printlogo


کد خبر: 233031تاریخ: 1400/2/13 00:00
نجم‌الدین شریعتی، مجری برنامه سحر‌گاهی شبکه 3 در گفت‌و‌گو با «وطن‌امروز» از دکور متفاوت و حال و هوای برنامه«ماه‌من» گفت
خدای ماه من

عباس اسماعیل‌گل: این شب‌ها از ساعت 3 صبح تا اذان صبح مخاطبان شبکه سوم سیما برای سومین سال پیاپی میهمان برنامه «ماه من» با اجرای نجم‌الدین شریعتی هستند؛ برنامه‌ای که طی سال‌های اخیر در اغلب نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما توانسته در جلب رضایت مخاطبان نمره قبولی دریافت کند و پخش آیتم‌های مختلف و جذاب از تفاوت‌های اصلی این برنامه با سایر برنامه‌های روتین سحرگاهی تلویزیون طی سال‌های اخیر است. آیتم‌هایی چون «گفت‌وگو با حجت‌الاسلام کاشانی»، «پخش دعاها و مناجات اقوام»، «روایتگری بهروز شعیبی» و «روایتی از زندگی شهدا» بسیار مورد توجه مخاطبان این برنامه قرار گرفته است. به همین بهانه «وطن‌امروز» با نجم‌الدین شریعتی، مجری موفق این برنامه تلویزیونی گفت‌وگویی انجام داده است. 
***
* ابتدا درباره اخبار و حواشی مربوط به دکور متفاوت برنامه امسال «ماه من» که با پخش فیلم حضور آقای بنی‌فاطمه به عنوان میهمان در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت، صحبت ‌کنید. 
به هر حال برای تولید برنامه در قالب رسانه ملی باید اقتضائات خاصی را مورد توجه قرار داد و این شرایط از ابتکار و نوآوری تبعیت می‌کند که در نتیجه باعت بهتر دیده شدن برنامه می‌شود، از سوی دیگر ما در برنامه «ماه من» با ۲ نوع مخاطب مواجه هستیم؛ یک دسته مخاطبان ثابت برنامه هستند و دسته دوم مخاطبانی هستند که در طول یک ماه (ماه رمضان) با تماشای دقایقی از برنامه در فضای مجازی یا تلویزیون مخاطب برنامه می‌شوند. 
به هر حال برای جذب مخاطبان دسته دوم، باید به ارتقای فرم و محتوای برنامه فکر کنیم و طراحی دکور هم یکی از راه‌های ارتقای فرم برنامه است. دکور امسال برنامه «ماه من» برخلاف تصور برخی‌ها دکور گرانی نیست و انصافا در مقایسه با سایر برنامه‌ها، هزینه زیادی برای آن انجام نشده است. این دکور صرفا از یک طراحی خاص و ایده جذاب بهره برده و به نظرم توانسته است به دیده شدن بهتر برنامه کمک شایانی کند. 
 
* از این مبحث فاصله بگیریم، درباره حضورتان برای سومین سال متوالی در برنامه سحرگاهی «ماه من» برای‌مان بگویید. 
اگر صادقانه بخواهم بگویم بنده از ابتدا خیلی برای حضور و اجرای «ماه من» راغب نبودم که این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از ریسک بالای حضور در این پروژه سخت و نفسگیر گرفته تا مشقت‌هایی که به لحاظ شخصی برای حضور در برنامه 100 دقیقه‌ای سحرگاهی داشتم اما ۳ سال پیش با تاکید علی فروغی (رئیس شبکه 3 سیما) انجام این مسؤولیت را پذیرفتم و تنها پس از سپری شدن چند شب از آغاز برنامه بخوبی متوجه شدم اصرار مدیر شبکه برای حضورم در برنامه «ماه من» درست بود و خوشبختانه مخاطبان شبکه 3 بخوبی با حال و هوای «ماه من» مانوس شده و نجم‌الدین شریعتی را در قالب یک برنامه متفاوت سحرگاهی بخوبی پذیرفته‌اند.
 
