printlogo


کد خبر: 234674تاریخ: 1400/3/27 00:00
رسانه‌های رژیم صهیونیستی تغییر در مسیر برگزاری راهپیمایی پرچم در بیت‌المقدس را نشانه شکست این رژیم در برابر معادله بازدارندگی عنوان کردند
سقوط پرچم
جدیدترین نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد حمایت ملت فلسطین از گزینه مقاومت مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی و نیز حمایت از حماس افزایش چشمگیری داشته است

گروه بین‌الملل: تا پیش از جنگ 12 روزه اخیر که تحت عنوان «نبرد شمشیر قدس» شناخته می‌شود، معمولا دامنه واکنش‌های مقاومت به نوار غزه محدود می‌شد اما پس از جنگ اخیر در غزه، هر اتفاقی در سرتاسر اراضی اشغالی از جمله قدس اشغالی با واکنش مقاومت همراه خواهد شد؛ موضعی که رسما از سوی مقاومت فلسطین اعلام شده و حتی صحبت از جنگ منطقه‌ای نیز به میان آمد. به همین دلیل صهیونیست‌ها در برآوردهای اخیر خود تهدیدات مقاومت را کاملا جدی گرفته‎‌اند؛ نکته‌ای که در گزارش خبرنگار روزنامه معاریو نیز به آن اذعان شد. این خبرنگار در واکنش به خبر برگزاری راهپیمایی پرچم بدون عبور تظاهرات‌کنندگان از مسیر قدیمی، نوشت مقاومت فلسطین توانسته است حتی بدون شلیک یک راکت معادله با [رژیم] اسرائیل را به ‌نفع خود تغییر دهد.
 
