گروه فرهنگ وهنر: مجموعه فرهنگی «شهرستان ادب» یک دهه است تبدیل به محفلی برای تربیت شاعران جوان و قلم به دستانی شده است که با راهنماییها و مشورتهای اساتید و پیشکسوتان حوزه ادبیات، در ۲ مدرسه «رمان» و «آفتابگردان» برای خلق شعر و داستان تربیت شده و پرورش داده میشوند تا نیروهای هنرمند انقلابی در این ۲ حوزه را تامین کنند. علاوه بر شعر و رمان، تولیدات موسیقی و دفتر انتشارات نیز در اولویت کاری شهرستان ادب بوده است. دیروز مراسم دهمین سالروز تأسیس مؤسسه شهرستان ادب با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی، علیمحمد مؤدب مدیرعامل شهرستان ادب و مدیران این مجموعه در ساختمان شهدای هفتم تیر سرچشمه برگزار شد. در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در مسیر ۱۰ ساله شهرستان ادب شاهد بودیم این مجموعه ۲ دغدغه مهم را که از دغدغههای رهبر معظم انقلاب هم بود، برطرف کرده است؛ یکی از آنها جمع کردن جوانان انقلابی بود و دیگری توجه به عنصر آموزش که به عنوان گوهری در کاهش این نگرانیها به کار رفته است. سیدعباس صالحی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای فعالیتهای شهرستان ادب این بود که از حزببازی دوری کرده است و ما شاهدیم شاعران و استادان شناخته شده زیادی با این مجموعه همکاری دارند. وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه علاوه بر توجه به کیفیت آثار، از نظر کمی هم این مجموعه دستاوردهای خوبی داشته است، گفت: میبینیم ۲۲۰ اثر در طول این زمان در شهرستان ادب تولید شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توفیق این مجموعه در جوایز کتاب سال، پروین اعتصامی، جلال آلاحمد، کتاب فصل و جشنواره شعر فجر نشان از حضور موثر شهرستان ادب در جریانسازیهای فرهنگی است.
به گزارش فارس، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همچنین پارهای از حوزههایی که شهرستان ادب در آن حضور پیدا کرده، چشماندازهای جدید را پیش رو دارد؛ یکی از این حوزهها موسیقی است و ما نیاز داریم موسیقی انقلابی و ایرانی را همراه با نیروها و استعدادهای جوان، با تعهد و با ارزشهای بومی و اخلاقی خودمان رشد و گسترش دهیم و امید است در این حوزه هم محصولات بهتری ارائه کنند.
* حدادعادل: ما همه شهروندان شهرستان ادب هستیم
غلامعلی حدادعادل نیز در مراسم ۱۰ سالگی موسسه شهرستان ادب با بیان اینکه اگر صنعت نشر آسیب ببیند، فکر صدمه میبیند، گفت: نگذاریم این صنعت آسیب ببیند. اکنون با توجه به افزایش قیمت کاغذ، کتاب کم کم از سبد خانواده حذف میشود و باید برای این موضوع فکری کرد. وی با بیان اینکه ما همه شهروندان شهرستان ادب هستیم و فرماندار این شهر حضرت آقاست، توضیح داد: این مؤسسه به ابتکار ایشان تشکیل شده و تا الان موفق بوده است. شهرستان ادب از جمله مجموعههایی است که در پرورش نسل جوان اهتمام داشته و به برگزاری محافل ادبی و جریانساز پرداخته است.
* معرفی شاعران جوان در دورههای شهرستان ادب
میلاد عرفانپور، شاعر و مسؤول بخش شعر مؤسسه ادب، در گفتوگو با «وطنامروز» به بهانه 10 سالگی این مؤسسه گفت: شهرستان ادب یک مجموعه مردمی بود که سال 89 با هدف انسجامبخشی به ادبیات، شعر و داستان انقلاب اسلامی و تربیت شاعران و نویسندگان جدید و تولید متون تاثیرگذار و فاخر در زمینه شعر، رمان و داستان آغاز به کار کرد که پس از مدتی دفاتر دیگری همچون انتشارات و موسیقی اضافه شد و جریان شهرستان ادب پیش آمد. وی افزود: یکی از افتخاراتی که ما در شهرستان ادب به لطف خدا به دست آوردیم، «آفتابگردانها» بود که توانست یک هوای تازهای را وارد شعر جوان کشور کند. این در شرایطی بود که سالها بحث آموزش و استعدادیابی در زمینه شعر دچار افول شده بود و البته در کنار این، مدرسه رمان و زحمات دوستان ما در این بخش به ثمر نشست و آن نیز چندین مرتبه انجام شد که محصول آن دورهها رمانهای برجستهای شد که بعضی از آنها جزو رمانهای پرفروش این سالها هستند که اغلب از رماننویسان جوان و بیشتر هم با تمرکز بر داستانهایی در حوزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس بوده است تا خلأ رمان و داستان ما در این حوزه پر شود، چون در حوزه شفاهی تاریخ دفاعمقدس خیلی خوب کار کردیم اما در حوزه رمان تا پیش از مدرسه رمان ادب، چندان کار خاصی شکل نگرفته بود.
