printlogo


کد خبر: 234701تاریخ: 1400/3/27 00:00
حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی در جمع مردم شهرقدس:
دولت مقتدر گره‌ها را خواهد گشود

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی که صبح روز گذشته در جمع مردم شهر قدس حاضر شده بود، اظهار داشت: امروز کشور مشکلات زیادی دارد و وضعیت زندگی، کسب‌و‌کارها، سفره مردم، وضعیت مسکن و وضعیت اشتغال نابسامان است. کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: شرایطی به وجود آمده که دسترسی مردم به کالاهای اساسی روزمره همچون گوشت و مرغ سخت شده و خیلی‌ها به‌ خاطر مناعت طبع حتی مشکلات‌شان را به کسی هم نمی‌گویند. رئیسی ادامه داد: وضعیت کار هم سامان ندارد و گاهی در یک خانه ۲ یا ۳ و یا حتی ۴ جوان تحصیلکرده دختر و پسر آماده کار و فعالیت هستند اما زمینه اشتغال برای‌شان فراهم نیست. وی به موضوع آسیب‌های اجتماعی و رانت و فساد هم اشاره کرد و گفت: مواردی از فساد و رانت که به دستگاه قضایی کشیده شده در حال رسیدگی است و در رسیدگی به آنها خط قرمز هم نداریم اما این مسائل صرفا با رسیدگی به پرونده حل نمی‌شود و باید ریشه‌ای برخورد کرد تا پرونده تولید نشود. 
رئیسی با تأکید بر اینکه مشارکت در انتخابات زمینه‌ساز شکل‌گیری دولت قوی و مردمی است، در عین حال گفت: کار با رأی ‌دادن مردم تمام نمی‌شود، بلکه دولت مردمی برای حل مشکلات کشور دست یاری به سوی آنها دراز می‌کند. نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری گفت: من هر جا مسؤولیت داشتم از مردم کمک گرفتم و هر جا به مردم نقش داده شد و آنها با انگیزه پای کار آمدند مشکلات و مسائل حل شده است. وی ادامه داد: حرف ما این است که باید مردم و صاحب‌نظران و نخبگان را به حساب ‌آورد و اگر به مردم توجه شود، قادرند با یک دولت دلسوز، خدمتگزار و معتقد به «ما می‌توانیم»، بسیاری از گره‌ها را باز کنند. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه مشکلات کشور و راهکارهای آنها مشخص است، گفت: مردم می‌پرسند وقتی مشکلات و راهکارهای آنها روشن است و کشور هم امکان حل مشکلات را دارد، چرا حل نمی‌شود و از این موضوع رنج می‌برند. رئیسی افزود: اعتقاد دارم با یک دولت مقتدر که اقتدار او ناشی از قدرت ملت است و با داشتن اراده، برنامه و کارنامه، بسیاری از مشکلات که مردم گرفتار آن شده‌اند حل می‌شود و دولت مردمی به لطف خداوند این گره‌ها را خواهد گشود. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دولت مردمی حتما در دیپلماسی و رفع تحریم‌های ظالمانه فعال عمل خواهد کرد، در عین حال گفت: برای رفع مشکلات کشور به بیگانگان چشم نمی‌دوزیم و قویا معتقدم همه مشکلات با اتکا به توان داخلی و با دست‌های توانای خود مردم حل خواهد شد. رئیسی خاطر‌نشان کرد: ما با قدرتی که ملت در اختیار دولت می‌گذارد به دنبال حل مشکلات کشور می‌رویم اما هرگز حل مسائل اقتصاد و تولید و قدرت و توان کشور را به تحولات خارج کشور گره نخواهیم زد. 
 
* پاسخ رئیسی به منتقدان بازدیدش از واحدهای تولیدی
رئیسی همچنین در گفت‌وگوی تلویزیونی روز گذشته خود با مردم استان سمنان اظهار داشت: سمنان استانی با ظرفیت‌های بسیار و نیروی انسانی بسیار کارآمد بویژه جوانان تحصیلکرده از مراکز علمی و دانشگاهی است. 
