printlogo


کد خبر: 233537تاریخ: 1400/2/27 00:00
گفت‌وگوی «وطن‌امروز» با علی لطیفی درباره شکست استقلال در داربی
تضعیف استقلال در دولت روحانی

زهره فلاح‌زاده: تیم استقلال در نود‌و‌پنجمین داربی پایتخت شکست خورد تا شاگردان فرهاد مجیدی شانس قهرمانی در لیگ برتر را از دست رفته ببینند. آبی‌ها حالا با ۲ بازی کمتر نسبت به آلومینیوم اراک در رده پنجم قرار دارند و تنها قهرمانی در جام حذفی می‌تواند هواداران را تا حدودی راضی کند. استقلال روز چهارشنبه در مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی باید به مصاف ذوب‌آهن برود؛ ذوبی که با مجتبی حسینی در لیگ برتر پیش از داربی این تیم را شکست داد و این نشان می‌دهد مجیدی و شاگردانش بازی راحتی نخواهند داشت. درباره شرایط این روزهای استقلال، داربی و جام حذفی با علی لطیفی، پیشکسوت استقلال گفت‌وگو کردیم.
***
* استقلال در حالی در داربی شکست خورد که ۲ تیم نمایش ضعیفی داشتند؛ نظر شما درباره این دیدار چیست؟
این دیدار جنگ بین خط تهاجمی قوی استقلال و خط تدافعی قوی پرسپولیس بود. پرسپولیسی‌ها بیشتر تمرکزشان روی خط دفاعی‌شان است که گل نخورند. به اعتقاد من آنها بخوبی توانستند بازیکنان تأثیرگذار استقلال را مهار کنند. در نتیجه آن شرایط فوق‌العاده‌ای که استقلالی‌ها در لیگ قهرمانان آسیا در خط حمله داشتند، خیلی در این بازی نمود پیدا نکرد. البته آبی‌ها در این دیدار بهتر ظاهر شدند اما از موقعیت‌های نصفه و نیمه خود نتوانستند استفاده کنند و پرسپولیس از تک‌موقعیت خود بهترین استفاده را برد و برنده بازی هم شد. در کل بازی بسیار زشتی دیدیم و این نوع فوتبال را دوست نداشتم. متأسفانه همیشه پیش از داربی از هیجان‌های آن و پس از بازی، درباره فوتبال بد ۲ تیم صحبت می‌کنیم؛ موضوعی که تکراری شده و در شأن فوتبال ما نیست. 
 
* استقلالی‌ها اعتقاد داشتند اگر پنالتی دقیقه ۳ اعلام می‌شد، بازنده داربی نبودند؛ به نظر شما پنالتی تضمین‌کننده برد تیم بود یا بیشتر توجیه است؟
در فوتبال نمی‌توان با قطعیت نظر داد اما به اعتقاد من اگر پنالتی گرفته می‌شد، شانس استقلال برای برد بیشتر می‌شد. چون با گل استقلال، پرسپولیسی‌ها جلو می‌آمدند و آبی‌ها تخصص دارند که با باز شدن فضا، مهاجمان ترسناک‌شان گل‌های بیشتری به ثمر برسانند. می‌دانم که گرایش فوتبال ما در سال‌های اخیر خواسته یا ناخواسته به نفع پرسپولیس بوده و بازنده و مظلوم واقعی این اتفاق هواداران استقلال هستند. 
 
* تعویض‌های مجیدی برخلاف تعویض‌های گل‌محمدی جواب نداد و استقلال نتوانست از بازیکنان تعویضی بهره لازم را ببرد. 
یکی از مشکلات استقلال در چند فصل اخیر این است که پلن B ندارد. یعنی تیم حریف که در لاک دفاعی فرو می‌رود،
برنامه‌ای برای حل مشکل گلزنی ندارد. این اتفاق دوران محمود فکری هم بود. مثل مصاف‌های استقلال با پیکان چه با فکری و چه با مجیدی که حریف ۲ مساوی از ما ‌گرفت. 
 
* خیلی‌ها اعتقاد دارند فراز کمالوند تأثیر زیادی در تیم داشته و با رفتن او استقلال به بن‌بست تاکتیکی خورده است. 
به هیچ‌وجه به این موضوع اعتقاد ندارم. شما زمانی می‌توانید به این باور برسید که مربی ۶ ماه در تیم حضور داشته باشد. فراز کمالوند یک ماه در تیم حضور داشته، صرفا درباره مسائل روانی و به عنوان یک مشاور کنار مجیدی فعالیت داشته و حتی خود فرهاد هم تأثیرگذاری ۱۰۰ درصد ندارد، چون زمان زیادی در تیم نبوده است. در واقع این تیم محمود فکری است. از این به بعد است که فرهاد می‌تواند تفکراتش را در زمین نشان دهد. کمالوند بیشتر به عنوان مشاور بوده که البته می‌توانست در تعویض‌ها هم به فرهاد کمک کند. 
 
