printlogo


کد خبر: 233981تاریخ: 1400/3/6 00:00
حجت‌الاسلام رئیسی در نخستین روز برنامه‌های انتخاباتی خود علاوه بر نشست با فعالان اقتصادی به میان بازاریان تهران نیز رفت
توسعه در سایه تعاون

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری صبح روز گذشته در نخستین برنامه انتخاباتی خود که در نشست اتاق‌های سه‌گانه و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار داشت: جمع اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف جمع بسیار خوب و ارزشمندی است. اینها مجموعه بخش خصوصی و فعالان عرصه اقتصادی، کارآفرینی و سرمایه‌گذاری را در بر دارند. طبیعتا دیدگاه‌ها و نظرات شما نسبت به مسائل اقتصادی برای هر دولتی موثر خواهد بود، زیرا شما میدان‌دار هستید و به تعبیر معروف کف بازار اقدامات و فعالیت‌های اقتصادی هستید. رئیسی عنوان کرد: امروز استفاده از دیدگاه‌ها و نظرات شما برای پیشرفت اقتصادی یکی از مسائل مهم کشور و از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم عزیز ما است. با نگاهی که مردم دارند و نگاهی که باید به دغدغه مردم داشت، امروز مسأله اقتصاد و نظام مسائل اقتصادی مورد توجه است. امروز در مسائل اقتصادی ابتدا شناخت مساله و دوم شناخت راه‌حل و راهکارهای حل مساله و سوم تعیین اولویت‌ها و چهارم در میدان عمل و اقدام، میدان‌داری کردن مطرح است. در اتاق در بسته و در اتاق‌های جلسه نشستن و با کسانی که در این میدان حضور دارند، همراه بودن مهم است. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما ایران قوی می‌خواهیم و برای ایران قوی زمینه و بسترها در کشور موجود است، تصریح کرد: ذخایر مادی و معنوی، نیروی انسانی کارآمد و دلسوز و ذخایر، معادن و گنجینه‌های خداوندی به کشور عنایت شده و آنچه در این میان حلقه مفقوده است، مسأله مدیریت کارآمد قوی و جهادی است که بتواند تمام این امکانات و ذخایر را به قدرت و قوتی در حوزه اقتصاد تبدیل کند. رئیسی با بیان اینکه دولت قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمی‌گیرد و اقتضای آن تشکیل مدیریت کارآمد و قوی اقتصادی در دولت است، خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی در دولت باید بسیار قوی، هماهنگ و کارآمد با یکدیگر باشند و هر کدام یک آهنگ‌ ساز نکنند. برای انجام کار اقتصادی قوی در دولت باید کارشناسی قوی شود. کار باید مبتنی بر کار کارشناسی باشد. کار فنی قوی، کار‌شناسی می‌خواهد و تصمیمات خلق‌الساعه لحظه‌ای اقتصاد کشور را دچار مشکل می‌کند و ثبات بازار و تولیدکننده در تولید و بازاریابی و عرضه کالا در بازار را می‌گیرد، لذا تصمیمات باید از ثبات برخوردار باشد و این اقدام از مسائل بسیار مهمی است که باید در دولت شکل گیرد. وی ادامه داد: من خودم ذاتا یک مدیر میدانی هستم. در همه عرصه‌ها به هر استانی وارد شدم، نخستین نشستی که داشتم با تولیدکنندگان و کارآفرینان بوده است. وقتی تولید مسأله مهم یک کشور و شعار سال می‌شود، منِ دستگاه قضایی نمی‌توانم از این شعار مستثنا باشم. شعار تولید هم برای دیپلماسی وزارت امور خارجه مسأله اول می‌شود، چون دیپلماسی اقتصادی همیشه مسأله مهمی بوده است. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: همه کشور باید متاثر از این شعار باشد. وقتی این شعار مسأله اول می‌شود، من هم به دادستان‌ها و قضات می‌گویم هر موردی را خواستید دنبال کنید، بدانید تولیدمحور است و نباید آن را دچار وقفه کنید. ما می‌گوییم هیچ کارخانه‌ای نباید دچار وقفه شود و حتی رسیدگی‌ها نباید وقفه در تولید کارخانه‌ای ایجاد کند. 
رئیسی عنوان کرد: معتقدیم اصل ۴۴ باید به عنوان یک سیاست در کشور اجرا شود. یعنی اینکه دولت متصدی خوبی برای اقتصاد نیست و اقتصاد باید به بخش خصوصی واقعی نه خصولتی داده شود. اصل ۴۴ سیاست مصوب نظام است که بر اساس قانون اساسی رهبری ابلاغ کرده‌اند و باید اجرا شود. اشکالی که در برخی واگذاری‌ها داریم، اشکال مصداقی است و در چند مورد گزارش شده که در روند واگذاری دچار مشکلات قانونی شده است، لذا اصل خصوصی‌سازی باید ادامه پیدا کند. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه نظارت وظیفه دولت است، گفت: هدایت، حمایت و نظارت کار دولت است و بخش خصوصی باید فعال باشد و تمام آن مواردی که فعالیت بخش خصوصی را کند می‌کند باید برداشته شود. برای مثال تجدیدنظر در مجوزها امری بسیار ضروری است و باید انجام شود اما نباید به کند شدن بخش خصوصی بینجامد. ما معتقدیم این مسائل حتما حل‌شدنی است. 
 
