بررسی آمارها نشان میدهد روند شتابان افزایش تولید لوازم خانگی در داخل کشور همچنان ادامه دارد
طی ۳ سال گذشته مجموعهای از اتفاقات از جمله خروج تولیدکنندگان کرهای از بازار لوازم خانگی ایران و افزایش نرخ ارز موجب شد تیراژ و کیفیت تولید و عمق ساخت لوازم خانگی داخلی افزایش چشمگیری پیدا کند؛ به شکلی که سال گذشته نزدیک به ۱۵ میلیون دستگاه لوازم خانگی تولید شد که سهم لوازم خانگی بزرگ (یخچال، لباسشویی، تلویزیون و اجاق گاز) ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار دستگاه بوده است.
* رشد 6/29 درصدی تولید یخچال و فریزر
بر همین مبنا، طی ۲ ماهه نخست سال جاری ۲۱۵ هزار و ۸۰۰ دستگاه یخچال و فریزر توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شده است، این در حالی است که در ۲ ماه سال گذشته ۲۷۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه از این محصول تولید شده بود. بدین ترتیب تولید یخچال و فریزر در ۲ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 6/29درصدی داشته است.
* رشد 9/40 درصدی تولید ماشین لباسشویی
همچنین طی ۲ ماه نخست امسال ۱۷۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی در کشور تولید شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۱۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تولید شده بود، بنابراین تولید ماشین لباسشویی در ۲ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 9/40 درصدی یافته است.
* رشد ۲۵ درصدی تولید تلویزیون
در ۲ ماه نخست امسال ۱۴۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع تلویزیون توسط تولیدکنندگان داخلی تولید شده است که در مدت مشابه پارسال ۱۱۹ هزار و ۷۰۰ دستگاه تولید شده بود. بدین ترتیب تولید انواع تلویزیون در ۲ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۵ درصدی داشته است.
* رشد 3/6 درصدی تولید کولر آبی
همچنین در این ۲ ماه، ۳۶۸ هزار و ۱۰۰ دستگاه کولر آبی در کشور تولید شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۳۴۶ هزار و ۲۰۰ دستگاه بوده است و از رشد 3/6 درصدی تولید این وسیله سرمایشی حکایت دارد.
* رشد تولید برخلاف پیشبینیها
مدیرکل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت با تاکید بر اینکه در ابتدای سال گذشته بسیاری معتقد بودند با توجه به شرایط حاکم، رشد ۳۰ درصدی محقق نخواهد شد، افزود: برخلاف انتظارها ما شاهد فعالیت قابل تقدیر تولیدکنندگان لوازم خانگی در سال گذشته بودیم، همچنین بر اساس برنامههای وزارت صمت در سال ۱۴۰۰، صادرات لوازم خانگی و افزایش کیفیت و خدمات تولیدکنندگان داخلی به صورت جدی پیگیری خواهد شد. کیوان گردان افزود: ارز حاصل از صادرات نیز برای تمام تعرفههای صنعت لوازم خانگی اختصاص یافت و بیش از ۵۰ درصد تهاتر وزارت صمت با بنگاههای اقتصادی نیز در اختیار صنعت لوازم خانگی قرار گرفت. مدیرکل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت با بیان اینکه برای نخستینبار در تاریخ کشور عرضه اختصاصی ورق در حوزه لوازم خانگی شکل گرفت، تصریح کرد: ورق از جمله نیازهای اصلی تولید لوازم خانگی است که کمبود آن همیشه مورد نقد قرار میگرفت. وی خاطرنشان کرد: با این وجود و با تدبیر لازم امروز ۶۷ هزار تن ورق سرد تولید شرکت فولاد مبارکه به صنعت لوازم خانگی و خودرو بر اساس نیازهای این صنعت اختصاص پیدا کرد تا مشکلی در ساخت لوازم خانگی رخ ندهد. وی به شیوع ویروس کرونا در سال گذشته و بروز مشکلات متعدد در بخش تولید کشور اشاره و اضافه کرد: با این وجود صنعتگران با برنامهریزیهای دقیق، زنجیره تولید لوازم خانگی با گردش مالی ۶میلیارد دلاری را ایجاد کردند.