مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت» از تولید ۳ میلیون دوز واکسن از ابتدای خرداد تاکنون خبر داد
* وزیر بهداشت: تا پایان تابستان به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن در جهان تبدیل میشویم
گروه اجتماعی: با صدور مجوز اضطراری مصرف عمومی واکسن «کوو ایران برکت»، ایران در زمره 6 کشور جهان در تولید واکسن کرونا قرار گرفت تا یک بار دیگر راهبرد بنیادین تکیه بر توان داخلی باری از دوش مردم برداشته و روزهایی بدون کرونا را نوید دهد.
طبق اعلام وزارت بهداشت، واکسن «کوو ایران برکت» محصول ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هفته آینده در دسترس قرار خواهد گرفت و روند واکسیناسیون با تکیه بر واکسن داخلی ادامه خواهد یافت.
بر همین اساس سیدرضا مظهری، مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تاکید بر روند مناسب تولید واکسن «کوو ایران برکت» گفت: با آغاز تولید، از ابتدای خرداد تاکنون حدود ۳ میلیون دوز واکسن تولید شده است و از تیرماه با راهاندازی خط تولید جدید، ماهانه ۱۱ میلیون دوز واکسن تولید خواهد شد.
وی بیان داشت: محققان ایرانی با تمام توان تلاش کردند نگرانی مردم درباره واکسن کرونا برطرف شود و آنان دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
* ورود واکسن از سر گرفته شد
در حالی که خبر ورود واکسن ایرانی کرونا به فاز عملیاتی، بخشی از تب نیاز به این داروی استراتژیک در کشور را کنترل کرد اما این سوال در میان مردم مطرح است که آیا همچنان از ظرفیت واکسنهای خارجی برای تزریق نیز استفاده خواهد شد یا خیر؟ در این زمینه وزیر بهداشت با بیان اینکه با پیگیریهای صورتگرفته ورود واکسن به کشور از سر گرفته شد و نخستین واکسن تولید داخل از 25 خرداد توزیع میشود، گفت: تا پایان تابستان به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن در جهان تبدیل میشویم.
سعید نمکی با بیان اینکه بر اساس برخی بدعهدیها ورود واکسن به کشور با مشکلاتی مواجه شد، ابراز داشت: خوشبختانه با پیگیریهای صورتگرفته ورود واکسن به کشور از سر گرفته شد و از این هفته مشکلی برای تزریق نداریم.
وی در ادامه با بیان اینکه با پیگیریهای یکساله راه 20ساله را در سالهای اخیر پیمودیم، گفت: مدافعان سلامت بویژه آنها که تن بر این آتش زدند و شهید شدند، حماسهای آفریدند که با هیچ قلمی نمیتوان نوشت و با هیچ دوربینی نمیتوان به تصویر کشید و با هیچ زبانی نمیتوان گفت.
وزیر بهداشت در سیامین آیین پویش راه سلامت در کاشان، گفت: کرونا نشانی از قابلیتهای مدیریتی کشورهاست. در آیندهای بسیار نزدیک مدیریت جهان را با مدیریت ایام کرونا و پساکرونا ارزیابی خواهند کرد. همانطور که طاعون نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اروپا و جهان را تغییر داد، کرونا هم تمام معیارها را تغییر خواهد داد. خیران بدانند ما نمیگوییم مدرسهسازی نکنید و سرمایهگذاری در حیطههای دیگر را انجام ندهید، اما دیدید که در این ایام، ماهها مدرسهها تعطیل بود، ماهها سالنهای ورزشی تعطیل بود اما ثانیهای نشد که در بیمارستان، اورژانس و محل خدمتی را ببندیم. باید این مراکز را هم گسترش میدادیم. سرمایهگذاری در نظام سلامت جزو ضروریات است.
