printlogo


کد خبر: 234201تاریخ: 1400/3/12 00:00
اخبار

مجلس با تمام توان از عشایر حمایت می‌کند
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌ زیست مجلس گفت: دولت باید برای رفع مشکلات به وجود آمده برای عشایر از طریق خرید تضمینی، دام آنها را با قیمت مناسب خریداری کند. محمد رشیدی درباره اثرات خشکسالی بر وضعیت دامداری عشایر کشور، گفت: خشکسالی در سال آبی جاری مشکلات شدیدی را برای کشاورزان و عشایر کشور به وجود آورده و موجب زیان آنها شده است.  عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات ناشی از خشکسالی برای عشایر کمبود خوراک دام و علوفه است، عنوان کرد: پرورش دام عشایر به وضعیت مراتع بستگی دارد و در حال حاضر با توجه به میزان کم بارش‌ها، شرایط مراتع کشور مناسب نیست و عشایر نمی‌توانند از علوفه آن استفاده کنند.  نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت باید برای رفع مشکلات به وجود آمده برای عشایر از طریق خرید تضمینی، دام آنها را با قیمت مناسب خریداری کند، افزود: راه‌حل دوم دولت برای حمایت از عشایر دامدار، تامین علوفه مورد نیاز برای جلوگیری از سرگشتگی است. نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی از طریق سازمان امور عشایری و وزارت جهاد کشاورزی مشکلات به وجود آمده برای عشایر در خشکسالی را پیگیری می‌کند، تصریح کرد: مجلس با تمام توان از عشایر حمایت می‌کند تا در شرایط فعلی کشور متضرر نشوند، زیرا بخش عمده‌ای از گوشت مورد نیاز کشور توسط عشایر تولید و تامین می‌شود.
***
۹۵ درصد مردم مشمول مالیات  بر عایدی سرمایه نمی‌شوند
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه شامل ۹۵ درصد مردم نمی‌شود، گفت: این مالیات شامل گروه اندکی است که بر اساس فعالیت‌های سوداگرانه اقتصادی، عایدی دارند.  حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی با بیان اینکه کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس تصویب شده است، گفت: این طرح روی مالیات بر فعالیت‌های سوداگری که تا به حال جایی ثبت نشده و با درآمدهای کلان و نجومی در زمان محدود و بدون پرداخت مالیات، تمرکز دارد و شامل 4 عنوان ارز، املاک، خودرو و سکه می‌شود. میرتاج الدینی درباره استثنائات این طرح تصریح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه شامل کسانی که نمایشگاه ماشین دارند و بنگاهداران املاک نمی‌شود و همان مالیات معمول را می‌پردازند. وی با بیان اینکه این مالیات شامل 95 درصد مردم نمی‌شود، گفت: این مالیات شامل کسانی است که در مدت کوتاهی به صورت تصاعدی سودی حاصل کرده‌اند و حتی خانواده‌هایی که هر عضو آن به طور مثال خودرویی داشته باشند، مشمول این نوع مالیات نخواهند بود. نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن تأکید بر لزوم وجود فرمولی برای تعیین محاسبه نرخ تورم، اظهار کرد: در بحث بررسی جزئیات، این پیشنهاد در کمیسیون مورد توجه قرار خواهد گرفت.  میرتاج الدینی درباره مالیات بر سرمایه خاطرنشان کرد: مجلس مسیر میانه را انتخاب کرده و با هدف توزیع عادلانه ثروت در جامعه و تنظیم آن، بیشتر نشدن ضریب جینی و فاصله طبقاتی و رشد اقتصادی متعادل در اصل درآمدها در چارچوب اقدامات کلان، مسیر خود را طی می‌کند. وی گفت: درآمد حاصل شده وارد خزانه کل می‌شود و از 6 تا 8‌درصد درآمد را می‌توان از طریق این مالیات به دست آورد و موجب می‌شود تراز عملیاتی بودجه کشور مثبت شده و کسری نخواهیم داشت.  میرتاج الدینی متذکر شد مردم نگران این مالیات نباشند چرا که شامل گروه اندکی است که بر اساس فعالیت‌های سوداگرانه اقتصادی، عایدی دارند.
***
صادرات 11 میلیارد دلاری ایران به عراق در 5 سال
مدیرکل دفتر عربی و آفریقای سازمان توسعه تجارت گفت: در 5 سال اخیر مجموع صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به عراق ۱۱ میلیارد دلار بوده که 7/۳ میلیارد دلار آن متعلق به گروه میوه و تره‌بار بوده است.  فرزاد پیلتن اظهار داشت: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، حدود  ۳۰ درصد از کل صادرات ایران به عراق را محصولات کشاورزی و صنایع غذایی شامل میوه و تره‌بار، صنایع تبدیلی، محصولات لبنی، شیرینی و شکلات و فرآورده‌های غلات، محصولات حیوانی، خشکبار و گل و گیاه دارویی، خوراکی، زینتی و صنعتی تشکیل داده که میوه و تره‌بار بیشترین حجم از این گروه را به خود اختصاص داده‌ است. وی افزود: در این مدت، با وجود شکل‌گیری روند تولید این نوع محصولات در عراق و اعمال ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای در زمینه واردات برخی کالاها توسط دولت عراق، محصولات صادراتی ایران در بازار محصولات کشاورزی و صنایع غذایی این کشور توانسته به حضور پررنگ خود ادامه دهد. پیلتن تاکید کرد: میوه‌ها و سبزی‌های تازه، گوجه فرنگی، سیب درختی، هندوانه، سیب زمینی، پیاز، خیار و کیوی به ترتیب مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران به عراق در بازه زمانی مذکور بوده است.  برای بررسی بیشتر کالاهای صادراتی کشاورزی ایران به عراق نشست میز کشوری روز سه‌شنبه ۱۸ خرداد سال جاری با حضور نمایندگان نهادها و دستگاه‌های دولتی و خصوصی ملی و استانی و فعالان در صادرات محصولات کشاورزی کشور مانند وزارت جهاد کشاورزی، گمرک، سازمان استاندارد، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، اتحادیه‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی و وزارت امور خارجه در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار می‌شود. بر اساس آخرین اعلام گمرک، اردیبهشت ماه سال‌جاری ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای صادراتی و وارداتی به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بین ایران و سایر کشورها مبادله شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن و ارزش به ترتیب 6/6 درصد و ۳۸ درصد رشد را تجربه کرده است. در این میان عراق با ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ارزش ۹۵۳ میلیون دلار در مقام دوم در میان 5 کشور نخست صادراتی قرار گرفته است.

Page Generated in 0/0055 sec