printlogo


کد خبر: 234827تاریخ: 1400/3/31 00:00
مدیران دور ششم شورای اسلامی شهر تهران باید فصل جدیدی از مدیریت شهری را پیش روی شهروندان پایتخت قرار ‌دهد
پوست‌اندازی مدیریت شهری

گروه اجتماعی: با برگزاری انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران فصل جدیدی از مدیریت پیش روی پایتخت قرار گرفته است. در حالی این شورا در هفته‌های آینده با مدیرانی جدید در کارزار خدمت‌رسانی به مردم ورود خواهد کرد که پیش از این شورای پنجم با ترکیبی یکپارچه از یک طیف سیاسی نتوانسته بود خواسته‌های مردم از مدیریت شهری را برآورده کند. 
با نگاه به کارنامه 4 ساله شورای شهر پنجم می‌توان به این نتیجه رسید که در این دوره عملا بخش عمده‌ای از فعالیت‌های عمرانی در شهر مسکوت باقی ماند و مدیران شهری بیش از آنکه به دنبال اجرای وظایف قانونی خود در شهر باشند با پیروی از خواسته‌‌های جریان‌های سیاسی صرفا به حواشی پرداختند. 
نتایج به دست آمده در انتخابات شورای شهر تهران حکایت از آن دارد که مردم نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در مدیریت شهر را احساس کردند و حالا مدیران جدید شهر می‌بایست با شناسایی نیازهای پایتخت، زمینه را برای تسهیل در ارائه خدمات به مردم و سرعت بخشیدن در اجرای پروژه‌های عمرانی در دستور کار قرار دهند.  
این مهم محقق نخواهد شد جز آنکه انتخاب شهردار و مدیران میانی شهری با یک نگاه کارشناسی و تخصص‌محورانه انجام شود تا با این رویکرد غبار از چهره شهر شسته و فصل جدیدی از خدمت شهری پیش روی مردم گذاشته شود. 
 
* شهر، مدیر درد آشنا و متخصص می‌خواهد
در همین باره کارشناس ارشد مدیریت شهری گفت: اداره امور شهر نیازمند انتخاب مدیران لایق، افراد متخصص و با تجربه است که توان مدیریت شهری را بخوبی داشته باشند نه اینکه فردی در این عرصه مسؤولیت‌پذیر باشد که تجربه و تخصصی در این زمینه نداشته باشد. 
محمدعلی پورنیا در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» به ضعف توان مدیریت شهری دوره فعلی شورای شهر تهران اشاره کرد و گفت: سیاسی‌کاری‌ها و عدم همخوانی تخصص برخی اعضای شورای شهر پنجم در کلانشهر تهران باعث شد تا مدیریت شهری در پایتخت طی این 4 ساله ناکارآمد دیده شود و تحول خاصی در این کلانشهر ایجاد نشود. وی خاطرنشان کرد: مدیران شهری که دردآشنای شهر بوده و در حوزه شهری کارکشته و متبحر هستند باید مدیریت شهر را دست گیرند، چرا که آنها بدرستی می‌دانند منابع درآمدی شهر و بودجه‌ای که شهر دارد با اولویت‌بندی خاص صرف چه بخشی در شهر شود. 
کارشناس ارشد مدیریت شهری با بیان اینکه مدیران شهری جدید ابتدا باید با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی اقدامات خود را در مسیر رفع مشکلات شهروندان از حیث روحی روانی در کوتاه‌مدت به‌کار گیرند و در لابه‌لای آن برنامه‌ریزی بلند‌مدت را ترسیم و اجرایی کنند، گفت: مدیران شهری همچنین باید تعیین زمان مشخص برای تامین نیاز شهروندان در حوزه شهری چون توسعه ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی، زیبا‌سازی شهر، نظافت و تسهیل امور شهری در کوتاه‌مدت و ایجاد زیر‌ساخت‌های شهری نظیر تاسیس، تکمیل و پروژه‌های زیربنایی (اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی) شهری، نحوه درست صرف منابع و در نهایت شفاف‌سازی مالی و عملکردی در بلندمدت را مورد توجه قرار دهند. 
پورنیا افزود: وسایل حمل‌و‌نقل عمومی در دوران مدیریت کنونی شورای شهر تهران نوسازی نشد تا جایی که هم‌اکنون یک‌پنجم آن استاندارد لازم تردد را ندارد و فرسوده است. با توجه به همسو بودن حزبی دولت با مدیران شهری در این دوره اما متاسفانه هیچ اقدام در خور شایسته‌ای برای نوسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی در همه بخش‌ها به کار گرفته نشد. 
وی درباره بحث زیبا‌سازی شهری نیز گفت: باید گفت هم‌اکنون شهر روح ندارد، بنابراین اولویت اصلی مدیران شهری در دور ششم توجه به زیبا‌سازی شهری در کنار جمع‌آوری درست زباله‌ها و نظافت شهری است که باید مدنظر مدیران شهری در این دوره قرار گیرد، نه اینکه فقط پرچم‌های کهنه تعویض یا جدول‌ها رنگ‌آمیزی شوند بلکه باید با مدیریت درست، شهر آباد و زیبا شود. کارشناس مدیریت شهری اضافه کرد: توجه به شفافیت مالی شهرداری اقدام دیگر مدیران شهری بویژه اعضای شورای شهر ششم است، بنابراین باید با طراحی سایتی خبری، درآمدها و هزینه‌های شهر در سایت منعکس شود و عملکرد روزانه شهر در منظر عموم قرار گیرد. 
پورنیا تصریح کرد: به نظر می‌رسد شهر در مسیر نو شدن نیازمند پوست‌اندازی است و تغییر و تحول شهر در مسیر درست جز با ایجاد یک کارگروه تخصصی امکان‌پذیر نیست. در چنین شرایطی شورای شهر ششم باید با ایجاد یک کارگروه تخصصی متشکل از افراد متخصص، کارآمد و با‌تجربه، نیازهای شهروندان را شناسایی و مشکلات بخش شهری را بدرستی مرتفع کنند. 
وی ادامه داد: مکان‌یابی برای دفن اموات (آرامستان‌های جدید) با توجه به پر شدن ظرفیت آرامستان بهشت زهرا (س)، دیگر اقدامی است که مدیران شهری در دوره جدید باید مورد توجه قرار دهند، همچنین جانمایی برای دفن زباله‌ها و مکانیزه کردن آن دیگر اقدامی است که علاوه بر تلاش برای حفظ محیط‌زیست باید مدنظر قرار گیرد. پورنیا افزود: برنامه‌ریزی برای رفع تدریجی آلودگی هوا، رفع مشکل ترافیک کلانشهر تهران، همچنین ایجاد مکان‌های مشخص برای دستفروشان آنگونه که مزاحمتی برای عابران و صاحبان مشاغل ایجاد نشود، در کنار ایجاد مسیر ویژه معلولان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که مدیران شهری این مشکلات را باید در اولویت کاری و برنامه‌های اجرایی خود قرار دهند. کارشناس ارشد مدیریت شهری ادامه داد: کلانشهر تهران مدیران قوی و کارآمد را می‌طلبد تا آنها از توان مدیریتی و تخصصی که دارند برای رفع مشکلات شهری استفاده و نیازهای شهری را با اولویت‌بندی درست در صدر برنامه‌های اجرایی خود قرار دهند.

Page Generated in 0/0068 sec