* ارزپاشی در بازار و از طرفی اعلام اینکه «خزانه خالی است» غلط است
رئیسی با طرح این سوال که کنترل نرخ ارز چگونه ممکن است؟ بیان کرد: یک روز ارز پاشیدن در بازار و روز دیگر اعلام کردن که خزانه کشور خالی است، هر دو غلط است. مدیریت ارز اینگونه است که باید به بازار نقش داد که در تصمیم‌گیری و اجرا هر دو دخیل باشد. ارتباط بین بازار و نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی یک ضرورت است. حتی معتقدم ارتباط بین بازار، تولید، اقتصاد، صنعت و دانشگاه یک ضرورت است. دانشگاه نظریه‌های بسیار عالی می‌دهد و این نظریه‌ها برای اجرایی شدن نیازمند آن است که میان اقتصاد و تولید و دانشگاه ارتباط برقرار شود. 
 
* در واگذاری‌ها باید ظرفیت تعاونی را مدنظر قرار دهیم
رئیسی با تاکید بر لزوم ارتباط اقتصاد با دیپلماسی تصریح کرد: بازار ایجاد کردن برای تولید داخلی از اقدامات مهم دیپلماسی ما است. درصد حضور ما در منطقه چقدر است؟ سهم ما در منطقه، اقتصاد و صادرات منطقه، سهم ایران بزرگ و فعال است؟ ما ۱۵ کشور در منطقه داریم و با عموم آنها می‌توانیم ارتباط خوبی بویژه در زمینه صادرات داشته باشیم. ایجاد یک بازار، وظیفه نظام دیپلماسی است. آنچه باید بگویم این است که برای اینکه بتوانیم به نحوی عمل کنیم که روزی جوجه‌ها زنده زنده کشته نشوند و جوجه‌کشی راه نیفتد و یک روز هم مردم در صف مرغ نباشند، نیاز به تنظیم و مدیریت داریم. وی ادامه داد: اینکه یک روز پیاز و گوجه و هندوانه از بین نرود و یک روز با قیمت چندبرابر به مردم عرضه نشود، نیازمند مدیریت است. در کشور ما همه چیز وجود دارد اما به مدیریت نیاز دارد و اگر این مدیریت درست اعمال شود، ذخایر به حد نیاز موجود است. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه در هر امری باید منفعت مردم مدنظر باشد، افزود: اقدامات باید کاملا مردمی باشد و منافع مردم در هر مسأله‌ای باید دیده شود و هر تصمیمی قرار است گرفته شود، نگاه شود که مردم با آن چه وضعیتی دارند. رئیسی بیان کرد: نکته‌ای درباره بخش تعاونی وجود دارد؛ توسعه پایدار متاثر از اجرای قوانین و مقررات است. بخش تعاونی، قوانینی دارد، چرا اجرا نمی‌شود؟ ما حتما این مقررات را اجرا می‌کنیم. توسعه تعاون نیاز به سند دارد و سند توسعه تعاون مصوب است و وجود دارد و باید اجرایی شود. در واگذاری‌ها باید ظرفیت تعاونی را مدنظر قرار دهیم. ظرفیت تعاونی‌ها در تولید و تامین و توزیع کالا بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه باشد. بخش تعاون می‌تواند هم در تولید و هم در توزیع نقش مهمی ایفا کند. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: در مجلس قانونی تحت عنوان بهبود فضای کسب‌وکار وجود دارد و تصویب شده است و قانون باید اجرا شود. مجری قانون باید قانون را اجرا کند. نزدیک‌ترین امر به اجرای عدالت، اجرای قانون در کشور است. ما یکی از محورهای مهم کشور را قانونمداری می‌دانیم و معتقدیم کشور ما کشور انتخابات و کشور ناظر به رای مردم برای شکل‌گیری تمام نهادها در کشور است. اگر کشور بر پاشنه قانونمداری و مدار قانون نچرخد، دچار مشکل خواهد شد. به قانونمداری به عنوان یک محور باید توجه کرد و ان‌شاءالله قانون بهبود فضای کسب‌و‌کار را اجرایی خواهیم کرد. 
 
* حضور حجت‌الاسلام رئیسی در بازار تهران
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری همچنین پس از نشست با فعالان بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی، با حضور سرزده در بازار تهران، به میان بازاریان و کسبه رفت و ضمن گفت‌وگوی رودررو با مردم، صحبت‌های کسبه و بازاریان را در مورد فضای کسب و کار و  مشکلات آنها را در این خصوص شنید.

Page Generated in 0/0155 sec