printlogo


کد خبر: 234283تاریخ: 1400/3/17 00:00
آمار جان باختگان کرونا طی ‌یک شبانه‌روز به 122 نفر رسید
تزریق واکسن کرونا ادامه دارد

شایعات زیادی این‌ روزها درباره توقف واکسیناسیو.ن کرونا در کشور به گوش می‌رسد اما سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز به این شایعات پایان داد و گفت: تزریق واکسن کرونا در کشور متوقف نشده و تا رسیدن محموله جدید، واکسینه شدن گروه‌های سنی پرخطر ادامه می‌یابد. علیرضا رئیسی تصریح کرد: بحث واکسیناسیون گروه سنی را شروع کردیم و ۸۰ سال به بالا را انجام دادیم، ۷۵ تا ۸۰ ساله‌ها هم انجام شد. همچنین تعداد زیادی از جانبازان و معلولان و سالمندان مستقر در خانه سالمندان را هم واکسینه کرده‌ایم. وی ادامه داد: اوایل هفته گذشته قرار بود یک محموله واکسن شامل ۳ میلیون دوز از یکی از کشورها به دست ما برسد و روند واکسیناسون بخوبی پیش می‌رفت اما چون آن محموله با تاخیر مواجه خواهد شد، برنامه ما این است فعلا برای افراد ۷۰ سال به بالا هم دوز اول و هم دوز دوم واکسن انجام شود. رئیسی تاکید کرد: فعلا نوبت واکسیناسیون گروه بعدی را به بعد از رسیدن واکسن موکول می‌کنیم اما اینکه روند واکسیناسیون متوقف شده حرف درستی نیست و تزریق برای گروه‌های سنی جدید به پس از رسیدن واکسن‌های جدید موکول شده است. وی در ادامه اعلام کرد: خبر خوب اما اینکه فردا دوشنبه (امروز) و پس فردا (سه‌شنبه) جلسه کمیته اخلاق در پژوهش و کمیته‌های بالینی برگزار خواهد شد. آخرین خبری هم که دارم این است که فازهای اول و دوم واکسن‌های ایرانی از جمله برکت روند پیشرفت خوبی دارد و اگر بتوانیم فردا (امروز) مجوز مصرف اضطراری بگیریم، به این معنی است که می‌توانیم از واکسن تولید داخل استفاده کنیم. رئیسی گفت: طی این هفته از واکسن تولید داخل حدود یک میلیون دوز به دست ما خواهد رسید و بعد از آن هم واکسیناسیون شروع خواهد شد.
 
* مجموع جان‌باختگان کرونا از مرز 81 هزار نفر گذشت
با آنکه آمار فوتی‌های ناشی از کرونا چند روزی است روند کاهشی به خود گرفته است اما کارشناسان بهداشت پیش‌بینی می‌کنند با توجه به مسافرت‌های چند روز گذشته، آمار مبتلایان در هفته‌های پیش رو افزایشی شود. به گزارش «وطن‌امروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی یک شبانه‌روز ۱۲۲ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان ناشی از این بیماری از ۸۱ هزار نفر فراتر رفت. از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه (۱۶ خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۵ هزار و ۶۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۰۲۷ نفر آنها بستری شدند. طبق اعلام وزارت بهداشت، متاسفانه در طول این مدت ۱۲۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۶۳ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۴۰۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که هم‌اکنون ۳۷۶۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۷۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶۱۹ هزار و ۷۹۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌‌شده در کشور به ۴ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۵۷۹ دوز رسیده است. 
 
* احتمال بروز پیک پنجم «کووید-۱۹» در کشور
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا ضمن تشریح وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور، تاکید کرد: استعداد بروز پیک‌های بعدی بیماری تا افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان وجود دارد، بویژه آنکه هنوز نگرانی درباره واریانت‌های جدید بیماری وجود دارد. حمید سوری با اشاره به فروکش کردن پیک چهارم کرونا، گفت: مدیریت ما در پیک چهارم کرونا نسبت به کشورهایی که درگیر واریانت بریتانیایی بودند موفق‌تر بوده است. درست است که حتی یک مورد مرگ ناشی از کرونا هم برای ما زیاد است اما نسبت به کشورهایی که مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر در روز را به خاطر واریانت انگلیسی تجربه کردند مرگ‌ومیر خیلی کمتری داشتیم. علت این توفیق در مدیریت، اول به دلیل افزایش تجربه کادر درمان و دوم به دلیل تاکید بیشتر بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده است. وی درباره پیش‌بینی شرایط بیماری در روزهای آتی، اظهار کرد: اکنون شرایط اپیدمی تابع چند نکته مهم است. بخشی از آن بستگی به سیاست‌گذاری‌ها و ساده‌انگاری در رعایت برخی از آنها همچون محدودیت سفرها، رعایت پروتکل‌ها، افزایش پوشش واکسیناسیون، شناسایی طغیان‌های جدید بیماری با واریانت‌های جدید و... دارد و بخشی دیگر نیز مستقیما وابسته به رفتار مردم است. نباید فراموش کنیم تعداد مرگ‌های روزانه ناشی از کرونا چقدر است و باید بدانیم حتی اگر واکسن تزریق کرده باشیم به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست، بلکه احتمال مرگ و بستری در صورت ابتلا کاهش می‌یابد، بنابراین باید رعایت‌ پروتکل‌ها ادامه داشته باشد. سوری درباره وضعیت بیماری در روزهای منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از آن، تصریح کرد: طبیعتا اگر موارد بهداشتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و... رعایت نشود احتمال اینکه شاهد طغیان بیماری باشیم وجود دارد. همه چیز وابسته به رفتار ما است. به طور کلی هر تجمعی می‌تواند خطرناک باشد ولی هدف از رعایت نکات بهداشتی به حداقل رساندن خطرات است. وی درباره زمان تغییر سوش غالب کشور از بریتانیایی به سایر جهش‌ها، بیان کرد: موارد جهش جدید بیماری چون عمدتا در مناطق مرزی رخ داده است بستگی به این دارد که سرعت انتشار بیماری با توجه به اقدامات بومی استان‌ها و سرعت عمل مدیریت آنها چقدر باشد. باید بتوانیم سرعت انتشار بیماری را از کانون‌های آلودگی کاهش دهیم تا فرصت کافی برای مقابله با جهش‌ها ایجاد شود و برنامه‌ریزی‌ها توسط همه نهادهای استانی اجرایی شود تا تکثیر بیماری با ویروس‌های جهش‌یافته کندتر رخ دهد. این اپیدمیولوژیست درباره احتمال بروز پیک پنجم کرونا به ایسنا گفت: استعداد بروز پیک‌های بعدی تا افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان وجود دارد، بویژه آنکه نگرانی درباره واریانت‌های جدید بیماری همچنان وجود دارد. 
 

Page Generated in 0/0072 sec