* شکست «راهپیمایی پرچم» صهیونیست‌ها
به گزارش «وطن‌امروز» به نقل از خبرگزاری صفا، پس از برگزاری مراسم راهپیمایی پرچم، جنبش حماس با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد «راهپیمایی پرچم صهیونیست‌ها شکست خورد». در این بیانیه همچنین با اشاره به اینکه «مسیر راهپیمایی پرچم صهیونیست‌ها در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی اعلام نشد و عملا تغییر کرد» آمده است: مواضع شجاعانه مقاومت و تصمیمات سرنوشت‌ساز آن، رژیم صهیونیستی را مجبور کرد مسیر این راهپیمایی را تغییر دهد. در همین رابطه «فوزی برهوم» سخنگوی حماس نیز با بیان اینکه این راهپیمایی به دور از مسجدالاقصی برگزار شد، خاطرنشان کرد: این تغییر مسیر، تأییدی بر تحقق معادله بازدارندگی است که نبرد شمشیر قدس آن را به وجود آورد. این مسؤول حماس در ادامه تصریح کرد: مقاومت فلسطین همچنان سپر حمایتی از ملت این کشور است و رفتار رژیم صهیونیستی است که مسیر و ماهیت برخورد میدانی با آن را تعیین می‌کند. نکته قابل توجه اینکه از تحلیل یکی از اعضای کنست اسرائیل هم اینگونه به نظر می‌رسد که راهپیمایی پرچم بیش از آنکه عرض اندامی برای صهیونیست‌ها محسوب شود، آنها را به وحشت انداخته است. در همین ارتباط پایگاه عبری‌زبان «0404» بامداد دیروز در خبری به نقل از یوآف کاش، عضو کنست از حزب شکست‌خورده لیکود نوشت، چرا کسی نمی‌تواند اقدامات حماس را در ارسال بالن‌های آتش‌زا به سوی شهرک‌های اطراف نوار غزه متوقف کند. به گفته عضو کنست، نفتالی بنت به عنوان نخست‌وزیر و گانتس به عنوان وزیر جنگ ملزم به اقدام برای مهار حملات فلسطینی‌ها هستند، اینکه از صبح تا عصر بیش از 20 مورد آتش‌سوزی در اطراف نوار غزه رخ دهد امری غیرقابل تحمل است. به اعتراف کاش، امروز گروه‌های فلسطینی به رهبری حماس معادلات تقابل را دستخوش تغییر کرده‌اند. بر این اساس روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارانوت» هم اعلام کرد تغییر مسیر راهپیمایی پرچم در لحظات پایانی و پیامی که از طریق مصر برای حماس ارسال شد، به آرام‌سازی اوضاع و جلوگیری از تشدید تنش و درگیری‌ها کمک کرد. این روزنامه در گزارش خود آورده است: اسرائیل از مصر خواست جنبش حماس را قانع به عدم واکنش و پاسخ علیه راهپیمایی پرچم در قدس کند و در این زمینه پیامی با این مضمون از طریق قاهره برای حماس فرستاد که راهپیمایان با تغییر مسیر وارد مسجدالاقصی نمی‌شوند و هدف از آن چالش‌طلبی نیست. برخی دیگر از رسانه‌های عبری‌زبان اعلام کردند رژیم صهیونیستی از ترس حملات راکتی مقاومت فلسطین به‌ خاطر برگزاری راهپیمایی پرچم در قدس اشغالی، مسیر پرواز هواپیماها در فرودگاه بین‌المللی «بن‌گوریون» در تل‌آویو را تغییر داد. در این بین حتی حمله هوایی صهیونیست‌ها به ۲ منطقه غزه در «نتساریم» و «خان یونس» که به صورت محدود انجام شد با واکنش پدافندی مقاومت فلسطین مواجه شد. این به معنای این است که نظامیان صهیونیست در معادلات خود قدرت دفاعی و بازدارندگی مقاومت فلسطین را که در جنگ 12 روزه تثبیت شده بود مدنظر قرار داده‌اند. در همین باره کمیته پیگیری امور فراکسیون‌های ملی و اسلامی فلسطین نیز تأکید کرد رژیم صهیونیستی از مقاومت فلسطین هراس دارد. این کمیته ادامه داد به خاطر این نبرد و انتفاضه، صهیونیست‌ها پیش از اینکه دست به هر اقدام خصمانه‌ای علیه مردم قدس و مقدسات آن بزنند، محاسبات بسیاری انجام می‌دهند. به گفته این کمیته، شمشیر قدس، حد فاصلی بین گذشته و امروز ایجاد کرد و بدین ترتیب موفق شد معادله بازدارندگی دیگری ایجاد کند مبنی بر اینکه «قدس پایتخت ملت ماست»، نه آنان. 
 
