روحانی: اقدامات دولت در حوزه سلامت در تاریخ ایران یعنی از زمان هخامنشیان تا الان بینظیر بوده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز»: اجرای طرح بیمه سلامت پس از مدتی پولی شد و مشکلاتی را در بیمه روستایی ایجاد کرد
رئیس جمهور در حالی طرح تحول سلامت کشور را تحولی تاریخی و بینظیر اعلام میکند که خیلی از کارشناسان بهداشت اقدام به پوشش همگانی بیمه را مسیری درست عنوان کرده اما معتقدند این نوع خدمت با مشکلات عدیدهای همراه بوده و در عمل خدمات تمام و کمالی را به جامعه هدف نداده است.
به گزارش «وطنامروز»، حسن روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با توپی پر منتقدان عملکرد دولت خود را مورد عتاب قرار داد که خدمات دولتش را نقد نکنند، چرا که دولت یازدهم و دوازدهم در بخشهای مختلف بویژه حوزه نظام سلامت، انقلاب دیجیتال و برجام دستاوردهای قابل توجهی دارد.
دفاع رئیسجمهور از عملکرد دولتش در حالی مطرح است که به گفته کارشناسان و نمایندگان مجلس، نظام سلامت کشور بیمار است و خیلیها که در این دولت تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند به دلیل پولی شدن خدمات این نوع بیمه ناخواسته و به ناچار از دایره دریافت خدمات بیمه سلامت خارج شدند. در بخش نسخهنویسی الکترونیکی و... نیز هنوز مشکلات پابرجاست. خیلی از داروخانهها هنوز با مراکز درمانی مرتبط و هماهنگ نیستند و این موضوع مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.
حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه دیروز ستاد مقابله با کرونا گفت: طرح تحول سلامت دچار تعجب جهانیان شد و دهها رهبر دنیا به خود من گفتند که چطور توانستید اینکار را در کشورتان انجام بدهید؟ کشورهای بزرگ نتوانستند این را انجام دهند.
وی با بیان اینکه تقریبا در حال عبور از موج چهارم کرونا هستیم، به وضعیت کشور و توانمندیهای نخبگان در تولید و تجهیز وسایل ایمنی برای مبارزه با بیماری «کووید-19» اشاره کرد و گفت: دولتها در دنیا ماسک را از یکدیگر قاپیدند ولی ما در کشورمان به خودکفایی رسیدیم و ماسک را اهدا کردیم. کالا در کشور به وفور وجود داشت و در حالی که کشورهای دنیا با مشکل مواجه بودند اما ما شرایط غیرعادی نداشتیم.
وی افزود: در 16 ماه اخیر با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشدیم. بخشی از اینکه با کمبود تخت مواجه نشدیم در سایه طرح تحول سلامت بود؛ برخی این را نمیتوانند بفمهند در حالی که این ۳ کلمه است. طرح تحول سلامت دچار تعجب جهانیان شد و دهها رهبر دنیا به خود من گفتند چطور توانستید این کار را در کشورتان انجام بدهید؟
روحانی گفت: مردم ایران بدانند کار دولتهای یازدهم و دوازدهم در زمینه سلامت در تاریخ کشور بینظیر بوده و اگر حرفی در این زمینه هست، بگویید؛ تاریخ کشور از ابتدا از زمان هخامنشیان تا الان را ورق بزنید. از آن زمان تاکنون خدمات سلامت بینظیر بوده است(!) تعداد تختهای ما در ابتدای دولت یازدهم 90 هزار بوده و این میزان در پایان دولت به 160 هزار تخت بیمارستانی خواهد رسید؛ این روشن است و بسیاری از تختهای قدیمی هم بازسازی کامل شد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه تمام دستگاهها در کشور در این مدت تلاش و کوشش کردند، اظهار داشت: البته در این میان ۲ بخش فوقالعادگی ویژهای داشتند؛ یکی مدافعان سلامت که در خط مقدم بودند؛ هیچ پزشک و پرستاری بیمار را رها نکرد و البته جان خود را هم فدا کردند. شهدای سلامت برای ما بسیار ارزشمند هستند. البته دیگران هم آمدند و نیروهای مسلح، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج، هلالاحمر، بازرسیها و کسبوکارها در صحنه بودند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر نیز نقش مقام معظم رهبری، مراجع و علما اهمیت بسیار داشت و اینکه مقام معظم رهبری در هر مسالهای گفتند من تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستم، ستاد تقویت شد. یک نمونه آن نیز مراسم ماه محرم بود که ایشان تنها در حسینیه حضور داشتند و پروتکلها را رعایت کردند. همچنین مراجع هم فتوا داده و تأکید کردند؛ حوزهها، مساجد و ائمه جمعه و جماعات وارد عرصه شدند و کار بزرگی در کشور انجام شد.
وی افزود: ستاد کرونا تصمیم گرفت و از زمانی که اطمینانِ نسبی درباره واکسنها پیدا کردیم، ورود واکسن خارجی با قدرت انجام شد که عدهای مخالف بودند. ما نخواستیم فرصت را از دست بدهیم و در کوواکس ثبتنام کردیم و 16 میلیون و 800 هزار دوز سفارش دادیم. رئیسجمهور ادامه داد: اینکه در مقام عمل تأخیر شد، بحث دیگری است و از کشورهای دیگر هم واکسن خریدیم و وزارت امور خارجه، سفرا و وزارت بهداشت در این زمینه فعال بودند و حتی به شرکتهای خصوصی هم مجوز دادیم ولی تهیه واکسنها سخت بود و نتوانستند بیاورند؛ الان هم مجوز واردات دارند ولی مقداری پیچیدگی دارد و تعداد واکسن هم در دنیا محدود است.
