printlogo


کد خبر: 234521تاریخ: 1400/3/23 00:00
آخرین مناظره کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد
سر نخواستن روحانی

گروه سیاسی: سومین و آخرین مناظره کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری روز گذشته برگزار شد؛ مناظره‌ای که البته پس از برخی اعتراضات در فضای عمومی و همچنین نارضایتی کاندیداهای حاضر اندکی متفاوت با ۲ مناظره قبل برگزار شد. با این حال هر قدر فرم برگزاری این مناظره تا حدودی متمایز با مناظرات پیشین بود اما استراتژی کاندیداها تغییر چندانی نکرده بود و می‌توان آن را دارای کمترین تفاوت محتوایی با ۲ مناظره دیگر دانست. 
کاندیداهای همسو با دولت بار دیگر با تمرکز بر برخی کلیدواژه‌ها سعی داشتند ضمن حمله به کاندیداهای جبهه انقلاب، جایگاه خود را از موقعیت پاسخگویی به موقعیت مطالبه‌گری تغییر دهند. در این میان محسن مهرعلیزاده نیز که حتی در همراه کردن نیروهای اصلاح‌طلب با خود به توفیقی دست نیافته بود سعی کرد بار دیگر با توهین به رقبا خود را در مرکز توجهات قرار دهد. از سوی دیگر عبدالناصر همتی هم این بار با حمله به روحانی تلاش کرد میان خود و دولت مستقر فاصله‌گذاری کند. او که چند هفته پیش، پس از قطعی شدن حضورش در میان کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری از ریاست بانک مرکزی برکنار شده بود بار دیگر این مساله را به عنوان شاهدمثالی از عدم توافق با سیاست‌های کلی دولت مطرح کرد اما پرسش‌های علیرضا زاکانی از وی و امتناعش از پاسخگویی به این سوالات باعث شد چندان در این امر توفیق نیابد. همتی که در هفته‌های گذشته با مانور دادن روی تحصیلات و سابقه اقتصادی‌اش سعی داشت برای خود پرستیژی برنده بیافریند در نهایت به تکرار برخی کلیشه‌های فرهنگی و اجتماعی با نیت ایجاد دوقطبی انتخاباتی رو آورد. 
در سوی دیگر اما کاندیداهای جریان انقلاب همانند ۲ مناظره پیشین بیشترین تمرکز خود را بر ارائه برنامه‌های‌شان در صورت انتخاب شدن معطوف کرده بودند. فقدان برنامه ایجابی ملموس در میان ۲ کاندیدای همسو با دولت باعث شد تا برنامه‌محوری کاندیداهای انقلابی و اشراف نسبت به مشکلات و راه‌های برون‌رفت از مشکلات تبدیل به برگ برنده آنها شود. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی که بیش از سایر کاندیداها هدف حملات و توهین‌های لفظی همتی و مهرعلیزاده قرار گرفته بود، همانند مناظره‌های اول و دوم بیش از هر چیز بر سابقه موفق خود در مبارزه با فساد در قوه‌ قضائیه و تلاش برای تغییر مدار دولت جدید به سمت عدالت تاکید کرد. سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی هم بیشترین زمان خود را به ارائه برنامه‌هایش در صورت آغاز به کار دولت سلام اختصاص داد و سعید جلیلی هم با تکیه بر لزوم اشراف کامل به اصل دولت‌داری و بایسته‌های ریاست‌جمهوری، بر فقدان منظومه فکری منسجم در میان کاندیداهای همسو با دولت تاکید کرد. 
مناظره سوم همانند ادوار پیشین انتخابات جنجالی‌تر از مناظره‌های اول و دوم برگزار شد؛ مناظره‌ای که مهم‌ترین وجه آن را می‌توان برائت همگانی از دولت روحانی دانست، به گونه‌ای که عبدالناصر همتی نیز که یکی از مهم‌ترین مقامات اقتصادی دولت روحانی به شمار می‌آید برای دفاع خود راهی جز تاکید بر غلط بودن سیاست‌های اقتصادی روحانی و عدم اشرافش بر مشکلات اقتصادی نیافت. شاید از این جهت بتوان مناظره پایانی کاندیداها را نشانی از بی‌اعتباری آشکار دولت مستقر دانست؛ دولتی که حتی عالی‌رتبه‌ترین مدیرانش نیز برای نجات خود راهی جز فاصله‌گذاری با آن پیدا نکردند.
