنامه‌ریزی شده و تحت نظارت‌های بهداشتی به جای سفرهای بی‌برنامه و غیرایمن در دوران همزیستی با کروناست. با توجه به مشروط شدن سفرهای نوروزی 1400 و برگزاری این دست نمایشگاه‌ها، این سوال مطرح می‌شود که آیا ستاد کرونا نیم‌نگاهی به موضوع چالش‌بر‌انگیز کرونای انگلیسی که به مراتب کشنده‌تر است و تنها 72 ساعت به قربانی خود اجازه حیات می‌دهد، دارد؟ این در حالی است که در تقویم برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی تهران همزمان با نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی تهران، نمایشگاه‌های دیگری در حوزه‌های خدمات، تجهیزات هتلینگ و صنایع مخابرات و اطلاع‌رسانی با عنوان تلکام برگزار خواهد شد.  بر این اساس از هم‌اکنون باید به صورت جدی نگران روزهای پایانی سال و آمار مرگ و میرهای ناشی از کرونا بود و این زنگ خطر را به صدا درآورد که برگزاری نمایشگاه‌ها که زمینه‌ساز تجمع مردم می‌شود از پتانسیل بالایی در انفجار آمار کرونا برخوردار است. 
***
مدیرعامل   بنیاد  برکت:
زنان کولبر صاحب شغل می‌شوند
پس از ساماندهی کولبران ۳ استان مرزی غرب کشور توسط بنیاد برکت، این بنیاد اکنون درصدد شناسایی زنان کولبر است تا برای آنها نیز شغل ایجاد کند. به گزارش «وطن امروز»، اقدامات بنیاد برکت در راستای رفع محرومیت‌ها در مناطق کم‌برخوردار پایانی ندارد؛ از ساخت مدرسه، مسکن، مسجد و ایجاد زیرساخت‌ها در مناطق محروم گرفته تا ایجاد اشتغال در راستای حمایت از محرومان.  مدیرعامل بنیاد برکت گفت: این بنیاد درصدد شناسایی زنان کولبر برآمده و تا به امروز تعدادی طرح اشتغال‌زایی خرد و خانگی را برای این زنان راه‌اندازی کرده است. بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام که توانمندی و ایجاد فرصت‌های شغلی در مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور را در دستور کار خود قرار داده است، امسال ورودی جدی به حوزه اشتغال‌زایی کولبران ۳ استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی داشته و قرار است تا پایان سال ۱۱ هزار شغل را برای این کولبران به بهره‌برداری برساند. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد همچنین درصدد شناسایی زنان کولبر نیز برآمده و تا به امروز تعدادی طرح اشتغال‌زایی خرد و خانگی را برای این زنان راه‌اندازی کرده است. امیرحسین مدنی در این‌ باره توضیح داد: طی ماه‌های گذشته ۱۱۰ زن کولبر در روستاهای ۷ شهرستان سروآباد، بانه و کامیاران در استان کردستان و پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر استان کرمانشاه شناسایی شده‌اند و تحت پوشش فعالیت‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت قرار گرفته‌اند. وی خاطرنشان کرد: ۱۱۰ طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور برای این زنان ایجاد ۳۳۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال خواهد داشت. وی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۹۹ میلیارد ریالی برای ایجاد این تعداد شغل گفت: تا به امروز ۴۹ طرح اشتغال‌زایی راه‌اندازی شده‌ و ۵۴ طرح دیگر در شرف راه‌اندازی است و ۷ طرح نیز در مرحله تکمیل فرآیند ثبت‌نام و معرفی به بانک عامل برای دریافت تسهیلات هستند. 
مدنی با تاکید بر اینکه تمام ۱۱۰ طرح اشتغال‌زایی تا پایان سال به بهره‌برداری کامل خواهند رسید، تصریح کرد: ۱۲ نفر از زنانی را که تا به امروز طرح‌های اشتغال‌زایی‌شان راه‌اندازی شده است، زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند. به گفته وی، بیشترین مشاغل زنان کولبر در رسته‌های شغلی پرورش دام سبک و سنگین، گردشگری، صنایع دستی و مشاغل خدماتی است. معدنی یادآور شد: بسیاری از این زنان تمایل به اشتغال‌زایی مستقل ندارند و از طریق همسران‌شان تقاضای دریافت تسهیلات را داشته‌اند. همچنین برخی از آنان در کارگاه‌هایی که دیگر کارآفرینان برکت راه‌اندازی کرده‌اند، مشغول فعالیت هستند. مدنی از هدف‌گذاری ایجاد ۵ هزار طرح اشتغال‌زایی جدید برای کولبران در سال آینده خبر داد و افزود: اولویت این طرح‌ها در ۳ استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی با زنان کولبر خواهد بود. 

Page Generated in 0/0072 sec