printlogo


کد خبر: 234693تاریخ: 1400/3/27 00:00
وزیر بهداشت: ایران در میان قدرت‌های تولیدکننده واکسن قرار گرفت
129 هموطن قربانی کرونا شدند

کرونا همچنان به عنوان یک دغدغه اصلی در جامعه رخ‌نمایی می‌کند و تعداد زیادی از هموطنان را به کام مرگ می‌کشاند. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، از ظهر روز سه‌شنبه تا ظهر روز چهارشنبه 26 خرداد ۱۰ هزار و ۴۸۷ بیمار «کووید-۱۹» شناسایی شدند که یکهزار و ۳۱۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس ۳ هزار و ۳۴۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. متاسفانه در این بازه زمانی ۱۲۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا تعداد متوفیان ناشی از این بیماری به ۸۲ هزار و ۴۸۰ نفر برسد. 
همچنین تاکنون ۵ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۹۲۲ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. تاکنون ۴ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۲۲۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۷۸ هزار و ۶۹۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۹۲۲ دوز رسید. 
در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. 
 
* قرارگرفتن ایران در میان قدرت‌های تولیدکننده واکسن
وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران راه صدساله‌ای را بویژه در حوزه واکسن پیموده است، گفت: ایران در میان ۶ کشور تولید واکسن قرار گرفته است. 
دکتر سعید نمکی با اشاره به فعالیت محققان در ۶ پلتفرم واکسن کرونا خاطرنشان کرد: ایران راه صدساله‌ای را بویژه در حوزه واکسن پیموده است، به طوری که تاکنون در ۶ پلتفرم واکسن کرونا توسط محققان در حال مطالعه یا تولید است. وی افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران در کنار همه عظمت‌ها می‌تواند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تکنولوژی دانش علوم پزشکی و رشته‌های وابسته در کل جهان نقش‌آفرینی کند. به گفته وی، اکنون ما جزو ۶ کشور مطرح دنیا هستیم که توانسته‌ایم در حوزه واکسن «کووید-19» از صفر تا 100 ورود پیدا کنیم و امیدواریم در آینده بازار خوبی برای صادرات داشته باشیم. 
 
* اثربخشی واکسن برکت بالاتر از استانداردهای جهانی است
استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران نتایج مطالعه واکسن برکت را بالاتر از استانداردهای جهانی دانست. 
دکتر حسین کیوانی گفت: یکی از مزیت‌های واکسن‌های تولید داخل این است که ما مطمئنیم این واکسن‌ها بسیار ایمن هستند. استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران درباره واکسن‌ «کوو ایران برکت» اظهار داشت: این واکسن ایرانی کرونا از لحاظ روش ساخت مشابه واکسن بهارات (هند) و سینوفارم (چین) است و دقتی که برای ساخت واکسن «کوو ایران برکت» به کار برده شده بی‌نظیر است. 
وی افزود: در تایید این واکسن کرونا دقت و حساسیت زیادی به کار برده شده و هیچ مقامی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمی‌تواند در تسریع صدور مجوز دخالت کند، بلکه نتایج مطالعه به یک گروه علمی بی‌طرف واگذار شده و این تیم، نتایج مطالعه را حتی بالاتر از استانداردها نیز بررسی کرده است. 
کیوانی ادامه داد: درباره مواد اولیه‌ای که در واکسن ایرانی کرونا به کار برده می‌شود نیز حتی استانداردهای بالاتر از‌USP  (فارماکوپه ایالات متحده) که معیاری برای تایید داروها در سازمان غذا و داروی کشور ما است، در نظر گرفته شده است. 
 
* ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برگزاری انتخابات
فردا انتخابات ریاست‌جمهوری در کشور برگزار خواهد شد، بر همین اساس سخنگوی وزارت بهداشت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید دارد. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی مصوب از سوی نامزدها، عوامل اجرایی و مردم در برگزاری انتخاباتی به دور از هر گونه خطر بیماری، امری لازم و ضروری است. وی درباره برگزاری انتخابات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرد: پایبندی به دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغی باید مورد توجه جدی مسؤولان ستاد نامزدها قرار گیرد. وی اظهار داشت: ستاد انتخابات کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پروتکل‌های بهداشتی مورد نیاز در برگزاری انتخابات پیش رو را تهیه کرده است تا سلامت رأی‌دهندگان و مجریان برگزاری انتخابات به شکلی مطلوب تأمین شود. لاری گفت: با توجه به خطر تجمعات انسانی در انتقال ویروس «کووید-۱۹»، ضروری است هموطنان از هر گونه حضور در تجمعات انتخاباتی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آن نقض شده، خودداری کنند. 
 
* کاهش مرگ‌و‌میر بیماران کرونایی در موج چهارم
فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران بر این باور است با وجود اینکه در پیک چهارم با ویروس چموش انگلیسی مواجه بودیم اما میزان مرگ‌و‌میر بیماران کرونایی در این موج کاهشی بود. 
علیرضا زالی گفت: در پیک چهارم با ویروس چموش انگلیسی مواجه بودیم و میزان مراجعه به مراکز نسبت به موج قبلی ۴۳ درصد رشد داشت اما میزان مرگ‌و‌میر بیماران کرونایی در پیک چهارم کاهش داشته است. همچنین میزان اقامت بیماران در بیمارستان‌ها در پیک چهارم بیماری به ۵/۵  روز کاهش پیدا کرده است. وی اظهار کرد: ما این ظرفیت را داریم که به طور شبانه‌روزی کار واکسیناسیون را در تهران انجام دهیم و تا به امروز ۷۶ مرکز تجمیعی تزریق واکسن راه‌اندازی شده است. اگر سبد مکفی واکسن در اختیار ما قرار بدهند تهران این ظرفیت را دارد که رکورد‌های جدیدی را در زمینه واکسیناسیون مردم به ثبت برساند. 
 

Page Generated in 0/0076 sec