printlogo


کد خبر: 233349تاریخ: 1400/2/21 00:00
گفت‌و‌گو با جانشین رئیس پلیس راهور درباره محدودیت‌های تردد درتعطیلات عید فطر
پلیس حتما اعمال قانون می‌کند
رنگ‌بندی کرونایی نقشه کشور براساس تعداد مبتلایان است نه تعداد قربانیان

با نزدیک شدن به ایام عید سعید فطر یک بار دیگر بحث سفر به موضوع داغ این روزها و دغدغه مردم مبدل شده و این سوال در اذهان عمومی پدید آمده است: با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر کشور آیا انجام سفر مقدور خواهد بود یا خیر؟ 
تب‌و‌تاب سفر در تعطیلات عید فطر در حالی بالا گرفته است که پیش از این به دلیل اتخاذ نشدن سیاست‌های درست در زمینه سفرهای نوروزی از سوی دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا، موج چهارم این بیماری با نوع جهش‌یافته انگلیسی شرایط کشور را به مرز بحران رساند به طوری که بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتند. افزایش چشمگیر آمار مبتلایان و جان‌باختگان ناشی از کرونا نتیجه همین سیاست اشتباه درباره سفرها بود. 
با تجربه تلخ به دست آمده از سفرهای نوروزی این بار ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم به ایجاد محدودیت‌ در سفرهای ایام عید فطر گرفت تا بار دیگر کرونا قله‌ای جدید از میزان تلفات را فتح نکند. 
در این زمینه چندی پیش سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: بنا به تصمیم این ستاد، تردد بین همه استان‌ها با خودروی شخصی از ساعت ۱۲ ظهر روز سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه ممنوع است. علیرضا رئیسی تاکید کرد: سفر از طریق هوایی و ریلی ممنوع نیست. 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گفت: جریمه تردد در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان است. برای شهرهای زرد نیز که قبلا جریمه نداشتند، در این تعطیلات ۵۰۰ هزار تومان جریمه در نظر گرفته می‌شود بنابراین تردد بین همه شهرها ممنوع است و اگر تخلفی صورت گیرد مشمول جریمه می‌شود. 
اما در این زمینه یک نکته بی‌جواب باقی ماند و آن اینکه با توجه به اجازه استفاده از حمل‌و‌نقل ریلی و هوایی برای سفر در عید فطر، آیا مانند نوروز شاهد سفر بیماران مبتلا به کرونا در کشور خواهیم بود یا خیر؟ این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت آمار افراد مبتلا که در نوروز سفر کردند را بیش از 51 هزار مورد دانسته و اعلام کرده بود که برخی از این سفرها با مسافتی بیش از 1000 کیلومتر بود. 
در پاسخ به این موضوع وزیر راه‌و‌شهرسازی تاکید کرده که با توجه به اتصال شبکه‌های حمل‌و‌نقل ریلی و هوایی به برنامه «ماسک»، هیچ بیمار مبتلا به کرونا نمی‌تواند با وسایل حمل‌ونقل عمومی سفر برود، چون بلیتی به او فروخته نخواهد شد و اگر مسافری قرنطینه خود را بشکند، برای او پیامک هشدار ارسال می‌شود. 
اما در این بین با آنکه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بود «سفر بین همه شهرها ممنوع است» اما برخی اظهارنظرها از سوی مسؤولان این ستاد باعث شد تعیین تکلیف نهایی در این زمینه صورت نگیرد و مردم در دوراهی ماندن و رفتن باقی بمانند. 
برای مثال دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اعمال ممنوعیت تردد بین‌استانی در تعطیلات عید فطر گفت: در این ممنوعیت تهران و البرز یکپارچه دیده شده‌اند. 
حسین قاسمی در تشریح ممنوعیت‌های کرونایی در ایام تعطیلات عید فطر افزود: باید به این نکته توجه داشت که در ایام تعطیلات عید فطر محدودیت وجود ندارد، بلکه ممنوعیت تردد بین‌استانی اعمال خواهد شد، به این ترتیب ممنوعیت‌ تعطیلات عیدفطر بین‌استانی است، نه درون استان‌ها که لازم است شهروندان به این نکته توجه داشته باشند. 