* از آنجا که سال‌هاست اغلب مردم، اوقات سحرگاهی خود را با برنامه‌های رادیو سپری می‌کنند، حضور در یک برنامه سحرگاهی یک کار ریسک‌پذیر برای عوامل برنامه به شمار می‌آید؛ خود شما نگران دیده نشدن برنامه سحرگاهی «ماه من» نبودید؟
اینکه بسیاری از مردم طی سال‌ها با برنامه‌های رادیویی در اوقات سحرگاهی انس گرفته‌اند، حرف درستی است اما چند سالی بود فرزاد جمشیدی با برنامه سحرگاهی‌اش در شبکه یک سیما، پای بخش عمده‌ای از مردم را به برنامه سحرگاهی تلویزیون باز کرده بود که این مسأله راه را برای سایر برنامه‌های سحرگاهی تلویزیون هموار کرده است.
 
* معمولا برنامه‌های سحرگاهی تلویزیون در سال‌های اخیر بدون آیتم‌های مختلف روی آنتن می‌رفته است اما طی 2 سال اخیر «ماه من» با اجرای شما در این ‌باره ساختار‌شکنی کرده است که این موضوع با توجه به ساعت پخش برنامه کمی پرریسک محسوب می‌شود. 
سازندگان برنامه «ماه من» برای لحظه لحظه برنامه در 100 دقیقه‌ای که زنده روی آنتن هستیم، برنامه‌ریزی می‌کنند؛ از شروع تیتراژ پرشور برنامه گرفته تا آیتم‌های پایانی برنامه، همگی با یک ریتم مشخص و منظم طراحی شده است. زیرا مخاطب برنامه سحرگاهی تلویزیون دنبال آرامش، مناجات، معرفت و حس معنوی متفاوتی است و تمام آیتم‌های برنامه بر همین اساس روی آنتن می‌رود. 
 
* درباه آیتم‌های برنامه توضیح می‌دهید؟
مخاطبان برنامه سحرگاهی یک تفاوت عمده‌ با مخاطبان سایر برنامه‌های تلویزیون دارند و آن اینکه معمولا در طول روز تلویزیون منازل روشن است و مردم کانال‌ها را بالا و پایین می‌کنند تا برنامه مورد علاقه خود را تماشا کنند اما در مواقع سحرگاهی اینچنین نیست و مخاطبی که در آن وقت نیمه‌شب پای تلویزیون می‌نشیند، به دنبال تماشای برنامه ضعیف یا متوسط نیست که این موضوع کار ما را به مراتب سخت کرده است، بر همین اساس چندین آیتم مختلف طراحی شده که هر کدام یک ذائقه خاصی از مردم را جذب برنامه کند، در مجموع باید گفت همه آیتم‌های برنامه «ماه من» مخاطبان خاص خود را دارد. 
به هر حال برخی آیتم‌های برنامه «ماه من» شاید بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد، به عنوان مثال آیتم‌های ذکر فضائل امیر‌المومنین(ع) از زبان حجت‌الاسلام کاشانی و خواندن روایت‌های ادعیه با لحن دلنشین بهروز شعیبی مخاطبان را با چالش‌های ذهنی خوبی مواجه کرده است. 
 
* آقای شریعتی! برخی‌ها معتقدند بهتر بود کارشناسان برنامه امسال تغییر می‌کردند تا مخاطبان با تنوع بیشتری در حوزه کارشناسان برنامه مواجه شوند. 
قبول دارم که تنوع چهره‌ها در برنامه‌های روتین می‌تواند به جذابیت برنامه کمک کند اما درباره برنامه سحرگاهی «ماه من» این قضیه تا حدودی متفاوت است و مخاطبان طی چند سال اخیر به لحن و فضای صحبت حجت‌الاسلام کاشانی و روایتگری دلنشین بهروز شعیبی عادت کرده‌اند و به نظر ما این مساله از برگ برنده‌های «ماه من» محسوب می‌شود. 
 
* به عنوان سوال پایانی، درباره عنوان «ماه من» برای این برنامه و استعاره‌هایی که در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند توضیح می‌دهید؟
از آنجا که ماه رمضان، ماه عاشقی بندگان به خداوند، پیامبر اسلام و اهل‌بیت(ع) است، عنوان «ماه من» یک اسم چندوجهی برای برنامه است که هر مخاطب پس از دیدن آن تفسیر خاص خود را از عنوان «ماه من» دارد به طوری که «ماه من» برای برخی‌ها «ماه علی(ع)» تلقی می‌شود، برای عده‌ای «ماه امام زمان» محسوب می‌شود و حتی بنده در یکی از برنامه‌ها از اسم «خدای ماه من» استفاده کردم. به هر حال «ماه من» برای هر کسی با توجه به حس و حال آن لحظه، خود یک استعاره جداگانه دارد.

Page Generated in 0/0089 sec