62 مورد ابتلا به کرونای انگلیسی تاکنون در کشور شناسایی شده و 7 نفر نیز بر اثر عوارض این بیماری کشنده، جان خود را از دست دادهاند. به گزارش «وطنامروز»، کرونای انگلیسی همچنان به صورت خزنده در کشور در حال گردش است و با اینکه محدودیتهایی در برخی شهرهای مرزی غرب کشور و استان خوزستان اعمال شده اما همچنان نگرانیهایی از بابت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط برخی افراد وجود دارد که مبادا این بیماری به صورت گسترده کشور را فرا گیرد. معاون وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کرونای انگلیسی در ایران گفت: تاکنون ۶۲ مورد مبتلا داشتیم و 7 نفر را نیز از دست دادهایم که ۴ نفرشان در اهواز بودهاند. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پس از گذشت یک سال از گردش ویروس کرونا شاهد جهشهای خطرناک آن هستیم. تاکنون این جهشها خیلی بیماریزا و کشنده نبودند اما در حال حاضر با ویروس انگلیسی مواجهیم که درصد سرایت و کشندگی بالایی دارد. رئیسی افزود: ویروس انگلیسی تاکنون بیعلامت بوده اما در حال حاضر در بین کودکان و نوجوانان، علامتدار شده و باعث بستری آنها شده است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه گفت: متاسفانه درصد رعایت دستورالعملها در کشور افت کرده و از ۸۶ به ۷۰ درصد رسیده است. رئیسی همچنین گفت: شرایط بسیار شکننده است. تعداد بیماران سرپایی در حال حاضر افزایش داشته و این بیماران سرپایی ممکن است هفته آینده بستری شوند و احتمالا در چند هفته بعد شاهد افزایش مرگومیر خواهیم بود. در خوزستان اکنون با سیر انفجاری ابتلا و مرگومیر مواجه هستیم و این سیر صعودی میتواند خیز سوم ویروس در این استان باشد. وی ادامه داد: در استان خوزستان یک کودک یکساله و یک کودک ۹ساله به دلیل ابتلا به کرونای انگلیسی فوت کردهاند و در حال حاضر ۴ مورد فوت مبتلایان به کرونای انگلیسی هم در این استان ثبت شده است. پس از مشاهده نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در اهواز، ما بررسی و رهیابیهایی را در طرح شهید سلیمانی انجام دادیم. رئیسی درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کرونای انگلیسی در ایران گفت: تاکنون ۶۲ مورد مبتلا داشتیم و ۷ نفر را از دست دادهایم که ۴ نفر در اهواز بودند، ۲ نفر در تهران و یک نفر هم در همدان. همچنین در اهواز، البرز، قزوین، لارستان و هرمزگان هم موارد ابتلا به کرونای انگلیسی مشاهده شده است. رئیسی درباره واردات واکسن کرونا نیز گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار واکسن «اسپوتنیک وی» وارد کشور شده است و امیدواریم تا پایان همین هفته حدود ۲۵۰ هزار واکسن سینوفارم نیز از چین به دست ما برسد. همچنین امیدواریم تا پایان اسفند 2/4 میلیون دوز واکسن آسترازنکا از سوئد به ما برسد. او گفت: طبق هدفگذاری ما، یک میلیون و 300 هزار نفر تا پایان سال ۹۹ از اقشار آسیبپذیر جامعه مانند کادر بهداشت و درمان، افراد سالمند و افراد مستعد بیماریهای زمینهای واکسینه خواهند شد. رئیسی درباره واکسن «کوو ایران برکت» هم گفت: این واکسن زیرساختهای بسیار مناسبی آماده کرده و میتواند تقریبا از تیرماه ماهانه ۱۵ میلیون دوز واکسن به ما بدهد.
مینو محرز، مسؤول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای «کوو ایران برکت» نیز با اشاره به اجرای فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن «کوو ایران برکت» بیان داشت: فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن که مربوط به مصونسازی بود به ۵۶نفر در ۲ نوبت تزریق شد. وی ادامه داد: در افراد شرکتکننده در کارآزمایی بالینی هیچ عارضه مهمی تا اینجا نبوده است. استاد بیماریهای عفونی با اشاره به رعایت استانداردهای بینالمللی در تولید این واکسن، گفت: میخواهیم به مردم ایران بگوییم که واکسن ساخت ایران را با خیال راحت استفاده کنند و ضرری ندارد.
* یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تا پایان سال واکسینه میشوند
قائممقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر واکسینه خواهند شد. ایرج حریرچی در جمع خبرنگاران در حاشیه اختتامیه رویداد ایدهنگاری بحران کرونا و مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، درباره واکسن مشترک ایران و کوبا اظهار کرد: واکسن مشترک ایران و کوبا جلوتر از بقیه واکسنها به نتیجه خواهد رسید و جلوتر از همه واکسنها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و ممکن است قبل از اردیبهشت وارد فاز اجرایی شود. وی با بیان اینکه تمام واکسنهایی که در کشور تولید یا وارد میشود، مطابق دستورالعمل از پیش تعیین شده ستاد ملی مبارزه با کرونا برای گروههای هدف توزیع خواهد شد، اضافه کرد: هیچگونه تبعیض و تقدم و تأخر برای توزیع واکسن «کووید-۱۹» وجود نخواهد داشت و براساس معیارهای علمی و عادلانه، واکسیناسیون اجرا میشود. حریرچی با بیان اینکه تا پایان سال گروه اول که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، واکسینه خواهند شد، گفت: بخش قابل توجهی از گروه ۲ ممکن است تا پیش از انتخابات واکسینه شوند.
***
۷۴ فوتی و ۷۹۳۱ مبتلای جدید «کووید - 19» در کشور
آمار جانباختگان کرونا همچنان زیر 100 نفر در یک شبانه روز است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۷هزار و ۹۳۱ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۹۳۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۵۷۴ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۷۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۴۸۳ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۷۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی افزود: 3 هزار و ۶۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. لاری گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.