printlogo


کد خبر: 233518تاریخ: 1400/2/27 00:00
راهپیمایی و تظاهرات مردم ۴۰ کشور دنیا در حمایت از غزه
غزه، جان جهان

گروه بین‌الملل: در حالی که مقامات سیاسی کشورهای اروپایی و آمریکایی نظیر فرانسه، آلمان و آمریکا در اظهارنظرهایی جداگانه از حق رژیم صهیونیستی برای بمباران غزه صحبت کردند، مردم 5 قاره جهان در روزهای اخیر در حمایت از غزه و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در بیش از 100 شهر و 40 کشور دنیا تظاهرات برپا کردند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در ادامه مخالفت‌های مردمی با اقدامات جنایات‌کارانه رژیم صهیونیستی، راهپیمایی‌های گسترده‌ای در 5 قاره دنیا برگزار شد.  
 
* آمریکای شمالی
در کانادا گروه‌های حامی فلسطین در شهرهای مختلف این کشور دست به اعتراض زدند. در تورنتو هزاران معترض برای محکوم کردن خشونت رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه در میدان نیتن فیلیپس تجمع کردند. پلیس تورنتو شمار معترضان را بین ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر برآورد کرد. در شهر وینیپگ واقع در غرب کانادا نیز معترضان حامی فلسطین مقابل مجلس استانی منیتوبا تجمع کردند. در اوتاوا سازمان‌هایی به نمایندگی از جامعه فلسطینیان این شهر مقابل یادبود حقوق بشر در محکومیت حملات اسرائیل به غزه و دیگر سرزمین‌های فلسطینی دست به اعتراض زدند. در تجمع مونترال هزاران معترض شعارهایی در حمایت از فلسطین سر داده و از دولت کانادا خواستند به کمک فلسطینیان بشتابد. معترضان در مونترال همچنین خواستار بایکوت کالاهای اسرائیلی و خاتمه اشغالگری در اراضی فلسطینی شدند. در ونکوور حدود ۱۰۰۰ معترض حامی فلسطین مقابل دفتر سی‌بی‌اس تجمع کرده و بعد به سمت کنسولگری آمریکا حرکت کردند. معترضان خواستار پایان یافتن اشغالگری صهیونیست‌ها در اراضی فلسطینی شدند و همچنین بر خاتمه خشونت‌ها و بمباران‌ غزه تاکید کردند. در شهر هالیفاکس کانادا هم ۲۰۰ خودرو به نشانه همبستگی با فلسطینیان مقابل دانشگاه سنت‌مری تجمع کردند. در شهر ادمونتون هم حامیان فلسطین به خیابان‌ها آمده و حدود ۱۲۰۰ خودرو در این تجمع شرکت کردند. در ایالات متحده نیز در شهرهایی نظیر بروکلین، شیکاگو، بوستون، واشنگتن و میشیگان تجمعات اعتراضی برگزار شد.
 در منطقه «Bay Ridge» بروکلین نیویورک مردم شعار «فلسطین را آزاد کنید» و «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» سر دادند. شرکت‌کنندگان در تظاهرات گفتند در حال درخواست از جامعه بین‌المللی برای «تحریم اسرائیل» و خواهان پایان اشغال اراضی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی هستند. در شیکاگو نیز تظاهراتی در حمایت از فلسطین برگزار شد و هزاران تظاهرات‌کننده در مقابل کنسولگری رژیم صهیونیستی در این شهر تجمع کردند و خواستار توقف جنگ و محاصره ظالمانه غزه شدند و پرچم‌های فلسطین و پلاکاردهایی در حمایت از فلسطینیان حمل کردند. 
 