 
*  نگاه مردم به من این است که حرف صادقانه می‌زنم
حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی در رابطه با «طرح جامع خود درباره ۷ دغدغه تورم، عدالت، رکود، مقابله با فساد، یارانه‌ها، اشتغال و مسکن»،گفت: ۳ موضوع اصلاح دولت، مبارزه با فساد و ناکارآمدی، حمایت از خانواده‌ها و محرومان و جهش تولید و رونق کسب‌و‌کار از دغدغه‌های مهم مردم است. ما در دستگاه قضایی با مفسد برخورد کردیم اما برخورد با فساد در دولت است.  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه درباره خانواده‌ها و اقشار محروم، برخی موارد قابل تحمل نیست، اظهار داشت: اقدامات ما باید منجر به کاهش تورم تا نیم درصد و کمتر از آن شود. رونق کشاورزی و افزایش نظارت‌های میدانی و ارائه کارت اعتباری خرید برای ۳ دهک پایین، امکان‌پذیر است. باید برای تولید و ایجاد فعالیت‌های مولد جذابیت ایجاد کرد. 
وی در بخش دوم سخنانش در واکنش به اظهارات مهرعلیزاده که به سفر رئیسی به اهواز و تجمع در آن اشاره کرده بود، گفت: به مساله خوزستان اشاره شد. مرجع قانونی در ارتباط با سفر خوزستان، ستاد ملی مبارزه با کرونای تهران و مرکز بود که اجازه دادند و همه مقدمات لازم انجام شد و خوزستان یکی از استان‌هایی بود که به آن بدهکار بودم؛ چرا اینقدر ناراحتی دارید؟
رئیسی افزود: عید ۹۹ مسؤولان بهداشت و درمان گفتند محدودیت‌ها ایجاد شود ولی آقای روحانی توجه نکرد و عید ۱۴۰۰ هم انجام نشد و از ۲۵ فروردین تازه شروع به محدودیت کردند؛ چرا به این موضوع حساس نشدید؟ بخشی که بیشترین همکاری را با کارشناسان وزارت بهداشت دارد ما هستیم. 
نامزد انتخابات ریاست‌‌جمهوری ادامه داد: از رئیس قبلی بانک مرکزی پرسیدند منافع برجام چیست، پاسخ داد هیچ! حداقل به مواضع خودتان پایبند باشید. 
وی تاکید کرد: اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است. شما وقتی جوجه‌کُشی و صف مرغ دارید، نمی‌توانید برجام را اجرا کنید. برجام یک قراردادی است که با شروط خود در کشور تصویب شده، برجام را یک دولت مقتدر می‌تواند اجرا کند. 
رئیسی در پایان بخش دوم صحبت‌هایش در واکنش به اسامی ابربدهکاران بانکی که همتی روی میز او قرار داده بود، بیان کرد: اسامی ۱۱ بدهکار بانکی را به مردم اعلام می‌کنیم تا مشخص شود ما به پرونده آنها در دستگاه قضایی رسیدگی کردیم.
رئیسی در سومین بخش از فرصت خود بیان کرد: درباره این لیستی که آقای همتی به من داده، مردم می‌پرسند اگر قرار بوده بدهند چرا اینجا و بعد از مسؤولیت می‌دهند؟ اگر هم نباید می‌داده این چه کاری است؟ ما بارها از بانک مرکزی خواستیم لیست ارزهای صادراتی را به ما بدهد. ۲۵ میلیارد دلار ارز بوده که ما هرچه پیگیری کردیم ۷ میلیارد دلار را بیشتر اعلام نکردند. بعد هم دولت فهمید که باید خودش مشکل را حل کند و به قوه‌ قضائیه نفرستد.
وی در بخش بعدی در نقد سخنان دیگر کاندیداها گفت: نمی‌دانم اگر من نبودم آقایان در جلسه چه می‌خواستند بگویند؟ اینجا جای برنامه دادن است. چرا از اقبال مردم به من ناراحتید؟ اگر شک دارید بروید بین مردم و نظرشان نسبت به خودتان را ببینید.
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: من از مردم سوال کرده‌ام، بروید بپرسید مشکل مردم با دولت چیست که با صندوق قهر کرده‌اند. چگونه عمل کردید که مردم ناراضی‌اند. این دولت با مردم و جوانان  چه کرده است.
رئیسی بیان کرد: نگاه مردم به من این است که حرف صادقانه می‌زنم. هیچ فیلتری در قوه‌ قضائیه در دوران من صادر نشده است. من گفتم دسترسی به اینترنت برای همه مردم آسان و بعضا رایگان باشد و هیچ روزنامه و رسانه‌ای در زمان من مسدود نشده و این باور من است.
وی گفت: مردم همه چیز را می‌بینند، عملکردها را هم دیده‌اند. شما از مردم ناراحتید؟ مردم به شما اقبال ندارند. مردم دیدند بانک‌ها هر کدام برای خودشان رفتار می‌کنند. می‌خواهید دوقطبی راه بیندازید؟ موفق نخواهید شد. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در جمع‌بندی و بخش پایانی آخرین مناظره انتخاباتی گفت: مسؤول طرح بنزین دولت بود. آن بخشی که در جلسه سران قوا مطرح شد فقط محل هزینه‌کرد آن بود. برای اینکه بدانند مقصر کیست هم گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هم گزارش مسؤولان عالی‌رتبه قضایی وجود دارد. در اجرای آن بی‌تدبیری شد.
