فاطمه صابری: نوار غزه جمعهشب گذشته بیخوابی دیگری را تجربه کرد اما این بار نه به دلیل بمباران شدید اسرائیل در جنگ 12 روزه، بلکه به خاطر جشن و پایکوبیهای شادمانه مردم فلسطین - که شاهد آتشبس و شکست مفتضحانه اسرائیل بودند - در حالی که بلندگوهای مساجد در حمایت از مقاومت شعار سر میدادند و اتومبیلها، خیابانهای غزه را پر کرده و پرچمهای فلسطین و مقاومت از پنجرهها به اهتزاز درآمدند؛ اما در آن سوی مرزهای فلسطین، برای اولینبار در تاریخ 7۳ ساله اشغال فلسطین، خیابانهای کشورهای عربی که حاکمانشان به دنبال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بودند، خاموش شدند تا برای اولینبار هژمونی همبستگی با فلسطینیها در سطح جهان، تغییر شکل دهد و ناسیونالیسم عربی مدافع ملت مظلوم فلسطین، جای خود را به همراهی ملتهای مسلمان بویژه ملتهای محور مقاومت در منطقه و افکار عمومی سراسر جهان بدهد.
* معامله بر باد رفته قرن
فلسطین دوقطبی شده بین کرانه باختری و غزه، این بار متحد با برادران خود در قدس شرقی، در دفاع از حقوق ساکنان محله «شیخ جراح»، جلوهای از وحدت و یکپارچگی را به اسرائیل و جهانیان مخابره کردند و به دشمن وحشی و گرگصفت خود اسرائیل، فهماندند در برابر قیام یکپارچه ملت فلسطین ناتوان است. در این ۱۲ روز، رژیم جابر و ظالم اسرائیل، جنایات بزرگی عمدتا در غزه مرتکب شد که افکار عمومی بسیاری از مردم جهان را به واکنش واداشت. راهپیماییهای گسترده در سراسر جهان اسلام و اروپا و آمریکا و دیگر کشورهای جهان به همراه موج رسانهای پیرامون جنایات اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین در شبکههای اجتماعی باعث شد اسرائیل این بار فشار روانی فراوانی را ضد خود برانگیزد تا در نهایت ناچار شود آتشبس را بدون طرح هیچ قید و شرطی بپذیرد. اکنون این نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو است که مفتضحانه توسط اعضای حزب خود، لیکود، به دلیل عدم مقابله با بحران مورد انتقاد قرار گرفته است.
گیدئون ساعر، از اعضای حزب لیکود و وزیر پیشین آموزشوپرورش رژیم غاصب اسرائیل در توئیتر خود نوشت: نتانیاهو با داشتن بهترین نیروی اطلاعاتی و هوایی در جهان، تنها موفق شد آتشبس بیقید و شرط را به شکل نامناسب از حماس تقاضا کند؛ و این توقف یکطرفه درگیریها با حماس، ضربهای جدی به بازدارندگی اسرائیل نسبت به حماس خواهد زد. توقف فعالیتها و حملات نظامی اسرائیل بدون اعمال هیچ دستاوردی در محدودسازی تسلیحات حماس، و بدون بازگشت سربازان و غیرنظامیانی که در غزه نگهداری میشوند، یک شکست سیاسی خواهد بود.
هری فاوست، خبرنگار اورشلیم AJE، در مصاحبه با الجزیره گفت در اسرائیل، بهرغم ادعای وزیر جنگ این رژیم مبنی بر عقب افتادن حملات حماس و موفقیت در بمباران غزه و آتشبس، همچنان شک و تردید وجود دارد.
آکیوا الدار، دیگر تحلیلگر سیاسی اسرائیلی نیز در گفتوگو با شبکه الجزیره گفته است: من فکر میکنم استراتژی اسرائیل که تقسیم بین جوامع فلسطینی در غزه، کرانه باختری و قدس شرقی بود، برای نخستینبار بعد از سالهای طولانی، شکست خورده است. وی همچنین بیان کرد: بعد از اینکه به ترمیم زخمهای اسرائیل و اعراب در اسرائیل اعتقاد داشتیم، دوباره این زخمها باز شدند و اکنون بین اکثریت اسرائیلیها و فلسطینیها، آتشبسی برقرار نیست. الدار همچنین معتقد است احتمالا نتانیاهو شرکای خود را از جناح راست رادیکال که از آتشبس بسیار ناراضی هستند، از دست میدهد.
تجربه «شیخ جراح» در ایستادگی در برابر زورگویی رژیم و شهرکنشینان مزدور و آزمون همکاری غزه با قدس و کرانه باختری، راهکار آینده فلسطینیها را نشان داد؛ و اکنون مردم مظلوم اما مقتدر فلسطین، خوب میدانند فعلا این «مقاومت و دیپلماسی سخت» است که امنیت آنها را تأمین و از اماکن مقدس آنها و مردم محافظت و در نهایت رؤیای آزادسازی قدس شریف را به واقعیت تبدیل خواهد کرد. وقتی تجربه تلخ مذاکرات اسلو جلوی چشمان هر فلسطینی قرار دارد، وقتی طی یک جنگ نابرابر 12 روزه -که زندگی کودکان غزه را به جهنم تبدیل کرد- از «مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل میلی» هیچ بیانیه واحدی صادر نشد، وقتی در سراسر جهان فریاد خشم مردم در خیابانهای لندن، آمریکا، آفریقا و... شنیده شد اما در برخی خیابانهای عربی مثل بحرین، امارات و عربستان هیچ صدایی شنیده نشد؛ این فلسطینیهای تحت اشغال هستند که میدانندنباید به «مذاکره و جریانات سازش داخلی» و «جلسات سازمان ملل» و «اجلاس سازمان همکاری اسلامی» امیدی ببندند. بنابراین طبق پیام رهبر حکیم انقلاب به ملت فلسطین، این آمادگی جوانان فلسطینی و قدرتنمایی مجموعههای ارزشمند جهادی، و اعداد قوه به صورت مستمر است که تنها فلسطین را روزبهروز قدرتمندتر و دشمن غاصب را روزبهروز ناتوانتر و زبونتر خواهد کرد.
