printlogo


کد خبر: 230721تاریخ: 1399/11/30 00:00
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز معیارهای انتخاب اصلح در انتخابات‌1400 را تبیین فرمودند
یکی‌مرد‌کاری
انتخاب درست یعنی انتخاب یک نیروی کارآمد، با ایمان، با انگیزه، علاقه‌مند و پرکار

گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز، قیام تاریخی و فراموش‌نشدنی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ را فقط گوشه‌ای از افتخارات فراوان مردم این خطه خواندند و با اشاره به استمرار دشمنی سلطه‌گران به علت مخالفت ملت ایران با هنجارهای نظام سلطه، افزودند: انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی داشته است که باید از آنها برای رفع نقاط ضعف و غیرقابل قبول همچون مشکلات معیشتی و فاصله طبقاتی استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان حضور پرشور مردم را در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری و در درجه بعد انتخاب صحیح و اصلح را باعث تضمین آینده کشور خواندند و درباره برجام نیز گفتند: جمهوری اسلامی این بار وعده و حرف نمی‌پذیرد و ملاک، فقط عمل طرف مقابل است.
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در تبیین افتخارات مردم آذربایجان «نخبه‌پروری در علم و هنر و سیاست» و «روحیه جریان‌سازی در تحولات تاریخی و سیاسی کشور» را ۲ ویژگی افتخارآمیز مردم این خطه برشمردند و تأکید کردند: آذربایجان همیشه دژ استوار ایران در مقابل حملات بیگانگان بوده است و اگر ایستادگی و جانفشانی مردم این دیار نبود، تعرض دشمنان به مناطق دیگر هم کشیده می‌شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «دلبستگی عمیق به اسلام» و «غیرت و حمیّت شدید در قبال ایران» را ۲ ویژگی مهم هویتی مردم آذربایجان دانستند و افزودند: مردم این منطقه در تاریخ معاصر در همه مسائل کشور از چهره‌های نقش‌آفرین برخوردار بوده‌اند که این شخصیت‌ها همچون «میرزا جواد آقا مجتهد تبریزی در تحریم تنباکو»، «ستارخان و باقرخان در مشروطه»، «شیخ محمد خیابانی»، «شهیدان آیت‌الله قاضی طباطبایی و آیت‌الله مدنی در دوران انقلاب» و «شهید باکری در دفاع مقدس» تأثیرگذار بوده‌اند.
رهبر انقلاب در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان گفتند: بدون روایت درست از تاریخ آذربایجان، هر روایتی از تاریخ ایران ناقص و نادرست است.ایشان در تشریح ابعاد قیام تاریخی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز به پیام امام(ره) بعد از آن حادثه پرداختند و افزودند: امام بزرگوار سه خصوصیت «شجاعت، غیرت و تدیّن» را ویژگی‌های ممتاز مردم تبریز خواندند که هر ۳ این خصوصیات، شاخص‌های مهم ارزیابی و ارزش‌گذاری یک مجموعه انسانی است.رهبر انقلاب افزودند: نکته مهم این است که مردم تبریز وحشی‌گری رژیم پهلوی در سرکوب قیام ۱۹ دی قم را دیده بودند اما با همان خصوصیاتی که امام گفتند در چهلم شهیدان قم وارد صحنه شدند و با ابتکار سلسله تعیین‌کننده چهلم‌ها، نگذاشتند قیام قم به فراموشی سپرده شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح دیگر رویدادهای متکی بر شجاعت، غیرت و تدین مردم تبریز به مقابله جانانه آنان در مقابل دست‌های تجزیه‌طلب اوایل انقلاب، حماسه‌آفرینی لشکر خط‌شکن عاشورا و فرمانده دلاور آن شهید باکری، مقابله با فتنه خلق مسلمان در سال‌های اول انقلاب و نیز حضور آگاهانه مردم تبریز در خنثی کردن فتنه سال ۸۸ اشاره کردند و گفتند: در دی ۸۸، مردم تبریز حتی از تهران و دیگر شهرهای کشور زودتر به میدان آمدند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جست‌وجوی پاسخ این سوال مهم که «درس قیام ۲۹ بهمن ۵۶ مردم تبریز برای اوضاع امروز کشور چیست» به ریشه‌یابی دشمنی عمیق ابرقدرت‌ها با انقلاب اسلامی پرداختند.ایشان گفتند: هنگام پیروزی انقلاب، مستکبران، جهان را به ۲ قسمت سلطه‌گر و سلطه‌پذیر تقسیم کرده بودند اما انقلاب اسلامی این جریان را که رگ حیات نظام استکبار بود، به صراحت رد کرد و سلطه‌گران غرب و شرق به همین علت و با وجود اختلافات‌شان، جبهه گسترده‌ای در مقابل انقلاب ملت ایران تشکیل دادند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه هرگز نباید علت اصلی دشمنی استکبار با انقلاب و جمهوری اسلامی را فراموش کرد، افزودند: البته آنها توطئه‌ها و ضدیت‌های‌شان را به بهانه‌های مختلف از جمله حقوق بشر، مقررات اسلامی، هسته‌ای، موشکی، منطقه‌ای و مسائل دیگر اعمال می‌کنند اما باید متوجه بود که این مسائل فقط بهانه است.