رئیسی افزود: اگر کسی قرار است پاسخگو باشد آقای روحانی است. تمام بازداشتی‌ها هم مدت‌هاست که مورد عفو قرار گرفته‌اند، مگر آنهایی که ارتباط خارجی داشته‌اند. 
وی تاکید کرد: دولتی که می‌خواهد اجرای عدالت کند باید بتواند همه ظرفیت‌های کشور را استفاده کند، قدرت اجماع‌سازی و توان اجرایی قوی داشته باشد. ما برنامه‌هایی مثل برنامه توسعه پنجم و ششم را داریم که دولت به بسیاری از آنها عمل نکرده است؛ لذا برنامه وجود دارد و کارنامه مؤید برنامه است و برنامه بدون کارنامه امر شعاری است.  رئیسی در پایان گفت: مردم بدانند رئیس‌جمهور نسبت به همه مردم نگاه یکسان دارد و هر ایرانی حقش تضمین شده و شیعه، سنی، معلم، کارگر، کشاورز، همه اقلیم‌ها و گویش‌ها یکسانند و مردم نسبت به  دولت حق دارند و دولت هم وظیفه دارد.
 
*  ما یک برنامه واقعی و قابل اجرا نوشته‌ایم
سعید جلیلی در بخش اول سخنانش اظهار داشت: دغدغه مردم این است که چرا برخی موضوعات و مسائل حل نمی‌شود؟ مسائل کشور ناشناخته نیست. 
جلیلی گفت: امروز متوسط نرخ تورم کشورهای دنیا 5/2 درصد است و سوال این است که چرا در ایران حل نشده است؟ دغدغه مردم این است که چرا دولت‌ها عقب هستند؟ وی افزود: در کشوری که این همه ظرفیت‌ وجود دارد، سوال ما این است که چطور باید ابتدایی‌ترین موضوعات را حل کنیم؟
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اگر می‌خواهید این مسائل را حل کنید، یک برنامه جدی می‌خواهد. کار رئیس‌جمهور با وزیر فرق می‌کند، او باید به نقشی که هر یک از وزارتخانه‌ها دارند اشراف داشته باشد. 
جلیلی در بخش دوم سخنانش در واکنش به سخنان همتی که عامل تحریم‌ را در مشکلات کشور بسیار برجسته می‌دانست، با اشاره به اینکه ورود ثبات در سیاست‌ها و محیط اقتصادی کشور یکی از نکات حائز اهمیت است، گفت: تحریم‌ها واقعیتی است که وجود دارد و نمی‌توان منکر آن شد، ولی مهم‌تر از تحریم، بهانه تحریم‌هاست که ناکارآمدی را گردن تحریم‌ها می‌اندازند. 
وی ادامه داد: رئیس‌جمهور باید فهم صحیحی از مناسبات جهانی و ظرفیت‌های داخلی کشور داشته باشد. مشکل این است که حداقل فهم از مناسبات جهانی وجود ندارد و بر همین مبنا هم می‌خواهند نسخه بپیچند. جهش تولید منوط به جهش صادرات و جهش صادرات منوط به جهش تعاملات خارجی است که دوستان در این زمینه کارنامه بسیار ضعیفی دارند، چون تعاملات خارجی را در 3-2 کشور خلاصه کرده‌اند و معلوم است این جواب نمی‌دهد. 
جلیلی تأکید کرد: در روابط خارجی باید تهدید و فرصت را با هم دید و تهدید را به حداقل رساند و از فرصت‌ها نهایت استفاده را کرد. اکنون از هزار میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه، سهم ما چقدر است؟ ما برای تحریم بانکی ۱۱ طرح داریم که می‌شود در همین شرایط آنها را اجرا کرد اما بانک مرکزی باید بگوید چه کرده است. شما نه‌تنها در مذاکرات نتیجه نگرفتید، بلکه فرصت‌های جهانی را به خاطر مذاکره با 3-2 کشور نادیده گرفتید.
جلیلی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در پاسخ به این سوال که چگونه با بروکراسی در دولت خود مقابله خواهید کرد، اظهار کرد: من در روز اول انتخاب آقای روحانی در جلسه‌ای به او گفتم باید ماشین دولت را راه بیندازید، زیرا کندی در ماشین دولت شما را به مقصد نمی‌رساند. 