وی ادامه داد: اینکه عدهای در زمانی که سربازان جبهه سلامت بر سینه بیمار خمیده بودند، در هوای خوش لمیده بودند و حالا میفرمایند کرونا را میشد مدیریت کرد، ما بسیار بهتر مدیریت میکردیم؛ خدا شاهد است اگر شما نیم ساعت بتوانید افسار این اسب سرکش را نگه دارید، چه برسد به اینکه اداره کنید. ما که مدتهاست میگوییم خدایا! به آبروی پیغمبرت، آبروی ما را حفظ کن که زودتر این بیماری را جمع کنیم و این واکسن که آرزوی من بود، به عرصه مصرف آمده تا ما این ردای خفقانآور را به دیگری سپرده و دنبال زندگیمان رویم.
وی افزود: نخستین افتخار بزرگ جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچ ایرانیای پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود. نه برای کرونا بلکه برای بیماران غیرکرونا هم نشنیدید که فردی با ضربه مغزی بیاید و بگوید آیسییو بیمارستان جا ندارد، که اگر این اتفاق میافتاد در فضای مجازی ما را بیچاره میکردند؛ فضای مجازیای که در یک جایی دیگر ترمزش دست دیگران است. دومین افتخار جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچ ایرانی و غیرایرانی به دلیل بیبضاعتی دچار مشکل نشد. ما چندصد هزار نفر از عزیزان افاغنه را در کشور رایگان در زمینه کرونا درمان کردیم. سومین افتخار جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچکس را به دلیل قومیت به دیگری ترجیح ندادیم. خدمتی که در سیستانوبلوچستان، کردستان، کرمانشاه و سایر استانهای سنینشین به عزیزان اهل تسنن ارائه دادیم، با خدمتی که در بیمارستان امام خمینی تهران(ره) دادیم، فرقی نداشت. ما هیچ مزیت سنی قائل نشدیم.
نمکی گفت: افتخار بزرگی برای کشور شد و خدا را شاکریم از موج چهارم هم با عزت داریم عبور میکنیم. در این ایام ۴۶۰ اکسیژنساز برای کشور تامین کردیم. بیمار کووید در بیرون از آیسییو ۲۵ لیتر در دقیقه و داخل آیسییو حداقل ۳۵ لیتر در دقیقه به اکسیژن نیاز دارد، در حالی که بیمارستانهای ما بر مبنای شرایط عادی طراحی شده بود؛ یعنی یک تا ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه و همه کمبود داشتند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدوارم در روزهای آینده آنچه خیر و صلاح نظام جمهوری اسلامی و مردم است، رقم بخورد. یادتان نرود نوکری این مردم افتخار و عزت ما است. از این گسستهای اجتماعی و تفرقهافکنیهای سیاسی بپرهیزید. از اینکه ۴۰ سال دستاوردهای عظیم را فدای جوسازی به دلیل مسائل سیاسی کنید، بپرهیزید، از بیآبرو کردن این نظام بپرهیزیم. آنقدر خودزنی نکنید، همدلی و حمایت بیدریغ و ارزشمند مردم را قدر بدانید.
* ورود ۲ میلیون دوز واکسن در روزهای آینده به کشور
رئیس جمعیت هلالاحمر از ورود بیش از ۲ میلیون دوز واکسن کرونا طی روزهای آینده به کشور خبر داد. کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به وقفه در واردات واکسن کرونا به کشور، اظهار کرد: مطابق قولی که داده بودیم، اقداماتی برای واردات واکسن کرونا انجام شد و مبالغی به حساب فروشندههای واکسن واریز شده است.
او در ادامه بیان کرد: امیدواریم بیش از ۲ میلیون دوز واکسن معتبر وارد کشور شود که در کنار سایر زحمات وزارت بهداشت بتوانیم هموطنانمان را با استفاده از واکسنهای تولید داخل و وارداتی واکسینه کنیم تا بخشی از دغدغههای هموطنانمان در این زمینه رفع شود.