روحانی گفت: واکسن خارجی وارد شد و طبق ردهبندی سند ملی تزریق آن صورت میگیرد؛ تاکنون بیش از 5 میلیون واکسن تزریق شده و بقیه هم وارد و تزریق میشود. همچنان واکسن را از خارج وارد میکنیم و در تولید داخلی هم به حمایت خود ادامه خواهیم داد. امیدواریم چند واکسن داخلی ما نیز بزودی به بازار بیاید؛ ۲ واکسن نزدیک است و یک واکسن دیگر هم وارد چرخه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ایران بهرغم تحریم، مشکلات و اینکه کشورهای پیشرفته در زمینه زیرساختهای بهداشتی از ما بهترند ولی وقتی تعداد فوتیها را بر مبنای یک میلیون نفر در نظر بگیریم، رتبه ما در دنیا پنجاهویکم است، یعنی 50 کشور دیگر از جمله آمریکا، سوییس، آلمان، فرانسه، انگلیس، برزیل و هند شرایط سختتری از ما داشتند. این نشان میدهد در کشور ما در زمینه مبارزه با کرونا کار بزرگی انجام شده و یکبار دیگر از همه تشکر میکنم. الحمدلله 4 موج را پشت سر گذاشتیم و تلاش میکنیم و از خدا میخواهیم که با موج پنجم مواجه نشویم و با تسریع در واکسیناسیون در هفتههای آینده شرایط بهتری داشته باشیم.
***
مشکلات نظام سلامت همچنان پا برجاست
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه رئیسجمهور اعلام میکند «از زمان هخامنشیان تاکنون اقدامات دولت در حوزه سلامت در تاریخ ایران بینظیر است» باید تحقق کنیم و کتابها باید خوانده شود که در آن زمان چند تخت بوده و اکنون به چه مقدار تخت بیمارستانی وجود دارد! همایون سامهیحنجفآبادی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه خدماترسانی در دولت روحانی در بخش سلامت دارای اشکال وکاستیهایی است، گفت: البته در این دوره پوشش همگانی بیمه رایگان برای کسانی که شغلی نداشتند اجرا شد اما پس از مدتی دولت نتوانست این راه را ادامه دهد و با مشکل جدی مواجه شد. وی تصریح کرد: با اجرای طرح بیمه سلامت متاسفانه نظام سلامت نیز دچار اشکالاتی شد؛ ایجاد اشکال در بیمه روستایی یکی از این مشکلات است که همچنان وجود دارد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: با آنکه خیلیها در طرح سلامت دارای دفترچه بیمه رایگان سلامت شدند اما دولت با تغییر رویه از بیمه سلامت به بیمه ایرانیان و پولی شدن خدمات در این نوع خدماترسانی خیلیها را مجبور کرد که از دریافت این نوع خدمت صرفنظر کنند. سامهیحنجفآبادی تصریح کرد: هر چند نباید خدمات این دولت را زیر سوال برد اما نمیتوان به این دولت نمره خوبی داد. او گفت: 2 بیمه سلامت و تامین اجتماعی که مدیریت آنها دست دولت است محدودیتها و مشکلات فراوانی را برای افراد تحت پوشش ایجاد کردهاند و این افراد در دریافت خدمات باید مخارج فراوانی بپردازند.
***
نتایج بیتدبیری دولت
حسن روحانی که مدیریت ضعیف وی در کنترل کرونا موجب افزایش ابتلا به کرونا و صعودی شدن نمودار مرگومیر شد، روز گذشته بار دیگر طلبکار شد و از اینکه کسی خدمات دولت وی را بازگو نمیکند، انتقاد کرد! به گزارش «وطنامروز» با وجود هشدار زیاد مسؤولان وزارت بهداشت و کادر درمان درباره رفع محدودیتهای کرونایی در تعطیلات نوروزی1400، دولت روحانی جادههای مرگ را بازگشایی کرد و همانطور که پیشبینی میشد وضعیت تمام کشور به حالت قرمز درآمد. در روزهای نخست سال جاری اظهارات غیرکارشناسانه رئیسجمهور مبنی بر عبور کشور از موج سوم کرونا باعث شد این ویروس کشنده در تمام نقاط ایران شیوع پیدا کند و موج چهارم کرونا کشور را فرا گیرد؛ بیماریای که به دنبال بیتدبیری تصمیمگیران ستاد ملی مقابله با کرونا افسار پاره کرد و مرگ حدود 500 نفر در یک شبانهروز را در اواخر ماه نخست سال رقم زد. پیامد این مدیریت نادرست گریبانگیر مردم شده تا شمار جانباختگان کرونا در کشور به بیش از 81 هزار نفر برسد. بیتوجهی به مسافرت به ترکیه و سایر کشورهای خارجی و سفر با رعایت کمترین شیوهنامههای بهداشتی نمونه دیگری از سهلانگاریهای دولت در مقابله با کرونا بود که شیوع گسترده آن در 40 روز نخست سال جاری هزینههای روحی، جسمی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به جامعه تحمیل کرد. این در حالی است که بازگشت موج چهارم کرونا به کشور توسط کارشناسان پیشبینی و تذکرات لازم هم داده شده بود، بنابراین دولت میتوانست تمهیدی بیندیشد که این اتفاق نیفتد. با این وجود حالا رئیسجمهور طلبکار شده و از اینکه دیگران از عملکرد دولت انتقاد میکنند شکایت دارد. اگر بیتدبیری دولت موجب آغاز موج چهارم کرونا نمیشد قطعا همگان از دولت حمایت میکردند اما متاسفانه بیتدبیری دولت بسیار هزینهساز شد.