printlogo


کد خبر: 232809تاریخ: 1400/2/7 00:00
تعداد قربانیان کرونا در ایران از 70 هزار نفر فراتر رفت 496 قربانی طی 24 ساعت
رکورد مرگ‌!

گروه اجتماعی: در روزهای پرالتهاب کرونایی یک بار دیگر این بیماری توفان به پا کرد و رکوردی جدید با فوت 496 نفر از هموطنان‌مان به ثبت رساند. این در شرایطی است که پیش از این در اوج دامن‌گیری کرونا در پاییز سال گذشته، بیشترین آمار متوفیان به رقم 486 فوتی در روز رسیده بود. این رکورد جدید از مرگ‌ومیرهای کرونایی حکایت از فاجعه‌ای دارد که براساس نظر کارشناسان نشأت‌گرفته از تصمیمات اشتباه رئیس‌جمهور و ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سفرهای نوروزی است؛ سفرهایی که با خود سوغات مرگ آوردند و زمینه‌ساز چرخش ویروس انگلیسی کرونا در کشور شدند. با این وجود رئیس دولت تاکنون مسؤولیت این اشتباه بزرگ را برعهده نگرفته و همچنان علت اوج‌گیری مجدد کرونا در کشور را به گردن مردم می‌اندازد. این در شرایطی است که اگر دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا با تدبیری درست از ظرفیت ایجادشده در نوروز به منظور اعمال قرنطینه و بیماریابی بر اساس طرح شهید سلیمانی استفاده می‌کردند، امروز شاهد این ارقام وحشت‌آور از مرگ‌و‌میر نبودیم. در حالی که ویروس انگلیسی به نوعی ستاد ملی مقابله با کرونا را با چالشی جدی رو‌به‌رو کرده، حالا باید چشم‌انتظار ویروس جهش‌یافته هندی باشیم که به‌مراتب از قدرت سرایت و مرگ‌ومیر بالاتری برخوردار است. سوال اینجاست؛ در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا اینچنین در برابر ویروس کرونای انگلیسی زمینگیر شده، چگونه می‌تواند در برابر کرونای هندی تاب‌آوری داشته باشد؟ آیا مسؤولان تدابیری خاص برای جلوگیری از ورود و شیوع این ویروس اندیشیده‌اند تا مجددا دچار چنین روزهای سخت و مرگ‌آوری نشویم؟
 
* رکوردشکنی کرونا در کشور
تعداد فوت‌شدگان روزانه کرونا برای چندمین بار رکورد شکست. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، دیروز 496 بیمار بر اثر ابتلا به این ویروس منحوس جان باختند. همچنین مجموع فوت‌شدگان از مرز 70 هزار نفر هم عبور کرد. 
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در بازه زمانی پنجم تا ششم اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۲۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید‌- 19» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۷۳۴ نفر از آنها بستری شدند تا بر این اساس مجموع بیماران «کووید‌- 19» در کشور به ۲ میلیون و ۴۱۷ هزار و ۲۳۰ نفر برسد. 
متاسفانه در این مدت زمانی، ۴۹۶ بیمار «کووید‌- 19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری رکورد ۷۰ هزار و ۷۰ نفر را ثبت کند. 
 
* ۴۰ درصد مردم پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند
بی‌تدبیری‌های دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا در مواجهه با کرونا در حالی زمینه‌ساز روند رو به رشد بیماری کرونا در کشور شده که بخش عمده‌ای از مردم نیز تاب‌آوری خود را در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دست داده‌اند. 
در این زمینه معاون‌ کل وزارت بهداشت با عنوان اینکه ۴۰‌درصد مردم پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، گفت: متاسفانه ۵۱‌هزار نفر از افراد کرونا مثبت، بی‌توجه به این موضوع کیلومترها از منزل خود دور شدند. ایرج حریرچی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، افزود: سطح مطلوب ما از میزان رعایت پروتکل‌ها، ۹۰ درصد است. 
وی با اظهار تأسف از اینکه در بدنه میانی اجرایی تا رده‌های پایینی نظارت‌های میدانی کافی نمی‌شود که بخشی از آن مربوط به آماده نبودن زیرساخت‌های کشور است، مترو را از مهم‌ترین مکان‌های شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: در خلوت‌ترین روزها حدود ۲۰۰ هزار مسافر با مترو جابه‌جا می‌شوند که در روزهای قرمز کرونایی این رقم به حدود ۷۰۰ هزار مسافر نیز می‌رسد. 
حریرچی با انتقاد از رفتار برخی شهروندان در نقض قرنطینه، اظهار داشت: متأسفانه ۵۱ هزار نفر از افراد کرونا مثبت، بی‌توجه به این موضوع کیلومترها از شهر خود دور شدند و در فروردین ۱۴۰۰ نیز ۲۱ درصد افراد این تخلف را انجام دادند، بنابراین اگر فرد ناقل را شناسایی کرده و بتوانیم ۱۴ روز از جامعه دور نگه داریم، زنجیره انتقال ویروس قطع می‌شود. معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به تصمیماتی که در جلسه اخیر کمیته امنیتی- اجتماعی وزارت کشور اتخاذ شده است، گفت: قرار شد وزارت بهداشت موارد تخلف را اعلام و نیروی انتظامی ناظر بر رعایت آنها باشد و اعمال قانون کند. 
وی با اعلام اینکه در طرح قبل که ۲۰۰ هزار تومان جریمه برای متخلفان تعیین شد، برخی افراد محدودیت‌ها را رعایت نکردند، افزود: بر این اساس مشخص شد این میزان بازدارنده نبوده است. با این وجود ما در تعیین جریمه قدرت اقتصادی مردم را در نظر گرفته‌ایم و هدف‌مان این است که بدون جریمه، افراد را در خانه نگه داریم. 
 
