printlogo


کد خبر: 233317تاریخ: 1400/2/21 00:00
خاطرات محقق مصری از سفر به افغانستان چاپ شد
«طالبان» به بازار آمد

کتاب «طالبان؛ سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی» نوشته فهمی هویدی با ترجمه وحید خضاب منتشر شد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، کتاب «طالبان؛ سپاهیان خدا در نبردی اشتباهی» شامل خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت‌و‌گو با سران حکومت، نوشته فهمی هویدی به تازگی با ترجمه وحید خضاب توسط انتشارات شهید کاظمی در ۲۳۶ صفحه و قیمت ۴۰ هزار تومان منتشر شده است. 
وحید خضاب مترجم این ‌کتاب، پیش‌تر ترجمه کتاب‌های «افغانستان تا لندنستان» و «تو زودتر بکش» را در کارنامه خود ثبت کرده است. 
فهمی هویدی، نویسنده کتاب «طالبان» می‌گوید تا پیش از ظهور وحوش القاعده و داعش، معمولا هر وقت سخن از تحجر و بی‌خردی و وحشی‌گری به اسم دین به میان می‌آمد، ذهن مخاطب متوجه جریان طالبان می‌شد حتی در ادبیات عامه به برخی رفتارهای خشن و متحجرانه ظاهرا دینی، «رفتارهای طالبانی» گفته می‌شد البته در ایجاد چنین تصویری از طالبان عوامل متعددی نقش داشت که مهم‌ترین بخش آن را اقیانوس شایعات و مهملاتی که رسانه‌های ضددینی غربی (و به تبع آنها، رسانه‌های بی‌تحلیل یا مغرض داخلی) منتشر می‌کردند، تشکیل می‌داد. 
همزمانی ظهور طالبان با سال‌های موسوم به «اصلاحات» در ایران که موجب عنان‌گسیختگی «روشنفکران» مغرض، جاهل و ضدانقلاب و ضددین شده بود و سوء‌استفاده آنها برای حمله به جمهوری اسلامی (در قالب شبیه‌نمایی نظام مقدس شیعی با نظام طالبانی) هم بر آتش این مهملات و تصاویر غلط می‌دمید البته در کنار آن نباید از برخی عقده‌های قومیتی (که متاسفانه همچنان هم در بین افراد زیادی به چشم می‌خورد) و رویکرد زشت و چندش‌آور آنها نسبت به برادران همسایه غفلت کرد که این نیز عاملی اضافی برای «هیولاسازی» بیشتر از طالبان می‌شد. همه اینها دست به دست هم داده بود تا در ذهن مردم جهان (و ایران)، طالبان تبدیل به نماد جهل و خشونت شود اما «همه» آنچه درباره طالبان گفته می‌شد صحیح نبود، نه اینکه «همه» آنچه گفته می‌شد غلط بود. 
هویدی معتقد است با توجه به همین نکات و لزوم تصحیح تصور تاریخی مخاطبان و همچنین با توجه به نقش‌آفرینی هر چه بیشتر طالبان در کشور برادر و همسایه ما (افغانستان عزیز) در برهه اخیر، ضرورت بازخوانی تجربه طالبان خودنمایی می‌کند. کتاب حاضر، گامی است در همین مسیر. فهمی هویدی، نویسنده و روشنفکر اسلام‌گرای مصری که شخصیتی شناخته‌شده در سطح جهان و همچنین در کشور ما دارد، جریان ۲ سفر خود به افغانستان در دوران حکمرانی طالبان و تحلیل‌هایش از اوضاع و احوال این کشور در آن زمان را در این کتاب به قلم آورده است. 

Page Generated in 0/0099 sec