printlogo


کد خبر: 234224تاریخ: 1400/3/13 00:00
فرخ‌نژاد و عبدی‌پور برای «میجر» از جشنواره جهانی فجر جایزه گرفتند
رد شده در جشنواره فجر، تقدیر شده در جهانی

مراسم اختتامیه سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف به صورت مجازی برگزار شد که فیلم سینمایی «میجر» که در جشنواره داخلی فجر از طرف هیأت داوران پذیرفته نشده بود، در جشنواره جهانی فجر سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره را از آن خود کرد. به گزارش «وطن‌امروز»، دبیر سی‌و‌هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر در این مراسم گفت: طی یک سال گذشته شاهد برگزاری جشنواره‌های مختلفی در سراسر دنیا بودیم و تجربیات بسیاری را کسب کردیم؛ در واقع نقشی هم ایفا کردیم و در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا، تبدیل به الگویی در برگزاری جشنواره بین‌المللی به صورت فیزیکی و مجازی شدیم. محمدمهدی عسگرپور ادامه داد: تعداد مخاطبان حضور در بخش‌های مختلف جشنواره نزدیک به ۱۰ هزار نفر بود که این خود آمار بسیار خوبی به شمار می‌رود. همچنین «فیاپف» (فدراسیون بین‌المللی انجمن تهیه‌کنندگان فیلم) جشنواره جهانی فجر را به عنوان یک جشنواره غیرتخصصی رقابتی تایید کرد که این اتفاق گام جدیدی برای سینمای ایران و سینمای منطقه به شمار می‌رود. در ادامه مراسم، فیلم سینمایی «میجر» به کارگردانی احسان عبدی‌پور به عنوان برنده جایزه نتپک جشنواره اعلام شد. هیات داوران فیپرشی این دوره از جشنواره نیز جایزه خود را به فیلم «۲۰۰ متر» به کارگردانی امین نایفه اهدا کردند. داوران بخش بین‌الادیان جایزه این بخش را به «سگ‌ها دیشب نخوابیدند» به کارگردانی رامین رسولی دادند. در ادامه جایزه بخش محمد امین(ص) توسط محمدمهدی عسگرپور به فیلم «هراس» از بلغارستان اهدا شد. تهیه‌کننده این فیلم سینمایی از هیات داوران برای دریافت این جایزه تشکر کرد و یادآور شد که همیشه تحسین‌کننده سینمای ایران بوده و دریافت این جایزه را برای خود یک افتخار می‌داند. این فیلم نشان‌دهنده اخلاقیات پیامبروار است تا بتواند پیام ما را به عنوان فیلمساز منتقل کند. در بخش بعدی جایزه بهترین فیلم اول به فیلم «بوتاکس» کاوه مظاهری اهدا شد. 
در ادامه هیات داوران بخش جلوه‌گاه شرق جایزه ویژه این بخش را به فیلم «بیت لحم ۲۰۰۱» به کارگردانی ابراهیم حنضل اهدا کردند. همچنین در ادامه سیمرغ نقره‌ای بهترین فیلمنامه این بخش به فیلم «۲۰۰ متر» اهدا شد. امین نایفه، نویسنده این فیلم سینمایی بعد از دریافت این جایزه بیان کرد: از شما ممنونم و این جایزه به عنوان یک نویسنده در آینده کاری من بسیار تاثیرگذار است. جایزه‌ام را به خانواده‌ها در فلسطین اهدا می‌کنم و امیدوارم روزی همه‌مان طعم آزادی را بچشیم. 
سیمرغ نقره‌ای بهترین کارگردانی در بخش جلوه‌گاه شرق نیز به علیرضا صمدی برای فیلم «صحنه‌زنی» اهدا شد. جایزه بهترین فیلم این بخش نیز به «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینی‌وند اهدا شد. در ادامه برگزیدگان بخش سینمای سعادت معرفی شدند. لوح تقدیر بهترین فیلم کوتاه این بخش به «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمی‌خانی اهدا شد. همچنین در ادامه سیمرغ نقره‌ای بهترین بازیگر مرد این بخش به حمید فرخ‌نژاد برای فیلم «میجر» داده شد. جایزه بهترین بازیگر زن بخش سینمای سعادت توسط فاطمه معتمدآریا به لائورا برن بازیگر فیلم سینمایی «هلن» به کارگردانی آنتی یوکینن اهدا شد. جایزه بهترین فیلمنامه بخش سینمای سعادت نیز به فریت کاراهان و گلستان آچت نویسندگان فیلم «حافظ برادر» تعلق گرفت. 
جایزه بهترین کارگردانی در بخش سینمای سعادت به دنی کوته، کارگردان فیلم سینمایی «بهداشت اجتماعی» از کانادا اهدا شد. این کارگردان در پیامی ویدئویی خطاب به جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: اگر چه از نظر مسافت از هم دوریم اما سینما ما را به هم پیوند می‌دهد. امیدوارم فیلم من لبخندی را به لب‌های مخاطبان این رویداد نشانده باشد. در بخش پایانی اهدای جوایز، سیمرغ زرین بهترین فیلم بخش سینمای سعادت به «نور طبیعی» به کارگردانی دنژ ناگ اهدا شد. این کارگردان در پیامی ویدئویی بیان کرد: عمیقا تحت‌تاثیر این جایزه ارزشمند قرار گرفته‌ام. افتخار بزرگی برای من است که از ایران با فرهنگ سینمایی غنی و جذاب جایزه‌ای دریافت می‌کنم. نخستین تجربیات سینمایی من به تماشای فیلم «خانه دوست کجاست؟» فیلم شاعرانه، ساده و پاک زنده‌یاد عباس کیارستمی برمی‌گردد. از هیات داوران و جشنواره بابت دریافت این جایزه تشکر می‌کنم و غمگینم که در تهران کنار شما نیستم و از بوداپست مجارستان همراه‌تان هستم. مراسم اختتامیه سی‌‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به صورت مجازی برگزار شد و برگزیدگان به صورت ویدئویی پیام‌های‌شان را به جشنواره ارسال کردند. 

Page Generated in 0/0219 sec