وی ادامه داد: به ضرس قاطع اعلام می‌کنم امکان تعامل سازنده با جهان وجود دارد ولی اینها نمی‌توانند. ما با عراق ۱۲ میلیارد دلار تعاملات تجاری داریم. ۱۰ میلیارد دلار که مربوط به بخش خصوصی است در حال انجام است، ۲ میلیارد دلار که مربوط به بخش دولتی است نمی‌توانند آن را انجام دهند. من در جلسه‌ای که با اتحادیه‌ها داشتم آنها اعلام کردند مشکلی برای روابط اقتصادی با سایر کشورها نداریم؛ اگر دولت بگذارد. من با قاطعیت عرض می‌کنم امضای کنوانسیون‌های بین‌المللی هیچ فایده‌ای برای کشور ندارد و حاضرم در این زمینه مناظره کنم. FATF می‌گوید اگر این لایحه را امضا کنید گام‌های بعدی را برای شما تعریف می‌کنم. برجام سند طلبکاری ملت است نه بدهکاری. ما هزینه‌های برجام را داده‌ایم و الان باید طلبکار باشیم. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه در نقد اظهارات دیگر کاندیداها با بیان اینکه باید مشکلاتی از قبیل گرانی، مسکن و بیکاری حل شود، گفت: معتقدیم جهش و استفاده حداکثری از فرصت‌ها یک ضرورت است اما برای رسیدن به این جهش باید در زمینه‌های مختلف از جمله نظام بانکداری و نظام سلامت برنامه داشت و دنبال رفع موانع تولید بود.  جلیلی همچنین بیان کرد: برای جهش باید برای تک‌تک دستگاه‌ها مأموریت تعریف کنیم. به طور مثال برای ارزآوری باید به تمام دستگاه‌ها مأموریت داد. فقط نباید طرح مساله شود. می‌گویند ۲۰۰ کشور عضو FATF هستند، خب! ایران هم عضو آن است و از ۴۱ بند، ۳۹ بند آن را اجرا کرده است. شما حتی این را هم نمی‌دانید. به جای طلبکاری از FATF از داخل طلبکار شده‌اید. 
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با بیان اینکه ایران با همه ظرفیت‌هایش می‌گوید ۴ سال آینده باید ۴ سال جهش باشد، گفت: رئیس‌جمهور باید بداند او رئیس همه جمهور است و همه حقوق مردم را باید برآورده کند نه بخشی از آن را  او باید بداند در دستگاه‌ها چه خبر است تا او را بازی ندهند. رئیس‌جمهور باید محیط داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی را بشناسد تا با اندکی بهانه کار را تعطیل نکند.  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: ما ۸ سال مسائل کشور را دنبال کردیم و یک برنامه واقعی قابل اجرا نوشته‌ایم. معتقدیم نباید مسائل را تقلیل داد و دچار تعارف شد. معتقدیم نباید مساله آب خوردن کشور را معطل دیگران کرد. معتقدیم مستقل از همه جناح‌ها و بازی‌های سیاسی باید حرکت کرد. 
جلیلی با اشاره به فرازی از بیانات حضرت علی(ع) گفت: خدایا! تو خود شاهد باش آنچه از ما صورت گرفت نه برای کسب قدرت و زیاد کردن ثروت بود، بلکه ما دنبال اصلاح واقعی هستیم تا بندگان ستمدیده تو احساس آرامش و امنیت کنند. 
وی در پایان گفت: ما صادقانه هر آنچه در این ۸ سال به آن رسیده‌ایم را برای مردم بیان کردیم.
 
* ما نیاز به اقتدار برای اجرای برنامه داریم
محسن رضایی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره راهکارهایش برای مقابله با تورم، بی‌عدالتی، رکود و فساد و موضوعاتی همچون یارانه‌ها، اشتغال و مسکن گفت: دغدغه‌های مردم بیشتر از این چیزهاست. اما ما باید ببینیم چرا این دغدغه‌ها تاکنون حل نشده است. 
وی افزود: وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم چادر مشکی در اختیار یک عده است، گوشت در اختیار عده دیگری، کمی که بیشتر توجه می‌کنیم آقازاده‌ها را می‌بینیم و عقب‌تر که می‌رویم مافیاها را مشاهده می‌کنیم. چرا اینها درست شده است؟ مدیران کشور جای دیگری مشغولند. 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: جنگ زرگری‌ای که بین جناح‌های سیاسی راه افتاده، همه آنجا درگیرند. یک دفعه بحث حجاب مطرح می‌شود، عده‌ای دیگر بحث فیلترینگ را پیش می‌کشند، عده‌ای دیگر می‌گویند چرا ایران در سوریه است، بحث موشک، دیوارکشی، کنسرت؛ این وسط جنگ زرگری شکل می‌گیرد و تمام انرژی‌ها و افکار به این سمت می‌رود. 