* مقاومت، گزینه مطلوب  اکثریت فلسطینی‌ها
 سایت عربی 21 خبر داد نتایج نظرسنجی صورت‌‌گرفته از سوی «مرکز پژوهش‌های سیاسی فلسطین» در اراضی فلسطینی نشان می‌دهد حمایت ملت فلسطین از گزینه مقاومت مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی و نیز حمایت از حماس افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس این گزارش، مرکز تحقیقات سیاسی و آماری فلسطین اقدام به انجام یک نظرسنجی در کرانه باختری و نوار غزه در ژوئن ۲۰۲۱ کرده است. در این نظرسنجی به موضوعات مختلفی مانند تعویق انتخابات، محله «شیخ جراح» قدس، جلوگیری از ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی و درگیری‌های قدس، عملیات «شمشیر قدس»، وضعیت عمومی در کرانه باختری و نوار غزه و روند صلح پرداخته شده است. نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که «حماس تقریبا در مقابله با اسرائیل پیروز شده و آنچه اتفاق افتاده یک تغییر نگرش در افکار عمومی علیه تشکیلات خودگردان و سران آن به نفع جنبش حماس و تأیید اقدام مسلحانه است». این گزارش می‌افزاید اکثریت شرکت‌کنندگان در نظرسنجی مذکور تصمیم تشکیلات خودگردان برای تعویق انتخابات را رد کردند. عربی ۲۱ در ادامه اعلام کرد، ۲ دلیل اصلی منجر به این تغییر رأی شده است: مقابله مردمی در قدس و جنگ میان حماس و اسرائیل و تعویق انتخابات توسط تشکیلات خودگردان تا زمان نامشخص. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد اکثریت ملت فلسطین اعتقاد دارند، شلیک موشک و راکت به سمت شهرها و شهرک‌های صهیونیستی در روند حمایت از مسجدالاقصی و موضوع محله شیخ جراح مفید واقع شده است. همچنین فلسطینی‌ها از نحوه رفتار تشکیلات خودگردان و سران فتح در خلال درگیری‌ها و جنگ انتقاد کرده‌اند. 
علاوه بر این دو‌‌سوم شرکت‌کنندگان فلسطینی تصمیم «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان برای تعویق در برگزاری انتخابات فلسطین را رد کرده و گفته‌اند عباس این کار را انجام داده چون از نتیجه انتخابات می‌ترسد. در این نظرسنجی بیش از 53 درصد فلسطینی‌ها حماس را برای رهبری فلسطین شایسته‌تر می‌دانند و فقط 14 درصد جنبش فتح به رهبری «محمود عباس» را شایسته این موضوع می‌دانند. این نظرسنجی همچنین نشان داده است که محبوبیت «محمود عباس» به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان کاهش یافته است. بر این اساس اگر انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان امروز انجام شود، «اسماعیل هنیه» رهبر حماس پیروزی قاطعی در برابر عباس خواهد داشت. 
در ادامه این گزارش آمده، 70 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی خواهان برگزاری انتخابات شورای قانون‌گذاری (پارلمان) و ریاستی هستند و گفته‌اند عباس نباید منتظر اجازه رژیم صهیونیستی برای برگزاری انتخابات در قدس باشد بلکه باید این موضوع بر تل‌آویو تحمیل شود. بر اساس گزارش مذکور، «درگیری‌ها و جنگ اخیر بر مسائل مربوط به نزاع فلسطینی- اسرائیلی تأثیر زیادی داشته؛ به عنوان مثال میزان تأیید بازگشت به مقاومت مسلحانه و انتفاضه افزایش داشته و به 60 درصد رسیده و میزان تأیید بازگشت به مذاکره با اسرائیل به عنوان راه بهتر برای پایان اشغالگری کاهش پیدا کرده است». این نظرسنجی با حاشیه خطای 3 درصد، هفته گذشته به صورت مصاحبه مستقیم با 1200 فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه انجام شده است. مقاومت فلسطین در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در نبرد ۱2 روزه شمشیر قدس که در پاسخ به تجاوزات صهیونیستی در قدس و مسجدالاقصی انجام شد، بیش از ۴۰۰۰ موشک و راکت به سمت فلسطین اشغالی شلیک و خسارات زیادی به این رژیم وارد کرد. 
***
    صهیونیست‌ها مزد عرب‌های سازشکار  را  دادند     
در حالی که چند ماه از عادی‌سازی روابط چند کشور عربی با رژیم صهیونیستی می‌گذرد، صهیونیست‌ها در راهپیمایی پرچم با شعار «مرگ بر عرب‌» قدس شرقی را ترک کردند. شهرک‌نشینان صهیونیست روز سه‌شنبه در جریان راهپیمایی پرچم در منطقه باب‌العامود - که یکی از درهای قدیمی قدس شرقی اشغالی است - با سر دادن شعار «مرگ بر عرب» به سوی دیوار براق رهسپار شدند. به گزارش «ینی شفق»، صهیونیست‌ها پس از حضور یک ساعته در باب‌العامود، به سوی دیوار براق (صهیونیست‌ها نام آن را دیوار ندبه می‌نامند) رهسپار شدند. در این تظاهرات چند نماینده کنست از احزاب دینی افراطی و همچنین حزب لیکود حضور داشتند. 

Page Generated in 0/0240 sec