* آسیا و اقیانوسیه
مردم و دولت‌های کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه از جمله چین، ژاپن و کره‌جنوبی هم به روش‌های مختلف به جنایات صهیونیست‌ها واکنش نشان داده و از مردم فلسطین حمایت کردند. در پی افزایش درگیری در سرزمین‌های اشغالی و نوار غزه، چین به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه مه، تمام تلاش خود را برای میانجیگری بین ۲ طرف و ترتیب دادن ۲ نشست اضطراری در شورای امنیت به کار بست اما در نهایت به دلیل ممانعت آمریکا، شورای امنیت هیچ واکنشی از خود نشان نداد. سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این کارشکنی آمریکا در شورای امنیت برای میانجیگری بین رژیم صهیونیستی و فلسطین گفت: واشنگتن به تنهایی صدای شورای امنیت در واکنش به اوضاع فلسطین و اسرائیل را خاموش کرد و بار دیگر در برابر جامعه جهانی ایستاد. وانگ یی، وزیر خارجه چین هم در تماس تلفنی با شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفت: چین همچنان به حمایت قاطعانه از خواسته عادلانه فلسطین برای رسیدن به حقوق قانونی خود ادامه خواهد داد. در ژاپن نیز با حضور مسلمانان، جمعی از ژاپنی‌ها و نمایندگان ادیان از جمله بودیسم، راهپیمایی گسترده‌ای در مقابل و اطراف مسجد توکیو برگزار شد. مردم بنگلادش نیز در اعتراض به یورش و بمباران غزه از سوی رژیم صهیونیستی، روز جمعه تظاهرات برپا کردند و کشتن مردم بی‌دفاع را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشر دانستند. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با حمل پلاکاردهایی علیه رژیم صهیونیستی شعار سر دادند و خواستار توقف این جنایات شدند. در شهرهای بزرگ استرالیا از جمله «سیدنی»، «ملبورن» و «پرث» هم تظاهرات گسترده در حمایت از ملت فلسطین و قدس و غزه و کرانه باختری برگزار و حمله رژیم صهیونیستی محکوم شد. در هند گروه‌های مردم‌نهاد از جمله گروه «سی‌پی‌ام‌» هند با انتشار بیانیه‌ای از دولت مرکزی خواستند ضمن اعلام همبستگی با مردم فلسطین، برای پایان دادن به این جنایت مداخله کند. در پاکستان، اندونزی و مالزی نیز واکنش مردم و احزاب علیه رژیم صهیونیستی چشمگیر بود. 
پایگاه خبری «‌۲۴ کی‌جی‌» قرقیزستان هم گزارش داد در پارک گورکی بیشکک مردم در حمایت از مردم مظلوم فلسطین دست به تجمع زدند و با سر دادن شعار علیه رژیم آپارتاید صهیونیست، خواستار مداخله جامعه بین‌الملل برای پایان دادن به این درگیری‌ها شدند. 
 
* آمریکای جنوبی
مردم شیلی در سانتیاگو (پایتخت) نیز ضمن اعلام همبستگی با مردم مظلوم فلسطین، برای ابراز خشم و انزجار خود در برابر جنایات وحشیانه رژیم تروریست اسرائیل به خیابان‌ها آمدند. بسیاری از فرهیختگان و دانشگاهیان در دانشگاه‌های شیلی و مراکز مطالعات آمریکای لاتین نیز پنجشنبه بیانیه‌ای در همبستگی با ملت فلسطین صادر کردند و در آن حملات وحشیانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی را که به شهادت ۱۸۱ فلسطینی از جمله ۴۷ کودک و ۳۲ زن منجر شده بشدت محکوم کردند. صدها شهروند ونزوئلایی هم با برگزاری راهپیمایی در خیابان‌های پایتخت، کاراکاس، با محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به غزه، بر همبستگی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین تاکید کردند. معترضان ونزوئلایی با حضور در این مراسم ضمن متهم کردن رژیم صهیونیستی به نسل‌کشی علیه فلسطینیان، این «کشور برادر» را قربانی دهه‌ها اشغال و آپارتاید این رژیم دانستند. در طول راهپیمایی نه تنها شرکت‌کنندگان پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز درآوردند، بلکه پلاکاردهایی به دست داشتند که در آنها از سازمان‌های بین‌المللی خواسته شده بود برای توقف این حملات مداخله کنند. معترضان ونزوئلایی همچنین پایان دادن به اقدامات خصمانه و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به قدس شریف را خواستار شدند. 
 