* کرونای هندی تاکنون در کشور گزارش نشده است
در شرایطی که آمار مرگ‌و‌میرهای ناشی از کرونا شوک جدیدی را در کشور ایجاد کرده است، مسؤولان نظام سلامت از ورود ویروس کرونای هندی به کشور در شرایطی که هنوز موج چهارم کرونا به اوج خود نرسیده، ابراز نگرانی کرده‌اند چرا که همجواری این ۲ ویروس می‌تواند فاجعه‌ای بزرگ را با خود به همراه آورد. در این زمینه رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونای هندی در کشور، گفت: تاکنون گزارشی از مواردی که توالی‌یابی ژنتیکی آن منطبق با واریانت مشاهده در هند باشد، نداشته‌ایم اما قطعا در چند هفته آینده شاهد ورود این ویروس نیز خواهیم بود. کیانوش جهانپور ابراز امیدواری کرد روند ورود این ویروس به کشور کند باشد و به تأخیر بیفتد. 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کیت تشخیص ویروس جهش‌یافته هندی در کشور وجود دارد یا خیر، ابراز داشت: تست پی‌سی‌آر درباره قطعی کووید بودن بیماری است البته کیت خاص شناخت این ویروس را نیز داریم ولی به لحاظ قیمت و همچنین کمبود آن امکان تشخیص برای همه بیماران را نداریم و می‌توان از هر استان نمونه‌های انتخابی را برای توالی‌یابی ژنتیکی معرفی کرد. 
 
* شرایط تهران تا ۲ هفته آینده تغییر نمی‌کند
همچنان تهران با 8500 بستری در صدر استان‌های کشور در زمینه درگیری با کرونا قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود این بیماری طی چند هفته آینده همچنان در تهران یکه‌تازی کند. در همین زمینه فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه شاید سهمگین‌ترین امواج ناشی از بیماری از ابتدا تاکنون را در تهران در طول ۱۰ روز اخیر تجربه کردیم، گفت: پیش‌بینی می‌شود این شرایط در تهران حداقل ۱۰ تا ۱۴ روز آینده تغییر شگرفی نداشته باشد. دکتر زالی با بیان اینکه در تهران سختکوشانه و بسیار مجدانه خیز چهارم را به معنای واقعی تجربه می‌کنیم، اظهار کرد: همکاران ما به صورت شبانه‌روزی و با رشادت و مجاهدتی ستودنی در حال تلاش برای مقابله با این بیماری هستند؛ شاید سهمگین‌ترین و توفنده‌ترین امواج ناشی از بیماری از ابتدا تاکنون را در تهران در طول 10 روز اخیر تجربه کردیم. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: حجم بالای مراجعان سرپایی، بدحال بودن بیماران، تغییر در الگوی مراجعان بیماری، بالا رفتن سطح مراجعه بستری، وخامت حال بیماران، اشباع سریع تخت‌ها، افزایش تخت‌های مراقب ویژه و تغییر در افزایش تعداد مرگ‌و‌میر شهروندان تهرانی از آثاری است که در روزهای اخیر نمایان شد و شاهد صحنه‌های تلخ و سهمگین هستیم. وی بیان کرد پیش‌بینی می‌شود این شرایط در تهران حداقل 10 تا 14 روز آینده تغییر شگرفی نداشته باشد و کماکان این شرایط مشقت‌بار و طاقت‌فرسا را که به کادر بهداشت و درمان در حال تحمیل است، شاهد باشیم. 
 

Page Generated in 0/0111 sec