printlogo


کد خبر: 233762تاریخ: 1400/3/2 00:00
رئیس‌جمهور رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روند برگزاری انتخابات را ضروری دانست و تأکید کرد «یک هفته مانده به انتخابات باید شرایط آرامی از لحاظ کرونا داشته باشیم»
راه‌اندازی کارناوال انتخاباتی ممنوع

مصطفی خدابخشی: با نزدیک شدن به 28 خرداد و بالا گرفتن تب تبلیغات کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری در فضای مجازی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های برگزاری این دوره از انتخابات چگونگی مدیریت حضور مردم به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کروناست. 
یقینا داشتن طرح و برنامه لازم جهت برگزاری انتخابات در عین رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند تاثیر زیادی بر مشارکت حداکثری هموطنان در انتخابات داشته باشد. بر همین اساس، وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت در کشور از هم‌اکنون به دنبال طرح‌ها و برنامه‌های ویژه‌ای به منظور برگزاری انتخابات در فضایی امن و بدون دلهره از ویروس کروناست. 
در همین زمینه، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در تشریح این موضوع  گفت: بعد از اعلام شیوع کرونا در کشور، ۲ راهپیمایی قدس داشتیم و یک راهپیمایی 22 بهمن. درست در ایام قبل از هر ۳  راهپیمایی هم روند نزولی بیماری را داشتیم اما چون اصول بیماری نمی‌پذیرفت، راهپیمایی برگزار نکردیم، بنابراین این مباحث، علمی است. ما مصلحت مردم و آخرت خودمان را به دنیای کسی نخواهیم فروخت. کسی هم ما را تحت فشار نمی‌گذارد. اینها با معیارهای علمی استخراج می‌شود. هشدارهایی هم که ما پیش از این دادیم، روشن است و بگذارند کارمان را انجام دهیم. 
حریرچی ادامه داد: محدودیت‌ها بسیار جدی دیده شده است تا ضمن حفظ شور انتخاباتی، از لحاظ کرونایی مردم آسیب نبینند. برنامه‌ریزی می‌شود که در برگزاری میتینگ‌ها پروتکل‌های بهداشتی بدرستی رعایت شود. برای انتخابات ریاست‌جمهوری تدابیر مناسبی اتخاذ شده تا شور انتخاباتی که مورد تاکید است، از طریق فضای مجازی و رسانه ملی ایجاد شود. 
وی به کمیته سلامت روان که با دستور وزیر بهداشت پیش از این در وزارت بهداشت تشکیل شده است، اشاره کرد و گفت: این کمیته پیش‌بینی‌‌ها و توصیه‌هایی را چه به کاندیداها در روستاها و شهرها و چه کاندیداهای ریاست‌جمهوری دارد. ما با توجه به خستگی مردم از کرونا و همچنین فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها و بر اساس مولفه‌های روانشناسی مثبت‌نگر و از منظر علمی، ۴ نکته مهم را از کاندیداها می‌خواهیم که اول شامل مثبت‌اندیشی و خوش‌بینی است. نکته دوم ایجاد امیدواری در جامعه است، چراکه ما کشوری هستیم که آینده بسیار درخشانی داریم و لازم است در اجتماعات این امیدواری ایجاد شود. بحث بعدی، خوداتکایی است که باید بر این موضوع تاکید زیادی شود. موضوع بعدی رویکرد تاب‌آورانه در شرایط سخت است؛ چراکه در شرایط کرونا و تحریم‌ها خیلی از شغل‌ها از دست رفته است. 
حریرچی افزود: 4 مورد هم پرهیز داریم؛ پرهیز از نگاه بدبینانه؛ افراد نباید به خود و جامعه نگاه بدبینانه داشته باشند. نکته بعدی پرهیز از نگاه نومیدانه است. مبحث بعدی پرهیز از رفتارهای منفی‌بافانه و سیاه‌نمایانه است. بیان واقعیات و نقاط ضعف در جامعه خوب هم هست و برای اصلاح آنها اعتماد ایجاد می‌کند اما بیان‌ها باید واقعی باشد. 
 
