printlogo


کد خبر: 234615تاریخ: 1400/3/25 00:00
رئیسی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به لزوم جذابیت‌آفرینی برای نظام تولید تأکید کرد
مهار دلالی با مالیات
جلیلی: نسبت به قراردادهای کارگران بی‌تفاوت نخواهیم بود * قاضی‌زاده: دولت ما متعلق به همه قومیت‌ها و مذاهب است * رضایی: نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان را راه می‌اندازم * زاکانی: ما نمی‌خواهیم کشور را کاریکاتوری اداره کنیم

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی یکشنبه‌شب در گفت‌و‌گوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما اظهار داشت: محور تحولی که باید در کشور ایجاد شود مبارزه با فساد و اجرای عدالت است. هم اجرای عدالت مهم است و هم ایجاد حس عدالت در بین مردم. ما به دنبال ایجاد حس عدالت در میان مردم هستیم. وی افزود: هر جا قرار است امتیاز و مجوزی از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، محلی است که باید مثلا در پرداخت تسهیلات و امور بانکی بشدت مراقبت کرد. رئیسی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور فقدان شفافیت است. آیا آقایان تاکنون به اهمیت این موضوع پی نبرده‌اند؟ پس چرا کاری نشده است؟ علت آن رانت است و به همان نسبت مقاومت است. آنچه ما در قوه ‌قضائیه می‌بینیم، 10 برابر آن در «دولت مردم» مقاومت وجود خواهد داشت. وی ادامه داد: مساله بعد تعارض منافع است. کسی که خودش منفعت دارد چرا باید متولی یک بخش باشد؟ تعارض منافع از موانع جدی در حل معضلات کشور است. کسی که منافع شخصی دارد نباید در نظام تصمیم‌گیری باشد. رئیسی افزود: بانک‌ها باید درست عمل کنند. بانک مرکزی جایگاه نظارتی دارد و باید درست عمل کند. ما پیگیری کردیم و از مجموعه بانک مرکزی ۲۵ نفر را دستگیر کردیم. یعنی جایی که باید نظارت کند خودش فاسد است. وی با طرح این سوال که منبع قاچاق کجاست و از چه مسیری انجام می‌شود؟ گفت: یک راه برخورد در میدان است؛ مثل کاری که قوه ‌قضائیه انجام می‌دهد اما این مشکل را حل نمی‌کند چون منشأ قاچاق را حل نمی‌کند. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه ما با فعال کردن سامانه‌های شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع بسیاری از این موارد را حل خواهیم کرد، ادامه داد: پرونده‌های متعددی در کشور محصول ارز ۴۲۰۰ تومانی است. ما باید برای هر تصمیمی سامانه نظارتی تعریف کنیم. باید رصد کنیم کجا هزینه می‌شود و چگونه هزینه می‌کند؟ شأن نظارتی دولت می‌تواند از وقوع فساد جلوگیری کند اما این اتفاق نمی‌افتد و صدای کشاورز و تولیدکننده و مصرف‌کننده درمی‌آید. وی افزود: ما چند بار تاکنون جشن استقلال تولید گندم گرفتیم؟ چرا ما امسال باید گندم وارد کنیم؟ چون نگاه سیاست‌گذاری وجود ندارد و دولت شأن نظارتی خود در بخش کشاورزی را دقیق اجرا نمی‌کند. 