رضایی با بیان اینکه برای بحث اقتصاد در ۳ سطح برنامه‌ریزی کرده است، گفت: ما اقتصاد را به ۳ سطح اقتصاد ملی، اقتصاد استانی و اقتصاد زندگی تقسیم کرده‌ایم. در سطح اقتصاد زندگی طرح کفایت زندگی را پیش‌بینی کرده‌ایم. ما یارانه ۴۵۰ هزار تومانی را پرداخت خواهیم کرد. نگران نشوید که این منابع از کجا می‌آید. اگر شما دزدی نکرده‌اید نگران نشوید. آنقدر دزدی بوده که ما آنها را درست خواهیم کرد. ما دزدی‌ها و رانتی که مافیا می‌خورد را قطع خواهیم کرد. 
رضایی در بخش دوم صحبت‌هایش اظهار کرد: دولت ما با اقتدار و قانون نظم و آرامش را در جامعه مستقر می‌کند و سیاست‌های نظام را عملیاتی می‌کند و حق شما [مردم] را از گردن‌کلفت‌ها می‌گیرد و خواسته‌های شما را عملیاتی می‌کند و این نفوذی‌ها و آلودگی‌های امنیتی را که پشت صحنه با نمایش و دعوای زرگری انرژی شما و نگاه و وقت شما و توانایی دولت‌ها را به انحراف می‌کشانند از پس پرده بیرون می‌کشیم. اجازه نمی‌دهیم با انتشار یک نواری یکی را برد و یکی را آورد. مگر می‌شود یک ملت بزرگ را اینطور اداره کرد؟ 
رضایی گفت: ما نیاز به اقتدار برای اجرای برنامه داریم. اما اقتدار هم کافی نیست؛ باید عقلانیت را برگردانیم، اینکه عقلانیت فردی و جناحی جای عقلانیت جمعی نشسته است از بزرگ‌ترین خسارت‌های ما است. 
رضایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره برنامه‌اش برای جوانان گفت: دولت ما ترکیبی از جوان‌گرایی و تجربه‌گرایی است و دولت اقدام و تحول، بالندگی و استعداد جوان‌های نسل سوم و چهارم را ترکیب می‌کند و با آزاد کردن یک انرژی عظیم هم مشکلات جوانان و هم کشور را حل می‌کند، مهم است جوانان نسل سوم و چهارم که تجارب به آنها منتقل می‌شود از میان آنها ده‌ها زمامدار تربیت ‌کنیم. در سراسر کشور و مراکز استان مرکز تربیت زمامداران آینده را درست می‌کنم. توجه جدی من به جوانان است؛ از اداره کشور تا حل مشکلات آنها. 
وی گفت: برای شغل و مسکن جوانان، این مساله را در نهضت خانه‌سازی ایرانیان حل می‌کنیم. ما تولید‌کنندگان را به بازار سرمایه و خریداران مسکن را به بانک‌ها وصل می‌کنیم. هر زوج جوان که 10 درصد آورده بیاورد، بانک‌ها ۹۰ درصد به مدت ۴۰ تا ۵۰ سال وام می‌دهند و از طرفی زمین مجانی از طرف دولت می‌دهیم. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به مساله برجام و مذاکرات گفت: دولت ما حتما مساله برجام را جدی خواهد گرفت و آمریکا را با دیپلماسی واقعی می‌کشانیم به سمتی که به تعهداتش عمل کند اما کشور را معطل مذاکرات نمی‌کنم؛ کشور را روی تولید و درآمد و اشتغال می‌اندازم. وقتی آنها ببینند فرمول پیشرفت را در دوره تحریم یاد گرفتیم و با کمک مردم سرزمین‌های‌مان را آزاد کنیم، التماس می‌کنند که مذاکره کنید، از این رو مذاکرات مهم است. 
رضایی در بخش دوم نقد اظهارات دیگر کاندیداها، اظهار کرد: برنامه، جزئی از مدیریت است و نمی‌شود کسان دیگر بنویسند و به مدیر سنجاق کنند، بلکه مدیر خودش باید برنامه داشته باشد و با ستادش برنامه را نهایی می‌کند، اگر نه می‌شود اوضاعی که در این دولت‌ها تاکنون داشتیم. 
وی تاکید کرد شرایط کنونی کشور شرایطی نیست که حتی یک ثانیه را از دست بدهیم. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش پایانی اظهاراتش تاکید کرد: ۸ سال آینده بسیار مهم و تعیین‌کننده برای مردم و ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران است. عقب‌ماندگی از ترکیه برای ما ننگ است و وضعیت معیشتی مردم برای ما ننگ است. دولت ما مصمم است با برنامه‌ریزی برای عبور ایران از مشکلات اقدام کند. 
رضایی تاکید کرد: قول‌هایی که دادیم را 100درصد عملی می‌کنیم؛ از یارانه ۴۵۰ هزار تومانی تا حقوق خانم‌های خانه‌دار و کسب‌وکار خانگی در کل کشور، مسکن ارزان‌قیمت، سهام صنعت نفت ملی ایران و با این کار کفایت زندگی را حل می‌کنیم، اما قانع نیستیم. 