* اروپا
حمایت از مردم فلسطین در برابر تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی در شهرهای اروپا از پاریس، مادرید و لاهه آغاز شد و به دیگر شهرهای اروپایی از جمله برلین، وین، لندن و آتن گسترش یافت. در آلمان هزاران نفر در برلین و بعضی دیگر از شهرها از جمله هامبورگ تظاهرات کردند. با وجود مخالفت‌های اولیه دولت، اجازه برپایی ۳ تظاهرات در پایتخت آلمان داده شد و چندین هزار نفر به این تظاهرات پیوستند و پلاکاردهایی را برای تحریم اسرائیل در دست گرفتند. ساکنان شهرهای مختلف انگلیس از جمله لندن نیز همچون بسیاری از ساکنان کشورهای اروپایی در حمایت از مردم فلسطین راهپیمایی کردند و آنطور که شبکه «اسکای‌نیوز» گزارش کرده است، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با تجمع در منطقه «هاید پارک» لندن، «اقدام فوری دولت انگلیس» برای کمک به خاتمه «خشونت بی‌رحمانه» صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین را خواستار شدند. پس از گذشت ساعاتی، این جمعیت بزرگ به سمت سفارت رژیم صهیونیستی در لندن حرکت کرده و شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند. برپاکنندگان این تظاهرات اعلام کردند تا زمانی که دولت انگلیس حمایت نظامی، دیپلماتیک و مالی به اسرائیل ارائه می‌دهد، شریک این اقدامات است. در فرانسه و اتریش هم به رغم ممانعت دولت‌ها از برپایی تظاهرات برای همبستگی با ملت فلسطین اما سازمان‌های چپ‌گرا و ضدسرمایه‌داری و نژادپرستی فرانسه تصمیم به ادامه تظاهرات گرفتند. رسانه‌های فرانسه گزارش کردند حدود ۲۲ هزار نفر روز گذشته در حمایت از مردم فلسطین در ۶۰ راهپیمایی جداگانه در سراسر فرانسه مشارکت کردند و این شامل راهپیمایی ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳‌هزار و ۵۰۰ نفری در پاریس با وجود ممنوعیت‌های تحمیلی بود. در جریان راهپیمایی مردم فرانسه در پاریس، نیروهای امنیتی برای پراکنده کردن جمعیت به زور متوسل شدند و درگیری‌هایی میان نیروهای امنیتی و معترضان به وجود آمد و دست‌کم ۴۴ نفر بازداشت شدند. در اسپانیا نیز حدود ۲۵۰۰ نفر در حمایت از فلسطینی‌ها در مرکز مادرید، پایتخت راهپیمایی برگزار کردند. آنها در مسیر خود شعارهایی همچون «این جنگ نیست، بلکه کشتار دسته جمعی است» سر دادند. در یونان، پلیس این کشور از گاز اشک‌آور و آب فشار قوی برای متفرق کردن معترضان حامی فلسطینی‌ها استفاده کرد. حدود ۳ هزار نفر نیز در میدان «لابرتین» بروکسل، پایتخت بلژیک برای محکومیت جنایات اسرائیل تجمع کردند. در شهرهای بازل سوییس و لاهه هلند هم صدها نفر با حمل پرچم‌های فلسطین شعارهایی را علیه قساوت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان سر دادند. همچنین در استکهلم، پایتخت سوئد گروهی از شهروندان سوئدی با برگزاری تجمع به حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه و مسجد‌الاقصی واکنش نشان دادند. تظاهرات‌کنندگان در مقابل سفارت فلسطین در استکهلم تجمع کرده و با حمل پرچم فلسطین، شعارهایی با مضامین «سلام به قدس، به مقاومت ادامه دهید»، «اسرائیل قاتل از فلسطین خارج شو» و «تحریم اسرائیل» سر دادند. در شهر آرهوس دانمارک نیز تظاهراتی مشابه در حمایت از ملت فلسطین در برابر حملات رژیم صهیونیستی برگزار شد.
در «بخارست» پایتخت رومانی هم تظاهرات مشابهی در حمایت از ملت فلسطین برگزار شد که در آن مسلمانان و اعراب مقیم این کشور اروپای شرقی، همبستگی کامل خود را با ملت فلسطین علیه صهیونیست‌ها اعلام کردند و سکوت جامعه بین‌المللی در قبال جنایات صهیونیست‌ها علیه غزه را به باد انتقاد گرفتند. تظاهرات‌کنندگان از دولت رومانی و جامعه جهانی خواستند در کنار ملت فلسطین قرار بگیرند و به رژیم اشغالگر برای توقف کشتار علیه فلسطینی‌ها فشار آورند.
 