رئیسی با اشاره به اینکه دستگاه‌های نظارتی غالبا پسینی هستند نه پیشینی، خاطرنشان کرد: ما باید سازوکار نظارتی درون هر تصمیم را طراحی کنیم که بعدا نگوییم فکر نمی‌کردیم اینطور شود. نمی‌توان گفت تصمیم یک جا گرفته شود و نظارت جای دیگر باشد. وی افزود: برخی مجوزها حرکت تولید را در کشور تند می‌کند. اصل اعطای مجوزها در برخی جاها باعث شکل‌گیری امضاهای طلایی شده است. 
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه 70 درصد ظرفیت اقتصاد ما فعال نیست، ادامه داد: ما چه میزان از اقتصاد دریا بهره می‌بریم؟ اقتصاد دریا و اقتصاد دیجیتال می‌تواند سهم بزرگی از ظرفیت اقتصاد را فعال کند. وی افزود: حضور فارغ‌التحصیلان می‌تواند بخش مهمی از ظرفیت‌های اقتصادی را فعال کند. برخی حوزه‌های اقتصادی مختص فارغ‌التحصیلان است. برای این امر باید حوزه‌های غیرتولیدی را بدون جذابیت کرد. اینکه بانک برود ارز و طلا و زمین بخرد و فریز کند تولید را غیرجذاب می‌کند. رئیسی تصریح کرد: با نظام مالیاتی عادلانه می‌توان این جذابیت را تعدیل کرد. با کاهش ملایم مالیات از 25 درصد به سمت 10 درصد می‌توان تولید را جذاب‌تر کرد و با مالیات بر فعالیت‌های غیرمولد از جذابیت آنها کاست. همچنین در نظام آموزشی بازار و دانشگاه در ۲ سو قرار دارند که ارتباط زیادی با هم ندارند. این نیازمند اصلاح سرفصل‌های دانشگاهی و مهارتی است. در این نظام، رتبه‌بندی دانشگاه وابسته به اثر مثبتی است که در تولید می‌گذارد. 
***
نسبت به قراردادهای موقت کارگران بی‌تفاوت نخواهیم بود
سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، عصر دیروز از یکی از کارگاه‌های تولیدی معلولان بازدید کرد. وی در این بازدید گفت: اگر از جهش کشور سخن می‌گوییم، نیروی این جهش، کارگر است. باید توجه شود که کارگران از چه مشکلاتی رنج می‌برند و آنها را رفع کرد. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه طبق قانون، هم شغل حق شهروندان است و هم امنیت شغلی، گفت: مهم‌تر از همه اینها رضایت شغلی است. واسطه‌گری و دلالی که به تولیدکننده و مصرف‌کننده لطمه می‌زند، در عرصه کار هم همین لطمه را می‌زند؛ شرکت‌هایی شکل می‌گیرند و منافعی می‌برند که به تولیدکننده و کارگر لطمه می‌زند. باید مشخص شود این شرکت‌ها بر چه مبنایی حضور دارند. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد نیروی کار مبتنی بر قراردادهای موقت یکی دو ماهه است، گفت: این خطاست و دولت نباید نسبت به قراردادهای موقت کارگران بی‌تفاوت باشد. جلیلی در ادامه تصریح کرد: همان‌طور که وقتی قرار است تصمیمی گرفته شود، نمایندگان تولیدکنندگان و بخش‌های مختلف حضور دارند، اگر تصمیمی برای نیروی کار هم گرفته می‌شود، حتما باید نمایندگان جامعه کارگری حضور فعال داشته باشند. وی با اشاره به تاثیر مشکلاتی چون تورم در زندگی کارگران گفت: جبران این موضوعات در زندگی کارگران باید لحاظ شود. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: امیدواریم در دولت آتی مسائل کارگران به نحوی پیگیری‌ شود که هم ایجاد شغل را شاهد باشیم، هم امنیت شغلی و هم رضایت شغلی. 
 
