printlogo


کد خبر: 234821تاریخ: 1400/3/31 00:00
مشارکت مطلوب با وجود مشکلات بسیار

مهدی گرگانی: انتخابات ریاست‌جمهوری ایران همانطور که رهبر حکیم انقلاب فرموده بودند، بدون حتی یک روز تاخیر و درست سر موعد تعیین‌شده، طی روز جمعه در کمال امنیت و سلامت برگزار شد و نتایج آن نیز به مردم ایران و جهان اعلام شد. 
این در حالی بود که از ماه‌ها قبل از شروع روند انتخابات، رسانه‌های ضدانقلاب خارج از کشور با تمام توان و تمام ابزارهایی که در اختیار دارند، همانند دوره‌های قبل تلاش کردند با ایجاد نارضایتی و شکاف در میان افکار عمومی داخل، مردم را از حضور در تعیین سرنوشت خود ناامید کنند. علاوه بر اینها، مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا و کشورهای غربی و عربی و همچنین کم‌کاری شدید و سوء‌مدیریت دولت‌های یازدهم و دوازدهم، دلیل لازم را برای عدم حضور مردم در پای صندو‌ق‌های رای فراهم کرده بود. به این مشکلات باید بحران ناشی از کرونا را نیز اضافه کنیم؛ بحرانی جهانی که سال 2020 بسیاری از رویدادهای سیاسی جهان را تحت تاثیر قرار داد و در برخی کشورها حتی باعث عقب افتادن یا ایجاد اختلال در روند برگزاری انتخابات شد. به عنوان مثال بحران کرونا باعث شد رای‌گیری در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بیشتر به صورت پستی انجام شود و اتفاقا همین مساله موجب وقوع تخلفات گسترده و ادعاهای دونالد ترامپ در زمینه تقلب در آن شد که در نهایت به حمله طرفداران وی به ساختمان کنگره آمریکا، کشته شدن 5 نفر و آبروریزی بین‌المللی تمام‌عیار برای ایالات‌متحده در سطح جهان ختم شد. 
با تمام این مشکلات و موانعی که دشمنان قسم‌خورده ایران ایجاد کردند، انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در کنار انتخابات شوراهای شهر به خوبی برگزار شد که تعجب و شگفتی رسانه‌های جهان را در پی داشت. چندین شبکه تلویزیونی معتبر جهان مثل الجزیره، راشا تودی، سی‌ان‌ان، سی‌ان‌بی‌سی، آر‌تی ترکیه، المیادین و... به صورت زنده یا در قالب گزارش و مصاحبه روند رای‌گیری را در نقاط مختلف کشور برای مردم جهان پوشش خبری دادند. خبرگزاری‌های رویترز، آسوشیتدپرس، فرانس‌پرس، آناتولی، خبرگزاری شینهوا، تاس و چندین رسانه خارجی دیگر نیز به صورت لحظه به لحظه رویدادهای مهم این انتخابات را مخابره کردند. در واقع چنین سطح وسیعی از پوشش خبری از سوی رسانه‌های جهان، مرهون یک انتخابات رقابتی، حساس، تاثیرگذار در سطح منطقه و جهان و پرشور است اگرنه رسانه‌های معتبر جهان بیکار و کم‌خبر نیستند که لنز دوربین‌ها و میکروفن‌های خود را به سمت انتخابات ریاست‌جمهوری ما بچرخانند. 
شبکه لبنانی المیادین با اشاره به موضوع مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران گزارش داد: رسانه‌های غربی با کمک رسانه‌های ضدانقلاب ایرانی تلاش کردند در راستای فشار حداکثری، مردم را از حضور پای صندوق‌های رای منصرف کنند اما حتی در استان سیستان‌و‌بلوچستان که اغلب آنها سنی هستند نیز میزان مشارکت مطلوب بود. خبرنگار المیادین در تهران همچنین گزارش کرد بر خلاف آنچه گفته می‌شد که مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران بالا نخواهد بود، حضور مردم در تهران و چند استان دیگر بر خلاف انتظار ناظران و تحلیلگران خارجی بوده است.
شبکه «الجزیره» در گزارشی به ساعات زیاد رای‌گیری در این انتخابات اشاره کرد و در گزارش خود آورد این انتخابات حتی تا ۲ ساعت بعد از نیمه‌شب نیز به دلیل حضور رای‌دهندگان تمدید شد. 
همچنین روزنامه‌ قطری «العربی الجدید» چاپ لندن هم با به‌روزرسانی لحظه‌به‌لحظه اخبار انتخابات ایران در صفحه نخست بخش سیاسی خود، نوشت: «مشارکت بالا در ساعات اولیه». 
شبکه‌های روسی اسپوتنیک و راشا تودی که به صورت زنده در این باره برنامه پخش می‌کردند، بر حضور گسترده مردم و مقامات دستگاه‌های مختلف ایران در انتخابات تاکید کردند. برخی رسانه‌ها از جمله سی‌ان‌ان آمریکا و سی‌جی‌تی‌ان چین و خبرگزاری فرانسه نیز به حضور زودهنگام رهبر بزرگوار انقلاب پای صندوق رای اشاره کردند. سی‌ان‌ان با انتشار تصاویری در گزارش خود در این باره نوشت: رهبر عالی ایران نخستین رای را در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به صندوق انداخت.
حضور گسترده ایرانیان مقیم خارج در پای صندوق‌های رای نیز شگفتی بسیاری را در میان ناظران سیاسی خارجی به وجود آورد. بسیاری از شهروندان ایرانی به دلیل تعداد کم صندوق‌های رای مجبور بودند صدها کیلومتر سفر کنند تا رای خود را به صندوق بیندازند. این امر باعث خشم و عصبانیت عوامل ضدانقلاب شد؛ خشمی که در حمله منافقین تروریست به یک خانم ایرانی در بیرمنگام انگلیس و ضرب و شتم وی و همچنین حملات لفظی و فیزیکی دیگر در نقاط دیگر جهان به ایرانی‌های مقیم خارج، نمود یافت.
کارشناسان معتقدند بحران جهانی کرونا تا 10 درصد در کاهش میزان مشارکت در انتخابات کشورهای مختلف می‌تواند تاثیرگذار باشد، بنابراین اگر بحران کرونا وجود نداشت میزان مشارکت در انتخابات می‌توانست بسیار بیشتر از این باشد. به دلیل کرونا و مشکلات بیشماری که به برخی از آنها در ابتدای مطلب اشاره شد، بسیاری از رسانه‌های جهان انتظار چنین مشارکتی را در انتخابات 1400 در ایران نداشتند.

Page Generated in 0/0132 sec