* آفریقا
در تونس ۳ تظاهرات در پایتخت این کشور برگزار شد که گروه‌های مخالف با عادی‌سازی و نیز احزاب چپ‌گرا و ترقی‌خواه و سازمان‌های ملی و سیاستمداران و حقوقدان‌ها، فراخوان آن را داده بودند. در لیبی نیز در میدان الشهدا در طرابلس، هزاران لیبیایی حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها در قدس اشغالی و نوار غزه را محکوم کردند. تظاهرات‌کنندگان پرچم‌های فلسطین و لیبی را در دست گرفته و شعارهایی در حمایت از مردم فلسطین و در مخالفت با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و همبستگی با مردم غزه سر دادند. در موریتانی، سودان، الجزایر و چند کشور دیگر آفریقایی هم تظاهراتی در حمایت از ملت فلسطین برگزار شد که نیروهای امنیتی معترضان را با گاز اشک‌آور و باتوم متفرق کردند. 
 
* غرب آسیا
در بغداد و استان‌های مرکز و جنوب عراق نیز تظاهرات‌ چند صدهزار نفری در حمایت از مردم فلسطین و محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی برگزار شد. ده‌ها هزار نفر در میدان التحریر در مرکز بغداد تجمع کرده و پرچم‌های فلسطین و عراق را برافراشتند و شعارهایی در محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین سر دادند. تظاهرات‌کنندگان که تعداد آنها بیش از ۲۰ هزار نفر بود، پرچم‌های اسرائیل را آتش زدند و مواضع برخی کشورهای عربی در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. در مراکز استان‌های بابل، نجف، میسان، دیوانیه، کربلا، مثنی و بصره نیز تظاهرات‌های مشابهی با مشارکت صدها هزار عراقی جهت محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی برگزار شد. قطری‌ها نیز در گردهمایی بزرگ در دوحه، پایتخت این کشور همبستگی کامل خود را با فلسطین علیه رژیم صهیونیستی اعلام کردند. همچنین امروز قرار است تظاهرات میلیونی در شهرهای مختلف یمن برگزار شود. طی روزهای گذشته در ایران، اردن،  لبنان، ترکیه و سوریه نیز تظاهرات‌های مردمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی و در حمایت از غزه برگزار شد. 
***
آخرین اخبار از تحولات فلسطین
  «ابوحمزه» سخنگوی «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اعلام رونمایی از «موشک قاسم» گفت: همزمان با شلیک 150 موشک به سمت شهرک‌های اشغالی، از موشک پیشرفته «قاسم» هم استفاده شد. موشک قاسم به اهداف خود تا دوردست‌ترین نقطه سرزمین‌های اشغالی با دقت اصابت کرد. این موشک به یاد و نام فرمانده بزرگ مقاومت شهید حاج‌قاسم سلیمانی به این نام مزین شده است. 
  جنگنده‌های رژیم صهیونیستی از نیمه‌شب شنبه بار دیگر بمباران نواحی مختلف غزه و اماکن مسکونی و غیرنظامی را از سرگرفته‌اند و یکی از خونین‌ترین روزهای حملات اخیر را با به خاک و خون کشیدن ۳۳ غیرنظامی فلسطینی رقم زدند، بر این اساس شمار شهدای فلسطینی تا دیروز به 181 نفر رسید. رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند ارتش این رژیم بیش از ۲۰۰ حمله هوایی از صبح یکشنبه به نواحی مختلف غزه داشته است. اشرف قدره، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد در پی حمله به ۳ ساختمان مسکونی در الوحده بدون هشدار قبلی، تا این لحظه ۲۹ نفر از جمله ۸ کودک و ۱۰ زن شهید و ۵۰ تن زخمی و به بیمارستان شفا انتقال داده شده‌اند. 
  «کتائب عزالدین قسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، عصر دیروز از آغاز مجدد حملات موشکی به مناطق صهیونیست‌نشین در پاسخ به بمباران مناطق مسکونی در نوار غزه خبر داد. کتائب قسام اعلام کرد شهر «نتیوت» واقع در «النقب» و پایگاه هوایی «حتساریم» را هدف حملات موشکی خود قرار داده است. بیمارستان «برزیلای» در عسقلان نیز خبر داد ۳ زخمی در پی حملات موشکی از غزه، به این بیمارستان انتقال یافته‌اند. 