* طرح کارت اعتباری برای رانندگان روزمزد
همچنین سعید جلیلی روز گذشته با حضور در جمع تاکسیرانان ترمینال غرب تهران اظهار داشت: من چندین سال از همین ترمینال با تاکسی به محل زندگی خود در کرج می‌رفتم و با مشکلات شما تاکسیران‌ها آشنا هستم. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: در این ۸ سال به هر دلیلی که قطعا غیرموجه است، بیمه رانندگان تاکسی دچار مشکل شده است. خدای‌ناکرده اگر حادثه یا کسالتی برای راننده تاکسی پیش بیاید، وضعیت درآمدی او دچار مشکل می‌شود. وی افزود: طرحی داریم که کارت اعتباری با مبلغ مشخص در اختیار رانندگان تاکسی و مشاغلی که روزمزد هستند قرار بگیرد تا در شرایط ضرور، معیشت‌ روزمره آنها دچار مشکل جدی نشود. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به یک کارگر قراردادی بیان کرد: قراردادهای کوتاه‌مدت در کارهایی که مقطعی نیستند، خلاف قانون اساسی است. آن دسته از این قراردادها که خلاف امنیت شغلی است، جلوی آن‌ها را می‌گیریم. 
 
* جهش را از روستاها شروع می‌کنیم
جلیلی همچنین در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم بجنورد اظهار داشت: ایران در 4 سال آینده می‌تواند جهش یابد و جهش ایران در گرو جهاد بزرگ است و این جهش بدون جهش شهر‌ها و روستاها ممکن نیست. لازمه این جهاد، مردان و زنانی هستند که با اخلاص و مجاهدت و گذشت از منافع شخصی برای منافع عمومی کار کنند. جلیلی درباره فرصت‌های استان گفت: کشاورزی، دامپروری و صنایع از فرصت‌های خراسان شمالی است و باید ارزش افزوده صنایع بزرگ در خود استان شکل بگیرد. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بر لزوم ارتقای صنایع تبدیلی در خراسان شمالی تاکید کرد و گفت: قرار گرفتن این استان در مسیر زائران امام رضا(ع) فرصت ارزشمندی است که در صورت تمرکز، برنامه‌ریزی و اجرای خوب موجب اشتغال در استان می‌شود. خراسان شمالی می‌تواند دروازه صادرات به آسیای میانه شود. 
***
نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان را راه می‌اندازم
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی در شبکه استانی کردستان گفت: ایران برای همه، دولت برای همه، زندگی برای همه، ثروت برای همه، قدرت برای همه؛ ما این کار را با تکیه بر حمایت‌های شما انجام خواهیم داد. محسن رضایی اظهار داشت: ما استثمار نویی که نیروهای انسانی و ثروت مردم از استان‌ها به تهران می‌آید و از تهران می‌رود به خارج را پایان می‌دهیم و اختیارات و قدرت می‌دهیم و قطب‌های اقتصادی درست می‌کنیم و اینطور نیست که از تهران یک نسخه واحد برای همه استان‌ها صادر شود. کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اعلام اینکه دولت ما، دولت اقدام و تحول و دولت پایان دادن به وعده‌های بی‌پشتوانه است، گفت: این ‌روزها زمان شعار تمام شده و برای هر استانی برنامه خاص آن استان با کمک مردم خود استان تنظیم شده و هیچ استانی نیست که برایش نسخه متناسب خود استان نوشته نشده باشد. رضایی ادامه داد: استان‌های آذربایجان شرقی و غربی می‌تواند به شمال عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان و ارمنستان تجارت عظیمی داشته باشد، سیستان‌وبلوچستان می‌تواند به افغانستان، پاکستان، دریای عمان و هندوستان مبادلات عظیمی داشته باشد؛ خراسان با آسیای مرکزی، خوزستان با شمال خلیج‌فارس و کویت و عراق، کرمانشاه و ایلام و سایر استان‌های ما، خراسان شمالی و جنوبی، اصفهان و مرکزی هر کدام به اندازه یک کشور می‌توانند تولید کنند. کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از راه‌اندازی نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان خبر داد و افزود: در قالب این طرح مردم با 10درصد آورده و 90 درصد تسهیلات صاحب خانه می‌شوند، البته سود بانکی را دولت پرداخت می‌کند. وی با بیان اینکه در این طرح خود خانه‌سازان هم در بازار سرمایه مشارکت خواهند داشت و از طریق بازار سرمایه نقدینگی جذب و خانه ساخته و به مردم می‌فروشند، گفت: راه‌اندازی نهضت مسکن منجر به راه افتادن 300 صنعت پشت سر آن شده و مردم در شغل‌های مختلف همچون در و پنجره‌سازی به کار گرفته می‌شوند. 
***
ما نمی‌خواهیم کشور را کاریکاتوری اداره کنیم
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه شعار ما ساختن ایران قوی و پیشرفته با مدل به میدان آوردن مردم بر محور نخبگان است، اظهار کرد: آنجایی که به خودباوری رسیدیم نتیجه آن تولید موشک و قدرت اول منطقه شد و جایی که به خودباوری نرسیدیم نتیجه‌اش تولید پراید. 
علیرضا زاکانی در نشست با دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه ما به دنبال تحول همه‌جانبه هستیم، گفت: شعار ما ایران قوی و پیشرفته و اساس حرکت هم مبتنی بر عقلانیت، معنویت و خلاقیت است. اقداماتی را انجام می‌دهیم که مردم در سال اول تغییرات را حس کرده و متوجه آن شوند. مدل ما به میدان آوردن مردم بر محور نخبگان است. 
وی با بیان اینکه ما با رقبای داخلی اختلاف نظری و عملی داریم، اظهار کرد: آنها معتقدند دستان ما خالی است و هیچ چیزی نداریم و باید از طریق رابطه با کشورهای خارجی خود را تقویت کنیم. این حرف باطل است که ما چیزی نداریم. جایی که به خودباوری رسیدیم موشک تولید شد و جایی که به خودباوری نرسیدیم نتیجه آن تولید پراید بود. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در توضیح برنامه‌هایش برای توسعه و پیشرفت کشور اظهار کرد: ۹ پیشران برای توسعه کشور مبتنی بر تعریف کارگاه‌های کوچک و متوسط جهت تحقق آنها دیده شده است؛ ما در کشور مشکل نخواستن، نتوانستن، فکر نکردن داریم. زاکانی با بیان اینکه مملکت‌داری راه دارد، گفت: مردم‌سالاری دینی بدان معناست که همه چیز ما برای مردم است؛ ما نمی‌خواهیم کشور را کاریکاتوری اداره کنیم، مردم حق اعتراض به مسؤولان را دارند و آنها می‌توانند درخواست برای بیان اعتراضات‌شان را بدهند. دیگر آبان ۹۸ پیش نمی‌آید چون دائما جامعه در بیان اعتراض مشارکت دارد. البته که باید گردن کسانی را شکست که آبان ۹۸ را زمینه‌سازی کردند. 