رهبر انقلاب با اشاره به ادامه خصومت مستکبران افزودند: ملت ایران برای پیروزی در مقابل این هجمه‌ها به ۲ چیز نیاز دارد: «استحکام عناصر هویتی» و «افزایش قدرت درونی».
ایشان برخورداری از زیربنا و نظام فکری و عقیدتی منسجم را مهم‌ترین عنصر استحکام هویت ملی برشمردند و افزودند: زیربنای مستحکم فکری انقلاب از اسلام گرفته شده و در بیانات بسیار ارزشمند امام(ره) و درس‌های متفکرانی چون شهیدان مطهری و بهشتی تشریح شده، البته عناصر متفکر باید این نظام فکری را با پاسخ‌های جدید به مسائل جدید، نو به نو جلوه و رونق دهند. رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: ایدئولوژی‌زدایی که برخی‌ها تکرار می‌کنند، نتیجه‌اش انحراف از مسیر انقلاب خواهد بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: البته صرف زیربنای مستقل فکری کافی نیست و در عمل نیز باید از ویژگی‌هایی برخوردار بود که مهم‌ترین آنها عبارتند از نترسیدن، خسته نشدن، ناامید نشدن، تنبلی نکردن، ندانسته در نقشه دشمن ورود نکردن و در مواقع لازم آماده فداکاری بودن.
رهبر انقلاب با اشاره به وجود این خصوصیات بارز در ملت ایران و فداکاری شهدا، گفتند: ملت ایران انصافاً خسته نشده‌اند که نمونه‌های آن را در تشییع بی‌نظیر شهید سلیمانی و همچنین مراسم ابتکاری پرشور امسال در ۲۲ بهمن دیدیم.
ایشان تأکید کردند: اگر همراه این مجاهدت، استقامت و منحرف نشدن از مسیر باشد، مشکلات هم حل خواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دستاوردهای انقلاب را عظیم و شگفت‌آور خواندند و ضمن گلایه از کم‌کاری در معرفی این دستاوردها، افزودند: انقلاب اسلامی توانست چهره کشور را از یک کشور عقب‌مانده‌ علمی و طُفیلیِ سیاسی قدرت‌ها و از نظر اقتصادی، وابسته، به یک کشور آزاد، مستقل، عزیز، سربلند، آبرومند و برخوردار از موفقیت‌های بزرگ علمی تبدیل کند.
ایشان یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب را دگرگونی ملت ایران از حالت خمودگی، بی‌هدفی و دنباله‌روی به ملتی پرتحرک، با نشاط و هدف‌دار دانستند و افزودند: تشکیل هزاران هسته علمی در کشور و فعالیت‌های گسترده اجتماعی جوانان همچون کمک‌های مؤمنانه در قضیه کرونا از نمونه‌های بارز تحرک و نشاط ملت ایران است.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تغییر مدیریت کشور از یک حکومت استبدادی، پادشاهی و فردی به یک حکومت مردمی، جمهوری و مردم‌سالاری را دستاورد دیگر انقلاب خواندند و گفتند: امروز مردم حاکم بر سرنوشت کشور هستند و خود انتخاب می‌کنند. ممکن است خوب یا بد انتخاب کنند اما خودشان انتخاب می‌کنند، در حالی ‌که قبل از انقلاب هیچ‌کاره بودند. ایشان، سازندگی کشور را از دیگر دستاوردهای انقلاب برشمردند و با ابراز تعجب از نادیده گرفتن این خدمات گسترده از سوی برخی افراد خاطرنشان کردند: زیرساخت‌های اساسی کشور در بخش‌های سدسازی، آب‌رسانی، برق‌رسانی، گازرسانی، راه‌سازی، توسعه صنعت، کشاورزی و گسترش اعجاب‌آور دانشگاه‌ها، کار کارستان انقلاب اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی تقویت بنیه نظامی و دفاعی و تبدیل شدن ایران به یک قدرت بزرگ منطقه‌ای را از دیگر دستاوردهای انقلاب خواندند و گفتند: علت اصلی توطئه‌های گوناگون آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی دولت‌های اروپایی همین حرکت رو به جلوی انقلاب است که ان‌شاء‌الله قدرت ملت و مسؤولان، این توطئه‌ها را خنثی خواهد کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: ما در کنار دستاوردها، هیچگاه عقب‌‌ماندگی‌ها در برخی بخش‌ها را پنهان نکردیم و معتقدیم این عقب‌ماندگی‌ها در شأن انقلاب اسلامی و قابل قبول نیست و باید جبران شود. ما به عنوان مسؤولان در بروز این عقب‌ماندگی‌ها مقصریم و البته ممکن است مردم هم در بخش‌هایی دخالت داشته باشند.
