printlogo


کد خبر: 233440تاریخ: 1400/2/25 00:00
حضور چشمگیر هنرمندان هنرهای‌تجسمی در فضای مجازی در حمایت از فلسطین
از سنگ تا موشک!

عباس اسماعیل‌گل: هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی کشور همواره با خلق آثاری در زمینه طراحی، کارتون، کاریکاتور، عکس و پوستر تلاش خود را کرده‌اند تا از ابزار هنر برای اعلام انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی بیشترین بهره را ببرند. این اتفاق در روزها و شب‌های گذشته که شاهد حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به مناطق مسکونی غزه هستیم با شدت بیشتری در فضای مجازی در حال رخ دادن است و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با بازنشر یا تولید آثار جدیدشان با مردم مظلوم فلسطین ابراز همدردی می‌کنند. 
 
* هنرمندان مردم فلسطین را تنها نگذاشتند
سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی، کاریکاتوریست و دبیر مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» که بتازگی به پایان رسیده است، درباره وضعیت این روزهای مردم فلسطین گفت: متاسفانه از سال ۱۹۴۸ میلادی شاهد رویدادهای تلخی در سرزمین‌های اشغالی هستیم که منجر به جنایت‌هایی علیه مردم مظلوم فلسطین می‌شود و بسیاری از آنها مجبور به ترک سرزمین‌های خود می‌شوند یا با سختی در نقاطی همانند نوار غزه زندگی و مبارزه می‌کنند. از سوی دیگر طی روزهای گذشته جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین به اوج خود رسیده که لازم است جامعه جهانی از هر ابزاری برای توقف حملات وحشیانه صهیونیست‌ها در نواز غزه بهره گیرد. وی که بتازگی جشنواره و نمایشگاه «مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر فلسطین تنها نیست» را پشت سر گذاشته است، درباره اهمیت فعالیت هنرمندان هنرهای تجسمی در این ایام گفت: یکی از مزیت‌های هنرهای تجسمی سهولت انتشار و در دسترس قرار دادن آثار برای مخاطبان میلیونی است به‌طوری که هنرمندان طی روزهای گذشته بخوبی از ظرفیت‌های فضای مجازی بهره گرفتند و در کمترین زمان نسبت به بازنشر آثار یا خلق آثار جدید در مزمت جنایت‌های صهیونیست‌ها اقدام کرده و براحتی در فضای مجازی در دسترس مخاطبان قرار داده‌اند که خوشبختانه مورد توجه مخاطبان جهانی قرار گرفته است. 
وی ادامه داد: این روزها علاوه بر جنگ نظامی، یک جنگ نرم هم در حال وقوع است که نباید از آن غافل شویم و با تمام قوا باید در جبهه جنگ نرم برنامه‌ریزی کرد. بدون شک فضای مجازی هم یکی از این عرصه‌هاست و خدا را شکر که هنرمندان متعهد هنرهای تجسمی بخوبی از این ایام استفاده کرده‌اند و هنرمندان کارتون، کاریکاتور و پوستر جهان با آثارشان نشان دادند فلسطین تنها نیست؛ هر قشری از جامعه جهانی از جمله هنرمندان دوشادوش آنها تا فروپاشی رژیم صهیونیستی و غاصب ایستاده‌اند.  شجاعی‌طباطبایی درباره جزئیات مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» که همزمان با روز جهانی قدس به کار خود پایان داد، گفت: هنرمندان ۶۶ کشور با آثارشان در مسابقه بین‌المللی «فلسطین تنها نیست» به عنوان نماینده ملت خود حضور یافتند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت و برابر ظلم ایستادگی کردند. از سوی دیگر نمایشگاه آثار منتخب مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» که از ۲۳ فروردین‌ماه و همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در گالری ابوالفضل عالی و گالری خانه حوزه هنری به نمایش گذاشته شده بود تا روز جهانی قدس پذیرای بازدیدکنندگان بود و در ادامه این آثار در قالب نمایشگاه مجازی سایت «ایران کارتون» به نمایش گذاشته شده است.  