وی گفت: دولتی که تشکیل می‌دهم دولتی از همه اقوام ایران است. مساله دیگر پروژه‌های ملی در سراسر کشور است که اکثر آنها را سعی می‌کنم در ۴ یا ۸ سال به نتیجه برسانم. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری صحبت‌های خود را اینگونه به اتمام رساند: اگر من نتوانم به وعده‌هایم عمل کنم زودتر از چیزی که فکر کنید اعتراف می‌کنم و در مقابل شما تعظیم می‌کنم، رای شما مهم است، رای شما رویش است.
 
* زاکانی: روحانی اقتصاد بلد نبود که همتی را رئیس ‌بانک مرکزی کرد
علیرضا زاکانی در پاسخ به نخستین سوال مناظره اظهار داشت: دولت تلاش دارد از تورم و جیب مردم ارتزاق کرده و خود را اداره کند. بنده در کوتاه‌مدت با مدیریت نرخ ارز و مدیریت نرخ بهره بانکی و در بلندمدت با اصلاح ساختار بودجه و شفاف‌سازی، اصلاح ناترازی بانک‌ها و حذف نقدینگی، در سال اول تورم را به نصف کاهش خواهم داد. 
وی گفت: امروز رقابت بین غارتگران و غارت‌شدگان است. تلاش دارم صدای مظلومان و غارت‌شدگان باشم. مفاسد و بی‌عدالتی بسیار بالاست. تلاش داشته‌ام با گردن‌کلفت‌ها درگیر شوم، با دادستان تهران، وزیر ۲۰ سال پیش اطلاعات، وزیر نفت، معاون رئیس‌جمهور و برادر رئیس‌جمهور طرف شده‌ام، غیر از این هم راه چاره‌ای برای برخورد با فساد نیست. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: باید ریشه فساد را خشک کرد. در دولت اصلاح و اقدام ریشه فساد را خشک خواهم کرد. 
زاکانی در بخش دوم مناظره خطاب به همتی گفت: آقای همتی آبان ۹۸ اعلام کرد نرخ بنزین در اقتصاد کشور تاثیر ندارد و تاثیرگذاری‌اش تنها ۴ درصد است، البته بعدا آقای همتی اعلام کرد با افزایش قیمت بنزین مخالف بوده و آن را بدترین اقدام دانست. آقای همتی! چرا به مردم دروغ می‌گویید؟ نامه رسمی شما موجود است که ۳۱ شهریور سال ۹۸ درخواست کردید قیمت بنزین لیتری ۵۰۰۰ تومان و قیمت نفت‌گاز ۱۰۰۰ تومان شود تا دولت کسری بودجه‌اش را جبران کند. 
وی اضافه کرد: موضوع بعدی هم نحوه مواجهه با صندوق بین‌المللی پول است که اسرار مملکت را به این صندوق دادی که بزرگ‌ترین خیانت بود؛ اقدامی که نتیجه آن ایجاد چالش‌های جدی بود. پس به مردم دروغ نگویید که دروغ گفتن اقدام بسیار زشتی است. 
نامزد انتخابات ریاست‌‌جمهوری خطاب به مهرعلیزاده گفت: آقای مهرعلیزاده صحبت‌هایی درباره دولت اصلاحات کرد، حال آنکه کرسنت ۵۳ میلیارد دلار عدم نفع و چند ده میلیارد دلار خسارت داشته است. 
زاکانی افزود: حرف سیاسی مشکلی را حل نمی‌کند، اگر می‌خواهید حرف سیاسی بزنید پیش ما بیایید تا یادتان دهیم چه بگویید تا گرفتار نشوید.
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با انتقاد از کم بودن سهم ایران از واردات از کشورهای منطقه و اوراسیا گفت: عده‌ای از این آقایان علاقه ندارند با من بحث کنند چون به آنها یاد داده‌اند که با من بحث نکنند. یک بار به ایشان گفتم که حاضرم در کلاس درست حضور پیدا کنم و بگویم تنها یک بار حرف درست زدی و آن هم این بود که آقای روحانی همه چیزش خوب است جز اینکه اقتصاد بلد نیست. من هم این را قبول دارم چون روحانی اقتصاد بلد نبود که شما را رئیس بانک مرکزی کرد. 
زاکانی با بیان اینکه FATF تبدیل به گلوگاه ما خواهد شد، افزود: ما به جای آنکه با دلار تبادل مالی کنیم با پول کشورها تبادل مالی می‌کنیم و آن زمان FATF بی‌اثر می‌شود. مردم بدانند که آقایان دل‌شان نمی‌خواهد کار کنند و نمی‌توانند کشور را اداره کنند. 