* ضرورت ایجاد شرایط آرام کرونایی
در حالی که چگونگی برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی به یکی از چالش‌های پیش روی مسؤولان اجرایی انتخابات و وزارت بهداشت مبدل شده، حسن روحانی بر این نکته تاکید دارد که «یک هفته مانده به انتخابات باید شرایط آرامی از لحاظ کرونا داشته باشیم».
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در مدت شیوع کرونا روزهای سختی داشته‌ایم، گفت: وقتی وارد پیک می‌شویم دستور‌العمل‌ها خوب مراعات می‌شود اما وقتی از پیک عبور می‌کنیم یک اطمینان کاذب در جامعه ایجاد می‌شود و متاسفانه رعایت پروتکل‌ها کاهش می‌یابد، سهل‌انگاری‌ها آغاز می‌شود و همین مقدمه موج بعدی می‌شود و این مشکل اصلی است. 
 روحانی با بیان اینکه باید کاملا پروتکل‌های بهداشتی را مراعات کنیم، گفت: همه بخش‌هایی که مسؤولیت دارند، از خود وزارت بهداشت و درمان گرفته تا بخش‌های نظارت بر کسب‌‌و‌کارها، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج، همه باید در کنار هم قرار بگیریم و کاری کنیم پروتکل‌ها بسیار دقیق رعایت شود و با متخلفان قاطعانه برخورد شود. 
رئیس‌جمهور با اشاره به در پیش بودن انتخابات، گفت: امسال در خردادماه با یک مسؤولیت سنگین مواجهیم و آن انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها و نیز میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و شورای اسلامی است که البته این ۲ مورد آخر در برخی مناطق برگزار می‌شود و اصل، همان انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهاست. 
وی ادامه داد: ما باید کاری انجام بدهیم که در ایام انتخابات یعنی یک هفته مانده به انتخابات یک شرایط آرامی از لحاظ کرونا داشته باشیم اما اگر خدای نکرده در هفته‌های اولیه خرداد مراعات نشود و بخواهیم پایان هفته دوم خرداد و در هفته سوم خرداد با یک پیک جدید مواجه شویم به معنی آن است که ما نمی‌توانیم انتخابات مطلوب و باشکوهی داشته باشیم و مردم را می‌ترسانیم. 
روحانی افزود: مردم وقتی ببینند موج جدیدی شکل گرفته و این ویروس اوج گرفته، برای حضور در انتخابات دچار مشکل می‌شوند بنابراین ما مسؤولیت سنگینی داریم. حفظ جان مردم مسؤولیت اصلی ما است. در هفته‌های اول خرداد باید کاملا مراقبت کنیم و باید بتوانیم روی تخلفات در این ایام بیشتر حساس باشیم، برای اینکه انتخابات در سلامت کامل مردم و با حفظ جان آنها بخوبی برگزار شود. 
 
