با افزایش 344 فوتی در 24 ساعت گذشته مجموع جانباختگان ناشی از کرونا در کشوربه بیش از ۷۳ هزار نفر رسید
در شرایطی که اغلب شهرهای ایران از حیث شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از احتمال بروز خیز جدید این بیماری با ویروس جهشیافته جدید خبر میدهد. به گزارش «وطنامروز»، آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا در کشور همچنان بالاست و ظرفیت خیلی از بیمارستانها به دلیل مراجعه فراوان مبتلایان پر شده است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد، طی یک شبانهروز در کشور ۳۴۴ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان ناشی از این بیماری به ۷۳ هزار و ۲۱۹ تن رسید.
براساس اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز سهشنبه ۱۴ اردیبهشت براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۰ هزار و ۱۵۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲۹۸۵ نفر از آنان بستری شدند تا مجموع بیماران کرونا در کشور به ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۳۷ نفر برسد. همچنین در طول این ۲۴ ساعت متاسفانه ۳۴۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا آمار مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۳ هزار و ۲۱۹ نفر برسد.
همچنین تاکنون ۲ میلیون و ۲۲ هزار و ۵۸۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۵۴۷۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بنا به این گزارش، در حال حاضر ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده است تاکنون یک میلیون و ۸۳ هزار و ۱۳۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۳۱ هزار و ۵۰۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۳۱۴ هزار و ۶۴۱ دوز رسیده است.
* احتمال بروز خیزهای بعدی کرونا با جهشهای جدید
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از احتمال بروز خیز جدید کرونا با ویروس جهشیافته جدید خبر داد. دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به اینکه در تهران طی روزهای آینده انتظار فراز و فرود در آمار شیوع کرونا وجود دارد، افزود: پیشبینی میکنیم تا اواسط هفته آینده این فراز و فرود در آمارها ادامه داشته باشد. بیتردید نوسان در تهران زیاد است و پیشبینیها نشان میدهد اتفاقاتی که در خوزستان تجربه کردیم و مکانیزمی که پیاده شد، ممکن است برای تهران نیز تکرار شود. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وجود ویروسهای جهشیافته گفت: انتظار داریم خیزهای بعدی با وجود ویروسهای جهشیافته وجود داشته باشد. زالی ادامه داد: قطعا در ویروسهای جدید سرایتپذیری افزایش مییابد که به تبع آن تعداد بیماران بستری و فوتیها نیز افزایش خواهد یافت. قطعا رعایت پروتکلها و فاصلهگذاری همچنان به عنوان بهترین شیوه برای پیشگیری از این بیماری قلمداد میشود. وی گفت: از سوی دیگر درخواست مشخص ما واردات پیوسته و افزایش سرعت واردات واکسن به کشور و استان تهران است تا واکسیناسیون با سرعت بیشتری محقق شود. آنچه تاکنون با تلاش وزارت بهداشت وارد شده است کفایت نمیکند و قطعا برای کاهش قطعی مرگومیر باید قبل از بروز خیزهای جدید، تزریق واکسیناسیون را افزایش دهیم. فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونای استان تهران تأکید کرد: ویروسهای جهشیافته هنگام ورود بین ۱۰ تا ۱۵ روز پنهان هستند و پس از این مدت خود را نشان میدهند. شرایط خیز چهارم به دلیل ورود ویروس انگلیسی بود و ممکن است دقیقا همین سناریو برای ویروسهای آفریقایی و هندی نیز تکرار شود. البته ویروس آفریقایی بهمراتب مهلکتر از ویروس هندی است.
* هیچ شهری آبی نیست
تازهترین رنگبندی کرونایی کشور منتشر شد. با کاهشی شدن روند بستری مبتلایان به کرونا در بسیاری از نقاط کشور، دیروز تعداد شهرستانهای قرمز به ۱۰۲ مورد کاهش یافت. علاوه بر آن وضعیت ۲۳۵ شهرستان نارنجی و ۱۱۱ شهرستان زرد اعلام شد. همچنین با افزایش آمار مبتلایان در استان سیستانوبلوچستان، تعداد شهرستانهای آبی به صفر رسید. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، با وجود کاهش شهرستان قرمز و تغییر رنگبندی آنها به نارنجی شهرستانهای دهاقان (اصفهان)، بوشهر، تنگستان و جم (بوشهر)، نهبندان (خراسان جنوبی)، ایذه و باغملک (خوزستان)، طارم و ماهنشان (زنجان)، خاش، زابل، زاهدان و نیکشهر (سیستانوبلوچستان)، خرامه، خرمبید، سپیدان، قیر و کارزین و مرودشت (فارس)، دهگلان و سقز (کردستان)، رودبار جنوب و عنبرآباد (کرمان)، روانسر (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویهوبویراحمد)، کردکوی و کلاله (گلستان)، بستک، جاسک و میناب (هرمزگان) از دیروز در وضعیت قرمز قرار گرفتند.