وی افزود: در اعمال این ممنوعیت تردد ۲ استان تهران و البرز همچون گذشته یکپارچه دیده شده‌ و در حقیقت این ۲ استان یک استان در نظر گرفته می‌شوند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تردد بین شهرهای یک استان امکان‌پذیر است یا برای تردد بین‌شهری همچنان محدودیت‌های هوشمند (یعنی ممنوعیت شهرهای قرمز و نارنجی)، پابرجاست، گفت: متن مصوبه ناظر بر ممنوعیت بین‌استانی است. 
از سوی دیگر اما پلیس نظری دیگر دارد و اعلام کرده که ترددهای بین‌شهری در یک استان نیز با ممنوعیت رو‌به‌رو است. در این زمینه سرهنگ احمد شیرانی در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره جزئیات بیشتری از اجرای طرح منع سفر در تعطیلات عید سعید فطر گفت: برابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغیه وزارت کشور از ساعت ۱۴ روز سه‌شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ روز شنبه ۲۵ اردیبهشت محدودیت سفر در سراسر کشور و در بین تمام شهرها اعمال خواهد شد. 
وی با تاکید بر اینکه این محدودیت سفر نه‌تنها بین‌استانی، بلکه بین‌شهری هم هست، گفت: بنابراین تردد بین ۲ شهر در یک استان نیز در این مدت ممنوع خواهد بود و مشمول جریمه و اعمال قانون خواهد شد. 
به گفته رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی کالا، بار و مسافر و وانت‌بارهایی که در امر جابه‌جایی بار فعالیت دارند از این محدودیت مستثنا هستند. 
شیرانی درباره مبلغ جریمه نیز گفت: هدف از اجرای این مصوبه قطع زنجیره انتقال کروناست از این رو ابتدا اقدام به اطلاع‌رسانی محدودیت‌ها به هموطنان شده و در سطح جاده‌ها نیز ماموران پلیس با استقرار خود اقدام به توصیه به مردم برای پرهیز از سفر خواهند کرد اما در صورت عدم تمکین به مقررات و اصرار به انجام سفر نسبت به اعمال قانون نیز اقدام می‌شود که این مبلغ در شهرهای گروه قرمز یک میلیون تومان و شهرهای گروه نارنجی و زرد 500 هزار تومان است. 
وی درباره نحوه اعمال قانون نیز گفت: کنترل ترددها در این ایام هم به‌ صورت هوشمند و با استفاده از دوربین‌های ثبت تخلفات انجام شده و هم با استفاده از تیم‌های استقراری پلیس و ماموران صورت می‌گیرد. 
با توجه به شرایط ویژه کرونایی حاکم بر کشور و عدم اتخاذ تصمیم نهایی در زمینه چگونگی انجام سفرها این شائبه تا روز گذشته وجود داشت که این دوگانگی تصمیم سبب شعله‌ور شدن مجدد بیماری «کووید-19» در کشور شود. بر همین اساس سردار تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» در پاسخ به چرایی تعیین تکلیف نشدن سفرهای بین‌شهری در یک استان گفت: هموطنان عزیز از هر گونه سفر غیرضروری خودداری کنند. وی گفت: پلیس موظف به اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کروناست، لذا یکی از این تصمیمات مربوط به ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای سفرها در ایام تعطیلات عید سعید فطر بود. پلیس بر اساس ماموریت ذاتی خود از هر گونه سفر غیرضروری و تردد غیرمجاز بین شهرهای قرمز، نارنجی و زرد جلوگیری به عمل می‌آورد و در صورت برخورد با متخلفان افراد مورد اعمال قانون قرار می‌گیرند. 
حسینی تاکید کرد: خروج پلاک‌های بومی و ورود پلاک‌های غیربومی به یا از شهرهای دارای وضعیت‌های قرمز، نارنجی و زرد و استان‌ها ممنوع بوده و مشمول اعمال قانون خواهد شد. 

Page Generated in 0/0060 sec