معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران روند کاهشی بیماری «کووید-۱۹» در تهران را سینوسی دانست
فراز و فرودهای آماری کرونا همچنان حکایت از جدی بودن خطر این بیماری در کشور دارد و ویروس منحوس با وجود افزایش تعداد واکسیناسیونها همچنان حوزه سلامت را با چالش روبهرو کرده است. بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۵۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۹۱۹ هزار و ۵۵۷ نفر دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۵ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۸ دوز رسیده است. از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۶۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۹۴۴ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۹۵ هزار و ۱۳۵ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۱۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۲ هزار و ۹۶۵ نفر رسید. ۳ هزار و ۲۷۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
* تأخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا عارضهای ایجاد نمیکند
تزریق فاز دوم کرونا هنوز برای تعدادی از کسانی که فاز اول این واکسن را دریافت کردهاند به انجام نرسیده و همین موضوع باعث شده این سوال پیش آید که آیا تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا عارضهای ایجاد میکند یا خیر؟ در این زمینه عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا عارضهای ایجاد نمیکند اما باید پس از دسترسی به واکسن، دوز دوم حتما تزریق شود. دکتر مسعود مردانی عنوان کرد: بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، ۳ تا ۴ هفته پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، دوز دوم باید زده شود. وی ادامه داد: اگر دوز دوم واکسن در دسترس نبود در واقع تزریق دوز دوم به تاخیر افتاد، عارضه خاصی ایجاد نمیشود اما پس از دسترسی، دوز دوم واکسن هم باید تزریق شود. مردانی همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا در صورت بروز عوارض شدید واکسن کرونا باید از تزریق دوز دوم خودداری شود»، گفت: با بروز عوارض شدید واکسن (پس از تزریق دوز اول) باید با مرکز درمانی تزریق واکسن تماس گرفته و عوارض نادر گزارش داده شود. وی خاطرنشان کرد: برخی عوارض واکسن کرونا جزو واکنشهای شایع و شماری از این عوارض جزو واکنشهای نادر است که گاه امکان ابتلای مجدد به بیماری را خواهد داشت. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در صورت بروز واکنشهای نادر، گاه پزشک متخصص نوع واکسن کرونا را برای نوبت دوز دوم تغییر میدهد. در واقع پزشک مربوط بیمار را معاینه کرده و سپس تصمیمگیری خواهد کرد اما شهروندان با بروز عوارض واکسن، خودسرانه تصمیمگیری نکنند.
* روند سینوسی کرونا در تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران روند کاهشی بیماری «کووید-۱۹» در تهران را بسیار بطئی، کند و در عین حال سینوسی دانست. دکتر نادر توکلی گفت: با توجه به این روند همچنان نگرانیهایی وجود دارد که اگر کاهش سطح رعایت پروتکلها را داشته باشیم، ممکن است موج جدید ایجاد شود. وی درباره وضعیت کرونا در تهران گفت: روند کاهشی بیماری «کووید-۱۹» را شاهد بودیم اما از آنجا که ما وضعیت را به صورت روزانه رصد میکنیم، حتی برخی روزها نسبت به روز گذشته افزایش هم داریم و این روند، روند خوبی نیست و نشاندهنده این است که بیماری در شهر تهران کاملا فعال است و فعالیت ویروس کاهش نیافته است. وی در ادامه افزود: حتی بستریهای ما هم روزانه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ مورد در نوسان است. توکلی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا حدود ۴۰۰۰ بیمار بستری مبتلا به کرونا در شهر تهران داریم، گفت: از این تعداد روزانه درصدی ترخیص و درصدی هم بستری میشوند. بستری روزانه هم بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ نفر است. در ۳ هفته اخیر روند کاملا سینوسی است و به صورت محسوس و هفتگی کاهش چشمگیری نداریم که این موضوع اندکی نگرانکننده است. به هر حال بیم ایجاد موج جدید را داریم.
* پرواز به مسکو را متوقف کنید
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، بر ضرورت طرح موضوع و اخذ تصمیمات فوری درباره توقف پروازها به مقصد مسکو و بالعکس در جلسه کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی کرونا، تاکید کرد. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در نامه دکتر سعید نمکی خطاب به دکتر علیرضا رئیسی آمده است: «با توجه به گزارشات واصله از کشور روسیه درباره شیوع بیماری «کووید-۱۹» ضروری است موضوع توقف پروازها به مقصد مسکو و بالعکس سریعا در جلسه کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی کرونا مطرح و تصمیمات فوری اتخاذ گردد».