گروه سیاسی: «اقتدار» مهمترین لازمه هر دولت- ملتی برای پیشرفت و توسعه آن واحد سیاسی در داخل مرزهای کشور و صحنه بینالملل محسوب میشود، در فضای ایران که در یک جغرافیای ناآرام در غرب آسیا زیست میکند، گزاره «اقتدار» و بازدارندگی همواره در پیوندی ناگسستنی با موضوع مشارکت در انتخابات قرار داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ایران در فضایی برگزار میشود که عملکرد فاجعهبار و خسارتبار دولتهای یازدهم و دوازدهم از یک سو و تبلیغات منفی داخلی و خارجی، دلسردی جامعه ایرانی را به دنبال داشته و حضور آنها در پای صندوق رای را هدف قرار داده است. اگر چه ۸ سال گذشته تماما اهمیت صندوق رای و تاثیر انتخاب جمهور بر تمام زوایای زندگی ایرانیان را به تصویر کشید که امتداد آن دلسردی و انفعال امروز بخش زیادی از مردم کشورمان است اما از طرف دیگر خالی کردن «میدان» از سوی مردم و عدم تشکیل یک دولت مقتدر مسالهای است که برای تمامیت کشور خسارتآفرین است. بر همین مبنا، امروز تحول بنیادی در ارکان اجرایی و فوریت گذر از وضع موجود مورد تاکید همه جناحهای سیاسی و کاندیداهای انقلابی در انتخابات است. لازمه این تغییر به نفع مردم، مشارکت حداکثری در پای صندوق رای است؛ حضوری که صدای دولت آتی برای تامین منافع ملی در محیط بینالملل را رساتر و بازوی دولت برآمده از رای مردم را در داخل کشور جهت تحقق بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی ایرانیان نیرومندتر میکند، بنابراین با توجه به شرایط دشواری که در سایه دولتداری 8 ساله غربگرایان به مردم تحمیل شده است، دولت آینده، نیازمند پشتوانه عمومی درخور برای ایجاد تغییرات و اصلاح وضعیت موجود است. به عبارت دیگر مشارکت حداکثری مردم فراتر از انتخاب گزینه نهایی، حد توانمندی دولت آینده را نیز مشخص میکند. از همین رو است که تاکید همیشگی رهبر انقلاب بر اصل مشارکت در انتخابات برای بیمه کردن کشور استوار بوده است. رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیر رمضانی با دانشجویان با تاکید بر اصل مشارکت به عنوان مهمترین اولویت سیاسی کشور، در تبیین علل و اهمیت مشارکت خاطرنشان کردند: «نفس حضور مردم برای انتخاب مسؤولان کشور، از صدر تا ذیل، یک مسأله مهمی است؛ مساله انسانی مهمی است، مسأله تمدنی بسیار مهمی است؛ مردمسالاری است. بعد هم همینطور که میدانید، حضور مردم در انتخابات، بر تواناییها و قوت دولت منتخب تأثیر زیادی دارد؛ بالاخره یک دولتی انتخاب خواهد شد، یک رئیسجمهوری انتخاب میشود و دولتی تشکیل میدهد؛ هر چه پشتوانه او بیشتر باشد، قویتر باشد، قطعا بهتر است و قدرت بازدارندگی کشور را بالا میبرد، امنیت میدهد به کشور، برای کشور آبرو ایجاد میکند. بنابراین مشارکت، خیلی مهم است».
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نخستین انتخاباتی است که بدون حضور قهرمان ملی ایرانیان و «مرد میدان» سردار شهید قاسم سلیمانی برگزار میشود؛ کسی که هیچگاه دلسرد نشد و امروز اگر بود محور امید ملت قرار میگرفت اما یادگار سردار دلها برای مردم که امروز در سراسر منطقه نمایان است، وسیعتر کردن دامنه اقتدار ملی و تبدیل مرد میدان به «مردم میدان» است. امروز در فضای کشور این فراز از وصیت سردار سلیمانی به «مردم ایران» در حال بازگویی و یادآوری است: امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند...
مشارکت مردمی در انتخابات ریاستجمهوری ایران علاوه بر اینکه قله اوج وحدت ملی به شمار میرود نمایش قدرت ملی به عنوان یکی از پایههای ارکان اقتدار در صحنه جهانی است. حضور و مشارکت مردم در انتخابات از جایجای ایران برای سیاستمداران دنیا و دستگاه محاسباتی قدرتهای بینالمللی معنایی متفاوت دارد.