مهدی گرگانی: همزمان با تشدید فشارهای داخلی و منطقهای علیه رژیم صهیونیستی و بحرانهای پیدرپی که این رژیم مجعول با آن دست به گریبان است، تلآویو اقدامات تهاجمی خود را علیه فلسطینیان بشدت افزایش داده است. از زمان شروع ماه مبارک رمضان، نظامیان صهیونیست دسترسی مسلمانان فلسطینی را به مسجدالاقصی شدیدا محدود کرده و زمینه وقوع درگیریهای نظامی و اعتراضات شدید فلسطینیها را در اطراف مسجدالاقصی بویژه دروازه دمشق (بابالعمود) فراهم کردند. صهیونیستها همچنین در اقدام تهاجمی دیگر سراغ محله «شیخ جراح» رفته و با صدور یک حکم فرمایشی در دادگاهی در این رژیم، خواستار اخراج فلسطینیهای ساکن محله شیخ جراح و غصب این محله قدیمی در نزدیکی مسجدالاقصی شدند.
1- تشدید وحشیگریهای رژیم صهیونیستی در قدس و کرانه باختری درست پس از آن کلید زده شد که گروهها و احزاب مختلف فلسطینی در اقدامی که زمینهای برای وحدت ملی فلسطینیهاست، تصمیم به برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاستی فلسطین با مشارکت تمام گروهها و طرفها گرفتند.
آخرین انتخابات فلسطین سال 2006 برگزار شد که حماس در آن انتخابات به پیروزی رسید اما در نهایت با کارشکنی صهیونیستها و همچنین جنبش فتح، از حضور در قدرت بازماند.
ترس و واهمه صهیونیستها از پیروزی مجدد حماس و روی کار آمدن دولتی که از بنیان با اشغالگری و حتی طرح ۲ دولتی مخالف است، باعث شد رژیم صهیونیستی با بیثباتسازی قدس- که مرکز ثقل انتخابات پیش رو به شمار میرود- شرایط برگزاری انتخابات را مختل و آن را لغو کند. در نهایت محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، انتخابات پارلمانی را به دلیل ممانعت صهیونیستها از برگزاری انتخابات در قدس شرقی به تعویق انداخت. عباس تاکید کرده انتخابات تنها در صورتی برگزار میشود که اسرائیل به فلسطینیهای ساکن در اراضی اشغالی بیتالمقدس شرقی اجازه شرکت در آن را بدهد.
2- بحرانهای پیدرپی داخلی در رژیم صهیونیستی از دلایل دیگر اقدامات تهاجمی و سیاستهای افراطی تلآویو است. رژیم اشغالگر از ۲ سال پیش در تشکیل کابینه ناکام مانده و شکاف عمیق میان بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود با احزاب دیگر صهیونیست، تاکنون منجر به برگزاری 4 انتخابات پارلمانی شده است. با این حال همه تلاشها برای تشکیل یک کابینه نصفه و نیمه با شکست مواجه شده است. اختلافات بر سر تشکیل کابینه در سرزمینهای اشغالی به قدری عمیق و ریشهای است که حتی «رووین ریولین» را در یک جلسه به گریه انداخت که نشاندهنده وخامت اوضاع رژیم صهیونیستی است. از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو که همواره گزینه اصلی تشکیل کابینه صهیونیستها به شمار میرود با پروندههای متعدد فساد، تبانی و دریافت رشوه و اعتراضات فزاینده خیابانی ساکنان اراضی اشغالی علیه خود مواجه است و پس از یک ماه موفق به تشکیل کابینه نشد تا «یائیر لاپید» رئیس یش عتید ـ رقیب و از چپگرایانـ مأمور تشکیل دولت بعد صهیونیستها شود.
تجربه نشان داده است نتانیاهو هر گاه با بحرانها و فشارهای داخلی مواجه است با ایجاد بحرانهای خارجی مثل حمله به نوار غزه یا تشدید حملات علیه فلسطینیان ساکن کرانه باختری یا قدس، تلاش میکند افکار و اذهان را از نقاط ضعف داخلی این رژیم منحرف کند. به زعم نتانیاهو، بحرانسازی علیه فلسطینیها که همواره مقاومت شدید آنها را نیز در پی دارد باعث نوعی وحدت میان صهیونیستها برای پاسخ به فلسطینیها خواهد شد و این بار نیز با تشدید اوضاع سعی دارد لاپید موفق به تشکیل کابینه نشود.
اما این بار جنبشهای حماس، فتح و جهاد اسلامی با اتخاذ مواضعی هماهنگ، بر ضرورت رویارویی تمامعیار با صهیونیستها و شکست طرح اشغال مسجدالاقصی و مقابله با تجاوزات علیه محله شیخ جراح تاکید کرده و عملا با هم متحد شدهاند. در سایه این تنشها، برگزاری انتخابات فلسطینیها تا مدتها دور از دسترس خواهد بود و نتانیاهو در صورت موفقیت در به شکستکشاندن لاپید در تشکیل دولت، میتواند در این شرایط زمان بیشتری برای حلوفصل بحرانهای داخلی رژیم صهیونیستی بخرد.
3- اکنون که رژیم صهیونیستی در بحرانهای متعدد غرق شده، فلسطینیان میخواهند با یک انتفاضه جدید و تغییر شرایط در کرانه باختری، اقدامات صهیونیستها را خنثی کرده و شرایط را برای آزادسازی قدس شریف، بیش از پیش فراهم کنند.
از نظر منطقهای و بینالمللی نیز شرایط برای این مهم فراهم است. دیوان کیفری بینالمللی در حال آغاز روند تحقیقات جنایت علیه بشریت صهیونیستها است، معامله قرن به محاق رفته و روند عادیسازی اسرائیل با اعراب با تغییر شرایط بینالمللی، بشدت کند شده و به حاشیه رفته است. از سوی دیگر به دستور علامه «سیدحسن نصرالله»، نیروهای حزبالله در مرزهای فلسطین اشغالی به حالت آمادهباش صددرصدی درآمدهاند که از زمان جنگ 33 روزه در سال 2006 تاکنون بیسابقه است، گردانهای عزالدین قسام در نوار غزه فعالیتهای خود را علیه رژیم صهیونیستی تشدید کرده و بارها تلآویو را موشکباران کردند و نیروهای مقاومت در سوریه، عراق و یمن نیز آماده هر گونه حمایت از مقاومت فلسطین هستند. همین شرایط باعث شده ارتش رژیم صهیونیستی بزرگترین رزمایش خود طی دهههای اخیر که در آن به شبیهسازی برای مقابله با موشکهای مقاومت در لبنان، سوریه، فلسطین، عراق و یمن پرداخته را برگزار کند، چرا که میداند جنگ بعدی نبردی تکجبههای نخواهد بود و این رژیم از جبهههای مختلف آماج حملات قرار خواهد گرفت.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سخنرانی مهمشان در روز قدس بر این مهم تاکید کردند و با تاکید بر مقاومت در داخل فلسطین و حمایت مقاومت منطقه، آینده درخشانی را در قدس شریف نوید دادند. ایشان فرمودند: «۲ عامل مهم، تعیینکننده آینده است: اول- و مهمتر-تداوم مقاومت در داخل سرزمینهای فلسطین و تقویت خط «جهاد و شهادت»، و دوم، حمایت جهانی دولتها و ملتهای مسلمان در سراسر جهان از مجاهدان فلسطینی».