وی در بخش دوم نقد اظهارات سایر کاندیداها اظهار کرد: طبق فرموده امام(ره) فرق رژیم طاغوت با انقلاب اسلامی خدمت کردن ما به مردم است. اگر دنبال منافع خودمان باشیم همان طاغوت هستیم. اگر انقلاب نبود هیچ ‌کدام از ما اینجا نبودیم. ما نباید مثل سناتورها کنار هم نشسته، حرف کلی ‌زده و یکدیگر را متهم کنیم. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌‌جمهوری با دادن این وعده که ریشه فساد را خشک می‌کند، گفت: ریشه دروغگویی را خشک می‌کنم. آقای همتی می‌گوید از بانک مرکزی اخراج شده اما آقای واعظی خلاف آن را بیان می‌کند یا اینکه در واکنش به صحبت من که در انتهای سال ۹۸، ۱۲۰۰میلیارد تومان از بانک صادرات به بانک پاسارگاد به صورت غیرعادی منتقل شده می‌گوید درست نیست اما وزیر اقتصاد آن را تایید می‌کند یا اینکه درباره نامه‌اش برای تعیین نرخ بنزین ۵۰۰۰ تومانی و نفت گاز ۱۰۰۰ تومانی هم آن را رد می‌کند حال آنکه نامه رسمی وجود دارد. 
زاکانی خطاب به همتی گفت: آقای همتی! شما در حالی صحبت از فیلترینگ می‌کنید که چندی پیش کامنت‌های زیر پست‌های صفحه اینستاگرام خود را بسته بودید و تازه باز کرده‌اید. شما حتی جرأت روبه‌رو شدن با مردم را ندارید. 
وی افزود: این دولت جنگ اقتصادی را به جنگ شادی تبدیل کرده، رئیس‌جمهور می‌‌گوید صبح جمعه از افزایش نرخ بنزین مطلع شده یا اینکه آقایان با کفش به چادرهای خانواده‌های زلزله‌زده می‌روند. رئیس‌جمهور هم با ماشین خارجی به کارخانه خودروسازی داخلی می‌رود. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش پایانی این مناظره گفت: مردم همه با هم علیه غارتگران قیام کنیم که امروز وقت قیام است. سر ما را عده‌ای مسؤولان کلاه گذاشته و با شناخت باید علیه آنها قیام کرد. 
زاکانی درباره کارهایی که در دولتش انجام نمی‌دهد، گفت: به مردم دروغ نمی‌گوییم و دولت را از محل تورم اداره نمی‌کنیم. به جای گردش مدیران از شایستگان استفاده خواهیم کرد و از فامیل خود در پست‌های مدیریتی بهره نمی‌گیریم. مشکلات داخلی را محول به خارج نمی‌کنیم و دیپلماسی اقتصادی و قانون‌مداری و استفاده از دانشمندان و کارشناسان را سرلوحه کار قرار می‌دهیم تا در دولت اقدام و اصلاح، قانون‌مداری و صداقت پیاده شود.
 
* حاضرم با روحانی مناظره کنم
سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در بخش اول سومین مناظره انتخاباتی در رابطه با «طرح جامع درباره ۷ دغدغه تورم، عدالت، رکود، مقابله با فساد، یارانه‌ها، اشتغال و مسکن»، گفت: این موارد بدرستی دغدغه مردم هستند اما باید ریشه‌یابی شوند و اصلاح صورت بگیرد.  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: موضوعات بسیاری نشان‌دهنده عدم توازن در توزیع خدمات آموزش و حوزه مسکن است. 
وی تاکید کرد: دلایل این معضلات روشن است، علت اصلی این است که منابع کشور به طور نادرست در حال توزیع است. مجموعه منابعی که در کشور وجود دارد، نادرست توزیع می‌شود و ساختارها متاسفانه استضعاف‌گر هستند. 
قاضی‌زاده‌هاشمی اضافه کرد: خطاب به مسؤولان مربوط بویژه جناب روحانی عرض می‌کنم مناظرات را مورد تفقد قرار داده‌اند. در جمع حاضر که کسی حاضر نیست عملکرد این دولت را گردن بگیرد، بنده اعلام آمادگی می‌کنم، فقط شما از دفتر خود خارج شوید به صداوسیما بیایید، بنده حاضر هستم هم در موضوع کرونا و هم در همه موضوعات دیگر با شما مناظره کنم. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره موضوع گرانی بنزین، گفت: هنوز معلوم نشده چه کسی مقصر بوده است. ساختارها و ستادهایی درست کرده‌ایم که همه پشت آنها پنهان می‌شوند و در نهایت مقام معظم رهبری مجبور هستند وسط کار بیایند، چراکه از مسؤولان کسی حاضر نشد اظهار تاسف کند یا استعفا یا عذرخواهی کند. 