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: جمعیت هلالاحمر این آمادگی را دارد مطابق قولی که داده شده در صورتی که طرف خارجی به تعهداتش عمل کند، واکسنهای مورد نیاز کشور را وارد کند.
او با اشاره به طرح حامیان سلامت در محل اخذ صندوقهای رای تصریح کرد: با توجه به درخواستی که وزارت کشور از جمعیت هلالاحمر داشت، بیش از ۱۴۰ هزار نفر از نیروهای جوان و داوطلب جمعیت هلالاحمر در پای صندوقهای رای حضور خواهند داشت.
همتی ادامه داد: این افراد به هموطنان توصیه میکنند، در هنگام حضور در مکانهای اخذ رای پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: همچنین تجهیزات حفاظت شخصی در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت و آمبولانسهای هلالاحمر در صورت نیاز هموطنانمان حضور خواهند داشت.
او بیان کرد: جمعیت هلالاحمر این آمادگی را دارد که در قالب تیمهایی تحت نظارت وزارت بهداشت در امر برگزاری انتخابات بهترین همکاری را داشته باشد.
* اعتراف آسترازنکا به شکست در درمان کرونا با آنتیبادی
در حالی که با ورود واکسن «کوو ایران برکت» به روند واکسیناسیون در کشور فاز جدیدی از مقابله با ویروس منحوس کرونا آغاز شده است اما گویی لختهشدن خون به عنوان یک چالش جدی پیش روی واکسن آسترازنکا قرار گرفته است، به نحوی که طی چند روز گذشته کارگروه «کووید-۱۹» وابسته به نهاد نظارت دارویی اتحادیه اروپایی خواستار توقف تزریق واکسن کرونای آسترازنکا به افراد بالای ۶۰ سال شد.
با افزایش ریسک تزریق واکسن آسترازنکا، شرکت تولیدکننده آن یک بار دیگر اعترافی تلخ در زمینه شکست این پروژه داشته است. بر این اساس، شرکت مزبور اعتراف کرد در جریان آزمایش بالینی درمان کرونا با آنتیبادی مونوکلونال موفق نبوده است.
به گزارش رویترز، شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد تحقیقاتش درباره استفاده از یک نوع درمان با آنتیبادی مونوکلونال به نام AZD7442 برای جلوگیری از شدت ابتلای فردی که قبلا در معرض ویروس کرونا قرار داشته، موفقیتآمیز نبوده است. طبق بیانیه این شرکت، شرکتکنندگان در این آزمایش بالینی، افراد بالای ۱۸ سال بودهاند که قبلا واکسن نزده بودند و طی ۸ روز قبل در نزدیکی فردی مبتلا به «کووید-۱۹» بودهاند. با تزریق واکسن مذکور به افراد گروه کنترل، ریسک ابتلا به «کووید-۱۹» با نشانگرهای واضح، در مقایسه با گروه پلاسیبو ۳۳ درصد کاهش یافت که از لحاظ آماری چندان قابل توجه نیست.
***
کرونا جان 134 هموطن دیگر را گرفت
با آنکه وزارت بهداشت خبر از عبور موج چهارم کرونا طی روزهای آینده میدهد اما همچنان این ویروس منحوس در حال تاخت و تاز بوده و میزان مرگومیر بر اثر ابتلا به این بیماری ۳ رقمی است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز سهشنبه 25 خرداد، ۱۰ هزار و ۲۱۶ بیمار «کووید-۱۹» شناسایی شدند و متاسفانه ۱۳۴ تن نیز به دلیل این بیماری جان باختند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۳۵۱ نفر برسد. طی این 24 ساعت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۱۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۲۶۰ نفر از آنها بستری شدند تا بر این اساس آمار میزان بستریها در بخشهای مراقبتهای ویژه به ۳ هزار و ۳۹۴ نفر برسد. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۴۹ هزار و ۶۴۸ نفر رسید. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۹۶۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۶۹ هزار و ۹۸۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۶۵۲ دوز رسید. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۲۱۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.