  برآورد سازمان مالیات رژیم صهیونیستی از هزینه 4 روز نخست جنگ کنونی با مقاومت فلسطین این است که به اندازه نصف هزینه جنگ 51 روزه در سال 2014 رسیده؛ جنگ 2014 حدود 4 میلیارد دلار برای تل‌آویو هزینه داشت. 
  آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق و رهبر حزب «اسرائیل بیتنا» در گفت‌وگو با روزنامه عبری‌زبان معاریو حمله شدیدی به سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم کرد و گفت: به تمام شهروندان در اسرائیل پیشنهاد می‌کنم از خود این سوال را بپرسند: اگر این وضعیت ما در مقابله با حماس است، وضعیت ما در مقابله با حزب‌الله و ایران چیست؟
 یک منبع آگاه در قاهره به خبرگزاری تاس گفت: مصر برای تحقق آتش‌بس موقت در چارچوب یک توافق فراگیر تلاش می‌کند. این آتش‌بس باید شامل تعهدی درباره کنترل تحرکات شهرک‌نشینان، توقف مصادره املاک فلسطینی‌ها و عدم کشتار و حملات علیه غیرنظامیان همراه با تضمین پایبندی گروه‌های فلسطینی به حفظ آرامش باشد. 
  وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و دستیار وزیر خارجه آمریکا که به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای کاهش تنش نظامی موجود در نوار غزه وارد تل‌آویو شده،طبق برخی اخبار غیر رسمی نشستی را برگزار کردند. 
  در بحبوحه تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، سندیکای کارگران بندری در شهر ایتالیایی «لیورنو» در «توسکانی» مانع بارگیری یک کشتی حامل سلاح و مواد منفجره به مقصد بندر «اشدود» در فلسطین اشغالی شد. پایگاه خبری «العربی الجدید» گزارش کرد گروهی از کارگران یک بندر ایتالیایی پس از اطلاع‌ یافتن از مقصد و محموله کشتی، تصمیم گرفتند به نشانه همبستگی با مردم فلسطین مانع بارگیری آن شوند. اتحادیه کارگران بندر لیورنو (USB) درباره این اقدام اعلام کرد: «بندر لیورنو در قتل‌عام مردم فلسطین همدستی نمی‌کند».
***
    جنایت جنگی اسرائیل علیه رسانه‌های بین‌المللی     
حملات جنون‌آسای رژیم صهیونیستی به دفاتر رسانه‌های بین‌المللی در نوار غزه، در حال بسیج کردن افکار عمومی جهانی علیه سران تل‌آویو است. ارتش اشغالگر طی روزهای گذشته، ساختمان‌هایی در غزه را بمباران کرده که مشخصا دفاتر رسمی تلویزیون القدس، شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی ایرانی و قطری یعنی پرس‌تی‌وی و الجزیره و همچنین خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانس‌پرس و تارنمای میدل ایست‌آی در آنها قرار داشت.  جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ابتدا ساختمانی را که این رژیم مدعی بود متعلق به حماس است و در واقع دفتر شبکه القدس بود، هدف موشک قرار دادند و سپس روز شنبه گذشته ساختمان 11 طبقه مشهور الجلا در منطقه اداری غزه را منهدم کردند که دفاتر 5 رسانه بین‌المللی مذکور در آن قرار داشت.  اسرائیلی‌ها چند ساعت پیش از حمله به این برج، خواستار تخلیه آن شده بودند. مقامات سیاسی و جنگی رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند این برج پوششی است بر دفاتر امنیتی جنبش‌های مقاومت فلسطینی در غزه و وقتی که مدیران رسانه‌های خارجی مستقر در الجلا و همچنین مالک آن این موضوع را تکذیب کردند، تل‌آویو هیچ سندی برای اثبات ادعای خود ارائه نداد.  جالب اینکه واکنش دولت آمریکا در مقابل این اقدام اسرائیلی‌ها که طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی جنایت جنگی محسوب می‌شود، بیشتر شبیه طنز بود. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در توئیتی در این باره بدون محکومیت این جنایت نوشت: «ما مستقیما با اسرائیل در این مورد گفت‌وگو کردیم که تضمین سلامت و امنیت خبرنگاران و رسانه‌های مستقل، مهم‌ترین مسؤولیت است». تحلیلگر شبکه آرتی در همین رابطه نوشت این اقدام صهیونیست‌ها در راستای جلوگیری از پوشش جنایت‌های‌شان در غزه توسط رسانه‌های بین‌المللی بوده است.

Page Generated in 0/0082 sec