printlogo


کد خبر: 233494تاریخ: 1400/2/26 00:00
روحانی: در موج چهارم از پیک قطعا عبور کرده‌ایم و در مسیر شرایط نزولی هستیم
کرونا در سراشیبی سقوط
طی 24 ساعت ۲۰۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند

گروه اجتماعی: روند میزان ابتلا و مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا سیر نزولی به خود گرفته و حکایت از آن دارد که موج مرگبار چهارم کرونا با تمام شدت و حدت خود در حال ضعیف شدن است؛ ضعفی که نمی‌تواند به عنوان نقطه اتکا به حساب آید چرا که با توجه به شیوع کرونای هندی در جوار ایران و شناسایی مواردی از این بیماری در کشور، شرایط بسیار شکننده است، به نحوی که وزارت بهداشت همچنان تاکید دارد در صورت رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی موج پنجم کرونا با سرعت و شدت بیشتری کشور را فرا خواهد گرفت. در همین رابطه معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران گفت: بار بیماری در تهران بالاست و روزانه بیش از 1000 مورد بستری و 85 فوتی داریم. در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم بگوییم همه چیز خوب شده است. نادر توکلی با اعلام اینکه طی روزهای اخیر حدود 15 درصد نسبت به قله پیک کاهش آمار داشته‌ایم، گفت: اگر یکباره تمام پروتکل‌ها را رها کنیم اصلا شرایط خوبی نخواهیم داشت، چون شرایط بشدت شکننده است. وی افزود: خوشبختانه 40 درصد کاهش در مراجعه بیماران سرپایی داریم. با توجه به اینکه معیار ما برای پیش‌بینی روند بیماری تعداد مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی است شرایط مقداری امیدوارکننده است. بر اساس پیش‌بینی‌‌ها تا ۲ هفته آینده این شرایط ادامه دارد. معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران تاکید کرد: حدود 76 درصد مرگ‌و‌میر به افراد بالای 60 سال تعلق دارد و واکسیناسیون می‌تواند موجب کاهش مرگ‌و‌میر شود. واکسیناسیون می‌تواند از ابتلای مجدد تا حد زیادی جلوگیری کند و همین‌طور موجب می‌شود کشندگی ویروس تا حد زیادی کاهش یابد و مبتلایان به نوع شدید بیماری دچار نشوند. 
 