وی تصریح کرد: یکی از مباحث جدید و مهمی که کاملا هوشمندانه در مسابقه اخیر به آن پرداختیم، بحث بعدی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. همه باید بدانند بحث عادی‌سازی این روابط باعث نمی‌شود فلسطین تنها بماند. بد نیست بدانید مردم همین کشورهایی که از در دوستی با رژیم صهیونیستی درآمده‌اند، از این اتفاق بسیار ناراضی و مخالف آن هستند. از طرف دیگر اینکه کشورهای عربی اعلام می‌کنند به شکل جدی کنار فلسطین ایستاده‌اند، یک ادعای مضحک است. به همین خاطر بخشی تحت عنوان سازشکاران در این مسابقه داشتیم که به کاریکاتور اختصاص داشت و شروع این اتفاق از حرکت و سازش انورسادات با رژیم صهیونیستی آغاز شد. این هنرمند ادامه داد: نکته آخر اینکه آزادی بیان با مصادیق موجود در کشورهای غربی همخوانی ندارد و می‌بینیم که سختگیرانه‌ترین مجازات‌ها برای هولوکاست و نفی آن در نظر گرفته شده است و در نتیجه شاهد این هستیم که آزادی بیان رویه‌ای دوگانه دارد. به عنوان مثال، شارلی‌ابدو یک نشریه زرد و پرحاشیه بود و همیشه به اتفاقات جنجالی رو می‌آورد. توهین چند وقت پیش این نشریه به  پیامبر اسلام نیز قلب میلیاردها انسان را جریحه‌دار کرده و این مصداق آزادی بیان نیست، از سوی دیگر شاهد هستیم این آزادی بیان دروغین به برخی کشورهای عربی هم رسوخ کرده است. به عنوان مثال یک کاریکاتوریست اردنی به نام «عماد حجاج» کاریکاتوری را درباره عادی‌سازی رابطه امارات و رژیم صهیونیستی کشید که بلافاصله به زندان رفت. وی در پایان گفت: غصب فلسطین از سوی یهودیان از اواخر قرن ۱۹ و آغاز قرن ۲۰ آغاز شده بود و یهودیان با حمایت انگلیس در پی داشتن کشوری مستقل تلاش‌‌شان را آغاز کرده بودند. جنگ جهانی هم بهانه خوبی برای صهیونیست‌ها ایجاد کرد تا پس از آن رسما از این برنامه پلید رونمایی کنند. نکته قابل توجه اینجاست که اگر فرض کنیم که حقیقتا یهودی‌های بسیاری توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی کشته شدند، چرا بخشی از مناطق آلمان و متحدانش در جنگ را به ‌منظور دلجویی از یهودیان برای برپایی کشوری مستقل در نظر نگرفتند.
***
پرونده فوق سری صهیونیست‌ها
کتاب «پرونده فوق سری 2040» داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و همچنین فعالیت‌های تروریستی صهیونیست‌ها در ایران است که از ترور دانشمندان هسته‌ای گرفته تا نبردهای بیوتروریسم و ربایش چهره‌های شاخص انقلاب را روایت می‌کند. ویژگی بارز این کتاب، استفاده مستند نویسنده از اسناد تاریخی موثق برای فضاسازی و روایت داستانی است؛ به نحوی که اکثر اسامی و شخصیت‌های داستان با اسامی و مشخصات حقیقی خود وارد می‌شوند و بر مدار تخیل نویسنده، نقش‌شان را ایفا می‌کنند. همچنین حاوی عملیات‌های پیچیده اطلاعاتی و مهیج است که با کشمکش‌های داستانی، مخاطب را در جریان جنایات رژیم صهیونیستی قرار می‌دهد. 
در بخشی از این کتاب آمده ست: «سیزدهم خرداد سال 1368 هجری شمسی مردی بزرگ از دنیا رفت. در همان شب در سراسر دنیا 12 نفر یهودی متولد شدند. یازده پسر و یک دختر! در بین آنها فقط یک پسر بود که در اجداد پدری و مادری‌اش اصالت یهودی‌اش اثبات شده بود و از وفاداران به صهیونیسم بود. اسمش را بنیامین گذاشتند. چون در ساعت و دقیقه روز خاصی به دنیا آمده بود و از طرفی هوش بسیار فعالی داشت، مورد توجه موساد قرار می‌گیرد».
شخصیت اصلی داستان یا همان بنیامین، دقیقا در همان ساعت و دقیقه‌ای که امام خمینی(ره) از دنیا می‌روند، به دنیا می‌آید و تحت شدیدترین مراقبت‌های موساد زندگی می‌کند و بر اساس برنامه طراحی شده آنها زندگی می‌کند. والدین او هر ۲ کارمند موساد هستند. مادرش نسبت به تبعیض جنسیتی یهود نسبت به دختر و پسر ناراحت است و دائما همسرش و منابع دینی‌شان را مورد سوال و مقایسه قرار می‌دهد. به همین مناسبت در بخشی از کتاب، برخی رسوم و آداب صهیونیست‌ها درباره تبعیضات جنسیتی از زبان او برای مخاطب بیان می‌شود. بنیامین تحت حرفه‌ای‌ترین و پیشرفته‌ترین آموزش‌های عمومی، تخصصی و اطلاعاتی قرار می‌گیرد. رژیم غذایی، ترددها، حتی منابع مطالعاتی و رسانه‌ای‌اش به دقت سانسور می‌شود. تحصیلاتش از پیش‌دبستانی تا قبل از دانشگاه در اسرائیل به اتمام می‌رسد و برای ادامه تحصیل راهی اروپا می‌شود. او تحت تاثیر مادرش، به کشف حقیقت‌های دین و آیینش می‌پردازد. در دانشگاه عاشق دختری مسیحی به نام مریا می‌شود که با همراهی هم مسیر کشف حقیقت را طی می‌کنند. در فصول مختلف بین زندگی بنیامین، جنایات رژیم صهیونیستی در قالب داستان روایت می‌شود؛ از ایفای نقش در ناآرامی‌های مدنی ایران تا ترور دانشمندان هسته‌ای و فعالیت‌های غیرانسانی درباره مردم فلسطین. 
پرونده فوق سری 2040؛ داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه بشریت بویژه ایران به قلم محمد قنبری در قطع رقعی و 160 صفحه، همزمان با ایام یوم‌الله روز جهانی قدس توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. 

Page Generated in 0/0068 sec