printlogo


کد خبر: 232401تاریخ: 1400/1/29 00:00
دور دنیا

تبریک روز استقلال سوریه به اسد
سلطان عمان سالروز استقلال سوریه را به رئیس‌جمهور این کشور تبریک گفت. هیثم بن‌طارق، سلطان جدید عمان روز جمعه در تلگرافی رسمی به بشار اسد، با تبریک عید ملی سوریه معروف به «یوم الجلاء» نوشت: «از خداوند متعال می‌خواهم همه آرزوها را برای ملت برادر سوریه در جهت ثبات، پیشرفت و شکوفایی تحقق بخشد». «یوم الجلاء» یا روز خروج، سالروز خروج آخرین سرباز استعمار فرانسه از شامات به تاریخ 17 آوریل 1946 است که سوری‌ها آن را تحت عنوان روز استقلال کشورشان جشن می‌گیرند. دست‌کم رهبران و رؤسای دولت 50 کشور از جمله روسیه، چین، ایران، لبنان، عمان، امارات، اردن، مصر، لیبی، الجزایر، کره‌شمالی، ونزوئلا، آرژانتین، اندونزی و اکوادور در روزهای اخیر سالروز استقلال سوریه را به اسد تبریک گفته‌اند. 
***
نیروهای حافظ صلح چین در افغانستان
ساوث چاینا مورنینگ پست روز شنبه در گزارشی نوشت: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، نه ‌تنها ثبات و امنیت این کشور را تهدید می‌کند، بلکه ممکن است دامنه‌ تهدیدها به سین‌ کیانگ چین نیز برسد و فعالیت و تلاش‌های ضدتروریسم دولت این کشور را هم مختل کند. این روزنامه چینی طی گزارشی درباره افغانستان نوشت: به باور تحلیلگران اگر پس از خروج نیروهای آمریکایی، تهدید امنیتی متوجه کشورهای جنوب آسیا شود، چین نیروهای صلح را به افغانستان خواهد فرستاد. «سون چی» از تحلیلگران روابط بین‌الملل دانشگاه شانگهای به این روزنامه گفته است: نیروهای امنیتی افغانستان، توانایی تأمین امنیت این کشور را ندارند و ممکن است در آینده‌ نزدیک افغانستان دچار یک هرج‌ومرج شود و جرائم مرزی، قاچاق مواد مخدر و قاچاق سلاح در این کشور گسترش یابد. این کارشناس افزوده است: اگر وضعیت امنیتی، تهدیدی ایجاد کند، ممکن است چین نیروهای نظامی صلح را به همراه کمک‌های بشردوستانه زیر شرایط منشور ملل متحد به منطقه اعزام کند تا از امنیت و منافع مردم چین اطمینان حاصل کند. در همین حال، «جائو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین پنجشنبه گذشته، در واکنش به اعلام جدول نهایی خروج نیروهای خارجی از سوی بایدن گفت: «نیروهای خارجی از افغانستان باید به گونه مسؤولانه و منظم عقب‌نشینی کنند تا از حملات تروریستی جلوگیری کنند». 
***
بن‌بست در مذاکرات نتانیاهو و بنت درباره تشکیل کابینه
خبرگزاری فلسطینی سما در گزارشی اعلام کرد به‌رغم اخبار منتشر شده مبنی بر موافقت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با واگذاری ۲ وزارت جنگ و خارجه به حزب یمینا به ریاست نفتالی بنت، به نظر می‌رسد مذاکرات میان آنها به بن‌بست رسیده و نگرانی‌ها میان اعضای حزب لیکود درباره رفتن به سمت برگزاری انتخابات برای پنجمین‌بار بیشتر شده است. در همین راستا «شالوم یروشالمی» کارشناس مسائل سیاسی در وبسایت «زمان اسرائیل» گفت مذاکرات میان نتانیاهو و بنت قطع شده است. وی در این باره به نقل از یک منبع نزدیک به نفتالی بنت افزود پس از 4 دیدار میان بنت و نتانیاهو، پیشرفتی در مذاکرات تشکیل دولت رخ نداده است و تنها مورد اختلافی چرخش (تناوب) نخست‌وزیری میان آنهاست، طوری که نتانیاهو مخالف نخست‌وزیری تناوبی است و در مقابل نفتالی بنت حاضر به چشم‌پوشی از این مساله نیست. طبق این گزارش، بنت همچنان حاضر به دادن تعهد به نتانیاهو مبنی بر عدم ائتلاف با گدعون ساعر، رئیس حزب «امید نو» در تلاش برای تشکیل دولت بر پایه اردوگاه مخالف نتانیاهو نیست. 
***
آلمان طرح ساخت پهپاد نظامی اروپا را تصویب کرد
کمیته بودجه مجلس آلمان قرارداد ۳ میلیارد یورویی ساخت پهپاد نظامی اروپایی را در چارچوب همکاری با فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در کارخانه‌های ایرباس، داسو و لئوناردو تصویب کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، به گفته چند مقام نظامی آلمان، ارتش این کشور از سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۱ فروند پهپاد نظامی را به همراه ۱۲ ایستگاه فرماندهی زمینی و 4 دستگاه شبیه‌ساز تحویل خواهد گرفت. قرار است این پهپادها در نهایت جانشین پهپادهای ساخت صنایع هوافضای اسرائیل شود که ارتش آلمان از آنها به صورت اجاره‌ای در افغانستان و مالی استفاده می‌کند. با اینکه پهپاد اروپایی به صورت فنی توانایی حمل سلاح دارد اما چنین کاربردی منوط به موافقت مجلس آلمان خواهد بود که دسامبر گذشته با طرح مسلح کردن پهپادهای کنونی که به صورت اجاره‌ای در اختیار ارتش این کشور قرار دارد، مخالفت کرد. این پهپادها با درازای بیش از ۱۵ متر، طول ۳۰ متری ۲ بال، حسگرهایی مانند چند رادار و دوربین‌های فرو سرخ، توانایی پرواز مداوم به مدت بیش از ۲۴ ساعت را در ارتفاع حدود ۱۳ هزار متری برای نظارت بر اوضاع زمین خواهند داشت. 
***
طرح سنای آمریکا برای منع فروش «اف۳۵» به امارات
تریبون رسانه نظامی آمریکا «دیفنس نیوز» در گزارشی اعلام کرد باب منندز، سناتور ایالت نیوجرسی و رئیس کمیسیون روابط خارجه سنای آمریکا و دیان فاینشتاین، سناتور ایالت کالیفرنیا از دولت واشنگتن خواستند ضمانت‌هایی به کنگره بدهد مبنی بر اینکه تکنولوژی موجود در جنگنده‌های «اف۳۵» که شرکت لاکهید مارتین تولید می‌کند، حساس نبوده و امنیت رژیم صهیونیستی را تهدید نمی‌کند. هدف از پیش‌نویس قانونی که در سنا مطرح شده قرارداد فروش ۵۰ فروند جنگنده «اف۳۵» به ارزش 4/10 میلیارد دلار به امارات است. منندز گفت با توجه به سوالات موجود که بی‌جواب مانده است، بویژه سوالات مربوط به تبعات این قرارداد بر امنیت ملی آمریکا و منافع تکنولوژیکی و نیز تبعات آن بر ثبات منطقه، درباره عواقب و پیامدهای ناشی از فروش این جنگنده‌های بسیار پیشرفته نگران است.

Page Generated in 0/0318 sec