* قرار است یک مربی ایتالیایی به نیمکت استقلال اضافه شود؛ به نظر شما این مربی که هنوز نامش هم فاش نشده، می‌تواند به مجیدی در این مدت کوتاه تا پایان لیگ کمک کند؟
اگر فرهاد مجیدی حتی مورینیو را هم به عنوان دستیار به نیمکتش اضافه کند، به اعتقاد من تأثیر چندانی نخواهد گذاشت. از این جهت که استقلال با وجود ستاره‌ها و مهره‌های خوبی که دارد، بیشتر به جای اینکه از نظر فنی مشکل داشته باشد، از نظر روحی- روانی مشکل دارد. استقلال نیاز به فردی دارد که رفاقت و اتحاد را بین بازیکنان زیاد کند. به نظر من مجیدی اگر مربی خارجی هم می‌آورد، یک مربی ایرانی هم اضافه کند تا بازیکنان را دور هم جمع کرده و از نظر روانی آماده کند. صدالبته مربی‌ای باشد که کنار خط بتواند از حق استقلال دفاع کند، چون مجیدی و کمک‌های او خیلی آرام هستند. 
 
* لحظات پایانی داربی بین بازیکنان ۲ تیم درگیری‌ای ایجاد شد که کمیته انضباطی خیلی سریع به این ماجرا ورود کرد. این در حالی است که هفته گذشته اتفاق مشابهی در دیدار سپاهان - پرسپولیس رخ داد و شاید اگر کمیته انضباطی زودتر رسیدگی می‌کرد، چند بازیکن پرسپولیس پیش از داربی محروم می‌شدند. 
اگر در دیدار سپاهان - پرسپولیس چند بازیکن به قتل هم می‌رسیدند، کمیته انضباطی ورود نمی‌کرد و حکم آن پس از داربی اعلام می‌شد. بی‌تعارف عرض کنم کمیته انضباطی صرفا نمی‌تواند قانون را اجرا کند. بیشتر با ریش‌سفیدی
دنبال حل مشکلات هستند. وقتی با یک تلفن از فلان جا بازیکن را می‌بخشند، این اتفاق هم می‌افتد. کمیته انضباطی قدرت لازم را به هیچ عنوان نداشته و ندارد، بلکه از جای دیگر باید تأییدیه بگیرند تا رأی ابلاغ شود. فقط در این حد بگویم که اگر این اتفاق برای تیم ضعیف‌تری می‌افتاد، پوست‌شان را می‌کندند. من نمی‌گویم کدام تیم پرسپولیس یا سپاهان مقصر ماجرا بودند اما هر جای دنیا این اتفاق بیفتد، سریع کمیته انضباطی تشکیل جلسه می‌دهد و قبل از دیدار بعدی حکم صادر می‌شود. نگاه هواداران استقلال این است که در دولت آقای روحانی تیم‌شان بشدت تضعیف شده است. آخرین نمونه هم کری آقای جهرمی بود که بسیار کار زشتی آن هم در بدترین زمان ممکن کرد. او به جای اینکه به عنوان وزیر به مشکلات مردم بپردازد، به این حواشی فکر می‌کند. ۸ سال دوران ریاست‌جمهوری آقای روحانی از بدترین سال‌های تاریخ باشگاه استقلال است؛ به جهت طرفداری‌های همه‌جانبه از پرسپولیس. هیچ ایرادی ندارد که شما طرفدار تیمی باشید اما نباید از قدرت و جایگاه‌تان به نفع آن تیم استفاده کنید. 
 
* استقلال شانس قهرمانی لیگ را از دست داد و حالا فرهاد مجیدی به دنبال قهرمانی در جام حذفی است. تیم او باید مقابل ذوب‌آهن در این رقابت‌ها حاضر شود؛ ذوب‌آهنی که پیش از داربی، استقلال را شکست داد. به نظر شما مجیدی می‌تواند این بار از پس ذوب‌آهن بربیاید؟
به اعتقاد من استقلال می‌تواند ذوب‌آهن را این بار شکست دهد اما به شرطی که از بازی احساسی دست بردارد؛ به عبارتی منطقی فوتبال بازی کند. فرهاد در حدی که می‌تواند باید روی ساختار دفاعی استقلال فوکوس کند. مادامی که این مشکل حل نشود، امیدی به موفقیت نیست. مهاجمان استقلال زمانی که توپ را از دست می‌دهند، باید در کارهای دفاعی کمک کنند تا ساختار دفاعی، تیمی و فردی درست شکل بگیرد. البته استقلال در داربی شکست خورده و جمع کردن تیم از نظر روحی خیلی سخت است. نقش فرهاد اینجا خیلی مهم است و امیدوارم او بتواند این کار را انجام دهد و استقلال را به شرایط نرمال بازگرداند. اگر استقلال نتواند جام حذفی را برنده شود، با توجه به روحیه‌ای که از مجیدی می‌شناسم، خود او توان ماندن در تیم با شرایط خیلی سخت را نخواهد داشت. 

Page Generated in 0/0391 sec