در روزهایی که دولت عراق در قبال حمله آمریکا به مواضع حشدالشعبی موضع سکوت اتخاذ کرده است، نمایندگان پارلمان این رویکرد دولت را شرمآور توصیف کردند
گروه بینالملل: در حالی که حمله هوایی جنگندههای آمریکایی به پایگاههای حشدالشعبی در مرز سوریه و عراق با اخبار مشکوکی نظیر همکاری برخی نهادهای دولتی عراق با پنتاگون در این حمله همراه شده، گروههای مقاومت با انتشار بیانیههایی بر حتمی بودن پاسخ این حملات تاکید کردند. این در حالی است که دولت عراق کماکان نسبت به این موضوع سکوت اختیار کرده است ولی پارلمان این کشور با انتقاد از عملکرد دولت، آن را مایه شرمساری خواند.
* بیانیه حشدالشعبی درباره حمله آمریکا
به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه خبری موازیننیوز، سازمان حشدالشعبی عراق به تجاوز نظامی اخیر آمریکا به مرز سوریه و عراق واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده است: «چند روز پیش نیروهای ما مورد تجاوز جنایتکارانه نظامیان آمریکایی قرار گرفتند که به شهادت یکی از رزمندگانمان منجر شد». حشدالشعبی افزود: «با توجه به جدی بودن این قضیه و بازتاب آن بر حاکمیت، امنیت و ثبات کشور عزیزمان عراق، سازمان حشدالشعبی برای مدتی منتظر ماند تا روایت کامل درباره این حمله به اتمام برسد و تایید شود رزمندگان ما برخلاف روایت نظامیان متجاوز آمریکایی در عمق خاک سوریه نبودند و رزمندگان ما در نوار مرزی بین ۲ کشور برای حفاظت از خاک عراق در برابر تروریسم حضور داشتند». این سازمان تاکید کرد: «پس از اینکه در این باره مطمئن شدیم، رسما اعلام میکنیم نیروهای ما در خط دفاعی عراق حضور داشتند و این تجاوز، پیشبینیکننده اتفاقاتی خطرناک در آینده است که باید از وقوع آن جلوگیری شود». حشدالشعبی تاکید کرد: «مقامات ذیصلاح و مربوط نیز باید به وظیفه خود در قبال فرزندان حشدالشعبی عمل کنند که در راه امنیت عراق جانفشانی کردهاند و خواهند کرد». در پایان این بیانیه آمده است: «شکوه و عزت از آن شهید بزرگوار ما و همه شهدای عراق است که با شهامت در برابر تروریسم ایستادند».
* لغو توافق آتشبس مقاومت با دولت عراق درباره آمریکا
به گزارش «وطنامروز»، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی نُجَبا در گفتوگو با شبکه المیادین، پیرامون تبعات حمله هوایی آمریکا به مواضع نیروهای مقاومت عراق در مرز با سوریه گفت: «تمام توافقات پیشین ملغی شده است و از این پس مقاومت حق دارد اهداف خود را تعیین کند». «نصر الشمری» افزود: «مقاومت به رغم اینکه سفارت آمریکا در بغداد را لانه جاسوسی میداند، پذیرفت آن را هدف قرار ندهد». وی با انتقاد از دولت عراق که تاکنون هیچ توضیحی درباره حمله اخیر ارائه نکرده است، هشدار داد: «در صورت خودداری دولت از معرفی عناصر مزدور، مقاومت اسلامی خود را مکلف میداند با افرادی که اطلاعات حشدالشعبی را به آمریکا منتقل کردند، برخورد کند».
* انتقاد کمیسیونهای خارجه و دفاع پارلمان عراق از دولت
عضو کمیته روابط خارجه پارلمان عراق اقدام بینالمللی وزارت خارجه این کشور و اقامه دعوا علیه آمریکا در دیوان کیفری بینالمللی را خواستار شد. «مختار الموسوی» در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: «تجاوزگریهای آمریکا و حملات مکرر آن علیه نیروهای حشدالشعبی، آمریکا را در عرصه بینالمللی محکوم میکند و عراق میتواند این پروندهها را علیه آمریکا به جریان اندازد». وی افزود: «این مساله نیاز به اقدام جدی دولت عراق در بالاترین سطوح و وزارت خارجه این کشور دارد تا از تکرار این تخلفات جلوگیری کند و همچنین پرونده حذف نیروهای آمریکایی از عراق فعال شود». الموسوی ضمن تاکید بر کوتاهی وزارت خارجه عراق در پرونده تخلفات و تجاوزگریهای آمریکا گفت: «هیچ حرکتی از سوی دولت یا موضعگیری واقعی در قبال این تخلفات وجود نداشته است». کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق موضع دولت عراق در قبال حملات آمریکا به مرزهای عراق را شرمآور خواند و گفت سکوت دولت عراق در این باره مشکوک است.
* کنایه نماینده عراقی به دولت
در پی سکوت دولت عراق و انتشار برخی اخبار مشکوک پیرامون همکاری برخی نهادهای دولتی با پنتاگون در اجرای عملیات بمباران پایگاههای حشدالشعبی در مرز سوریه و عراق، «ریاض المسعودی» نماینده ائتلاف سائرون در پارلمان عراق به نحوه برخورد دولت با جنایت اخیر آمریکا و بمباران مقر حشدالشعبی در مرز عراق انتقاد کرد و گفت دولت حتی بیانیهای در محکومیت این اقدام صادر نکرد. وی تصریح کرد: دولت عراق درباره بمباران آمریکا علیه نیروهای حشدالشعبی در داخل خاک عراق بیانیهای صادر نکرد، گویی این حادثه در نیجریه روی داده است. این در حالی است که حشدالشعبی از سال ۲۰۱۷ دارای یک ساختار قانونی گسترده است. نماینده پارلمان عراق گفت: واشنگتن از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مرزها و حاکمیت کشورها را به رسمیت نمیشناسد و حاکمیت عراق و سوریه برای آمریکا معنایی ندارد. داعش نیز با حمایت آشکار آمریکا به عراق حمله کرد. وی افزود: مفهوم تشکیل ائتلاف بینالمللی، عدم به رسمیت شناختن مرزهای کشورهاست. آمریکا در عراق منابع اطلاعاتی مورد اعتمادی دارد. هواپیماهای آمریکایی بامداد جمعه منطقهای بین «البوکمال» سوریه و «القائم» عراق در مرز میان ۲ کشور را هدف قرار دادند. وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد ارتش آمریکا به دستور «جو بایدن» مواضعی را در شرق سوریه بمباران کرد و این حمله بر اساس اطلاعات دریافتی از سمت دولت عراق انجام شده است؛ ادعایی که بعدا و در پی افزایش حساسیتها در داخل عراق از سوی مقامات عراقی رد شد.