* تبلیغات انتخاباتی، مشکل اصلی در مبارزه با کرونا
یکی از زنگ خطرهای جدی در مواجهه با کرونا در بازه زمانی پیش از  برگزاری انتخابات، موضوع تبلیغات میدانی است که خود دارای ظرفیت بالایی در انتقال ویروس و بحرانی شدن شرایط است. بر همین اساس حسن روحانی گفت: وقتی کم‌کم شورای نگهبان صلاحیت نامزدها را اعلام کند، بعد از آن تبلیغات انتخاباتی آغاز می‌شود و به اعتقاد من مشکل‌ترین دوران، دوران تبلیغات انتخاباتی است، البته برای روز انتخابات ما باید فاصله‌ها و زمان را بیشتر کنیم. 
وی تأکید کرد: امروز تصمیم مهمی در جلسه اتخاذ شد؛ اینکه زمان را برای ساعات انتخابات کمی افزایش بدهیم. وزارت کشور هم از پیش تصمیم گرفته صندوق‌ها را هم اضافه کند و اپلیکیشنی که شعبه‌یاب است، سریع در اختیار مردم قرار ‌بگیرد تا مردم در روز انتخابات بتوانند از روی موبایل تشخیص بدهند جاهایی که اطراف خودشان الان خلوت‌تر است، کجاست و به همانجا بروند که هم کمتر معطل شوند و هم با ازدحام مواجه نشویم. روحانی افزود: وزارت کشور هر کجا که ببیند ازدحامی وجود دارد، فورا باید صندوق سیار را به آنجا برساند و همه اینها ان‌شاءالله برای روز انتخابات مراعات می‌شود. باز هم فرصت داریم که برای روز انتخابات اگر تصمیم دیگری هم لازم بود اتخاذ کنیم. 
رئیس‌جمهور اظهار کرد: تبلیغات بلافاصله بعد از اینکه شورای نگهبان اعلام کند آغاز می‌شود و در این تبلیغات بسیار مهم است که ما پروتکل‌ها را دقیق مراعات کنیم. امروز در جلسه ما مصوب شد که در فضای سربسته نباید اجتماعات داشته باشیم. روحانی یادآور شد: اگر در یک شهری هزار نفر، ۲ هزار نفر، کمتر یا بیشتر اجتماعی برگزار کنند، در فضای سربسته نمی‌شود. ضمن اینکه می‌خواهیم شور انتخاباتی باشد ولی اگر جمعیتی وجود دارد، باید فضایی بزرگ و باز برای آن در نظر گرفته شودکه در آن بتوان پروتکل‌ها را رعایت کرد. 
وی افزود: در فضای بسته هم اگر جلسه کوچکی است باز باید در چارچوب پروتکل‌هایی که هست، انجام شود، در جاهایی که قرمز است حداکثر چند نفر باید باشند، در جاهایی که نارنجی و زرد است هم باید پروتکل‌ها را دقیق مراعات کنیم، برای اینکه سلامت مردم حفظ شود. 
رئیس‌جمهور تاکید کرد: برای این کار هم خود نامزدها و هم ستادهای آنها باید احساس مسؤولیت کنند، هم مسؤولان استانی اعم از استاندار، فرماندار و بخشدار و هم نیروهای ما، نیروی انتظامی در قدم اول، بسیج، سپاه و همه باید احساس مسؤولیت کنند. 
***
    بایدها و نبایدهای کرونایی در تبلیغات انتخاباتی     
ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور در فرصت باقیمانده تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، «پروتکل‌های بهداشتی انتخابات» را اعلام کرد. در همین زمینه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیمات اتخاذ‌شده برای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: درباره پروتکل‌های انتخابات هدف اصلی ما این است که محیط به گونه‌ای سالم باشد و رعایت پروتکل‌ها به گونه‌ای اطمینان‌بخش اجرا شود که منجر به مشارکت پرشکوه مردم شود. دکتر علیرضا رئیسی افزود: واضح است اگر مردم از نظر سلامتی احساس اطمینان نکنند، ممکن است برای شرکت در انتخابات تردید کنند، بنابراین باید کاندیداهای محترم کاری کنند که حداکثر رعایت پروتکل‌ها به عمل آید تا مردم با خیال راحت در انتخابات شرکت کنند. ما اصل را بر تبلیغات حداکثری گذاشتیم و تجمعات باید به حداقل برسد. وی تاکید کرد: هر گونه تجمع در فضای بسته برای نامزدها ممنوع است. این اماکن از قبیل سالن اجتماعات، مساجد، سالن ورزشی، سالن پذیرایی و... است؛ به جز موارد خاص در صداوسیما که به شکل نشست خبری و با جمعیت محدود برگزار می‌شود. اما در فضای باز این امکان وجود دارد که نامزدهای انتخاباتی با رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری فیزیکی بتوانند سخنرانی کنند. این مراکز همچون استادیوم‌های روباز، فضای باز مدارس و سایر سازمان‌هایی که چنین محیطی دارند، است. وی افزود: در هر ۸ مترمربع در فضای باز باید یک نفر حضور داشته باشد. استادیوم‌های ورزشی بزرگ می‌توانند با ۳۰ درصد ظرفیت در فضای باز فعال باشند. مسؤولان باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که در ورود ‌و خروج مجزا باشد تا سبب تجمع نشود و همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید رعایت شود. وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاه‌هایی که دارای ظرفیت با محیط باز هستند، در مراکز استانی و شهری باید با نامزدها همکاری کنند تا مراکز را در اختیارشان قرار دهند. رئیسی ادامه داد: وزارت کشور و استانداران موظف شدند در هر استان مکان مناسب مطابق با شرایط وزارت بهداشت را در اختیار نامزدها قرار دهند. هر گونه تجمع در فضای سربسته ممنوع است، البته برای ستادهای انتخاباتی با توجه به رنگ‌بندی شهرستان‌ها در مناطق قرمز ۱۵ نفر، نارنجی ۲۰ نفر و زرد ۳۰ نفر می‌توانند در فضای بسته با رعایت پروتکل‌ها حضور داشته باشند. هر گونه مراسم استقبال و راه‌اندازی کارناوال تبلیغاتی ممنوع است. وی افزود: از طرفی صداوسیما نقش مهمی برعهده دارد و برای کاهش تجمعات، میزان برنامه‌های خود را افزایش داده است. تقریبا زمان نسبت به دوره قبل ۲ برابر شده است و این بسیار کمک‌کننده است. برای کاهش تجمعات، وزارت ارتباطات موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا اختلال اینترنتی به حداقل برسد. رئیسی گفت: در انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس ستاد مرکزی و ستادهای استانی و شخص نامزدها باید مسؤولیت بپذیرند تا از رعایت پروتکل‌ها اطمینان حاصل کنیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در زمان رای‌گیری، تعداد صندوق‌ها افزایش یافته و تمهیدی اندیشیده شده که فاصله‌گذاری برای افرادی که می‌خواهند رای دهند، رعایت شود و صف با فاصله باشد و خط‌کشی منظمی وجود داشته باشد و بیشتر در فضای باز حضور داشته باشند. درست است که صندوق‌ها ممکن است در فضای بسته باشد اما به گونه‌ای تنظیم کنند که تعداد افرادی که وارد فضای سربسته می‌شوند حداقلی باشد. امیدواریم با حداکثر تلاش، انتخاباتی پرشور با سلامتی و مشارکت بالا داشته باشیم. 

Page Generated in 0/0054 sec