ایشان افزودند: علت اصلی این عقب‌ماندگی‌ها، انقلابی عمل نکردن است. هر جا انقلابی عمل کردیم، عقب‌ماندگی نداشتیم اما هر جا از انقلاب کوتاه آمدیم و حرکتی ناشی از کسالت و بی‌توجهی انجام دادیم، عقب‌ماندگی به وجود آمد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در زمینه عقب‌ماندگی‌ها، در درجه اول وضعیت معیشت طبقات ضعیف است و سپس موضوع شکاف طبقاتی است که باید این عقب‌ماندگی‌ها برطرف و عدالت اقتصادی مستقر شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: البته وضع کشور با همین عقب‌ماندگی‌ها بسیار جلوتر از وضعیت کشور در قبل از انقلاب است. ایشان با اشاره به تمرکز دشمن روی ناکامی‌ها و نادیده گرفتن دستاوردها و عملیات روانی و دروغگویی برای ناامید و بدبین کردن مردم و جوانان، افزودند: متاسفانه برخی عناصر در داخل از روی غفلت و برخی هم مغرضانه همان حرف‌های دشمن را تکرار می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی به حساسیت بیشتر مردم نسبت به اول انقلاب، در قبال نابسامانی‌ها بویژه مسائلی مثل فساد و فاصله طبقاتی اشاره کردند و گفتند: این حساسیت بسیار خوب است و نشان‌دهنده گرایش مردم به آرمان‌های انقلاب است و به همین علت هر جا مبارزه با فساد و حرکت به سمت کمک به قشر ضعیف و ایجاد عدالت باشد، دلگرم می‌شوند و حمایت می‌کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: ما وظیفه داریم با استفاده از انبوه دستاوردهای انقلاب، ناکامی‌ها را برطرف کنیم که از جمله این دستاوردها، جوانان علاقه‌مند، مبتکر و آماده به ‌کار هستند که باید از این ظرفیت در کنار شور انقلابی مردم بهره گرفت تا نابسامانی‌ها برطرف شود.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان‌شان با اشاره به انتخابات آینده ریاست‌جمهوری، انتخابات را فرصتی بسیار بزرگ برای کشور دانستند و گفتند: البته مخالفان جمهوری اسلامی نمی‌خواهند نظام از این فرصت و ظرفیت مهم برای پیشرفت کشور استفاده کند اما مشارکت پرشور و انقلابی مردم در انتخابات، موجب امنیت کشور و پس زدن دشمنان و کاهش طمع آنها می‌شود، بنابراین نباید این فرصت را از دست داد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: انتخابات هر چه پرشورتر و با اقبال عمومی بیشتری همراه باشد، آثار و منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت. ایشان هدف دشمن از بیان ادعاهای تکراری درباره انتخابات را دلسرد کردن مردم دانستند و گفتند: به‌رغم این ادعاها، انتخابات برای کشور یک امکان و ذخیره مهم است که باید با مشارکت پرشور مردم همراه باشد، البته اگر مشارکت پرشور با یک انتخاب درست یعنی انتخاب یک نیروی کارآمد، با ایمان، با انگیزه، علاقه‌مند و پرکار همراه شود، نورٌ عَلی نور و تضمین‌کننده آینده کشور است. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم، و بعد، انتخاب اصلح و شخصیت مناسب در انتخابات ریاست‌جمهوری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان با اشاره به سخنان اخیرشان درباره برجام و تبیین سیاست‌های نظام، گفتند: درباره برجام، حرف‌ها و وعده‌هایی گفته می‌شود ولی ما حرف و وعده‌ خوب که نقض و ضد آن عمل شود، زیاد شنیدیم، بنابراین حرف و وعده فایده ندارد و این بار فقط عمل مهم است.
ایشان تأکید کردند: اگر عمل طرف مقابل را ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد و این بار، جمهوری اسلامی با حرف و وعده قانع نخواهد شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تبریک حلول ماه پربرکت رجب، افزودند: اگرچه اجتماعات عبادی به علت شرایط خاص کرونا موقتاً برگزار نمی‌شود اما لازم است در خانه‌ها از ادعیه بسیار خوب و پرمعنای این ماه و توسل و راز و نیاز با پروردگار بهره کافی گرفته شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله آل هاشم، نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام‌جمعه تبریز، گزارشی از تلاش‌های گسترده قشرهای مختلف مردم و گروه‌های جهادی استان برای مقابله با کرونا و کمک به جهادگران عرصه سلامت بیان کرد.

Page Generated in 0/0149 sec