محمدمهدی سیار، شاعر و از اساتید مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب نیز در شرح فعالیتها و تاثیر این مؤسسه در حوزه شعر و داستان انقلاب گفت: شهرستان ادب جمعی دوستانه و فراگیر است که هم برای آموزش و استعدادیابی در زمینه شعر و داستان و هم تولید کتاب و رمان و همچنین در حوزه تولیدات موسیقایی 10 سالی است که از آغاز فعالیتش میگذرد. وی افزود: در دوره شعر آفتابگردانها از سراسر کشور شاعرانی که در آغاز این راه هستند، با حضور در این دورهها و با استفاده از راهنماییهای پیشکسوتان و اساتید این حوزه ادامه راه میدهند که از دل این دورهها، شهرستان ادب توانسته شاعران خوبی به جامعه شعر کشور معرفی کند؛ خیلی از شاعرانی که در این سالها بویژه در شب شعرهای رمضانی رهبری شعرخوانی کردند و درخشیدند، اکثرا هنرآموختگان دورههای شعر آفتابگردانها بودند. وی درباره پیام ویژه رهبر انقلاب به مناسبت 10 سالگی این مجموعه گفت: ما در همه این سالها از حمایتها و دعای رهبر انقلاب و همینطور هدایتها و ترسیم افق راه توسط ایشان بهرهمند بودهایم و ایشان به طور متناوب به این موسسه و محصولات آن لطف داشتند و امروز هم به مناسبت 10 سالگی مؤسسه پیام دادند که در واقع یک جمعبندی از این 10 سال و ترسیم افق آینده و مسیر حرکت مؤسسه را روشن میکند. همانطور که رهبری فرمودند، هم در گسترش کمی کارها و هم در عمقبخشی و بالا بردن تراز کیفی فعالیتها و محصولات مؤسسه باید بتوانیم بهتر عمل کنیم.
***
رهبر انقلاب:
در جبهه انقلاب نقش مدافع و مهاجم را ایفا کنید
رهبر انقلاب در پیامی بهمناسبت ۱۰ سالگی مؤسسه شهرستان ادب، فرمودند: برای واگرایی هنر و هنرمندان از مفاهیم انقلاب اسلامی سعی زیاد میشود و اهالی این مؤسسه باید این سعی شیطانی را باطل کنند. به گزارش «وطنامروز»، مراسم جشن 10سالگی مؤسسه «شهرستان ادب» در محل مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد. بخشی از این مراسم به خوانش متن پیام مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای برای ۱۰سالگی مؤسسه مذکور اختصاص داشت.
مشروح متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
«اولا، ۱۰ سالگی شهرستان ادب مبارک باشد.
ثانیا، از زحمات عزیزان و ملاحظه فهرست محصولات مؤسسه خرسند و متشکرم.
ثالثا، استمرار تلاشها و دقت در رعایت ملاحظات فنی و نیز ملاحظات ارزشی را از این عزیزان انتظار دارم.
رابعا، در کنار گسترش کمی که البته مطلوبست، اعتلای کیفی حتما درخور توجه و اهتمام است. این به کار شما و عمری که برای آن صرف شده معنا میدهد.
خامسا، میدانید که سعی زیاد میشود برای واگرایی هنر و هنرمندان از مفاهیم انقلاب اسلامی، شمایید که باید این سعی شیطانی را باطل کنید. نسل شما و شما جوانان آگاه و پرانگیزه باید در این جبهه نقش مدافع و مهاجم را ایفا کنید. برای شما عزیزان همیشه دعا میکنم. والسلام علیکم».