وی با تأکید بر اینکه دیپلماسی فعال اقتصادی باید سهم کشور را در تجارت منطقه احیا کند، گفت: سهم ایران در صادرات به کشورهای منطقه تنها 2 درصد است که این میزان باید افزایش یابد تا بازار، اشتغال و تولید رونق یابد. 
رئیسی با انتقاد از آنها که می‌گویند چرا رئیس دستگاه قضا به کارخانجات دارای مشکل در کشور سرکشی می‌کند، اظهار داشت: من در جواب به مسؤولانی که کار اجرایی در دست دارند اما نه توان لازم را دارند و نه تحرک لازم را و یک جا در اتاق در بسته نشسته‌اند و فکر می‌کنند می‌توانند در یک اتاق در بسته برای کشور تصمیم‌گیری کنند، می‌گویم که سَری به واحدهای تولیدی بزنید تا در جریان مشکلات قرار بگیرید. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: رهبر معظم انقلاب دستور می‌دهند امسال سال جهش و پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید است؛ این بدین معناست که تمام بخش‌های کشور باید حس تولید پیدا کنند و ما بر اساس این فرمایش مقام معظم رهبری بیش از 2 هزار کارخانه را در کشور فعال یا از تعطیل شدن آنها جلوگیری کردیم.
 
* سرمایه‌گذاری در ورزش، خرید آینده است
رئیسی همچنین شامگاه سه‌شنبه در نشست با ورزشکاران و قهرمانان ورزشی اظهار داشت: ورزش مساله مهمی است. در ارزیابی‌های جهانی پیشرفته بودن ورزش یک کشور از جلوه‌های پیشرفت آن کشور است و سرمایه‌گذاری در ورزش هزینه نیست، بلکه خریدن آینده است و توجه به نیروی انسانی محوری‌ترین نقطه در ورزش است و باید همواره نه در سخن، بلکه در عمل به آن توجه شود و باید ساز‌و‌کار توجه به پیشکسوتان تعریف شود. وی خطاب به ورزشکاران و پیشکسوتان تاکید کرد: در تدوین سیاست‌ها می‌توان از پیشنهادات شما که صاحب‌نظر هستید استفاده کرد. برنامه هفتم توسعه به دولت جدید می‌رسد و در این برنامه نسبت به ورزش حتما توجه خواهد شد. خواهش من این است که این نشست، نشست آغاز باشد. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما در اجرای عدالت عقب‌ماندگی داریم، افزود: اجرای عدالت در ورزش معنای خودش را دارد، در فرهنگ، قوه ‌قضائیه و... هر کدام معنای خودش را دارد. اگر نتوانم در این جایگاه برای مردم اجرای عدالت را به ارمغان بیاورم، این جایگاه هیچ ارزشی نخواهد داشت. خداوند نیز تغییر را به دست شما سپرده است. فرهنگ ما، فرهنگ «ما می‌توانیم» است و می‌توان ورزش را در کشور متحول کرد و ما به امید خدا این کار را خواهیم کرد. 
در این دیدار صمیمانه که در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد، تعدادی از پیشکسوتان و مدیران فوتبال کشور شامل محمود خوردبین، پرویز مظلومی، ستار همدانی و ابراهیم شکوری، پیراهن شماره ۸ تیم ‌ملی را به حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی اهدا کردند. رئیسی با توجه به همزمانی این دیدار با مسابقه فوتبال تیم‌های ‌ملی ایران و عراق در دور مقدماتی بازی‌های جام‌جهانی 2022 قطر، لحظاتی‌ از این بازی و نیز لحظه گل «سردار آزمون» به تیم عراق را به همراه ورزشکاران به تماشا نشست. 
***
به هر  استان اختیارات تصمیم‌گیری اقتصادی می‌دهیم
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اختیارات تصمیم‌گیری در زمینه اقتصاد هر استان را به همان استان می‌دهیم تا قطب‌های اقتصادی به وجود آید. 
محسن رضایی در شبکه تلویزیونی جهان‌بین چهارمحال‌و‌بختیاری اظهار داشت: اینطور نخواهد بود که از تهران یک نسخه واحد برای همه استان‌ها صادر شود. برای هر استان با کمک مردم برنامه‌ای مخصوص خواهیم داشت، هر استانی طبیعت و ظرفیت خاص خود را دارد که نسخه خاص خود را می‌خواهد. 