***

دولت سلام متعلق به همه قومیت‌ها و مذاهب است
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: خوزستان و سیستان‌و‌بلوچستان آینده ایران هستند؛ به هیچ کس اجازه نخواهم داد از تهران برای سایر مناطق کشور تصمیم بگیرد. 
امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که شامگاه یکشنبه در جمع مردم زاهدان سخن می‌گفت، درباره هدف سفر به زاهدان گفت: نخستین سفرم را به سیستان‌و‌بلوچستان آمده‌ام چرا که در 100 سال اخیر کشور ما شاهد یک عدم توازن شده و برخی نقاط همانند سیستان‌و‌بلوچستان مورد توجه لازم قرار نگرفته است. 
وی سیستان‌و‌بلوچستان را نماد وحدت و اتحاد دانست و توضیح داد: سیستان‌و‌بلوچستان نماد وحدت و رنگین‌کمانی از اقوام و مذاهب و نماد ناکارآمدی دولت‌هاست؛ هنوز هم برخی مناطق سیستان‌و‌بلوچستان از حداقلی‌ترین امکانات محروم مانده است. 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به مناظره‌های انتخاباتی، تصریح کرد: در مناظره گفتم آن غیرتی که باید مسؤولان به خرج دهند در مقابل عقب‌ماندگی و فقر مردم است که دچار بی‌حسی نشوند و دردشان بیاید، وقتی پدرهای شرمنده را می‌بینیم باید باعث درد مسؤولان شود. 
قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه دولت «سلام» متعلق به همه مردم، قومیت‌ها و مذاهب است، افزود: اگر به مردم خود استان اعتماد کنیم هم امنیت و هم اقتصاد می‌آورد و همین سیستان‌و‌بلوچستان به اندازه‌‌ای ظرفیت دارد که کل کشور تغذیه شود؛ از سواحل مکران گرفته تا افغانستان و پاکستان که تجارت بین 2 کشور را رونق خواهد داد. وی با بیان اینکه طبق بررسی‌ها فقط از محل صادرات گیاهان دارویی و ادویه‌جات به پاکستان سالانه می‌توانیم 15 میلیارد دلار درآمد داشته باشیم، تصریح کرد: سدی زده‌ایم در «پیشین»، سالیان سال است پایین‌دست آن روستاها آب آشامیدنی ندارند و این آب تبخیر می‌شود. 

Page Generated in 0/0171 sec