قیمت ۱۵۰ هزار تومانی گوشت در سایه توزیع نامناسب توسط دولت
جلال محمودزاده، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار، گفت: بخشی از افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار به دلیل برآورد قیمت محصولات است، در حال حاضر قیمت تمامشده تولید هر کیلوگرم گوشت قرمز بسیار بالاتر از نرخ تعیینشده است. نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر دامداران کاه را با قیمت 3 هزار و 500 تومان و یونجه را با قیمت 4 هزار تومان خریداری میکنند، ادامه داد: قیمت تمامشده گوشت قرمز بسیار بالاتر از نرخ مصوب است به همین دلیل دامداران دامهای خود را در اختیار واسطهها و قاچاقچیان برای صادرات غیرقانونی قرار میدهند. وی با تاکید بر اینکه گوشت برای رسیدن به دست مصرفکنندگان 4 الی 5 بار بین واسطهها دست به دست میشود و این موضوع قیمت این محصول را افزایش میدهد، عنوان کرد: رقم 150 هزار تومانی گوشت به دلیل عدم توزیع نامناسب آن در بازار توسط دولت است. محمودزاده با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید از تعاون روستایی و تشکلهای بخش خصوصی برای توزیع گوشت قرمز استفاده کند، گفت: حذف واسطهها باعث جلوگیری افزایش هزینههای بالاسری میشود و گوشت در نهایت با قیمت 90هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
***
وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی ابلاغ شد
معاون اول رئیسجمهور افزایش وام مسکن روستایی به ۱۰۰ میلیون تومان را به وزارت راهوشهرسازی و بنیاد مسکن ابلاغ کرد. اسحاق جهانگیری مصوبه هیات وزیران درباره تسهیلات مسکن روستایی را به وزارت راهوشهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه بانک مرکزی باید نسبت به تعیین بانکهای عامل و سهمیه هر کدام برای بهسازی و نوسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی، حاشیه شهرها و شهرهای زیر 250 هزار نفر اقدام کند. نوع ضمانت این تسهیلات، سفته زنجیرهای تعیین شده است. سقف تسهیلات مذکور در سال جاری، ۱۰۰ میلیون تومان و دوره بازپرداخت آن ۲۰ ساله خواهد بود. بر اساس مصوبه مذکور، تسهیلات مسکن روستایی به صورت یارانهای با نرخ ۵ درصد است؛ سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف خواهد شد مابهالتفاوت این نرخ سود را با نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار که در حال حاضر ۱۸ درصد است، از محل بودجه سنواتی به بانک مرکزی بازپرداخت کند. بنیاد مسکن نیز مکلف به همکاری با بانک مرکزی در زمینه تعیین سهمیه هر استان مبنی بر تعداد واحدهای مسکونی مشمول دریافت این تسهیلات در آن استان شده است.
***
استقراض مجدد هما از سازمان بنادر
بر اساس آنچه ایرانایر اعلام کرده، در جلسهای با حضور نعمتالله ترکی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راهوشهرسازی و علیرضا برخور، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، دستور محمود اسلامی، وزیر راهوشهرسازی مبنی بر استقراض ایرانایر از سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برای پرداخت حقوق بازنشستگان هما اعلام شد. بر اساس آنچه از سوی ایران ایر منتشر شده، ۲ نهاد تابعه وزارت راه، علاوه بر آنکه حقوق بازنشستگان را تأمین میکنند، بخشی از مابهالتفاوت حقوق شاغلان ایران ایر را هم تأمین خواهند کرد. پیش از این نیز اسلامی در نامهای به مدیرعامل هما، بشدت از عقب افتادن حقوق فروردینماه بازنشستگان ایران ایر انتقاد کرده بود؛ با این حال برای حقوق معوقه اردیبهشت بازنشستگان هما نیز راهکار محمد اسلامی، همان راهکاری است که عباس آخوندی در آذر ۹۶ برای جبران کمبود منابع مالی هما در زمان مدیرعاملی فرزانه شرفبافی ارائه کرده بود. محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، آذر ۹۶ در مراسم الحاق ۲ فروند ایتیآر جدید به ناوگان هما، از استقراض ایران ایر از سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد و گفت: استقراض هما از دیگر نهادهای تابعه وزارت راه، در شأن ایرلاین حامل پرچم ایران نیست.
***
افزایش واردات برق برای تأمین نیاز کشور
سخنگوی صنعت برق از آغاز واردات ۱۴۰ مگاواتی برق به ایران از ترکمنستان خبر داد و گفت: این میزان میتواند بخشی از نیاز منطقه خراسان را تامین کند. مصطفی رجبیمشهدی اظهار داشت: با اتصال خط انتقال برق ترکمنستان به سرخس، امکان واردات به میزان 140 مگاوات از این کشور به ایران فراهم شد. وی با بیان اینکه صنعت برق همه توان و ظرفیتهای خود را برای تامین برق مورد نیاز داخل به کار گرفته است، اذعان داشت: در کنار بهکارگیری همه ظرفیتها برای واردات و افزایش تولید برق، مشترکان خانگی از نقشی بسیار تاثیرگذار در این میان برخوردارند. سخنگوی صنعت برق با اشاره به هماهنگیهای شکل گرفته برای همکاری صنایع و کشاورزان در مشارکت با طرحهای تشویقمحور صنعت برق افزود: مشترکان خانگی میتوانند تنها با به کار بستن 3 راهکار ساده از بروز خاموشی احتمالی جلوگیری کنند. وی ادامه داد: قرار دادن کولرهای آبی روی دور کند، تنظیم کولرهای گازی روی 25 درجه و عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات گرم روز بین ساعت 12 تا 18، مهمترین راهکارها برای پایدار ماندن شبکه برق کشور است. رجبیمشهدی همچنین از شناسایی 226 مرکز غیرمجاز تولید رمزارز در طول یک هفته اخیر خبر داد و گفت: این تعداد مرکز با تلاشهای انجام شده توسط همکاران صنعت برق در شرکتهای توزیع و همکاری نیروهای انتظامی و امنیتی شناسایی شدند. سخنگوی صنعت برق افزود: برق مصرفی این تعداد مرکز شناسایی شده معادل برق مورد نیاز 60 هزار واحد مسکونی است. وی تصریح کرد: به عبارت دیگر با قطع برق این 226 مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز، 60 هزار واحد مسکونی از بیبرقی نجات پیدا کردند.