نامزد انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه باید حکمرانی و روش اداره کشور را اصلاح کنیم، گفت: موضوع بورس به یک مشکل تبدیل شده و مردم بیپناه ماندند.
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته در نشستی با فعالان بازار سرمایه به شرح راهبردهای خود برای رفع معضلات بازار بورس و سرمایه پرداخت و گفت: موضوعات بازار سرمایه بسیار متنوع است و در قبال فعالان بازار سرمایه مثل کسی هستم که از حاشیه به متن نگاه میکند.
وی افزود: در پروندههای مالی مثل پدیده و موسسات مالی و اعتباری شاهد چنین اتفاقاتی بودیم، مردم به سمت بازار سرمایه سرازیر شدند؛ در این شرایط عدهای اخطار دادند، برخی تماشاگر بودند و گروهی مردم را تشویق کردند. بعد موضوع به یک مشکل تبدیل شده و مردم بیپناه ماندند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: ما به هر جا سرک میکشیم موضوع همان حکمرانی بد و سوءعملکرد است. فرماندهی غیردقیق، عدم یکپارچگی و عدم سیاستگذاریهای باثبات، مجموعه این مؤلفهها در حوزههای متفاوت باعث ناکارآمدی شده است.
قاضیزاده هاشمی اظهار کرد: دلیل مشکلات این است که علمی رفتار نمیکنیم، در حالی که باید در مسائل مختلف بر اساس نگرش علمی پیش برویم و با حکم عقلا و اجماع نخبگان بر اساس دلایل متقن کارها را پیش ببریم.
وی بیان کرد: مالکیت موضوعی جدی در نظام پولی است، باید تصمیمگیری و برای مدیریت آن سیاستگذاری انجام شود. باید تعیینتکلیف شود که بازار بورس خصوصی باشد یا دولتی؟ چه کسی بر آن نظارت و سیاستگذاری کند؟
نامزد انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: سرمایهگذار همیشه دنبال سود بیشتر بوده، بویژه در کشور ما که تورم وجود دارد و پول نقد در اولویت است. سرمایهگذار در این شرایط ترجیح میدهد پولش را به گونهای در بازار ببرد که هم نقد باشد و هم نقد نباشد، تا هرجا احساس خطر کرد بتواند پولش را نقد کند.
قاضیزادههاشمی افزود: آنچه ما دنبال آن هستیم، اصلاح این بیثباتیها و معضلات است که آنها را باید در جمعهای تخصصی حل کرد، چرا که مردم با مسائل روزمره و معیشت خود دست و پنجه نرم میکنند و اگر با آنها در این باره صحبت کنیم میپرسند یارانه چقدر شده است، در صورتی که ریشه اصلی مشکلات همین مسائل ساختاری است که باید حل و اصلاح شود.
وی اظهار داشت: شورای عالی بورس باید نهادی کاملا مردمی باشد و باز هم باید ناظری مردمی فعالیت آن را کنترل کند. علاوه بر این اگر نیمی از فعالان بازار بگویند مصوبهای را قبول نداریم و درخواست دادند، مصوبه باید باطل شود. در این صورت، روندی مردمی و قابل کنترل ایجاد میشود.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: در روش استفاده از ذینفعان برای سیاستگذاری، اجرا و نظارت، طبیعتا سطح پاسخگویی نیز بالا خواهد رفت و خودکنترلی محقق میشود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه به دنبال اصلاح فرماندهی دولت هستیم، گفت: آنجا که مربوط به مسائلی غیرمربوط به حاکمیت است باید به مردم واگذار شود اما آنچه در کلام بهسرعت بیان میشود از نظر اجرایی نیازمند مقدمات، گفتمانسازی و ایجاد سواد است.
وی تصریح کرد: برنامهای که در دولت سلام تحت عنوان «دولت مردم» تدوین کردهایم، شروطی دارد؛ شفافیت، گفتوگو، عدم انحصار و مبارزه با رانت و پاسخگویی شروط مبنایی دولت سلام هستند.