printlogo


کد خبر: 233922تاریخ: 1400/3/5 00:00
گفت‌و‌گوی «وطن‌امروز» با دبیر سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر
کلاسیک‌ها مرمت شده می‌آیند

مصطفی پورکیانی: جشنواره جهانی فیلم فجر که  سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی برگزار نشد، امسال با برنامه‌ریزی‌های محمد‌مهدی عسگرپور به عنوان دبیر و همراهی تیم اجرایی جشنواره، با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و ایجاد سینماهای روباز برای نمایش فیلم‌ها، از امروز کار خود را آغاز کرد. به این بهانه با محمدمهدی عسگرپور، دبیر این جشنواره گفت‌و‌گویی کردیم. دبیر سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در گفت‌و‌‌گو با «وطن‌امروز» درباره مهم‌ترین دستاورد جشنواره جهانی فیلم فجر برای سینمای ایران گفت: سینمای ایران سالیان طولانی یکی از اصلی‌ترین عرصه‌ها برای مطرح شدن نام ایران در جهان بوده است و جشنواره جهانی فیلم فجر هم در همین مسیر توانسته با تکیه بر اصالتی که در ماهیت آن موجود است، ببالد، پیش برود، پیشرفت کند و مخاطبان خود را در عرصه‌های مختلف بیابد. 
وی افزود: جشنواره جهانی فیلم فجر در این سال‌ها توانسته چارچوب‌های مشخص خود را تعریف کند و اهداف و برنامه‌های خود را پیش ببرد. جشنواره دارای چند ابزار مشخص است؛‌ از بازار فیلم که هر ساله زمینه‌ای بوده برای بازاریابی و عرضه آثار و گفت‌و‌گو و مذاکرات تا نمایش فیلم‌ها که می‌تواند در نهایت منجر به کشف استعدادها شود. بررسی جز به جز ویژگی‌های جشنواره جهانی فیلم فجر برای سینمای ایران شاید امری مطول شود اما خلاصه آن این است که جشنواره و سینما در کنار یکدیگر به واسطه شکل‌دهی یک اکوسیستم درست موجب بده‌بستانی می‌شوند که سینما را پویاتر از قبل می‌کند. عسگرپور درباره درخشش فیلم‌های ایرانی در بخش‌های مختلف جشنواره گفت: بر این باورم سینمای ایران درخشش خود را در عرصه جهانی دارد، چون لحن و ادبیات خود را دارد، چون فیلم ایرانی به طور مشخص اصالت خود را دارد. درخشش سینمای ایران در جشنواره جهانی فجر یعنی تعاملی که در این رویداد بین فیلم‌های ایرانی و آثار جهانی به وجود می‌آید؛ کمپوزیسیونی که با حضور این مجموعه ساخته می‌شود و مخاطبان در یک مدت محدود به تماشای آن می‌نشینند. دبیر سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره برگزاری بازار این جشنواره در شرایط خاص کرونایی گفت: بازار جشنواره امسال به صورت دیجیتال برگزار می‌شود و همین فرصت ویژه‌ای را به وجود آورده تا شرکت‌کنندگان ایرانی و خارجی حاضر در این بازار بتوانند از یک ارتباط خوب بهره‌مند شوند. برای جلب اعتماد سینماگران ایرانی و خارجی تمامی تلاش‌ها صورت گرفت تا پلتفرمی امن مورد بهره‌گیری قرار گیرد که پلتفرم سیناندو از این رو وارد جریان جشنواره شد. با توجه به اقداماتی که در این زمینه انجام شده امید می‌رود بازار امسال تجربه‌ای تازه و پربار باشد.
در همین ارتباط داوران و میهمانان ویژه سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر و همچنین فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره در آستانه برگزاری به تفکیک اعلام شدند. 
 
* فیلم‌های بخش «جشنواره جشنواره‌ها»
در بخش جشنواره جشنواره‌های سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۲۰ فیلم ایرانی و خارجی به ‌عنوان آثار تقدیرشده در رویدادهای معتبر بین‌المللی به نمایش درمی‌آیند. در این بخش ۳ فیلم از ایران شامل «دختر آبی» ساخته کیوان مجیدی، «بوتاکس» ساخته کاوه مظاهری و «دشت خاموش» ساخته احمد بهرامی روی پرده می‌روند. همچنین فیلم‌های تعادل، خاطرات محاصره، ارنا در جنگ، هراس، گزارش نهایی، خوراک عزا، هرگز گریه نمی‌کنم، کم‌پیدایی، صد سال به این سال‌ها، آقای باخمن و کلاس درس او، یک جای معمولی، بر فراز دریا، پدر ما، پس از مرگ، احساسات، سوپرنوا و گودال در این بخش به نمایش درمی‌آیند. 
 
* فیلم‌های بخش «نمایش ویژه»
۶ فیلم در بخش نمایش‌های ویژه سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده می‌روند. ۲۰۰ متر، هیولا، لیتوانیای نوین، در باز، درختان بلوط و پدر از جمله آثاری هستند که در این بخش به نمایش درمی‌آیند. 
 