* مسؤولان هنوز واکسن نزده‌اند
خطر گسترس دوباره ویروس کرونا در کشور جدی است و شرایط در این زمینه همچنان شکننده است. بر همین اساس توجه بیش از پیش به رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید در دستور کار باشد. 
در همین ارتباط، حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: همیشه باید ۲ بال ملت و دولت با هم حرکت کنند تا به نقطه مطلوب برسیم. مردم آگاه هستند که شیوع این ویروس طولانی شده و تا آخر سال هم دست از سرمان برنمی‌دارد. وی ادامه داد: این ویروس هست و در حال جهش است و با اسم‌های مختلف جهش می‌کند. همچنان دارویی قطعی برای این ویروس وجود ندارد و تنها راه‌حل امروز همان رعایت پروتکل‌هاست. 
در حالی که هنوز میزان واکسیناسیون عمومی در کشور به رقم مطلوبی نرسیده و خبرها حکایت از ورود واکسن ایرانی همزمان تا پایان خرداد دارد، حسن روحانی کوتاه شدن زمان ورود واکسن برای مقابله با ویروس کرونا را مناسب ارزیابی کرد و گفت: همه آن کشورهایی که تا ۶۰ الی ۷۰ درصد جمعیت‌شان را واکسن ‌زده‌اند، زنجیره انتقال را قطع کرده‌اند. وی گفت: نیاز به واکسن با تعداد واکسنی که در دنیا وجود دارد یکی نیست؛ میلیون در مقابل میلیارد است. فقط ۵ الی ۶ کشور هستند که توانستند تعداد مناسبی از جمعیت‌شان را واکسینه کنند. روحانی خطاب به کسانی که عقیده داشتند به مسؤولان واکسن تزریق شده است، گفت: من با صداقت به مردم عرض می‌کنم بنده هم که رئیس‌جمهور هستم هنوز واکسن نزده‌ام. ما هم در دولت عین خود مردم بر اساس سن واکسن تزریق می‌کنیم. من مسؤول سطح بالایی را نمی‌شناسم که خارج از سند واکسیناسیون واکسن ‌زده باشد. وی یادآور شد: مردم عزیز ما این را بدانند ولو اینکه سلامت مسؤولی به خطر بیفتد و آثارش از نظر سیاسی و اجتماعی زیاد باشد ما کاملا در چارچوب مقررات هستیم و همه مسؤولان مقررات را مراعات کرده‌اند و بر مبنای مقررات عمل می‌شود. 
روحانی با اشاره به گزارش‌هایی که دیروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد، گفت: خوشبختانه همه استان‌ها روند کاهشی و نزولی‌شان هم در میزان ابتلا و هم در میزان فوت بیماران شروع شده است. مردم در کنار روزه، پروتکل‌ها را رعایت کردند، در مغازه و بازار را بستند و از سفر صرف نظر کردند. همه اینها دست به دست هم داد و در کنار اقدامات کادر پرتلاش درمان کمک کرد. 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه شاهد شرایط بهتری هستیم، خاطرنشان کرد: شاید این تعبیر را بتوانیم بکنیم که در موج چهارم از پیک قطعا عبور کرده‌ایم و در مسیر شرایط نزولی هستیم، البته این به معنای تمام شدن موضوع نیست، بلکه در مسیری قرار گرفته‌ایم که با یاری هم می‌توانیم زودتر از پیک چهارم خلاص شویم. باید تلاش ما سریع‌تر کردن روند کاهش‌ بیماری باشد. باید تلاش کنیم به سمت پیک جدیدی حرکت نکنیم. وی خاطرنشان کرد: ممکن است واکسن‌های جدیدی در آینده به بازار بیاید که تاثیر بیشتر و قیمت‌ مناسب‌تری داشته باشد. رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در کشور ما شرایط به گونه‌ای نیست که واکسن برای همه به اندازه کافی در اختیار باشد، گفت: اگر امروز برای ۶۰ میلیون نفر، ۱۲۰ میلیون دوز در اختیار داشتیم، در شرایط بهتری بودیم و روزانه می‌توانستیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم تا زنجیره قطع شود اما تعداد واکسن محدود است و به همین خاطر مجبور شدیم سراغ افرادی برویم که بیشتر در خطر هستند. 
 
* تنها ۳ شهرستان در وضعیت قرمز
نقشه رنگ‌بندی کرونا در روزهای نزولی آمار ابتلا به بیماری در کشور حکایت از آن دارد که شهرستان‌های قرمز به ۳ مورد کاهش یافته است. بر این اساس تنها ۳ شهرستان کشور از جمله سلماس (آذربایجان غربی)، قلعه‌گنج (کرمان) و پارسیان (هرمزگان) در وضعیت قرمز قرار دارند. در حال حاضر ۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و 183 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهرستانی آبی نیست. 
 
