printlogo


کد خبر: 233288تاریخ: 1400/2/20 00:00
تروریسم در افغانستان ریشه در جهل افراطی دارد

اقدام تروریستی روز شنبه در افغانستان، یکی از وحشیانه‌ترین و قساوت‌آمیزترین حملات تروریستی در تاریخ افغانستان بود. تصاویر کودکان کشته و زخمی شده، قلب هر بیننده‌ای را جریحه‌دار کرد. کودکانی که تا چندی پیش با شوق و شور فراوان و به ‌رغم همه محدودیت‌ها و فقرها و تنگدستی‌ها، برای اعتلای کشور و خانواده‌شان در کلاس‌های درس حاضر می‌شدند، مظلومانه در خون خود غلتیده بودند. برای پیگیری و بررسی زوایای این حادثه تلخ، گفت‌وگویی داشتیم با دکتر سردار محمد رحیمی، معاون وزارت معارف افغانستان؛ وزارتی که مسؤولیت امور آموزشی این کشور را بر عهده دارد.  
***
* جناب دکتر رحیمی! تحلیل شما از هدف این حمله تروریستی چیست؟
ابتدا جا دارد این حادثه دردناک را به مردم افغانستان و خانواده فرهنگی افغانستان تسلیت عرض کنم. طبیعی است که یک مدرسه، نمی‌تواند هدف نظامی باشد و پشت‌پرده این حمله دهشتناک، اهداف سیاسی و فرهنگی قرار دارد. به نظر من، ایجاد فضای رعب ‌و‌ وحشت بین مردم افغانستان در آستانه خروج نیروهای بین‌المللی از کشور ما و همچنین ایجاد تفرقه مذهبی و قومیتی که پیامدهای آن همه عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی را در برمی‌گیرد، قطعاً مهم‌ترین دلایل این حمله تروریستی بوده است. 
لازم است این نکته را یادآوری کنم که هدف مشترک همه گروه‌های تروریستی موجود در افغانستان- چه داعش و چه طالبان- مبارزه با علم و دانش و آگاهی و تداوم جهل و نادانی در جامعه است، چرا که فقط در سایه همین جهل و نادانی است که می‌توانند عضوگیری کنند و به اهداف غیرانسانی خود برسند. به همین دلیل است که مدت‌هاست مراکز علمی و آموزشی ما را مورد هجوم بی‌رحمانه خود قرار داده‌اند.  طی این سال‌ها بسیاری از مراکز آموزشی افغانستان مورد آسیب قرار گرفته است به طوری که برخی از این مراکز به خاطر تهدیدهای امنیتی بسته شده‌اند. ما چندی پیش شاهد حادثه تلخ تروریستی در «کورس موعود» بودیم و تازه‌ترین اقدام وحشیانه آنها همین حمله به مدرسه دخترانه سیدالشهدا بود. 
 
* وضعیت کنونی مدرسه سیدالشهدا چگونه است؟ آینده کاری این مدرسه چگونه خواهد بود؟ آیا کار خود را بزودی آغاز خواهد کرد یا به خاطر مسائل امنیتی این مدرسه تعطیل خواهد شد؟
تلاش ما این است که مدرسه سیدالشهدا زودتر باز شود و زمینه تعلیم برای شاگردان فراهم شود.
هر چند این حادثه بسیار دردناک بود و حدود 200 نفر از شاگردان ما شهید و زخمی شدند ولی آن چیزی که هدف گروه‌های تروریستی بوده، این است که این مقاطع تعطیل شوند و اینها از تعلیم بازبمانند ولی به ‌رغم همه این دردها و مصیبت‌هایی که بر جامعه وارد شده است، ما هدف استراتژیک خود را در توسعه علم و فرهنگ دنبال می‌کنیم، چرا که تنها راه غلبه بر ناامنی‌ها و وحشت و ترور که توسط گروه‌های تروریستی دامن‌ زده می‌شود، نابودی بستر آنها یعنی جهل و نادانی است. بنابراین برای مقابله با این گونه اقدامات به سرعت وارد عمل خواهیم شد. 
 برنامه ما هم این است که فردا (امروز دوشنبه) هیات بلندپایه‌ای از وزارت معارف در مکتب سیدالشهدا که مورد حمله تروریستی قرار گرفته حاضر بشوند تا از شاگردان و معلمان این مکتب، دلجویی و تقدیر و تشکر کنند و فضای روانی را برای برگشتن به حالت عادی فراهم کنند. مردم ما با این فضاهای غم‌انگیز، آشنا هستند و در عین حال عزم و اراده‌شان جدی است که برای محو تروریسم از افغانستان که ناشی از جهل افراطی است، کمر همت ببندند. 
 
* شما در وزارت معارف افغانستان چه اقداماتی را برای تامین امنیت دانش‌آموزان افغانستانی پیش‌بینی کرده‌اید تا دیگر شاهد اینچنین اتفاقات دردناکی در افغانستان نباشیم؟
تلاش‌مان این است که در هماهنگی با وزارت داخله و ارگان‌های امنیتی، اقداماتی را برای تامین امنیت لیسه‌ها (معادل دبیرستان در ایران) و مکاتب بویژه در غرب کابل که بیشتر مورد حمله قرار می‌گیرد، انجام بدهیم. 
 
* دقیقا چه اقداماتی؟
برنامه ما این است که بتوانیم گروه‌های امنیت محلی را تشکیل داده و فعال کنیم تا این گروه‌ها در همکاری با پلیس و وزارت داخله، مسؤولیت تامین امنیت مکاتب و مدارس را بر عهده بگیرند. تمام تلاش خود را برای فراهم کردن امکانات و امنیت دانش‌آموزان افغانستان و ادامه مسیر تعلیم و تعلم در کشورمان به کار خواهیم بست.

Page Generated in 0/0197 sec