* اکران ۱۴ فیلم بخش «کلاسیک مرمت‌شده»
۱۴ فیلم در بخش کلاسیک‌های مرمت‌شده به نمایش درمی‌آیند که از این میان ۴ فیلم متعلق به ایران است. 
«بدوک» ساخته مجید مجیدی، «آن سوی آتش» ساخته کیانوش عیاری، «دختر لر» ساخته اردشیر ایرانی و «سفر سنگ» ساخته مسعود کیمیایی آثار ایرانی این بخش را تشکیل می‌دهند. همچنین شارل مرده یا زنده، سرنوشت یک انسان، کودکی ایوان، مجنون، عصر باشکوه، چهارصد ضربه، نقشه برداران، سفر هوایی من به ایران، نان روزانه ما و رخسار کودکان از دیگر فیلم‌هایی هستند که در این بخش به نمایش درمی‌آیند. 
 
* فیلم‌های بخش «جلوه‌گاه شرق»
بخش رقابتی جلوه‌گاه شرق میزبان اکران و رقابت ۲۲ فیلم بلند و کوتاه ایرانی و خارجی خواهد بود. 
در فهرست فیلم‌های بلند این بخش ۳ فیلم سینمایی «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینی‌وند، «صحنه زنی» به کارگردانی علیرضا صمدی و «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» به کارگردانی حبیب احمدزاده سینمای ایران را نمایندگی می‌کنند. 
در کنار این ۳ فیلم، فیلم‌های ۲۰۰ متر، در کنار دریا، آنیما، من به آتش می‌زنم، در میان سایه‌ها، سگ‌ها دیشب نخوابیدند، به زیر آسمان و زمین و جاده‌ای به بهشت در بخش جلوه‌گاه شرق به رقابت می‌پردازند. در فهرست فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به بخش جلوه‌گاه شرق این دوره از جشنواره نیز ۲ فیلم «واداشته» به کارگردانی سیاوش گرجستانی و «من ایرانی‌ام» به کارگردانی علیرضا کاویان‌راد از ایران حضور دارند. در این بخش فیلم‌های کوتاه روستای متروک، آنیا، گرازها، رفاه کودکان، لال، شب‌های نانتونگ، کوهستان سرخ و بیت‌الحم ۲۰۰۱ به رقابت می‌پردازند. 
 
* فیلم‌های بخش «سینمای سعادت»
۱۵ فیلم بلند ایرانی و خارجی و ۱۵ فیلم کوتاه ایرانی و خارجی در بخش مسابقه بین‌الملل «سینمای سعادت» سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به رقابت خواهند پرداخت. 
در بخش فیلم‌های بلند ۳ فیلم ایرانی «میجر» به کارگردانی احسان عبدی‌پور، «شهربانو» به کارگردانی مریم بحرالعلومی و «گیسوم» به کارگردانی نوید به‌تویی حضور دارند. 
دیگر فیلم‌های بلند راه‌یافته به این بخش عبارتند از کوهستان جادویی، ما اینجاییم، ما نزدیکیم، جزیره دروغ، عوامل انسانی، بن‌بست، حافظ برادر، گذار؛ آخرین روزهای سامورایی، اگر باد بایستد، هلن، نور طبیعی، معجزه و بهداشت اجتماعی. در بخش فیلم‌های کوتاه این بخش نیز ۳ فیلم کوتاه «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمی‌خانی، «پاندای کوچک، پاندای بزرگ» به کارگردانی سحر خوشنام و «یوشید» به کارگردانی سحر خوش‌چشمان ۳ نماینده سینمای ایران هستند. 
داداش ولگرد، اجازه شرفیابی، فیبوناچی، گودال، ملک ما، چوب‌دستی‌ها، دیوار سفید، چه اتفاقی برای خانم جوراب بلند افتاد، بابا، طلا آدم‌ها را می‌خورد، پیلار و سلول ۳۶۴ و ماتیلده بابو ۱۳ فیلم کوتاه بین‌المللی راه‌یافته به بخش سینمای سعادت جشنواره سی‌وهشتم هستند. 
 
* فیلم‌های بخش «شاخه‌های زیتون»
بخش شاخه‌های زیتون جشنواره شاهد ۸ فیلم خواهد بود که ۳ فیلم از ایران از جمله «فرزندان شب» ساخته بهروز نورانی‌پور، «هجده هزارپا» ساخته مهدی شامحمدی و «برادرم نادعلی» ساخته علی تک‌‌روستا در این بخش به نمایش درمی‌آیند. همچنین ۲۰۰ متر، دیوار صوتی، سلما، جاده آسمان و به زیر آسمان و زمین دیگر آثار این بخش را شامل می‌شوند. 
 
* فهرست داوران
اسامی داوران بخش‌های مختلف سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در آستانه برگزاری اعلام شد. 
داوران سینمای سعادت: میریانا کارانوویچ از صربستان، بریلانته مامندوزا از فیلیپین، لیلا پاکالنینا از لتونی، الما تاتاره‌گیج از بوسنی و هرزه‌گوین، مورتن کاوفمان از دانمارک، فاطمه معتمدآریا و شهرام مکری؛ داوران جلوه‌گاه شرق: فاطما الرماهی از قطر، دیانا آشیموا از قزاقستان، مارینا گلبهاری از افغانستان، محمود فاضل جوشکون از ترکیه و مستانه مهاجر؛ داوران فیلم‌های اول: دینا یوردانوفا از بلغارستان، لورتا گاندولفی از ایتالیا و مرتضی فرشباف؛ هیات داوران فیپرشی: آیلین تاشچیان از ترکیه، جووانی ویمرکاتی از ایتالیا و امید روحانی؛ داوران بین‌الادیان: مگالی فان‌ریت از فرانسه، مجیمای پرگسام از هند و حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی. 
سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در تهران برگزار می‌شود.

Page Generated in 0/0073 sec