printlogo


کد خبر: 231477تاریخ: 1399/12/20 00:00
قالیباف در حاشیه سفر به استان کردستان به گفت‌وگوی چهره به چهره با کولبران پرداخت
با مردم

گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نظارت‌های میدانی، روز گذشته برای سفری 3 روزه راهی استان کردستان شد. در این بازدید میدانی، نمایندگان مجمع استان کردستان و مسؤولان اجرایی استان، رئیس مجلس شورای اسلامی را همراهی می‌کنند. محمدباقر قالیباف در فرودگاه سنندج در تشریح اهداف سفر خود اظهار داشت: سفر به کردستان که از مناطق پرظرفیت و متاسفانه محروم کشور نسبت به شاخص‌های توسعه است، بر اساس حضور و نظارت‌های میدانی در پروژه‌های نیمه‌تمام و کمک به اتمام آنها صورت گرفته است. وی افزود: سفر به استان کردستان بعد از اتمام برنامه بودجه در مجلس که کار فشرده‌ای هم بود، نخستین سفر استانی است که همراه با رؤسای ۳ کمیسیون مجلس انجام شده است. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از قبل بررسی‌هایی در استان انجام شده و نظام مسائل استان مشخص است، بیان کرد: در این ۳ روزی که در کردستان هستیم، سعی می‌شود با استاندار و شورای برنامه‌ریزی استان به همه حوزه‌های شهرستان‌ها برای بررسی موارد مورد نظر سرکشی شود. وی ادامه داد: امید است بتوان به اتمام پروژه‌های ناتمامی که سال‌های زیادی از عمر آنها می‌گذرد کمک کرد و آنها را تسریع بخشید. رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسائل مرز و کولبری که از زخم‌های کهنه حوزه مرزی کشور هم در شمال غرب و هم در جنوب شرق است، باید مورد توجه قرار گیرد و امید است با کارشناسان استان و وزرای کشور و سازمان برنامه و بودجه بتوان آنها را حل و تحرکی در استان کردستان ایجاد کرد. 
 
* گفت‌وگوی بی‌واسطه کولبران با رئیس مجلس
قالیباف پیش از ظهر روز گذشته در جریان نظارت میدانی خود بر شهرستان بانه، از صنایع روشنایی ایران‌زمین، تولیدکننده لامپ‌های کم‌مصرف و کلیدهای مینیاتوری بازدید کرد. قالیباف با تاکید بر اینکه مرزها باید ساماندهی شوند، عنوان کرد: اگر بناست در مرزها فرصتی فراهم شود باید برای مرزنشینان باشد و واردات کالاها توسط مرزنشینان به اقتصاد و تولید آسیبی وارد نمی‌کند. وی با تاکید بر اینکه قاچاق به معنای واردات کالاهای غیرقانونی و غیرمجاز است، خاطرنشان کرد: باید از قاچاق‌ گسترده از طریق ریل و کانتینر و همچنین صادرات و واردات غیرضروری جلوگیری کنیم. مشکلاتی نیز در زمینه عبور از گمرک وجود دارد که با اقدامات نظارتی می‌توان آنها را برطرف کرد. 
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه‌های خود در دیدار چهره به چهره با برخی کولبران، گفت: موضوع رسیدگی به مشکلات مرزنشینان و کولبری بحث جدیدی نیست و این امر در جنوب شرق و شمال غرب مانند منطقه کردستان وجود دارد. وی تصریح کرد: تبادلات مرزی برای مرزنشینان است، از این رو ابتدا باید تعریف مشخصی از مرزنشین تبیین و این امر ضابطه‌مند شود، سپس مشخص شود مرزنشین‌ها چه کسانی و در چه حاشیه‌ای از مرز هستند. وی با بیان اینکه به دلیل فعالیت در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین نیروی انتظامی، نسبت به موضوع مرزنشین‌ها و کولبری آشنایی کامل دارم، افزود: جامعه مرزنشین باید معیشت زندگی‌اش را از مرز تامین کند اما همه باید ضابطه‌مندی را بپذیریم و بر اساس آن کار کنیم. قالیباف اظهار کرد: قرار نیست افرادی از نقاط مختلف کشور اینجا بیایند و کارهای غیرقانونی را تحت پوشش مرزنشینی انجام دهند، در حالی که چنین اقداماتی قصد مرزنشینان نیست. وی تصریح کرد: متأسفانه افرادی پیدا می‌شوند که می‌خواهند با پول‌شان منفعت زیادی ببرند؛ یعنی می‌خواهند مرزنشینان بار آنها را بیاورند اما این افراد منفعتش را ببرند؛ این مهم در حالی است که چنین افرادی کالا را وارد می‌کنند، در نتیجه تولید آسیب می‌بیند و اقتصاد را دچار مشکل می‌کند و در نهایت منفعتش به جیب دلال‌ها می‌رود. رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید به گونه‌ای رفتار کنیم که مرزنشین منفعت اقتصادی خودش را ببرد، افزود: مقام معظم رهبری مدظله‌العالی فرمودند کولبری را قاچاق نمی‌دانم اما این مهم باید برای افراد مرزنشین باشد نه اینکه کالاهای مجاز و کالاهای غیرمجاز با همدیگر تلفیق شود. 
در ادامه یکی از مرزنشینان در گفت‌وگو با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: وقتی شما فرمانده نیروی انتظامی بودید، نه امنیت کشور دچار مشکل می‌شد و نه در مرزها اتفاقی برای کولبران رخ می‌داد، همه می‌دانیم برخورد قهری با مرزنشینان تبعات اجتماعی بسیار زیادی دارد. وی خطاب به قالیباف تصریح کرد: همیشه می‌بینم شما چطور از مستضعفین پشتیبانی می‌کنید، لذا عاجزانه می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی شود. یکی دیگر از اهالی بانه نیز حین بازدید رئیس مجلس از بازار این شهر به وی گفت: به این بازار نگاه نکنید، مردم این منطقه کم‌بضاعت هستند، ضمن اینکه الان بازار هم کم‌رونق شده است. این شهروند بانه‌ای تاکید کرد: به دلیل گرانی اجناس و سختی‌های شدید در واردات کالا مردم به سختی شدید افتاده‌اند و حتی برای سر زدن به اقوام‌شان حین تردد از مرز مشکل دارند. 

Page Generated in 0/0243 sec