وی در فرصت ۴ دقیقه‌ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها در واکنش به سخنان نامزدهای طرفدار دولت، اظهار کرد: سپردن درمان و حل مسائل امروز به بانیان وضع موجود مانند سپردن درمان مالاریا به دست پشه مالاریا یا سپردن درمان کرونا به دست ویروس کروناست. آقایان سابقه ۳۰ ساله و ۴۰ ساله ذکر می‌کنند کمترین فردی که در حوزه‌های موجود نقش‌آفرین بوده من هستم که به عنوان نماینده منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی فعالیت کردم. رهبری اختیار فوق‌العاده به دولت داده‌اند اما دولت فرصت مذاکره را از بین برد. کدام دولت اختیاری که این دولت در مذاکره مستقیم با آمریکا را داشته تجربه کرده است؟
وی یادآور شد: دولت‌ها ضدمردمی، ریاستی و متعلق به یک طبقه خاص و فرزندان‌شان شده است و تبارگرایی، قومیت‌گرایی و حزب‌بازی به وجود آمده است؛ مردم این را می‌بینند و ناراحت هستند.
قاضی‌زاده‌هاشمی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی نظام توزیع و حذف واسطه‌گری اظهار کرد: برای اصلاح امور باید نگاه منظومه‌ای داشت؛ تورم ام‌المصائب کشور است و باعث بیکاری، از بین بردن تولید، مهاجرت، جلوگیری از تشکیل خانواده و هزار مساله‌ دیگر شده و وقتی به ساختار ایجاد تورم نگاه می‌کنید تمام نهادها در نظام کسری بودجه، حوزه‌های مالی، ساختار بانک‌ها، خلق پول و نقدینگی، نظام تولید و زیرساخت‌های نادرست حوزه تولید در آن دخیل است. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری کاهش تورم، تولید مسکن، مقابله با سوء‌تغذیه، تشکیل وزارت خانواده، تشکیل صندوق اعتبار خانواده برای اعطای وام ۵۰۰ میلیون تومانی به جوانان، نظام یکپارچه مالیاتی، توزیع منابع بر اساس سرانه خانوار و واگذاری اختیارات به شهرستان‌ها را از جمله برنامه‌های دولت خود عنوان و خاطرنشان کرد: ما همچنین طرح قنات ملی ایران برای حل مشکل فلات مرکزی ایران و اختصاص بخشی از سهام شستا و صندوق ذخیره فرهنگیان به بازنشستگان و معلمان و حل مساله‌ بورس را در برنامه‌های خود داریم. 
وی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در نقد اظهارات دیگر نامزدها گفت: دولت سلام خواستار حقوق همه مردم است. چه کسانی که به ما رای بدهند یا به دیگری و چه کسانی که اصلا رای نمی‌دهند. ما رتبه‌بندی معلمان و استخدام معلمان را در برنامه‌های خود داریم. امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش جمع‌بندی مناظره سوم با بیان اینکه سفره انقلاب باید تکانده شود، گفت: باید تبعیض نباشد و فقیر و غنی نباشد. دولت سلام، دولت جوانان گام دومی در مقابل آنانی که آرامش جامعه را به گروگان گرفتند خواهد ایستاد. نخستین ویژگی جوان نترسیدن است. ما پرونده‌هایی که به دلیل حکمرانی بد و سیاست‌زدگی و انتخاب‌های غلط باز مانده‌اند را خواهیم بست. 
قاضی‌زاده‌هاشمی افزود: بزرگ‌ترین درد مردم این است که چرا در این کشور همه چیز باید در بند «پ» خلاصه شود؛ پول داشته باش، مدرسه خوب برو، رتبه خوب در کنکور داشته باش، سفر و تفریح برو، خانه و ماشین خوب داشته باش و سربازی نرو. پارتی داشته باش، وام میلیاردی بگیر، مفسد اقتصادی هم که باشی از تو حمایت می‌کنند، استخدام شو و مشکل اداری نداشته باش. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: دولت سلام، دولت جوانان می‌آید تا بند «غ» یعنی غیرت را جایگزین کند. اگر یک جو غیرت بود دختر جوان ما بی‌جهیزیه نمی‌ماند. از هنرمند فقط برای سیاست استفاده نمی‌شد. ورزشکار ما دستفروش نمی‌شد. در بورس جیب مردم‌زده نمی‌شد و اگر فرزند مسؤولی در خارج از کشور بود خودش از مسؤولیت کناره‌گیری می‌کرد. غیرت یعنی همه مردم ایران باید سر سفره انقلاب بنشینند. وی در پایان گفت: مردم اگر یک جو غیرت ببینند مانند حاج‌قاسم پاسدار و دوستدار خواهند بود. اگر مردم دلگیرند، چون در مسؤولان غیرت و دلسوزی ندیده‌اند. دولت سلام، دولت جوانان و زنانی است که با غیرت‌شان غیرقابل تصورها را قابل تصور می‌کنند. مردم ایران! فرزندان شما آمده‌اند تا ایران را آباد کنند؛ به آنها اعتماد کنید.

Page Generated in 0/0173 sec