نیما علیپور: کمتر از ۳ ماه تا شروع رقابتهای المپیک توکیو باقی مانده است اما آنچه قابل تامل است و تو ذوق میزند، مساله تاکید برخی فدراسیونهای ورزشی و ورزشکاران روی «وعده ندادن برای کسب مدال» است. حدود ۸۰ روز تا شروع رقابتهای المپیک توکیو باقی مانده است، با این حال اما گویا پویش جدیدی بویژه در رابطه با رشتههای ورزشی مدالآور ایران در این رقابتها در جریان است؛ اینکه در آستانه المپیک و پس از حمایتهای صورتگرفته تا این لحظه، شاهد به کار بردن و تاکید روی عبارت «قول مدال نمیدهیم» هستیم. اینگونه به نظر میرسد که اظهارات مطرحشده، برای برداشتن فشار از روی دوش فدراسیونهای ورزشی باشد تا در صورت کسب نتایج ضعیف بتوانند به بهترین شکل از خود دفاع کرده و به اظهارات مطرحشده قبل از رقابتهای المپیک مبنی بر اینکه وعده مدال ندادهاند، استناد کنند و در صورتی هم که ورزشکاران بتوانند مدال المپیک به دست آورند مصداق بازی برد- برد برای آنها رقم میخورد و در شرایطی که وعده کسب مدال و قهرمانی ندادهاند، موفق به رفتن روی سکو شوند، اینگونه باد به غبغب میاندازند و به بهترین شکل از عملکردشان دفاع میکنند.
* کاراته: قول جنگیدن بله، قول مدال نه
سیدحسن طباطبایی، رئیس فدراسیون کاراته در پاسخ به این سوال که کاراته شانس چند مدال در المپیک دارد؟ میگوید: «کاراته ما پر قدرت است و ایران ۳ دوره است که در حضور قدرتهای جهان، قهرمان تیمی جهان شده است. هیچ قولی برای کسب مدال در المپیک نمیدهم اما قول میدهم بچهها با تمام وجود بجنگند. ما در بخش کاتا شانس کسب یک سهمیه انفرادی در پسران و یک سهمیه انفرادی در بخش دختران داریم و امیدوارم با 6 سهمیه کامل کومیته و ۲ سهمیه کاتا با ترکیب کامل راهی توکیو شویم. بچههای ما شایستگی کسب مدال در المپیک را دارند».
* کشتی: قول قهرمانی در المپیک نمیدهیم
علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی نیز درباره انتظار مدالآوری از کشتی ایران در المپیک عنوان میکند: «من مسؤول کشتی هستم و تصمیم آخر را میگیرم اما یک شخصیت حقیقی هم دارم که کشتیگیر بودهام و کشتی را میفهمم و در حوزه فنی حرفهایی برای گفتن دارم. واقعیت این است که ما تیمهای نهم و یازدهم دنیا را تحویل گرفتهایم و در فاصله کمتر از ۲ سال نمیتوان این تیمها را قهرمان المپیک کرد و هیچ یک از کارشناسان اهل فن و قهرمانان کشتی نیز چنین قولی نخواهند داد و ما نیز قول قهرمانی در المپیک را نمیتوانیم بدهیم».
* پارادوکس در اظهارات داورزنی و موسوی
با این حال اما محمدرضا داورزنی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال در رابطه با شانس کسب مدال از سوی تیم ملی در رقابتهای المپیک توکیو، میگوید: «مانند بسیاری از افراد دیگر میتوانم بهانهجویی کنم که شرایط کرونایی است اما میگویم باید بتوانیم جزو 4 تیم برتر المپیک قرار گیریم و باید سکوی المپیک را کسب کنیم و این ظرفیت در تیم ملی والیبال ایران وجود دارد». سیدمحمد موسوی، ملیپوش والیبال ایران اما در فضای مجازی با انتشار متنی انتقادآمیز نسبت به پاداش دلاری پای سکوی ورزشکاران، خطاب به کمیته ملی المپیک بیان کرد: «به نظر من زحمت نکشید و راضی نیستم که به دردسر بیفتید! خدا را شکر میکنیم که مدال نمیگیریم چرا که زور دارد بعد از مدال المپیک پاداش ما این قدر کم باشد. اگر من مدال بگیرم و این پاداش را دریافت کنم همان مقدار روی مبلغ پاداش گذاشته و به کمیته ملی المپیک برمیگردانم».
* دوومیدانی و ماجراهای احسان حدادی
احسان حدادی از جمله ورزشکارانی است که حمایت مالی و غیرمالی فراوانی طی مدت اخیر از وی در رأس ورزش ایران شده و ماجرای خارپاشنه وی و اصرارش برای عمل در آلمان هم از اتفاقات جالب توجه سال گذشته بود. با این حال او پس از حضور طولانیمدت در آلمان، ۲۱ بهمن راهی آمریکا شد تا دوباره زیر نظر مک ویلکینز تمرین کند اما بتازگی عنوان کرده از ناحیه دیسک کمر دچار مشکل است تا حتی حرف و حدیثهایی درباره غیبتش در المپیک مطرح شود. شرایط رکوردی احسان حدادی مشخص نیست اما با توجه به وضعیت کلی او در سال گذشته، باید در مدت زمان باقیمانده به آمادگی خوبی برسد تا شانس حضور در جمع مدعیان مدال المپیک را پیدا کند. قابل تامل اینکه فدراسیون دوومیدانی شرایط اردویی خوبی برای حدادی در نظر گرفته و او اکنون زیر نظر مربی آمریکایی خود در این کشور تمرین میکند و مسؤولان هم حمایت زیادی از او داشتهاند که انجام جراحی ساده خارپاشنه در آلمان مصداق بارز آن است اما باید دید این حمایتها و صرف هزینههای دلاری، دستاوردی نیز به دنبال دارد؟