وی بیان داشت: اختیارات تصمیم‌گیری در زمینه اقتصاد هر استان را به همان استان می‌دهیم تا قطب‌های اقتصادی به وجود آید. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: تمام ایران تبدیل به کارگاه‌ بزرگ اقتصادی خواهد شد اما مشروط به اینکه جوانان ما نشاط داشته باشند و از ظرفیت آنها استفاده کنیم، باید آزادی اجتماعی را در چارچوب‌ها رعایت کرد، نباید مرتبا به جوانان گیر داد. باید به آنها اجازه فعالیت داد و توانایی آنها را بالا برد. 
رضایی اظهار داشت: پارتی‌بازی و بی‌عدالتی باید از بین برود که کار سختی نیست. دولت اقدام و تحول این کار را خواهد کرد اما برای رسیدن به این ایده بزرگ چند خط‌مشی داریم. 
وی افزود: باید استانداران اقدام و تحول را از همان استان انتخاب کرد، کدام استان است که مردان و زنان بزرگی نداشته باشد؟ پارتی‌بازی نمی‌شود، بلکه نخبگان انتخاب می‌شوند، ما به پارتی‌بازی‌ها پایان می‌دهیم و افرادی با رزومه قوی از همان استان را منصوب می‌کنیم. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: مساله دوم این است که از طریق امکانات پژوهشی که در اختیار داریم به مدیران اطلاعات می‌دهیم و همفکری می‌کنیم و مساله دیگر این است که دولت اقدام و تحول با تمام توان پشت استانداران خواهد بود و اجازه تصمیم‌گیری به آنها داده می‌شود‌. 
رضایی بیان داشت: نخستین توجه ما به اقشار آسیب‌پذیر از جمله معلمان، کارگران، کشاورزان و حتی کارکنان دولت خواهد بود. از جمله مهم‌ترین کارها راه‌اندازی نهضت بزرگ خانه‌سازی ایرانیان خواهد بود. امروز هزینه هر مترمربع ساختمان از 5/3 میلیون تا 5 میلیون تومان است. هر کس 30 میلیون تومان آورده داشته باشد مابقی آن را بانک وام می‌دهد و وثیقه هم همان خانه‌ای است که می‌خواهند بسازند و سود آن یارانه داده می‌شود که اینها در آمریکا و اروپا عمل می‌شود. 
وی ادامه داد: اگر مردم 10 درصد آورده داشته باشند برای آنها خانه ساخته می‌شود، اگر مسکن راه افتد 300 صنعت از جمله در و پنجره‌سازی و... راه می‌افتد. 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بیان داشت: سعی می‌کنیم اقتصاد ملی از پایین به بالا بجوشد، بنابراین چون مساله من حفظ کرامت خانواده‌های ایرانی است، برنامه‌ریزی اقتصاد کشور را عوض خواهیم کرد. 
رضایی گفت: چهارمحال‌وبختیاری سرزمین سردار اسعد، بی‌بی مریم و شیرعلی مردان و علمای بزرگی چون سیدابوالقاسم نجفی، میرزا عباس خان دهکردی و پژمان بختیاری و شعرا و نویسندگان است که حقیقتا یک مجموعه فرهنگی و تمدنی بی‌نظیری را در دل خود به وجود آورده است. 
وی در پایان خاطرنشان کرد: رودخانه‌های بسیار زیادی از ارتفاعات این استان سرچشمه گرفته‌اند، با این ظرفیت‌ها نباید فقر، تبعیض و بیکاری باشد. دولت ما برنامه خیلی قوی و سند اقدام و تحول پیشرفت استان چهارمحال‌وبختیاری را تهیه کرده است که در این سند از گردشگری، صنایع تبدیلی، ترانزیت یعنی راه‌آهن تا بسته‌بندی، فرآوری، بازاریابی و... برنامه دارد. 
***
شورای عالی بورس باید نهادی کاملا مردمی باشد
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه باید حکمرانی و روش اداره کشور را اصلاح کنیم، گفت: موضوع بورس به یک مشکل تبدیل شده و مردم بی‌پناه ماندند. 
سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری روز گذشته در نشستی با فعالان بازار سرمایه به شرح راهبردهای خود برای رفع معضلات بازار بورس و سرمایه پرداخت و گفت: موضوعات بازار سرمایه بسیار متنوع است و در قبال فعالان بازار سرمایه مثل کسی هستم که از حاشیه به متن نگاه‌ می‌کند. 
وی افزود: در پرونده‌های مالی مثل پدیده و موسسات مالی و اعتباری شاهد چنین اتفاقاتی بودیم، مردم به سمت بازار سرمایه سرازیر شدند؛ در این شرایط عده‌ای اخطار دادند، برخی تماشاگر بودند و گروهی مردم را تشویق کردند. بعد موضوع به یک مشکل تبدیل شده و مردم بی‌پناه ماندند. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما به هر جا سرک می‌کشیم موضوع همان حکمرانی بد و سوءعملکرد است. فرماندهی غیردقیق، عدم یکپارچگی و عدم سیاست‌گذاری‌های باثبات، مجموعه این مؤلفه‌ها در حوزه‌های متفاوت باعث ناکارآمدی شده است. 
قاضی‌زاده هاشمی اظهار کرد: دلیل مشکلات این است که علمی رفتار نمی‌کنیم، در حالی که باید در مسائل مختلف بر اساس نگرش علمی پیش برویم و با حکم عقلا و اجماع نخبگان بر اساس دلایل متقن کارها را پیش ببریم. 
وی بیان کرد: مالکیت موضوعی جدی در نظام پولی است، باید تصمیم‌گیری و برای مدیریت آن سیاست‌گذاری انجام شود. باید تعیین‌تکلیف شود که بازار بورس خصوصی باشد یا دولتی؟ چه کسی بر آن نظارت و سیاست‌گذاری کند؟
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: سرمایه‌گذار همیشه دنبال سود بیشتر بوده، بویژه در کشور ما که تورم وجود دارد و پول نقد در اولویت است. سرمایه‌گذار در این شرایط ترجیح می‌دهد پولش را به گونه‌ای در بازار ببرد که هم نقد باشد و هم نقد نباشد، تا هرجا احساس خطر کرد بتواند پولش را نقد کند.
قاضی‌زاده‌هاشمی افزود: آنچه ما دنبال آن هستیم، اصلاح این بی‌ثباتی‌ها و معضلات است که آنها را باید در جمع‌های تخصصی حل کرد، چرا که مردم با مسائل روزمره و معیشت خود دست و پنجه نرم می‌کنند و اگر با آنها در این باره صحبت کنیم می‌پرسند یارانه چقدر شده است، در صورتی که ریشه اصلی مشکلات همین مسائل ساختاری است که باید حل و اصلاح شود. 
وی اظهار داشت: شورای عالی بورس باید نهادی کاملا مردمی باشد و باز هم باید ناظری مردمی فعالیت آن را کنترل کند. علاوه بر این اگر نیمی از فعالان بازار بگویند مصوبه‌ای را قبول نداریم و درخواست دادند، مصوبه باید باطل شود. در این صورت، روندی مردمی و قابل کنترل ایجاد می‌شود. 
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: در روش استفاده از ذی‌نفعان برای سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت، طبیعتا سطح پاسخگویی نیز بالا خواهد رفت و خودکنترلی محقق می‌شود. 
قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه به دنبال اصلاح فرماندهی دولت هستیم، گفت: آنجا که مربوط به مسائلی غیرمربوط به حاکمیت است باید به مردم واگذار شود اما آنچه در کلام به‌سرعت بیان می‌شود از نظر اجرایی نیازمند مقدمات، گفتمان‌سازی و ایجاد سواد است. 
وی تصریح کرد: برنامه‌ای که در دولت سلام تحت عنوان «دولت مردم» تدوین کرده‌ایم، شروطی دارد؛ شفافیت، گفت‌وگو، عدم انحصار و مبارزه با رانت و پاسخگویی شروط مبنایی دولت سلام هستند. 

Page Generated in 0/0235 sec