* نابودی قطعی اردوگاه تروریستی اسرائیل
همانطور که رهبر انقلاب در سخنرانی روز قدس امسال فرمودند: «حرکت نزولی و رو به زوال دشمن صهیونیستی آغاز شده و وقفه نخواهد داشت و همافزایی مسلمین بر محور قدس شریف، کابوس دشمن صهیونیست و حامیان آمریکایی و اروپایی آن است». بنابراین طبق این وعده صادق، نابودی ایده فلسطین مسیحی- یهودی و دولت صهیونیسم، تنها با احساس مسؤولیت و تکلیف دینی یکسره دنیای اسلام در برابر قضیه فلسطین است که قابل انجام است.
رهبر انقلاب بعد از پیروزی مقاومت در جنگ 12 روزه «سیف القدس»، در پیامشان به ملت فلسطین فرمودند: «عقل سیاسی و تجربههای حکمرانی این تکلیف دینی را تأیید میکند که دولتهای مسلمان باید در پشتیبانی از ملت فلسطین صادقانه وارد میدان شوند، چه در تقویت نظامی، چه در پشتیبانی مالی که امروز بیش از گذشته مورد نیاز است، و چه در بازسازی زیرساختها و ویرانیها در غزه». ایشان همچنین تأکید کردند: «مطالبه و پیگیری ملتها، پشتوانه این خواسته دینی و سیاسی است. ملتهای مسلمان، باید انجام این وظیفه را از دولتهای خود مطالبه کنند و خود ملتها نیز در حد توان موظف به پشتیبانی مالی و سیاسیاند».
در این میان نامههای متعدد جریانات مقاومت فلسطین به رهبر انقلاب، از جمله نامه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، نامه زیاد النَخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و نامه قدردانی گروههای متعدد مقاومت در فلسطین، همه بیانگر آن است که چگونه ابتکار امام خمینی(ره) در اعلام روز جهانی قدس و مواضع پایدار رهبر انقلاب و ملت سربلند ایران به عنوان محور مقاومت در منطقه در حمایت از مردم و گروههای مقاومت فلسطینی، در پایداری مقاومت فلسطینی مؤثر بوده است. حال اگر این حمایت از جانب دیگر کشورهای اسلامی و ملتهای مسلمان افزایش یابد، وحدت و اراده جمعی 14 میلیون فلسطینی در درون سرزمین و بیرون آن، همچون سلاحی قدرتمند، کاخ طاغوت ۷ دههای اسرائیل و استکبار جهانی را در این منطقه ویران میکند؛ همان تجربهای که ملت ایران ۴۰ سال پیش با دستانی خالی آن را در میدان به جهانیان نشان داد.
بنابراین طبق بیانات حکیمانه رهبر انقلاب، با توجه به حوادث گوناگون سیاسی و اجتماعی در اروپا و آمریکا- که ضعفها و اختلالات عمیق ساختاری و مدیریتی و اخلاقی غربیها را در برابر جهانیان عریان کرده- و نیز رشد توانمندیهای نظامی و غیرنظامی ائتلاف نیروها و کشورهای مقاومت در حساسترین مناطق اسلامی از جمله لبنان، سوریه، عراق، یمن و بحرین، همگی موازنه قوا را به نفع دنیای اسلام تغییر داده است و سیر نزولی و افولی اردوگاه غرب را حتمی کرده است. در نتیجه، برای تکامل تدریجی این رؤیای صادق، باید همافزایی کشورهای مسلمان، حول قضیه فلسطین - به معنی غزه، قدس، کرانه باختری و سرزمینهای ۱۹۴۸ و حتی اردوگاهها- و سرنوشت قدس شریف باشد. تجهیز جریانهای درون فتح و سازمان آزادیبخش فلسطین در کرانه باختری که از روند سازش سرخورده شدهاند، باعث همافزایی قدرت مقاومت در فلسطین میشود؛ تا در نهایت مجاهدان فلسطینی بتوانند مبارزه مشروع و اخلاقی خود با رژیم غاصب را به قدری ادامه دهند که اسرائیل و قدرتهای حامی آن ناچار شوند مطالبه برگزاری همهپرسی ملی در سرزمین فلسطین، میان ساکنان اصلی از هر قوم و دین و از جمله آوارگان فلسطینی بیرون از مرزها را -که توسط جمهوری اسلامی در اسناد سازمان ملل به ثبت رسیده است- قبول کنند؛ و تنها این نظام سیاسی است که میتواند آوارگان را به داخل برگرداند و سرنوشت بیگانگان سُکنی گزیده را تعیین کند.