گروه سیاسی: رئیس اتاق بازرگانی ایران و کرهجنوبی اعلام کرد: قرار بر این است تا یک میلیارد دلار از داراییهای ایران در کرهجنوبی به کانال مالی ایران و سوییس واریز شود تا صرف خرید دارو و غذا شود. درباره اقلام دارویی نیز وزارت بهداشت با بانک مرکزی هماهنگ شده است.
به گزارش «وطنامروز»، تحرکات کرهجنوبی برای پرداخت بدهی قریب به 8 میلیارد دلاریاش به کشورمان یک گام دیگر به عمل نزدیکتر شد. هفته گذشته بود که خبر برگزاری جلسهای میان رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی و سفیر کرهجنوبی در تهران منتشر شد. در این جلسه توافقات لازم درباره انتقال منابع به مقاصد مورد نظر انجام و تصمیمات بانک مرکزی درباره حجم منابع مورد انتقال و بانکهای مقصد به طرف کرهای اعلام شده بود. سفیر کرهجنوبی در ایران با بیان اینکه این کشور آماده انجام همه اقدامات لازم برای استفاده از تمام منابع بانکی ایران در کرهجنوبی است، از نبود هیچ سقف و محدودیتی برای این کار خبر داده بود. عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران نیز ضمن استقبال از تغییر رویکرد کرهجنوبی گفته بود: اگر چه جمهوری اسلامی ایران از تغییر رویکرد کشورها و افزایش همکاریها استقبال میکند اما پیگیریهای حقوقی این بانک به منظور مطالبه خسارات ناشی از عدم همکاری بانکهای کرهای در سالهای اخیر به قوت خود باقی خواهد بود و طرف کرهای باید تلاش زیادی انجام دهد تا این سابقه منفی از بین برود. روز سهشنبه هم وزارت خارجه کرهجنوبی در بیانیهای از آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران بعد از رایزنی با آمریکا خبر داده بود.
تحرکات طرف کرهای که پیش از این با بهانه تحریمهای آمریکا از پرداخت بدهی ایران خودداری میکرد، پس از توقیف نفتکش این کشور در آبهای خلیجفارس به دلیل رعایت نکردن قوانین زیستمحیطی بیشتر شد و هیاتی نیز به نمایندگی از دولت این کشور برای مذاکره پیرامون چگونگی پرداخت این بدهی راهی تهران شد. در این میان روز گذشته رئیس اتاق بازرگانی ایران و کرهجنوبی به شرح جزئیاتی از توافق میان تهران و سئول پرداخت. حسین تنهایی در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: قرار بر این است که تا یک میلیارد دلار از این داراییها به کانال مالی ایران و سوییس واریز شود تا صرف خرید دارو و غذا شود. درباره اقلام دارویی نیز وزارت بهداشت با بانک مرکزی هماهنگ شده است. وی ادامه داد: البته باید منتظر عمل از سوی کرهایها باشیم چون تا امروز بیشتر تا مرحله حرف و صحبت پیش میرفتیم. تنهایی تصریح کرد: موضوع مهم در این مورد، این است که ما یا پول دریافت کنیم یا اقلامی مانند ماشینآلات که تولید داخلی را عمق ببخشد. از همین رو از اقلام دارو و غذا شروع خواهیم کرد. وی تصریح کرد: درباره اقلام مبادلهای نباید به گونهای باشد که تعیینکننده اقلام، طرف مقابل باشد بلکه اقلام مورد نیاز ما در بخش پتروشیمی، خودروسازی و لوازم خانگی باید در اولویت باشد.