* آغاز واکسیناسیون ۷۵ ساله‌ها
با پایان یافتن واکسیناسیون کادر درمان و  همچنین اتمام انجام عملیات واکسیناسیون افراد بالای 80 سال، واکسیناسیون افراد 75 سال به بالا نیز از 25 اردیبهشت (دیروز) آغاز شد.  سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به کاهش تعداد شهرهای قرمز گفت: در ایام تعطیلات عید سعید فطر شاهد کاهش سفرها بودیم و ۱۶ درصد نسبت به سال قبل در همین ایام کاهش تردد داشتیم. دکتر علیرضا رئیسی دیروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از مردم برای رعایت پروتکل‌ها در ماه رمضان، شب‌های احیا و نماز عید سعید فطر ممنونیم. امروز در جلسه مروری بر وضعیت بیماری در سطح دنیا و کشور داشتیم،‌ متاسفانه همچنان کشور هندوستان میزان ابتلا و مرگ بالایی دارد و دردسر زیادی دارند. این ویروس جهش‌یافته هندی توانسته مانند ویروس جهش‌یافته انگلیسی تاخت‌و‌تاز کند و ضرورت دارد ما بیشتر هوشیار باشیم و پروتکل‌ها را رعایت کنیم تا مبادا گرفتار این ویروس شویم. وی افزود: مواردی که از ویروس جهش‌یافته در کشور پیدا شده، تحت کنترل است و استان‌های جنوبی و شرقی باید بیشتر رعایت کنند. استان سیستان‌و‌بلوچستان، بوشهر و هرمزگان باید بشدت رعایت کنند که تاکنون در این زمینه اقدامات خوب و به موقعی داشتند. رئیسی افزود: واکسیناسیون فاز اول که شامل کادر بهداشت و درمان بود، به پایان رسید و فاز دوم را آغاز کردیم و بخوبی رو به پایان است. از امروز (شنبه 25 اردیبهشت) واکسیناسیون افراد ۷۵ سال به بالا آغاز می‌شود و محموله جدید واکسن ‌هم فردا صبح (یکشنبه 26 اردیبهشت) به دست‌مان می‌رسد و بلافاصله توزیع خواهد شد. وی ادامه داد: برای گروه سنی ۷۵ سال به بالا واکسن به تعداد کافی خواهیم داشت و آنان واکسینه خواهند شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: افراد بالای ۸۵ سال که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، می‌توانند براساس تماسی که با آنان برقرار می‌شود و بر اساس ثبت‌نام صورت گرفته برای دریافت واکسن مراجعه کنند. هر گروه سنی که اعلام می‌شود نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت‌نام نیست. اسامی افراد را در سامانه‌ها داریم و با آنان تماس می‌گیریم یا پیامک می‌زنیم تا برای دریافت واکسن به ما مراجعه کنند. اگر در مدت زمان مشخص برای واکسیناسیون اقدام نکنند، سهمیه واکسن هیچ کس نمی‌سوزد و نگران این موضوع نباشد. وی افزود: زمانی که اعلام می‌کنیم چه گروه سنی به ما مراجعه کنند، اگر به فردی پیامک ارسال نشد یا با او تماس نگرفتیم فرد پس از یک هفته با مراجعه به سایت salamat.gov.ir اقدام به ثبت‌نام کند و شماره تلفن در دسترس و کد ملی فرد متقاضی را اعلام کند تا همکاران من ظرف ۴۸ ساعت با آنها تماس بگیرند، بر همین اساس هیچگونه نیازی به مراجعه حضوری نیست‌. 
رئیسی درباره کسانی که نقض قرنطینه می‌کنند، اظهار کرد:  قرار شد برای این افراد جریمه سنگینی در نظر گرفته شود زیرا فرد کرونا مثبتی که قرنطینه را رعایت نمی‌کند می‌تواند خیلی از افراد را آلوده کند. وی با بیان اینکه روند بیماری به شکل کلی در کشور نزولی است، تصریح کرد: همه استان‌ها روند نزولی را آغاز کرده‌اند اما ۲ یا ۳ استان‌ هنوز نیاز به مراقبت بیشتری دارند. استان‌های آذربایجان شرقی، هرمزگان و سیستان‌و‌بلوچستان نیاز به دقت و رعایت بیشتری دارند. به گفته وی، خوشبختانه روند ورودی بیمارستانی و حوزه سرپایی کاهشی شده است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: امروز (دیروز شنبه) روز پایانی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری است‌ و از همه کاندیداها و طرفداران آنان خواهش می‌کنم ضمن برگزاری انتخابات پرشور، مراقب شیوع و انتقال بیماری باشند. هرگونه تجمع کنترل نشده در فضای بسته و با تراکم بالا، بدون ماسک و تهویه باعث شیوع بیماری می‌شود و تا حد امکان باید از فضای باز استفاده و از برگزاری تجمعات جلوگیری کنیم و از فضای مجازی و صداوسیما برای تبلیغات بهره ببریم. کشور در شرایط نسبتا پایداری قرار گرفته است و خدایی نکرده نباید این آرامش بهم بخورد یا موج بیماری شکل بگیرد. 
 
* 200 خانواده دیگر عزادار شدند
 بر اساس آمار، تاکنون بیش از ۲ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است اما با این وجود هنوز میزان آمار متوفیان کرونا روی رقم 200 متوقف مانده است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۹۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۵۲ هزار و ۶۲۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۷۲۱ دوز رسیده است. طی روزهای جمعه 24 اردیبهشت و شنبه 25 اردیبهشت و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۷۲۳ هزار بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۲۸۲ نفر از آنان بستری شدند تا بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به رقم ۲ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۷۵ نفر برسد. متاسفانه در طول 24 ساعت، ۲۰۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۸۵۱ نفر از بیماران، بهبود یافته‌اند. بر اساس آمار، ۵۳۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌های مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

Page Generated in 0/0076 sec