شمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور همچنان بالای 400 نفردر هر شبانهروز است. به گزارش «وطن امروز» پایتخت نیز همچنان در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برد تا جایی که علیرضا زالی، رئیس ستاد ملی مقابله با کرونای تهران میگوید: در حال حاضر تهران روزهای تراژیک و بسیار سخت کرونایی را طی میکند. وی درمراسم رونمایی از نخستین اسپری ضدکرونای ایرانی در بیمارستان مسیحدانشوری ادامه داد: استفاده از ماسک حتی بعد از واکسیناسیون و در شرایطی که ما با موتاسیونها و جهشهای ویروس در سراسر دنیا روبهرو هستیم، میتواند همچنان کارآمد باشد.
* ابتلای 19 هزار 272 نفر به کرونا در 24 ساعت
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت دیروز از جان باختن ۴۰۷ بیمار مبتلا به کرونا در کشور خبر داد و اعلام کرد: از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر امروز ۱۰ اردیبهشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۲۷۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۲۰۲ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۷ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۴۰۷ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۱ هزار و ۷۵۸ نفر رسید. براساس اعلام روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۹۵۴ هزار و ۳۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. اکنون نیز 5 هزار و ۳۹۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۱۵ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۲۷۱ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۷۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند. علاوه بر این تاکنون ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دوز رسید.
* با ورود کرونای هندی، این بیماری جایگزین نوع انگلیسی میشود
کارشناسان بهداشت تاکید دارند راه پیشگیری از تمام سویههای جدید از جمله انگلیسی، برزیلی، آفریقایی و هندی هیچ فرقی با کرونای قبلی ندارد و فقط در گرو رعایت پروتکلهای بهداشتی است. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اگر سویه جدید ویروس «کووید-۱۹» به نام کرونای هندی وارد ایران شود، این خطر وجود دارد که جایگزین سویه کرونای انگلیسی شود و آسیبهای جدی به همراه داشته باشد. مسعود مردانی در گفتوگو با ایرنا در این باره توضیح داد: اقدامات لازم از جمله کنترل مرزها از سوی مسؤولان و رعایت توصیههای بهداشتی از سوی مردم در کنترل این بیماری بسیار موثر است. وی افزود: علائم بیماری کرونا در سوش هندی زودتر به مرحله حاد میرسد، هر چند علائم بالینی این بیماری مانند کرونای معمولی است اما سریعا میتواند درگیری ریه و برخی دیگر از ارگان بدن را ایجاد کند و زودتر سبب بستری بیمار در بخش مراقبتهای ویژه شود. به گفته عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در حال حاضر سویه انگلیسی ویروس کرونا شایعترین نوع ویروس در ایران است. مردانی سرایتپذیری بسیار بالا، شدت موارد بیماری و انتقال سریع بیماری را از مهمترین شاخصههای کرونای هندی اعلام کرد و گفت: ویروس جهشیافته هندی شدیدا میتواند اپیدمی (همهگیری) ایجاد کند. وی در پاسخ به اینکه آیا کشندگی این سویه بیشتر از گونههای قبلی است، گفت: اطلاعاتی که تاکنون از بیماران در هند منتشر شده است، نشان میدهد درصد درگیری و سرایتپذیری بالاتری دارد و کشندگی بالاتر آن نیاز به بررسی بیشتری دارد. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مردم بدانند که راه پیشگیری از تمام سویههای جدید از جمله انگلیسی، برزیلی، آفریقای جنوبی و هندی هیچ فرقی با کرونای قبلی ندارد و فقط در گرو رعایت پروتکلهای بهداشتی است. مردانی افزود: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن منظم دستها، حضور نیافتن در هرگونه تجمعات و نرفتن به سفرهای غیرضروری همچنان مهمترین راهکار برای مقابله با ویروس کرونا حتی نوع جهشیافته آن است.
![](http://vatanemrooz.ir/content/upload/fa6e5b82-a908-4500-b230-dd9508482f65.png)